Eski eşya kullanmak istemiyorum

biz altlı üstlü ayrı dairelerde oturacağız.. istanbulda kira vermek büyük sorun olduğu için kabul ettim ve ev mustakil ilerde cocugum rahat büyür diye kabul ettim. yoksa aynı bahçe içinde oturmayı bırakın mümkün olduğu kadar uzakta oturmak isterdim. gün geçtikçe kafamdaki sorular azalacağına daha çok artıyor.

Ben de aynı durumdayım canım,Allah kolaylık versın.

Bende de aynı durum olmustu.Kacarak evlenmıstım.Annemler buna ragmen beyaz esyalarımı aldılar,ceyızımı verdıler,yatak odası ve mutfak halılarımı aldılar.Oturma odasına bı halı aldık ve dıger ıkı oda ve antre ıcın esımın olen babannesınden kalma halıları kullandık.Bos kalmasından ıyıdır dedım,sorun etmedım,Ikı sene onları kullandık,dort ay once o odalara ıstediğimiz begendıgımız halıları aldık serdık.Ama sızın malı durumunuz ıyıymıs almamnız ıcın bır sorun gortunmuyor.Ben de olsam alırdım orta yolu bulmak lazım.Takım degıl de masa sandalye alsanız olmuyor mu ya da masa sandalye konsol ?

zaten sadece masa , sandalye ve konsol istiyorum gümüşlük vitrin vs pek tarzım değil.
Allah evlenecek herkese kolaylık versin karşılıklı empati yapılması lazım yoksa insan cok yıpranıyor.

aman canım ya sakın kabul etme sonra çok içinde kalıyor insanın bazı şeyler... keşke dememek için evet deme. onlarda illa ısrar ederlerse ne yenisini nede eskisini istiyorum dersin içinde ukde kalmasından iyidir yani..

şimdi düşündüren konu başka... bu iş biraz anlayış işi .. nişanlım ve ailesi için bu normal demekki kayınvalidem de bir kadın o da zamanında gelindi, bir kızı var o da gelin olacak, kendi kızı olsa eminim kabul etmez..

kabul etmeyeceğim gerekirse gidip kendim alırım , şimdi taviz verirsem bu başka tavizlerin de önünü açacakmış gibi geliyor. bu gibi konularda tavrımı bilsinler istiyorum ki ilerde önce kızar ama sonra yumuşar diye düşünüp başka şeylerle önüme gelmesinler.

şimdi düşündüren konu başka... bu iş biraz anlayış işi .. nişanlım ve ailesi için bu normal demekki kayınvalidem de bir kadın o da zamanında gelindi, bir kızı var o da gelin olacak, kendi kızı olsa eminim kabul etmez..

kabul etmeyeceğim gerekirse gidip kendim alırım , şimdi taviz verirsem bu başka tavizlerin de önünü açacakmış gibi geliyor. bu gibi konularda tavrımı bilsinler istiyorum ki ilerde önce kızar ama sonra yumuşar diye düşünüp başka şeylerle önüme gelmesinler.

evet güzel yazmışsın sakın taviz verme senin de kızın var de senin kızına böyle yapuılsa hoşuna gidermi de ne ekersen onu biçersin diye boşuna dememişler böyle kararlılıkla devam et ne bu ya senin ilk evliliğin daha sende yeni gelinsin

şimdiden tavrını belli ettin ettin evlenince tavır koymak işe yaramıyor yemek odasını en güzelinden en pahalısından al bidaha sana dayatma yapamayacağını anlasın sakın taviz verme taviz tavizi getiriyor

kesinlikle çok doğru bi karar
kesinlikle kararından dönme
git kendi zevkine göre bişey al
nasılsa birlikte ödeyecekmişsiniz
hem sen koca eline bakan biri değilsin ki
kendi evinin eşyasını kendin alıyosun
o kadar da söz söyleme hakkın olsun yani müsade etsinler de

