Eski tarihli altınlar hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi

Osmanlıcam çok iyi değil ama konstantiniye darphanesi yazıyor sanırım. Tarihte 1327 sanırım 1900lerin başına denk geliyor. Değeri nedir bilmiyorum ama antika değeri olabilir diye düşünüyorum. İyice araştırın. Bence düşündüğünüzden daha değerli.

Şimdi aklıma geldi kuyumcular anlamayabilir, sonuçta altından ziyade eski para niteliğinde de olabilir. Bir uzmana danışmakta fayda var ama o uzman nerede bulunur bilemedim. İstanbulda para kolleksiyonerleri duymuştum ama gidip bulayım desem bulamam.

Eşimin annesinde bu altınlar var. Ona evlenince eşimin babası takmış. Hatta 2 küçük daha takılıymış ama seneler önce onları bozdurmuşlar. Şimdi ihtiyaç olmuş ve bozdurmak için kuyumcuya gitmişler. Bu altın değil, 500 TL veririm demiş. Başka bir kuyumcu kaplama 750 TL veririm demiş. Tanıdık kuyumcu yok. Üzerinde ne yazıyor okuyamıyoruz. Madem kaplama neden 500-750 TL veriyorlar. Ayrıca eskiden nasıl bozdurmuşlar. Altınların gerçek değerine nasıl ulaşabiliriz? Bu konuda bilgisi yada tecrübesi olan var mı?
gittigidiyor da 1327 basim osmanli parasi diye aratin cikan paralardan sizinki hangisine denk geliyor fikriniz olur.. fotograf paylasarak sorarsaniz bir bilgi veren muhakkak cikar..

Buradaki bi arkadaşın yorumunun üstüne eski Reşat altın yazdım Google sizde ki görselle uyuşuyor.
Kuyumcularım biçtiği fiyat çok düşük elden hemen çıkarmayın biraz araştırın.
Sizin bir tanıdık kuyumcunuz yoksa arkadaşlarınızın akrabalarımızın aracılığıyla fiyat almaya çalışın.

Back
X