• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eskimiş çeyizlerim

dogunal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2011
2.259
14
158
beynım o kadar dolu ki anlatamam. benım sorunum annem... ! bı suru sey almıs ceyızıme haberım yok hıc bırınden. bır suru ıncık boncuk falan fılan. hepsı o kadar eskı ki.. utandım yaa taaa ben ortaokuldayken alıp alıp koymus. sımdı hepsını yenılemeye kalksam kac para gıdıcek. ev alındı esyalar derken zaten cok borca gırdık.. kendı kendıme sınırden catlıycam. bana bı fıkır werın yaa. evım o kadar guzel kı o esyaları oraya yerlestırmeyı bıle dusunemıyorum cok moralım bozuk.... dugunume az kaldı annemın kalbını kırmayayım dıyorum ama butun hevesım gıttı. haa bıde babannem bı halı wermıs bana halı dokuluyor o kadarmı eskı olur. almazsam kırılırmıs evıme koymam lazımmıs. gormesı lazımmıs ya ben delırcem artık..:14::14::14::14::14:

ya neden utaniyorsunuz...kadin kac yildir demek ki ugrasiyor sizde baksaydiniz böyle annenize karsi sinirli sinirli yazacaginiza...

madem utandiniz evinize konmayacak dereceler koymayin,alamiyorsaniz sonra alin bu kadar ben nasil evlenecegime getirdiniz konuyu...

ayrica babaanneniz hali dokumus ya millet o elde dokunmus eski görünümlü halilara ölüyor ya...

tabiki zevk meselesi ama birinin evine gitmistik annesinin mi ne yöresel kina elbisesini böle duvara civilemis cok güzel duruyordu duavrda dekor yapmis...

bu kadar umutsuz olmayin,eger almiyorsaniz dügünümü iptal edeceksiniz anlamadim ki..

elinizden ne geliyorsa öyle evleneceksiniz

ne kadar güzel ya incik boncuk ne olacak ki daha da değerli bence şuanda utanmak da ne oluyor anlamış değilim kadın yazık o kadar uğraşmış ayrıca nasıl haberin olmadı ki aynı evde yaşamıyor musunuz? ben mesela anneme taa en küçüklükten tembihledim anne bana sakın bişi örme yapma diye utandığımdan falan değil onun göz nurlarına yazık günah diye. parayla alırım diye düşünmüşümdür hep ama diğer kardeşlerim yapmışlardır ben dikiş dikmeyi dahi bilmiyorum ama onlar ne güzel şeyler örüyorlar ve evde bence gayet de güzel duruyor halinden memnun olman gerekir diye düşünüyorum onun aldığı senin görmediğin şeyler ne kadar büyük olabilir ki zamanla kullanacağın şeylerdir mutlaka

ne gibi şeyler canım bi şekilde değerlendirilir belki.halıyı da al mesela ütü odası gibi kullanılmayan bi oda olursa falan seriverirsin.

aynı durum bir akrabamn basına geldi.. kadıncagız kendi düşündüğünce elinden geldigince arttırdı da ceyiz yapmaya ugrastı. bu arada o zamanlar durumları da kötüydü kız anne yapma ben calısırım zamanı gelince alırım sana yazık şimdiden zorlanma demedi. sonra ne mi oldu birden evlenmeye karar verdi ve annemden hatıra diye 1 havlu bile bırakmadı evinde .. kadın kötü bişey yapmamıs zamanında aynı evin içinde nasıl farketmediniz alırken yaparken yahu şimdi utanmak neyin nesi..

ya neden utaniyorsunuz...kadin kac yildir demek ki ugrasiyor sizde baksaydiniz böyle annenize karsi sinirli sinirli yazacaginiza...

madem utandiniz evinize konmayacak dereceler koymayin,alamiyorsaniz sonra alin bu kadar ben nasil evlenecegime getirdiniz konuyu...

ayrica babaanneniz hali dokumus ya millet o elde dokunmus eski görünümlü halilara ölüyor ya...

tabiki zevk meselesi ama birinin evine gitmistik annesinin mi ne yöresel kina elbisesini böle duvara civilemis cok güzel duruyordu duavrda dekor yapmis...

bu kadar umutsuz olmayin,eger almiyorsaniz dügünümü iptal edeceksiniz anlamadim ki..