geçici olarakmı kullanmayı teklif etti yoksa tamamenmi. bizde abime vitrin almıştık önceden gelin hiçbirşey almadığı gibi vitrini istemezmiş olay olduydu babam bütün masrafları çekiyorum birkaç ay sonra alayım dediyse dinlettiremediydi. sizde için dolduracaksınız o zaman dedi ama ne fayda masanın üzerine ucuz tabaklardan 6 tane almışlar felan kaşık çatal desen yok. benim çeyizimdekileri yerleştirdiydik babam küplere bindiydi. şimdide yer kaplıyor diye istemiyor gelinimiz.
eğerki geçici olarak demişse bence fazlada uzatma. bizdebütün masrafı kendimiz karşıladığımızdan eşyalarımızı ucuzundan almıştık iyikide öyle yapmışız hiç gerek yokmuş gerçekten. şimdi yavaş yavaş herşeyi değiştiriyoruz atarkende için acımıyor valla.

aynı şeyi kayınpederim olacak şahsiyet de bana yapmıştı yemek odasına ne gerek var
köydeki evde mermer masa var onu yollarım yeter gider demişti tabi ben şoookkk
napim ben musalla taşı gibi mermer masayı
istemez sokmam hayatta evime demiştim
benim herşeyim dörtlük olucak sizden bişey istemedik
kaldı ki yapmıyosunuz zaten ne alacağıma ben karar veririm
o eve ben gelin gidicem demiştim
o zamana kadar perdyi bile gereksiz bulan halı yeline
kilim öneren insanlar ağzının payını alınca susup kalmıştı
nasıl alıştırırsanız öyle gider tavrınız koyun
dün bile alınmış olsa benim zevkime hitap etmedikten
emri vaki yapıldıktan sonra
yakarım da sokmam o eşyayı evime...

Ben de nişanlın gibi düşünüyorum neden bilmiyorum ama canım öyle düşünüyorum yanlış anlama beni. Herkez yeni eşya ister tabi. Mesela benim asla taviz vermicem şeylerden birisi yatak odası oturma grupları olur. Ama onun dışında nişanlının bahsettiği gibi hatıra bir yemek odasını seve seve kabul ederdim.

2 ay salon takımı olmadan oturdum da kimsenin eskisini almadım.. 2 ay sonra paramızı biriktirip almştık.. hey gidi günler hey...

aynı şeyi kayınpederim olacak şahsiyet de bana yapmıştı yemek odasına ne gerek var
köydeki evde mermer masa var onu yollarım yeter gider demişti tabi ben şoookkk
napim ben musalla taşı gibi mermer masayı
istemez sokmam hayatta evime demiştim
benim herşeyim dörtlük olucak sizden bişey istemedik
kaldı ki yapmıyosunuz zaten ne alacağıma ben karar veririm
o eve ben gelin gidicem demiştim
o zamana kadar perdyi bile gereksiz bulan halı yeline
kilim öneren insanlar ağzının payını alınca susup kalmıştı
nasıl alıştırırsanız öyle gider tavrınız koyun
dün bile alınmış olsa benim zevkime hitap etmedikten
emri vaki yapıldıktan sonra
yakarım da sokmam o eşyayı evime...

amonra harikasın :) vallahi sanki kendimi gördüm yazını okurken.. şuan bende böyle iyisi deil de orta kalitesi olsun ama bize ait eşyalar olsun diyorum.
vazgeçmicemde.. dediğiniz gibi, bugun eşya varken kullan denir öbür gün aa halı da var yenisini almanıza gerek yok olur ...

bencede kaynana işidir... öleye benziyor...

zaten şu erkek tarafının borçları ödemede gelini ortak etmesini bi türlü anlamam... o zaman bizde elimiz kolumuz ya boş gelcez yada aldıklarımızı bi ton borçla alacaz hep birlikte ödeyecez...

Nasıl bi mantık anlamam...

