Eski ev ve kiracı olmak.

Şu anda oturduğunuz evin kira bedeli , piyasa şartlarına göre kendi emsali evlerle ( semt , büyüklük vb) aynı ayarda mı , yoksa daha aşağıda mı ?

Kira artışını en düşük orandan mı yaptınız hep ?

Bazı arkadaşlar milletin evine değil , kendine yatırım yap demişler. Umarım ev eski olsa da gerekli bakımlarını yapıyorsunuzdur. Mal sahipleri mülkü eski diye uygun fiyata kiraya veriyor , gelen de bakmazsa ; kiracı çıktığında, evi o haliyle yeniden kiraya vermek dahi mümkün olmuyor.

Başka eve çıkar mısınız bilmem ancak piyasa şartlarının çok altındaysa kiranız , yeni kira döneminde evin hakkına göre artış yapmanız uygun olur.
Oturduğum semt nezih bir yer.Kiralarda benim evime göre yüksek ama yeni bina olması asansörlü doğal gazlı olması nedeniyle.Eve hasar vermedim zaten bana verirken diğer kiracilardan çok çekmişler belli ev senin duvarları sağlam kalsın senden tek ricamız dediler.Diger kişiler kira ödememiş ve hor kullanmış zaten gelen kiracılar ya bekarmis kisa süreli kalıp gitmişler ya da durumları yokmuş kirayı aksatmislar hep.Kira artışını ev sahibine bırakıyorum çok arttirmadi bu zamana kadar ama kesin bu sene ekonominin durumu falan 1000 lira yapar.

Geçenlerde bir ilan gördüm. Bulsam atacaktım size ama kaldırılmış. 1980’lerden günümüze fırlatılmış gibiydi daire. Banyoda yeşil küvet ve lavabo vardı. Bazı yerleri pas. Çiçek desenli küçük fayanslar... Öyle banyoya kirli sepetini Chakra’dan da alsan değişen bir şey olmaz. Mutfak dolaplarının kulpları birbirinden farklı ve kapılarla aynı modeldi. Yerler eski marley döşemeydi. Bu tarz evleri bence de eşya falan kurtarmaz. Eki Görüntüle 3059021
Bu kadar değil benimki 😀

Öyle çok lüks rezidanslar olmayabilir ama ev bence de insanın mutlu olacağı, kendini ait hissedeceği, psikolojisini bozmayacak bir şekilde olmalı. Kerpiç, eski eşyaları olan, kapı önünde teyzelerin oturup dedikodu yaptığı, etraftan yıkanmış halı ve çamaşırların sarktığı bir mekanda mesela ben asla mutlu olamam. Herkesin ruhunu daraltan bir tanımlama da vardır sonuçta lakin arkadaşların da dediği gibi eski ev ne temizlik ne eşya gösteriyor. Bazan böcek sorunu bile olabiliyor. Eğer çok çok mutsuzsanız bir tık daha modern bir ev bakın bence. Yani depresyon sebebiniz olma ihtimali var evin.

Canım benim, evde rutubet, küf, akma gibi bir şey yoksa başka bir yere taşınma. Aradaki fiyat farkını kendin için kullanmaya devam et.Diğer türlü kiraya ödeyeceğin ücret artarsa kendin için harcayacağım bütçe de düşer daha mutsuz olursun.

Oturduğum semt nezih bir yer.Kiralarda benim evime göre yüksek ama yeni bina olması asansörlü doğal gazlı olması nedeniyle.Eve hasar vermedim zaten bana verirken diğer kiracilardan çok çekmişler belli ev senin duvarları sağlam kalsın senden tek ricamız dediler.Diger kişiler kira ödememiş ve hor kullanmış zaten gelen kiracılar ya bekarmis kisa süreli kalıp gitmişler ya da durumları yokmuş kirayı aksatmislar hep.Kira artışını ev sahibine bırakıyorum çok arttirmadi bu zamana kadar ama kesin bu sene ekonominin durumu falan 1000 lira yapar.

Ev sahibinin nedenleri olabileceğini düşünerek , yazdım. Kirayı : yeni dönem geldiğinde mal sahibine dahi bırakmadan piyasaya göre güncelleyin ki ; bir anda kendinizi ev ararken bulmayın.

Hangi il bilmiyorum ancak temiz, içinde oturulabilir bir eski ev bulmak pek mümkün olmuyor.

Hem kendinize hem de eve bakarak da mutlu olabilirsiniz.

Geçmiş mesajlarınıza biraz göz attım. Duygusal bir ilişkiniz olmaması sizi en çok üzen noktalardan biri anladığım kadarıyla. Biten ilişkinizden kalan kırgınlıklarınız var sanırım. Aynı şekilde bekar ve ilişkisi olmayan çok sayıda insan var. Bunlara takılıp kendinizi mutsuz etmeyin.

Canım benim, evde rutubet, küf, akma gibi bir şey yoksa başka bir yere taşınma. Aradaki fiyat farkını kendin için kullanmaya devam et.Diğer türlü kiraya ödeyeceğin ücret artarsa kendin için harcayacağım bütçe de düşer daha mutsuz olursun.

Ev sahibinin nedenleri olabileceğini düşünerek , yazdım. Kirayı : yeni dönem geldiğinde mal sahibine dahi bırakmadan piyasaya göre güncelleyin ki ; bir anda kendinizi ev ararken bulmayın.

Hangi il bilmiyorum ancak temiz, içinde oturulabilir bir eski ev bulmak pek mümkün olmuyor.

Hem kendinize hem de eve bakarak da mutlu olabilirsiniz.

