Eski nisanlinizin arkadasiyla ortaklik kurarmiydiniz?

kırmızılı yeri anlayamadım.

Eski nişanlınız zaman zaman sizi yoklar ? sanırım size mesaj atıyor? siz onunla kavga ediyorsunuz. enson kırmızı cümleyi yazıyorsunuz.

doğrumu anladım

Yaradi valla. Meger millete "ayrilamiyorum pesimi birakmiyor" tarzi seyler de soyluyormus. Rezil de oldu yani.

Oda bana oyle demisti, biz once kavgali ayrilmamistik. O yuzden yazdiginda sert bir sekilde tepki vermiyodum.
Taki bana sen benim pesimden kosuyorsun gibi bisey dediginde deliye dondum.
Cunku en alakasiz zamanlarda hatta onu engelledigim icin sahte hesap bile acan kisiydi.
Neyse su baba olayi aklimda bulunsun. Babasida cok severdi beni
Allah hayirli evlatlar versin ya..

Evet dogru anladiniz. O sozumden sonra aylardir ses seda yok.
Peki eşinizin sizi aradığından haberi var mı?

Yanlış anlamayın akıllı birine benziyorsunuz. Lakin kocanız 4 yıl önceki nişanlınız tarafınızdan 'yoklandığınızı' bilmeli.
Üstelik bu adam size bu kadar takmışken. Evli bir kadını aramak gibi şeyler yaptığına göre iş yerinize gelmeyecegine inanamıyorum.
Size inanıyorum fakat istediğiniz için böyle bir riske girmeniz bence yanlış.
Yada eşinize herşeyi anlatıp, ortaklık kuracagınız kişilerle bu konuyu en başta konuşun. Ve tedbirleri en baştan alın.
4 yıl sonra bile sizi arayacak adam 20.000-30.000 para koya ortak olabilirsiniz

Ben bekarim. Evli olsam aramazdi galiba. En son aradiginda bulusmak istedi.
Benim ortaklik kurmayi dusundugum bir abla var ve bu ablanin esinin samimi arkadasi oluyormus kendisi.
O ablayla tanisma sebebimde annem oldu. Annemin emeklilik islerine bakmisti.
Kocasi ayni zamanda halamin ogluylada arkadas ama onlar o kadar samimi degiller.
Kisacasi dunya cok kucukmus gibi bir durum var burada..

işkillenmen normal ,ama buda senin ekmek kapının, birşekilde rızkımızı kazanacağı.z biten bitmiş
bu durumun ortağını ne kadar bağlar , iş kurmaya mani bir durum mu ?
bana göre olmamalı

Bu durumda bence kurun ortaklığı ama şunu bilin ki ortaklık zor meslektir. hesabı siz hiç bir zaman bırakmayın

Evet bence ben ortakliga daha cok dikkat etmeliyim.
Her an hersey olabilir. Zararli bile cikabilirim..

Tabi ki maddi zararlı çıkacaksın. Bu maddi kaybı zararın karşılığında tecrübe alacaksın.
Başlangıç için aklıma gelenleri yazayım.

Mesela resmiyette o işletmenin sahibi kim olacak? sen mi ? Ortağın kocası mı? 2 niz mi ? yada adi ortaklık mı kuracaksınız? LTD şirketi mi ?
Ortağın muhasebeci olduğu için; muhasebe ücretin ne kadar olacak ?
Ön muhasebeyi kim tutacak? sen çalıştırıyorsun ama onlar bu işi senden iyi biliyorlar!!!
Personelleri kim işe alacak? (Yarın bi durum olduğunda o personeller kimin tarafında olursa işletme onun olur)
Bu gün en az asgari ücret 1300TL + 500 tl ssk primi var. Üniformayı vesaireyi eklesen aylık personelin maliyeti 2.000 tl den az değil. (eğer personel maliyetini maaş olarak hesaplıyorsan hiç girme işe. Batarsın)
Kira ne kadar ödeyeceksin ? Yıllık artışlar ne kadar olacak? Tadilat olarak yapılan demirbaşlar ne olacak? Örneğin: Çatı değişecek yada bahçe duvarları demirleri yükselitilecek.
Kira kontrat şartları neler ? Mesela iş yapamadınız 2 ay önceden söyleyip çıkabiliyormusunuz? yoksa 1 yıl mı ödemeniz mi gerekiyor?
Bu cocukların beslenmesi olacak mı ? olacaksa nereden temin edilecek? catring mi ? kendi bünyenizden mi ?
Alınacak kreş raporu için yapılaak tadilatlar ne olacak? (bir tanıdığım 3tür yangın merdiveni yapıyor, ruhsat alamıyor)
Yarın kreşi devretmek istiyorsunuz, mülk sahibini kirayı alır karışamaz mı ? Mülk sahibi onayı alınması mı gerekir ?

Bu sorular sadece anahtar deliğini çevirdiğiniz ilk günün sorularının yarısı

Mesleğinizi anladım ama tecrübeninizi bilemiyorum, halihazirda bi yerde çalışıyormusunuz? Çalıştığınız yerden personel alacakmısınız ? Oradaki farklı deppartmandakilerle fikir alış verişi yaptınız mı ?

Yorumunuz icin cok tesekkur ederim. Kisitli vaktim oldugu icin detaylari bir sonraki iznime sakladik.
Yazdiginiz butun herseyi not edip konusayim. Baktim hayir yok baska bir yol ararim.
Yasadigim ulkede ogretmenlik yapiyorum ve burda maalesef ogretmenlik maasi asgari ucretten cok fazla farki yok.
Suan ailemin yaninda yasadigim icin biriktirme sansim var. Onunlada kres acmak istiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…