• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eskimiş çeyizlerim

sanırım su an nısanlı degılsın. bıde nısanlan herkezden ayrı laf cıkıyor o dıyor bunsuz olmaz o dıyor sunsuz olmaz. nısanlanınca onlar warya nasıl batacak gozune bılıyormusun. hatta belkı kk dan benı bulup dertleşmek isteyeceksin. inş olmaz yınede dıyeyımde yasanıyor bunlar. cok yadırgadılar dedıklerımı ama annemın hıtap sekıllerı dawranıslarını bılmedıklerı ıcın oyle dıyorlar bende kırılmıyorum. annem bana resmen emredıyor yanı. neyse bozmuycam sınırleırmı daha fazla ..

düşün olmadığım halde yapıyor bunları:1:

ablamın bile hala her şeyine karışır. hatta ablam evine perde diktirecekti annem gizlice gitmiş perdeciye kendi istediğini yaptırmış

annem kaynanadan beterdir yani...anlıyorum seni. annem ablama sana yapılanın çok daha fazlasını yaptı

sende ses çıkarma,evine gidince ya atarsın ya da gözünün görmediği bi yere saklarsın

kendini üzme daha fazla.inan yıprandığınla kalıyorsun

hı hıı deyip geç. evine bi yerleş artık karışamaz sana:)

Alin dursun sizde kullanmazsiniz. Bence ilerde onlari cikarip bakinca hosunuza gidip begenebilirsiniz..
Benim annemde cok dantel, dikis-nakis yapti, yapma kullanmayiz biz dedik dinlemedi. Ama yaptiklarini gosterirdi ablamla bana. Ceyizlik hali almaya gittiklerinde ya beni ya ablami alirlardi yanlarina. Daha ortaokul sondayken hali begenmeye giderdim:)) Ama cogunu kullanamadim yurtdisinda evlendigim icin. Dantelli havlulara bayiliyorum yaa. Bazi arkadaslar sevmiyorum yazmislarda. Oyle guzel orneklerde yapmiski canim annem, kullanmaya kiyamiyorum misafir gelince koyuyorum annem yapti diye de havami atiyorum:))

Düğün zamanı herkes stresli olur. Al ev düzerkene kalpleri kırılmasın diye yerleştir. Zaten zamanla herşeyin yeri değişiyor.Ayrıca artık geriye dönüş moda oldu. eski şeyler moda oluyor. Fazla mal göz çıkarmaz. Sonradan kaldırırsın hiç olmadık zamanda işine yarar. Annende sana düğünden sonra neden sermedin neden kullanmadın demez ki karışmaz artık evine. Ama düğüne kadar sabret gönülleri olsun. Üç beş eşya için kimsenin kalbini kırmaya gerek yok. İmrenmiş almış, yapmış kadın. Birde onun açısından düşün. Millet çeyiz serildiğinde ne alınmış diye bakacak diye düşünüyordur.

böyle mutluluk arifesinde kimsenin kalbini kırmaya değmez. bu kadar küçük şeyden de bu kadar çok üzünülmez. bence sinirlendiğin başka şeyler var ama sinirini annenden çıkarıyorsun. şu anda van'da çadırlarda evlenenler var unutma. herşey gönlünce olsun.

ben 22 yasinda evlendim ve evlenirken tabiri caizse bir copum yoktu...
Annem dugune yakin 3 5 parca biseyler almis iste en uydurugundan,ayip olmasin diye...

Calisiyordum ustelik ben...
Ama ne hikmetse annem hic dusunemedi ceyiz olayini,bende hicbirsey diyemedim...

Diyecegim o ki, annenin kiymetini bil...
Emin ol zevksiz bir kadin degildir.