elinizden ne geliyorsa öyle evleneceksiniz

babannem halı dokumadı kendı evınde kullandıgı onunda ceyızlık halısı bana werıyor. annem ben unıwersıtedeyken almıs hepsını koymus kenera. mısafır yemek takımı bıle ben ortaokuldayken almıslar. ben hıc hatırlamıyorum sımdıal dıye cıkardı karsıma annem. kalp kırma meselesıne getırıyorsunuzda o kadar yorgunum kı dugun hazırlıklarından dayanamıyorum artık. aynı sey sıze olsaydı emınım cok buyuk hayal kırıklıgı yasardınız... hayallerınız bıle degısıyor moralınız sıfır oluyor ıns basınıza gelmez bole bısey

annen neler almış:34:

aynı durum bir akrabamn basına geldi.. kadıncagız kendi düşündüğünce elinden geldigince arttırdı da ceyiz yapmaya ugrastı. bu arada o zamanlar durumları da kötüydü kız anne yapma ben calısırım zamanı gelince alırım sana yazık şimdiden zorlanma demedi. sonra ne mi oldu birden evlenmeye karar verdi ve annemden hatıra diye 1 havlu bile bırakmadı evinde .. kadın kötü bişey yapmamıs zamanında aynı evin içinde nasıl farketmediniz alırken yaparken yahu şimdi utanmak neyin nesi..

bende zamanında anneme yapma anne bosu bosuna zewkıme gore alayım alma dedım dantel falan yapma dedım ama dınlemedı annem. annem alıp kenara koyuyodu bana sadece sunu aldım bunu aldım dıodu kolılere doldurup kılere yıgıyordu. anne bakalım dedıgımdekutuladım destırme sımdı oraları bana dıyordu? dıye dıye bugunlere geldık...

annen neler almış:34:

soyle dıyeyeım sadece sana ütümü, misafr tepsili çay bardak takımımı, yatak ortusu 2 tane bunları sadece ben begendım we aldım. digerlernin hepsiniben ortaokuldayken lısedeyken ve unideyken almıs koymus hepsını. daha bugun gordugum o kadar cok seyım warkı anlatamam. aglamamak ıcın kendımı zor tutyorum dısardan cok basıt duruyor konu ama cok gergınım

bir gün herkesin çeyizi eskiyecek.... tüketim toplumunun esiri olma... elindekilere sahip çık onları sevmeye çalış

Son düzenleme:
herşeyi dert ediniyorsunuz.beğendiğin birkaç şeyi koy annenin gönlü olsun ,öbürlerini uymadı de koyma,eşim hoşlanmıyor dantelden de koyma,çok kıymetli ben de kızıma saklayım de koyma ne var bunda.
komik yani evlilikten vazgeçmeler falan.sen bunlara bu kadar üzülüyorsan evlilikte neler gelecek kimbilir başına.biraz güçlü ol bence.

elbet eskıycek ama yenı gelın olarak eskımıs seylerle yerlesmek var. benı emınım su an en fazla nısanlı olanlar anlar bunu anladım. bı bana gosterseydı cok mu sey ıstıyorum yaa.. bı kızım suna bak nasıl begendın mı alalım mı deseydı ne olurdu sankı bende dugunume az kala bole aglamasaydım...

Ben de bi kaç tane nevresim takımı aldım ve annemin yıllar önce aldığı 2 takım var yıkayıp yıkayıp onları kullanıyorum. Benimkilerden güzel değil ama onlarda daha huzurlu uyuyorum. Ananeme hep bana havlu kenarı yapma istemiyorum kullanmam dedim banyoma 3-4 tane havlu asıyorum misafirlerim ananemlerin emeklerini görsünler diye...Yalnız halı konusunda bana daa ananem kendi çeyizinden hatta kayınvalidesinden bir yorgan verdi açık açık kullanmıcamı söyledim.Söylene söylene aldı yorganını ama ben gene de misafirliğe gittiğimzde aldım o yorganı bazanın altına koydum. En azından hatıra kalsın diye.

