Eski ev ve kiracı olmak.

Merhaba Kizceler,

Bekar tek başına yaşayan birisiyim.Yaklaşık 4 senedir aynı evdeyim.Ev çok eski ucuz olduğu için tutmuştum asgari ücretle artı kyk borcum sebebiyle ve bu yaşımı böyle hayel etmiyordum galiba şimdiye kadar evleneceğimi düşünecek kadar hayalperestmişim.Ucuz olsun eski olsun ama gider olmasın derdindeydim.Sonra kısır döngüye dönüştü eski ev beni mutsuz etmeye başladı.Ama söyle bir durum var özel hayatımda çok mutsuzum aile ilişkiler falan arayış içindeyim resmen.evin eski bakımsız olması degil de hep böyle mi yaşıcam sancısı benimkisi.Şuan 825 lira kira ödüyorum.Para mi kendimi mutlu edecek aktiveler de harcamaya başladım artık.Saçımi boyatıyorum spora gidiyorum kaşımı dişimi yaptırmayı düşünüyorum.Sizce şuan yeni sıfır bir eve çıkmak mi kiralar 1800_2500 aralığın da yoksa böyle şeylere para vermek mi?
Ev sizin eviniz değil ki kiradasiniz eve takılmayın o yüzden.
Kendinize bakım yapmaya devam moraliniz yerine gelir mutlu olursunuz:super:

Arkadaşım atandı ve o ara ev bulamadığı için eski bir ev kiraladı. Ne zaman görüntülü konuşsak ruhum daralıyor. Basık, güneş almıyor vs değil. Evde kasvet var. Eşyalar çok eski. Evin kullanılmayan bir odasında hala tüplü tv var. Arkadaşım bu ev ruhumu emiyor diyor yüzüne diyemesem de hakikatten de o evin halini gördükçe benim de ruhum daralıyor.
O tarz evde yaşayanları asla yadırgamıyorum ama evi o halde olup bundan memnuniyetsizlik duyan insanları da yadırgamıyorum.
Eşyalar aşırı değiştiriyor ortamın havasını. Hatta bir evi ev yapan o eşyalar. Eşyalı tuttu anladığım kadarıyla.

Eşyalar aşırı değiştiriyor ortamın havasını. Hatta bir evi ev yapan o eşyalar. Eşyalı tuttu anladığım kadarıyla.
Mobilya aldım klima televizyon masa sandalye bir odam yepyeni eşyalarla.Diger odalar küçük dolap var boydan boya giyinme odası yaptım digerinde de yatağım var kanepe bı tanede.3 artı 1 yatak odasını kullanmıyorum kiler yaptım.Ama mutsuz olmak için bahane çok maalesef ben de eve taktım şu sıra.

Alıntı yapma muhatabım değilsin.
valla herkese ayni seyi soyluyorsun ama bu forumda bulundugun surece herkes muhatabin senin. cunku burasi forum herkes her seyi okuyup cevap yazabilir. cocuk gibi bir gorusun begenilmeyince hik mik yapmana gerek yok. biraz yetiskin gibi davransana cool kiz.

Merhaba Kizceler,

Bekar tek başına yaşayan birisiyim.Yaklaşık 4 senedir aynı evdeyim.Ev çok eski ucuz olduğu için tutmuştum asgari ücretle artı kyk borcum sebebiyle ve bu yaşımı böyle hayel etmiyordum galiba şimdiye kadar evleneceğimi düşünecek kadar hayalperestmişim.Ucuz olsun eski olsun ama gider olmasın derdindeydim.Sonra kısır döngüye dönüştü eski ev beni mutsuz etmeye başladı.Ama söyle bir durum var özel hayatımda çok mutsuzum aile ilişkiler falan arayış içindeyim resmen.evin eski bakımsız olması degil de hep böyle mi yaşıcam sancısı benimkisi.Şuan 825 lira kira ödüyorum.Para mi kendimi mutlu edecek aktiveler de harcamaya başladım artık.Saçımi boyatıyorum spora gidiyorum kaşımı dişimi yaptırmayı düşünüyorum.Sizce şuan yeni sıfır bir eve çıkmak mi kiralar 1800_2500 aralığın da yoksa böyle şeylere para vermek mi?
Akarı kokarı yoksa evden çıkma, kendin için sevimli hale getirmeye çalış, kendine yatırım yapmak en güzelidir.

Geçenlerde bir ilan gördüm. Bulsam atacaktım size ama kaldırılmış. 1980’lerden günümüze fırlatılmış gibiydi daire. Banyoda yeşil küvet ve lavabo vardı. Bazı yerleri pas. Çiçek desenli küçük fayanslar... Öyle banyoya kirli sepetini Chakra’dan da alsan değişen bir şey olmaz. Mutfak dolaplarının kulpları birbirinden farklı ve kapılarla aynı modeldi. Yerler eski marley döşemeydi. Bu tarz evleri bence de eşya falan kurtarmaz.
1651403257574.webp

Geçenlerde bir ilan gördüm. Bulsam atacaktım size ama kaldırılmış. 1980’lerden günümüze fırlatılmış gibiydi daire. Banyoda yeşil küvet ve lavabo vardı. Bazı yerleri pas. Çiçek desenli küçük fayanslar... Öyle banyoya kirli sepetini Chakra’dan da alsan değişen bir şey olmaz. Mutfak dolaplarının kulpları birbirinden farklı ve kapılarla aynı modeldi. Yerler eski marley döşemeydi. Bu tarz evleri bence de eşya falan kurtarmaz. Eki Görüntüle 3059021
Ne olmuş yani yenilerden tek farkı yeşil küveti, lavabosu,marleyleri ve birbirinden farklı dolap kulplarıysa :KK53:

Ne olmuş yani yenilerden tek farkı yeşil küveti, lavabosu,marleyleri ve birbirinden farklı dolap kulplarıysa :KK53:
Bu kadar eski olmasına gerek de yok. Eski ev benim hayat enerjimi emiyor. O kadar iyimser olamıyorum, eve otel gözüyle bakamıyorum çünkü. Hoş ben eski otel de tercih etmem o ayrı. :KK53:

Merhaba Kizceler,

Akması kokması yok çok şükür ev sahibide bir kadın onla muhattap oluyorum.Mutsuzluguma sebep arıyorum galiba ya.

Mobilya aldım klima televizyon masa sandalye bir odam yepyeni eşyalarla.Diger odalar küçük dolap var boydan boya giyinme odası yaptım digerinde de yatağım var kanepe bı tanede.3 artı 1 yatak odasını kullanmıyorum kiler yaptım.Ama mutsuz olmak için bahane çok maalesef ben de eve taktım şu sıra.

Şu anda oturduğunuz evin kira bedeli , piyasa şartlarına göre kendi emsali evlerle ( semt , büyüklük vb) aynı ayarda mı , yoksa daha aşağıda mı ?

Kira artışını en düşük orandan mı yaptınız hep ?

Bazı arkadaşlar milletin evine değil , kendine yatırım yap demişler. Umarım ev eski olsa da gerekli bakımlarını yapıyorsunuzdur. Mal sahipleri mülkü eski diye uygun fiyata kiraya veriyor , gelen de bakmazsa ; kiracı çıktığında, evi o haliyle yeniden kiraya vermek dahi mümkün olmuyor.

Başka eve çıkar mısınız bilmem ancak piyasa şartlarının çok altındaysa kiranız , yeni kira döneminde evin hakkına göre artış yapmanız uygun olur.

Back
X