• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski eşyalı ev

rumuz0644

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2020
102
94
48
35
2 yıllık evliyim. Eşimin ailesinin zerre desteği olmadan evlendik. Eşim kamuda çalışıyor. Birikiminin olmadığını biliyordum. Bana düğünde güzel altın ve para birikti kendi tarafımdan. Dedik lojmandan çıkınca evimizi dizeriz. Eşimin bekarlık eşyalarıyla idare ederim. Kalan elimizde kalsın belki ev almak içinde bi ön para para olurdu ilerde. Ben hiç yormadım eşimi.Sonra alırız.Çok büyük ihtiyaç değilse almam dedim hep. Zaman geçtikçe bi takım eşyalara ihtiyacım oldu. Her isteğimde tartışma çıkardı. Yatak odası istedikçe, koltuk takımı istedikçe çıldırdı. Dedim birikimimizi kullan. Dedi o parayı ben düğün masraflarını ödedim. Gece gündüz bekar evi gibi bir ev. Hep gerginim hep. Suç bende o para ve altın benim hesabım da olacaktı. Kimseye güvenmemek gerek. Eşyaya verilen para gereksiz ona ve ailesine göre. Sakin kalamıyorum. Bu konuyu ısıtıp ısıtıp tartışma çıkarıyorum.

Bazen mütevazi davranmak gerçekten böyle sonuçlara yol açıyor.
Çok kızsam da şu altını da isterim eşyamı da şu markadan isterim diye tutturan gelin hanımlara... Nedense daha çok el üstünde tutuluyorlar.
Aynen öyle iyi huylu bir eş. Eşime yar olayım, ona yüklenmeyeyim istedim. yuvamı daha az borçla kuralım istedim. Ama öyle olmuyormuş.

Bazen mütevazi davranmak gerçekten böyle sonuçlara yol açıyor.
Çok kızsam da şu altını da isterim eşyamı da şu markadan isterim diye tutturan gelin hanımlara... Nedense daha çok el üstünde tutuluyorlar.
Aynen öyle iyi huylu bir eş. Eşime yar olayım, ona yüklenmeyeyim istedim. yuvamı daha az borçla kuralım istedim. Ama öyle olmuyormuş.

Tamam herşey iyi de parayı neden bankaya koymadiniz.
Yada o zamana kadar birikim olsun degerlensin diye değerlendirmediniz.
Ya en kotu eşyaları alıp depoya koysanız bile kârdır yani
1 sene öncesinin fiyatıyla şuan eşyaların fiyatı arasında uçurum var.
Sonuç olarak o para gitmiş geçmiş olsun boşuna tartisiyosunuz gidin taksitle alın ödesin bı zahmet.

2 yıllık evliyim. Eşimin ailesinin zerre desteği olmadan evlendik. Eşim kamuda çalışıyor. Birikiminin olmadığını biliyordum. Bana düğünde güzel altın ve para birikti kendi tarafımdan. Dedik lojmandan çıkınca evimizi dizeriz. Eşimin bekarlık eşyalarıyla idare ederim. Kalan elimizde kalsın belki ev almak içinde bi ön para para olurdu ilerde. Ben hiç yormadım eşimi.Sonra alırız.Çok büyük ihtiyaç değilse almam dedim hep. Zaman geçtikçe bi takım eşyalara ihtiyacım oldu. Her isteğimde tartışma çıkardı. Yatak odası istedikçe, koltuk takımı istedikçe çıldırdı. Dedim birikimimizi kullan. Dedi o parayı ben düğün masraflarını ödedim. Gece gündüz bekar evi gibi bir ev. Hep gerginim hep. Suç bende o para ve altın benim hesabım da olacaktı. Kimseye güvenmemek gerek. Eşyaya verilen para gereksiz ona ve ailesine göre. Sakin kalamıyorum. Bu konuyu ısıtıp ısıtıp tartışma çıkarıyorum.

Şu an halen lojmanda mı oturuyorsunuz ? Tayin durumunuz mu var ? Siz de çalışıyor musunuz ?

Tam takım bir yatak odası , salon takımı olmasa da ; evde temel ihtiyaçlar vardı ki mevcut eşyalarla oturmayı en başta kabul etmişsiniz.

Şu anda sizi bu denli rahatsız eden gerçek sorun nedir ? Eşinize duyduğunuz sevgi mi değişti ? Yollarınızı ayırmayı düşünüyorsunuz ancak maddi birikiminiz mi yok ? Ya da eşya alalım diyerek düğündeki takıların akıbetini mi öğrenmek istediniz ?

Tamam herşey iyi de parayı neden bankaya koymadiniz.
Yada o zamana kadar birikim olsun degerlensin diye değerlendirmediniz.
Ya en kotu eşyaları alıp depoya koysanız bile kârdır yani
1 sene öncesinin fiyatıyla şuan eşyaların fiyatı arasında uçurum var.
Sonuç olarak o para gitmiş geçmiş olsun boşuna tartisiyosunuz gidin taksitle alın ödesin bı zahmet

Şu an halen lojmanda mı oturuyorsunuz ? Tayin durumunuz mu var ? Siz de çalışıyor musunuz ?