Merhaba,
Ben evlilik arifesindeyim. Düğünümüze 2 aydan az bir zaman kaldı. eşyalarımızı alıyoruz. Gel gelelim bir yemek odası olay oldu. Nişanlımın babannesinden kalan bir yemek odası takımı var. Pek kullanılmamış ve yıpranmamış o yüzden yeni almak yerine onu kullanalım diyor. Fakat benim içime sinmiyor, kendime ait eşyalar olsun istiyorum. Maddi durumumuz iyi olmasa neyse ikimizde gayet iyi maaşlar alıyoruz. Yemek odasını birlikte alalım yarı yarıya paylaşalım dediğimde kabullenmiyor ama iş evlendikten sonra borçları ödemeye gelince kesemiz bir birlikte ödeyeceğiz diyor. Hem borç ödicem hem de kendi istediğim eşyayı aldıramicam. öyle de istemiyorum. sonucta ben aldığımız çeyizin parasını ondan istemiyorum. ama ne desem cevap hazır , yeni ve doğru düzgün kullanılmamış bir takım varken yenisine para veremezmiş. Bende madem yeni bekar bir erkek kardeşin var o da 1-2 seneye evlenir biryerde muhafaza ederiz o kullanır diyorum bu sefer de kendi kullanmadığını yeni geline mi kullandıracaksın diyor. deli olucam bu olay yüzünden ayrılma noktasına geldim. istediğim bir yemek odası alt tarafı. mayıs ayından beri aynı muhabbet. o kadar doluyum ki bu konuda buraya yazmak istedim. belki benzer olaylar yaşamış olanlar vardır, ve sizin bu konudaki görüşleriniz nedir ?

Çok haklısınız. Neden babaanneden kalma eşyayı evinize sokcaksınız ki. Ha durumunuz olmasa ödeyemeyecektir kabul edin sonra değiştirirsiniz derdim ama madem durumunuz iyi. Eski eşyayı kullanmanın hiç bir mantıkalitesi yok. Ailenizi devreye sokun gerekirse istedğiniz gibi bir ev kurmak hakkınız.

yeni esya istemen en dogal hakkin nisanlin masraftan kacmak icin mi yoksa babaannesinin hatirasi diemi kullanmak istiyo niyette onemli tabii.. bende evlendigim sene bi yatak odasi takimi istedim kaynannam eltimin yatak odasini kullansin dedi. ben evlendikten 1 ay sonra yurtdisana geldim eltimde kaynanam gille oturuyodu o yuzden 1 ay icin ne gerek var falan dediler asla kabul etmedim yatak odami aldim sonucta her sene izine gidiyorum niye eltimin yatak odasini kullaniyim. ne tuhaf insanlar yaa.
sende istedigin herseyi al bence. icine sinsin sen kullanacaksin onu sonucta

Ölmüş bir insanın eskimemişte olsa eşyasını nasıl yeni gelinin evine sokmaya çalışıyorlar aklım almıyor...Siz isteseniz bile onların istememesi lazım...Çok anlayışsız insanlarla karşılaşmışsınız Allah kolaylık versin:((

Birde kullanmak için eşyayı severek beğenerek almak gerek yıllarca kullanılacak her gördüğünde iğrenerek kullanacaksın

genel olarak nişanlın ve ailesi pek anlayışlı,cömert,hoşgörülü bi aile değil sevgili kayınvalidenin ısrarıdır bu kesin yoksa erkekler bu kadar diretmez.madem bu yemek takımı bu kadar iyi ve yeni kendileri kullansın o zaman :1closedeyes::kızgın:senin istediğin eşyayı kullanmakta sonuna kadar haklısın,kaldıki o eşyayı alsan bile 1-2 seneden sonra falanda atıp yenisi alınmaz,o yüzden hiç taviz verme.ama gördümki bu evliliğe evet dersen pek sağlıklı bi evlilik olmayacak gibi o yüzden ufaktan ufaktan kaçmak lazım kaydirigubbakcemilebu benim fikrim bi düşün taşın.

Back
X