Eskileri düşünüp düşünüp kurarmısınız?

• Konu Sahibi Konu Sahibi nio
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

nio

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2013
2.542
1.631
198
merhaba.
ben evlenmeden önce bayağı problemler yaşadım ailemle...
çok çırpındım ama fayda vermedi
çok acılar çektim
sonunda evlendim mutlu oldum ama geçmişe yönelik kinim öfkem hiç bitmedi.
özellikle babama karşı...
şimdi zaman geçtikçe daha bi doluyorum bana yaptıklarına karşı.
şöyle haykırmak istiyorum aileme siz bana şunu bunu yaptınız diye ama babam çok çirkef pislik gibi bağırır benden önce.bana fırsat vermez ki ben bi dökeyim eteğimdeki taşları.benden önce köpüre köpüre bağırır çağırır köpek gibi.bide sesini özellikle kalınlaştırması yok mu böyle boğazından çıkarır sesini ki daha ürkütücü olsun pislik..
birde eltim var.
tv dizilerindeki kötü karakterler gibi ner de milletin eksiği var yüzüne vuruyor
tam bir pislik evet tam bir pislik
tatile gidince beni arayıp telefonla haber ediyor, geliniyle kavgalı olana senin gelin gelmedi diyor,ailesiyle arası iyi olmayanı bende dahil başına kakıyor neler neler kimin ne kötü durumu varsa deşip deşip yüzüne vuruyor herkes de farkında..
çocuğun mu olmuyor başa kakma,fakirmisin başa kakma ,hastalığı bile başa kakar mı insan?
ebende beddua ediyorum seninde var 3 çocuğun hep bize değil ya Allah sana da gösterir bir yumuşak karın diyorum..
şimdi size soracağım şey şu;
birisi bana bir kötülük yaptığında o an fazla umursamıyorum yada yüzüne mi bir şey diyemiyorum herhalde kıssamda o an yüzüne birşey diyemiyorum sonra zaman geçince içimde kıyametler kopuyor ahhh şunu bunu deseydim diye..
geçenlerde eltim yine bir hainlik etti kayınvalide kayınbabam görümcem ve küçük eltim sen iyi davrandım aferin böyle duruşunu bozma dediler.
1 ay geçti baktım olcak gibi değil düşündükçe kendimi gaza getiriyorum öfkeden uyuyamıyorum açtım telefonu yarım saat övündüm oda sus pus oldu birazda azarladım rahatladım.
o an cevap vermesem de sonradan acısını çıkarıyorum
ama aklımda ya şöyle olursa ya böyle olursa ya şunu yaparlarsa ben ne yaparım gibi sorular var...
hiç huzur bulamıyorum bu yüzden
sizede böyle oluyor mu?

babanla durumuna bisey diyemiyorum. Mektup yaz babana okusun!

diger konulara gelirsek
olay esnasinda (tartisma vs) ne soylemek istiyprsan soyle.
icinde tutup karnin agricagina,onlarinki agrisin;(

simdi eski olaylardan icinde kalanlari kalkipta soyliyemezsin karsi tarafa .
onun icin hep zamaninda yapistir laflari

sanki nutkum tutuluyor.
böyle uyuşuyorum.
korktuğumdan çekindiğimden değil ama o an birşey demek aklım mı gelmiyor nedir birde relax oluyorum batmıyor ama acısı sonradan sonradan çıkıyor bende tel.açıp yada bir daha ki görüşmeye onu sinir ediyorum..

Siz de anne olacaksınız, lütfen kimseye çocuğu yoluyla beddua etmeyin. O çocukların günahı ne...

İnsanın kendine değer vermesi güzel bir şey ama bunu abartıp bana bunu nasıl yapar bana bunu nasıl der diye düşünüp kendini kinle doldurması kendini yıpratmaktan başka bir şey değil...

Kendinizi doldurursanız küçük bir hata da bile öfkenizi büyütmüş olursunuz.

Size yapılan her hatada böyle mi davranıyorsunuz? o an verin cevabını sizi gerçekten kıran bir davranış ise alın karşınıza konuşun karşınızdaki hala aynı tavırlarda ise mesafe çekin aranıza...

ne demek istediğiniz hiç bir şey anlamadım..
insanın canı yanınca beddua ediyor mesela herkesin başına kakıyorsun yarın bir gün sen ne olacaksın bakalım diyorum yalnız bir davranış olabilir ama üzülünce insan karşı tarafta tatsın istiyor, istiyor ki o nasıl bir duygu görsün baksın bir daha alay edemesin.laf edemesin.
kendine değer vermekle nasıl bir bağlantı kurdunuz??
birisi size haksız yere ve kendini hiç ilgilendirmediği halde özel hayatınıza dair mudahale de bulununca ve siz buna karşı durduğunuzda bu kendinize değer vermek mi oluyor??? kastettiğiniz bu mu?
şayet buysa bu kendine değer vermekten farklı kendi sınırlarını korumak olur..
ben böyle anladım söylediklerinizden.
yapılan hataya göre değişir içinde art niyet yoksa kolayca unuturum ama kasıt varsa kin tutrım

Yapmayın;bu kin öfke size zarar.Bebeğinize zarar.
İçinizde biriktirip biriktirip kurmayın.
Ne güzel bi yuvanız var aileniz var,insanları geçmişi çok takıpta bu güzelliği bozmaya değmez.
Hele ki beddua Allah korusun.
Dediğim gibi bu aşırı kininizle en çokta kendinize zarar veriyorsunuz

Bende kin tutmayın kendinizi öfkeyle doldurmayın diyorum, o an söyleyemiyorum sonra kuruyorum iyice doluyorum demişsiniz ya, kendinizi yıpratırsınız...

evet bende olur bazen.hemen aklıma dinin emirlerini getiririm.kötülüğü unuttun.kötülüğe iyilikle cevap verin.kimsenin hatasını yüzüne vurmayın.din böyle diyor.ben de geçenlerde kv ye bana şunu bunu yaptın diye söylendim ama sonra inan ben ondan aha çok üzülmüşümdür kalp kırdım diye.kalp kırmak kabeyi yıkmak gibiymiş.sonra kv yi aldım karşıma dostça konuştum.yoksa birini kırdım üzdüm diye daha çok üzülecektim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…