Tam takım bir yatak odası , salon takımı olmasa da ; evde temel ihtiyaçlar vardı ki mevcut eşyalarla oturmayı en başta kabul etmişsiniz.

Şu anda sizi bu denli rahatsız eden gerçek sorun nedir ? Eşinize duyduğunuz sevgi mi değişti ? Yollarınızı ayırmayı düşünüyorsunuz ancak maddi birikiminiz mi yok ? Ya da eşya alalım diyerek düğündeki takıların akıbetini mi öğrenmek istediniz ?
Tabiki evdeki eşyaları kabul ederek oturdum. Paranın akıbeti problem çıkardı. Düğün borcu benim takımla ödendi.

Tayin durumu var. Yeni eve eşyalı çıkmak istiyorum. Çalışmıyorum. Parayı düğün borcuna ödemesine kızıyorum. Taksiti ödemeliydi.

Şimdi boyle otururum ama sonra alacağız diye konuşmadınız mı?
Dedim eşya olmazsa olmaz. Lojmanda idare edilebilir. Ama bi kiraya çıkınca dımdızlak 2 kanepeli bir evde oturmam dedim. Alır alırda minnetle alır. Bukadar para verilirmi diyerek alır. Ama onun ihtiya olduğunu bilmeli

Tabiki evdeki eşyaları kabul ederek oturdum. Paranın akıbeti problem çıkardı. Düğün borcu benim takımla ödendi.

Tayin durumu var. Yeni eve eşyalı çıkmak istiyorum. Çalışmıyorum. Parayı düğün borcuna ödemesine kızıyorum. Taksiti ödemeliydi.

Düğün borcunu ödemek için en baştaki planınız neydi ?Eşiniz , tek maaşla ev idaresinde zorlanıyor olabilir. Çalışma imkanınız var mı ? Veya evlenmeden önce çalışıyor muydunuz ? Evlenirken eşinizle gelecek planınız nasıldı ?

Ben yerinizde olsam ciddi arıza çıkarırdım.
Sözünde durmalı, basta ne konuşulmuş ise o🤷‍♀️ sizin altınlarınızın yeri belliymiş ona güvenerek düğün yapmadığına göre o parayı size vermek zorunda. Gidip borca girerek herseyinizi alın farzetsin ki dugun borçlarını ödüyor🤷‍♀️ Keske parayı kendi hesabınızda tutsaydınız

Düğün borcunu ödemek için en baştaki planınız neydi ?Eşiniz , tek maaşla ev idaresinde zorlanıyor olabilir. Çalışma imkanınız var mı ? Veya evlenmeden önce çalışıyor muydunuz ? Evlenirken eşinizle gelecek planınız nasıldı ?
Eşim borcu ödemek zorundayımdım maaşım yetmedi dedi. Ben ona yar olmuşum düğünde takıda nekadar alabilrsen dedim. Lojmandan çıkınca eşya alacağım diye ayırdığımız bütçeyi dahi kullanmış. Ve bu bütçe bana ailemin taktığı para idi.

Düğün borcunu ödedi derken o borcu zaten siz bilmiyormuydunuz? Taksitle ödeyecekken tümden mı kapattı? Konuda eksikler var, borç kapattıysa neden kızdınız anlamadım. Taksitle borç kapatacağına tümden kapatmışsa, eşyayı taksitle alırsınız. Baştan kabul etmeseydiniz keşke erkeklere iyilik yaramıyor malesef.

Eşim borcu ödemek zorundayımdım maaşım yetmedi dedi. Ben ona yar olmuşum düğünde takıda nekadar alabilrsen dedim. Lojmandan çıkınca eşya alacağım diye ayırdığımız bütçeyi dahi kullanmış. Ve bu bütçe bana ailemin taktığı para idi.

Borç ikinizin borcuymuş neticede. Düğün yapmaya ortak karar vermediniz mi ? Takılarla öderiz diye hesap yapmışsınız , bu hesaba size takılanları dahil etmemişsiniz en başta ; ancak evdeki hesap çarşıya uymamış. Yazdıklarınızdan bu şekilde anlaşılıyor.

Mevcut gelir gideri karşılamıyorsa , o parayı kullanmak dışında nasıl bir seçenek olabilir ? Adam da maaşım yetmedi demiş zaten.

Lojmaanda böyle oturalım sonra ev alırız. Zamanlada eşya alırız dedik. Ama para duruyormu dedim. Borcu kapattım diyince problem ettim
Düğünde geline takilan takılarla bekarliktan kalan borçlarını ödeyemez koca. Buna hakki yok.

Boşanmayacaksanız huzursuzluklarin bir faydasi olmaz.

Düğünde takılan altın vs. Kadına aittir ne münasebet erkekte kalıyor ayrı size sormadan nasil harcar anlamadım.
Hanımlar benmi yanlış biliyorum böyle konuşunca para göz oluyorum ama ben de cok tok gözlülük yaptim ama altınlarimida kocama vermem yani

Back
X