Misal aldigi yemek takimini misafir icin uygun bulmadin mi?gunluk kullanirsin...

ahha ahhh annecimde sağ olsun ben daha kundaktayken baslamıs ceyiz yapmaya
incik boncuğu bırak havlu kenarları danteller neler neler
durmadan hep yaptı anne yapma ben sevmiyoum desemde durduramadım hevesi vardı yaptı

tarzıma uymasa bile cıkarıp kullanırım düşünmüş almıs evet belki kendi zevkine göre yapms ama
anne yaaa heleki ondan uzak evlenirsen benim gibi hepsini tek tek cıkarıp koklarsın bile özlediğinde

annem fazla bir$ey yapmadi, dantel havlu kenari falan aldi ama elektrikli e$yalar almadi, ama kendisi dü$ünüyor hep kom$ular "kizin evlenecek ya$a geldi sen bir$ey almadin" diyor hep annem ise "almam evlenecegine az kalinca alirim en azindan modasi geçmemi$ $eyler olur" der hep, bu yüzden ben 23 ya$indayim ama hiç çeyizim yok :34:

bende annenin verdiklerini almalisin illaki i$ine yarayacak $eyler vardir, kirmamak için kabul et, evlendikten sonrada yava$ yava$ istedigin $eyleri alirsin, açikcasi seni çok iyi anliyorum bende kendi evime kendi zevklerime göre $eyler almak isterim

elbet eskıycek ama yenı gelın olarak eskımıs seylerle yerlesmek var. benı emınım su an en fazla nısanlı olanlar anlar bunu anladım. bı bana gosterseydı cok mu sey ıstıyorum yaa.. bı kızım suna bak nasıl begendın mı alalım mı deseydı ne olurdu sankı bende dugunume az kala bole aglamasaydım...

sana bişey diyeyim mi , şuan anlıyorum insan hayallerle eşyalrını bile hayal ediyor amaaaaaaaa

inan bana bir süre sonra anlıyorsun ki eşya eşyaymış.. önemli olan ağız tadı...

düşün bi ağız tadı yok gün aşırı...... (yok olmaz demeyin oldumu oluyo gitmek bilmiyo olumsuz şeyler valla)

ağız tadın yoksa yada bir şekilde kullanamayack bi sıkıntı verdi mi Allah istediğin eşya olsalarda inan bana kullanmak istemiyosun yada kullanma zamanı bulamıyosun yada gözün görmüyor yada en iyi ihtimal ne özelliği vardıda bu eşyayı aldım ya ufff diyosun...

lafıma kulak ver inan pişman olmazsın:16:

annemin kendi çeyizinden kalan vitrin süslerinden bir kaç parça nişanlıyken ayırdım kendime
zaten son kalan parçalarıydı vitrinimin en güzel köşesine koydum eskileri hatırlatıyor bana
benim annem de zamanında almış koymuş bazı şeyleri
2 salon halısı en büyüğünden anneme alma demiştim koltuklara perdelere uymaz sorun olur diye
ama belki ozaman alamam kızım ben alıyımda sen istersen kullanma dedi
halı salon takımına uymasada kullanıyorum bişekilde ohalının eskimesi gerekiyor
bazen canım sıkılsada asla o halıdan utanmıyorum babam olmadığı için
annem çeyizlerimi çok zorluklarla yaptı bunu düşündüğüm zaman anneme minnetim artıyor

soyle dıyeyeım sadece sana ütümü, misafr tepsili çay bardak takımımı, yatak ortusu 2 tane bunları sadece ben begendım we aldım. digerlernin hepsiniben ortaokuldayken lısedeyken ve unideyken almıs koymus hepsını. daha bugun gordugum o kadar cok seyım warkı anlatamam. aglamamak ıcın kendımı zor tutyorum dısardan cok basıt duruyor konu ama cok gergınım

Merhaba ben 4 yıllık ewliyim ilk tencere takımım ben ılkokuldayken alındı porselen yemek takımımda ortaokulda ve yatak örtüm havlularım dantellerim...
şöyle söylim ben sana ben uzun yıllar yurt dışında yaşamış biriyim keza eşim de öyle evimiz çevremiz hep ultra modern ve sana bişey söylim mi ben annemin de kayınvalideminde yaptığı o fiskos maa örtülerine kadar aldım ve annemin kendi yapmış olduğu ayrıca evde daha önce kullandığımız annemin dokunmuş el halısı anneannemin eski bakır tenceresi hepsini aldım onlar geldıkçe dantelleri seriyorumdiğer şeyleri de o kadar güzel kullanıyorum kii o boncuklu masa örtüleri fln inanılmaz güzel kombinledim şunu da söylemeden geçemeyecğim ben tasarımcıyım ve inan benim çevrem inanılmaz yargılayıcıdır ona rağmen umursamadım onları benim canım annem yıllarca uğraşmış beim için önemli olan buydu umarım senın işine yarar bu yazdıklarım...

nevresimin bir önemi yok. maksat temiz olsun..
incik boncuk olanları kullanmazsınız olur biter.

ev hemen misafir dolup taşmayacak ya?
yemek takımını filan beğenmiyorsanız günlük yaparsınız.
alırsınız zevkinize göre bir takım.
atla deve değil bir yemek takımı..