Yeni evlenmiş biri olarak sana sadece şunu söyleyebilirim şuan düşündüklerin tamamen düğün stresinden kaynaklanıyor. Yoksa eminim çok güzellerdir ve o eşyaları seveceksin.

herşeyi dert ediniyorsunuz.beğendiğin birkaç şeyi koy annenin gönlü olsun ,öbürlerini uymadı de koyma,eşim hoşlanmıyor dantelden de koyma,çok kıymetli ben de kızıma saklayım de koyma ne var bunda.
komik yani evlilikten vazgeçmeler falan.sen bunlara bu kadar üzülüyorsan evlilikte neler gelecek kimbilir başına.biraz güçlü ol bence.

ewlılıkten vazgecmıyorum sanırım ben yanlıs kelımeler kullandım .bole seylerden wazgececek olsaydım emın olun coktan nısanı falan atmam lazımdı. sadece benım sorunum annemın herseyı yapmak ıstemesı. tamam özenıyor ama o evde ben yasıcam be arkadaslar annem degıl. evımın esyaları yerlesırken bıle herseyı kendı ıstedıgı yere koyuyor. anne olmadı dıyorum hayır burada durcak dıyor. cok yoruldum ya.. kendı aldıgı seylerı kendı ıstedıgı yerlere koydu. tamam degıstırırm sonra ama emın olun dugun zamanı yaklastıkca daha cok gerılıyorum ve hersey bana dokunuyor artık.

ewlılıkten vazgecmıyorum sanırım ben yanlıs kelımeler kullandım .bole seylerden wazgececek olsaydım emın olun coktan nısanı falan atmam lazımdı. sadece benım sorunum annemın herseyı yapmak ıstemesı. tamam özenıyor ama o evde ben yasıcam be arkadaslar annem degıl. evımın esyaları yerlesırken bıle herseyı kendı ıstedıgı yere koyuyor. anne olmadı dıyorum hayır burada durcak dıyor. cok yoruldum ya.. kendı aldıgı seylerı kendı ıstedıgı yerlere koydu. tamam degıstırırm sonra ama emın olun dugun zamanı yaklastıkca daha cok gerılıyorum ve hersey bana dokunuyor artık.

hem bunları kendi annen yaptığı için şükret ya kaynanan yapsaydı o daha kötü benim başımdanda geçti.

üzülmeeee düğün bitince bütün stres bitecek ve kendini daha iyi hissedeceksin..

annende napsın kız beşikte çeyiz eşikte derler birgün elbet gelin olucan hepsini aynı anda alamam diye düşünmüş hiçbirşeyin eksik kalmaması için uğraşmıştır eminim çeyiz dediğin öle ucuz şeyler değilki dünyanın parası hem düğün için harcamalar hem çeyiz için harcamalr aynı anda olmuyo üstelik tüketim toplumunda herşeyin bir anda modası geçiyor bugün birşey beğenirken bir bakıyoruz daha farklısı bu sefer onda aklımız kalıyor önemli olan mutluluk sen bugünlerin tadını çıkarmaya bak...

Son düzenleme:
ya bence takma kafana bende ilk evlendigim de ben zer olmasada yakın şeyler yaşadım ama şimdi iyiki almamışim diyorum zamanla herşey halledilir. bu arada dügün sitresinide çok iyi anlıyorum ama sakin ol aileninin kalbini kırma sonrasında çok pişman olursun benden sana tavsiye

Şimdi arkadasım bi yerde haklısın herkes kendi zevkiyle almak istediği şeyleri kullanmak ister evinde bende öyleyim o konuda sana birşey diyemem ama utanıyorum falan demen benim çok zoruma gitti..

Sende makul olabilecekleri alırsın canım zamanla değişirsin .. Ama bize yazdıklarını gidip annene söyleme çok ağrına gider ..
Anneni kırmamaya bak bence o kadar kötü değiller biraz fazla abartıyor olabilirsin
:34:
Çeyizi olmadan giden kızlar var düşün .. Benim annem huyumu bilir birşey alacaksa önce bana gösterir begenirsem alır mesela ..
Kullan sen gene annenin aldıklarını sana, yarın bir gün ölür gider evli olmuş olursun sende içine öyle bir oturur ki ah anacım olsaydıda çeyizimde olmasaydı...

Sen yine elinden geldiğince begendiklerini al almakla bitmiyor çünkü eminim hala daha alınacak bir sürü şeyin vardır .. Çeyiz hazırlığında oldugum için biliyorum
:34:

Back
X