tomvejerry (alıntıyla cvplamayı beceremedim de)
"Anlayamasan bile, bazi seyleri kabul etmek gerekiyor. O asik olan adam gitti iste, birseyler tukendi ve bitti. Suan onun icin herhangi bi insandan daha degerli olmayabilirsin ama kendini onda tutuklu birakmayip, baska ortamlara girsen, baska insanlarla tanissan, belki de bir baskasi icin cok degerli bir insan haline geleceksin. Kendine yaptigin cok kotu birsey aslinda.. Seni bir zamanlar seven birinin zamanla senden kopmasina takilmis kalmis durumdasin. Onunla yasadiklarin seni ilgilendirir. Herseyini ona verdin diye birsey yok. Onda senden ne kaldi? Geri al o zaman "herseyini." Sevgini, askini, kalbini, umutlarini, hayallerini ona vermis olabilirsin.. Ama artik hepsinden vazgecipbu duygulari geri alabilir, ve ZAMANLA onlari verecek baska seyler bulabilirsin. Bedenen yakinlasmanizi hic onemsemiyorum bile. Sevmissin, istedigini yaparsin, bu yalnizca seni ilgilendirir. Buna saygi duymayan bir insanda zaten hayatina dahil olmasin..
Bu gunler gececek, ama sen izin verdiginde. Olanlari ve ayriligi kabul et. Hayat daha bitmedi bak.. Sen yeni bir gune icinde husranla uyanmak yerine, dogan gunesi, kuslarin sesini, dogayi fark etsen, icine umut dolsa daha iyi degil mi? Hic biseyden ilham almiyorsan omurleri insanlara gore cok daha uzun olan dogadaki agaclardan ilham al. Hepsi sonbaharda yapraklarini doker, koca kis donar kalirlar, ama her ilk baharda yeniden yaprak acarlar. "nasilsa sonbahar gelicek ve yapraklarimiz yine dokulecek" diye dusunup, ilk baharda filizlenmeyen dallar gordun mu hic? Nasil olsa yine gece olacak diye dogmayan gunesi? Yasiyorsan, umit var demektir. Huzurunu, mutlulugunu kendinde ara, baska kimse de degil. Sonra hersey yoluna girecek (= "
Bu topiği baştan aşağı okumuştum yazmadan önce.siz şöyle bir şey yazmışsınız "iyileşebilmek için önce iyileşmeyi istemek lazım...beklenti olduğu sürece iyileşemezsiniz..." ; çok güzel yazmışsınız, bu çok doğru bir mantık okuyupta hayır diyecek insan yoktur. şimdi yazdıklarınız da çok doğru " birseyler tukendi ve bitti" , "Olanlari ve ayriligi kabul et. Hayat daha bitmedi bak".
İyileşmek istiyorum, çok değil ama genede bunun adına birşeyler yapıyorum ama elim yazıyosa aklım onda. ben iyileşemicem bunu artık anladım. unutamam yapamam dayanamam, ben sadece artık kafam biraz çalışır duruma gelmek istiyorum artık fazlasını beklemiyorum. etrafımdaki kimse beni anlamıyor, yüzlerine söyleyemiyorum ama içimde onları "siz hiç aşık olmamışsınızki" diyorum.
Ama benim asıl ölümüm nedir anlatmak istiyorum;
o'nun artık benim olmaması demek ilerde bir vakitlerde bir başka kadının olabilmesi demek.
Sonsuz azaptan korkmasam bu yüzden çoktan kendimi öldürmüştüm.