Benim bir playlistim var. Neredeyse tamamı anılı şarkılar. Ya eski sevgililerimle dinleyip dans etmisimdir, ya mutlu olduğum bir anda duymusumdur, ya sözleri bana birini hatırlatıyordur... Neden duyunca canım sıkılsın ki? Tam tersi hakkimi bile asla helal etmediğim, geberesice birini tanımıştım, kalitesizlikte nirvana, beraberken iyi, terkedildikten sonra bana kötülük yapmak için mesai harcayan gerizekalınin biri.
Çocuğa dair kesinlikle iyi bir duygum yok, amele sümüğü gibi yapışmıştı,zor kurtulmuştum. Ama beraberken neredeyse her akşam çok güzel bir türküyü söylerdi bana telefonda. Çocuktan ne kadar tiksinirsem tiksineyim, bu türküyü duymak bana her zaman güzel duygular hatırlatır...
Ya da ilk ciddi ilişkim, büyük bir hayal kırıklığiyla bitmişti, cam çerçeve falan indirdiğim bir kavgadan sonra ayrılmıştım. Kesinlikle içimde bir gram sevgiye dair bir şey yok. Ama daha arkadasken ona attigim bir şarkıyı (ben arkadaştım,o platonikti) kendi öğrencilerine 23 Nisan'da oynatmış, kareografi falan yaptırmış. Oysa benim için gönderdiğimi bile zar zor hatırladığım önemsiz bir şarkıydı. Bir hikayeye sahip olduktan sonra o şarkı artık benim icin kiymetli bir sarkj oldu. Ne zaman dinlesem, için ısınır.
Yine amele sümüğü gibi yapışan bir başka eski sevgilimin bana söylediği, sözleri tam onu yansitan şarkı, tatilde tanıştığım gitarcinin çaldığı şarkı, aşırı mutsuz olduğum bir gün kulaklıkta duyup ağlamaya başladığim şarkı, hoslandigim insanın ırkından olan şarkı, evine misafir olduğum kişinin bana yöresel dansını açtığı şarkı...
Hepsi benim için çok kıymetli.
Ne zaman duysam mutlu olurum