Geçmiş mesajlarınıza biraz göz attım. Duygusal bir ilişkiniz olmaması sizi en çok üzen noktalardan biri anladığım kadarıyla. Biten ilişkinizden kalan kırgınlıklarınız var sanırım. Aynı şekilde bekar ve ilişkisi olmayan çok sayıda insan var. Bunlara takılıp kendinizi mutsuz etmeyin.
Bu yaşımı hiç böyle hayel etmemiştim.Herkesin sıkıntıları sorunları var heleki şu 21.yüzyılda.İhmal edilmiş bir çocukluk geçirdim duygusal anlamda tatmin olamayınca mutsuzluğum katlanıyor.Başkalarına göre büyük dertler değil belki bunlar ama yazınca paylaşınca iyi geliyor.Hep destek oldu burdaki hemcinslerim umarım herkes dilediği hayatı sevgisini karşılıksız alıp verebildiği insanlarla mutlu şekilde geçirir.

Kocaman bahceli müstakil evde yaşıyorum ama nedense bazen evi otel gibi kullandığımı düşünüyorum. Cocuklar olmasaydı tek odalı stüdyo daire bana bol bol yeterdi. Bence evin durumunu düşünmeyin sonuçta basınızda bir çatı olsun yeter. Ordan arttıracağınız parayı kişisel bakımınıza harcayın , bu sizi daha çok mutlu eder.

Bu yaşımı hiç böyle hayel etmemiştim.Herkesin sıkıntıları sorunları var heleki şu 21.yüzyılda.İhmal edilmiş bir çocukluk geçirdim duygusal anlamda tatmin olamayınca mutsuzluğum katlanıyor.Başkalarına göre büyük dertler değil belki bunlar ama yazınca paylaşınca iyi geliyor.Hep destek oldu burdaki hemcinslerim umarım herkes dilediği hayatı sevgisini karşılıksız alıp verebildiği insanlarla mutlu şekilde geçirir.

Umarım.

Hayallerle kimin hayatı bire bir ilerliyor ki. Nasip , kısmet dediğimiz olgular burada devreye giriyor zaten.

Bu kadar değil benimki 😀
Bu uç örnek zaten. Ev önemli değil, istediği kadar eski olsun evi gösteren eşyadır denince paylaşmadan edemedim. 😁 90-2000li yılların modelleri de gözümü kanatıyor ya. Eski eve hiç tahammülüm yok galiba. 🥺

Merhaba Kizceler,

Bekar tek başına yaşayan birisiyim.Yaklaşık 4 senedir aynı evdeyim.Ev çok eski ucuz olduğu için tutmuştum asgari ücretle artı kyk borcum sebebiyle ve bu yaşımı böyle hayel etmiyordum galiba şimdiye kadar evleneceğimi düşünecek kadar hayalperestmişim.Ucuz olsun eski olsun ama gider olmasın derdindeydim.Sonra kısır döngüye dönüştü eski ev beni mutsuz etmeye başladı.Ama söyle bir durum var özel hayatımda çok mutsuzum aile ilişkiler falan arayış içindeyim resmen.evin eski bakımsız olması degil de hep böyle mi yaşıcam sancısı benimkisi.Şuan 825 lira kira ödüyorum.Para mi kendimi mutlu edecek aktiveler de harcamaya başladım artık.Saçımi boyatıyorum spora gidiyorum kaşımı dişimi yaptırmayı düşünüyorum.Sizce şuan yeni sıfır bir eve çıkmak mi kiralar 1800_2500 aralığın da yoksa böyle şeylere para vermek mi?
Hangisi sizi daha cok mutlu edecekse onu yapın derim oturun bir kagida eksilerini artılarını yazın secim yapın 😊

Merhaba Kizceler,

Bekar tek başına yaşayan birisiyim.Yaklaşık 4 senedir aynı evdeyim.Ev çok eski ucuz olduğu için tutmuştum asgari ücretle artı kyk borcum sebebiyle ve bu yaşımı böyle hayel etmiyordum galiba şimdiye kadar evleneceğimi düşünecek kadar hayalperestmişim.Ucuz olsun eski olsun ama gider olmasın derdindeydim.Sonra kısır döngüye dönüştü eski ev beni mutsuz etmeye başladı.Ama söyle bir durum var özel hayatımda çok mutsuzum aile ilişkiler falan arayış içindeyim resmen.evin eski bakımsız olması degil de hep böyle mi yaşıcam sancısı benimkisi.Şuan 825 lira kira ödüyorum.Para mi kendimi mutlu edecek aktiveler de harcamaya başladım artık.Saçımi boyatıyorum spora gidiyorum kaşımı dişimi yaptırmayı düşünüyorum.Sizce şuan yeni sıfır bir eve çıkmak mi kiralar 1800_2500 aralığın da yoksa böyle şeylere para vermek mi?
İçinizden geleni yapın. Hayat sizin.

Taşınmak iyi fikir degil bence.Ama atıyorum kapıları duvarları seveceginiz bir renge boyayın,evi son derece aydınlık yapan sıva üstü led aydinlatmalar var uygun fiyatlı onlardan alıp takın.Ev için biraz zaman az bütçe az da emek harcayın.Kira bile olsa yuvanız orası.Bir de farklı kurslara katılın.Sosyalleşmek belkide yeni bir aşka yelken acmak için bir fırsat olur size...

Merhaba Kizceler,

Bence 2500 lira kira vermektense, o evde kalın ve hayatınıza yeni hobiler katın

P… teres isimli uygulamada evinizi daha seveceğiniz hale getirebileceğiniz kendin yap projeleri var. Hep vakit geçirme hemde eve ısınma olarak etkili olacağını düşünüyorum

Back
X