çok büyütmeyin gözünüzde.
ben kayınvalidemin çeyizinden çıkardığı süt takımı mı ne diyorlar, insan figürleri olan altın sarı fincan takımlarını büfeye koydum
gönlü olsun, bana çeyizinden bir takım verdi diye.

eğer siz zevkli biriyseniz böyle otantik ya da nostaljik şeyleri iyi harmanlayabilirsiniz.
kayınvalidem kendi ağzıyla söyledi kızının beğenmediği bir tepsiyi bana gösterdi..
kendi kızının beğenmediği altın kaplama tepsinin içine aksesuar koydum salonumun bir köşesinde duruyor ve salonumun havasını değiştiriyor.

Aynısının tıpıkısı benimde başımda.=) seneler seneler önce başlandı çeyiz hazırlığına fln ben yapmayın etmeyin beğenmem etmem belkide kullanmam dedikçe çeyizde bulunması lazm dendi dendi kondu.. Şöyle bi çözüm getrdm artık sesimi çıkarmıyorum onlar sadece hazırladıklarını vercekler hatta belki seninki gibi evi yerleştircekler ama evde yaşayacak olan sensin .. Çatışmak yerine kendi zevkine göre değerlendirmeğe çalış ;) Ben ahsen öyle yapcam..

benim annemde daha ben doğduğumda yapmaya başlamış çeyizimi mutfak eşyası dışında herşeyi almıştı falan nevresimler yatak örtüleri oyalar hepsi en az 15 yıllıktı evlenirken azar azar istediklerimi aldım bi odamı şark odası yaptım eski oyaları örtüleri orada değerlendirdim
evlendikten sonra bu fikirlerin çok değişecek eminim şimdi bi yazı paylaşıyorum okumanız dileğiyle

abah bulaşık yıkarken ellerimin annemin ellerine ne kadar benzediğini
fark ettim.
Benzemekten de öte; tıpatıp aynısı olmuşlar..
Ergenlik çağlarımda (hakikaten çekilmez bir yeniyetmeydim) annemin
ellerine sinir olurdum.
Ya da şöyle diyelim: Sinir olduğum bir milyon sekiz yüz kırk altı şeyden
biri de annemin elleriydi.
Kadıncağızın beni sinir etmek için ellerine özel olarak yaptığı bir şey de
yoktu.
Uzun kırmızıya boyanmış cadı tırnakları falan veya lime lime olmuş tırnak
etleri gibi bir durum da yoktu.
Sadece şekilsizdi. Yani güzel değildi. Ve ben buna sinir olurdum.
"Hah" dedim kendi kendime "şimdi senin de bir sıpan olsaydı o da sinir
olacaktı ellerine. Yeterince güzel değilmiş diye.."
Şimdi ise o eller biraz daha elimin içinde kalsın diye ne numaralar
çekiyorum...
Yok üşüdüm, tutsana elimi, yok kremi fazla sürdüm, alsana birazını,
tırnakların uzamış, törpüleyeyim mi..

Aslında düşününce, eller dışında da anneme her geçen gün daha çok
benziyorum.
Eskiden çok umurumda olmazdı şimdi evde ufacık bir dağınıklık olsa
sıkılıyorum.
Sabah kalkar kalkmaz temizlik yapmaya başlıyorum.
Hesapça çay demleninceye kadarki vakti değerlendirmiş olacağım.
Çay zift oluyor, ben hâlâ bir yerleri siliyorum.

Aynı annem gibi ben de masa örtülerini düzeltmeden yanlarından geçmiyor,
hoh yapıp silmeden aynalara bakmıyor, yerden gübür toplamadan
ilerleyemiyorum artık.

Aynı onun gibi sabah kalkınca uzun uzun camdan dışarıya bakmadan güne de
başlayamıyorum.
Esnafla iki kelimenin beli kırmazsam aynı onun gibi eksik iş yapmış
sayıyorum kendimi.

Daha az süsleniyor ama tıpkı onun gibi daha çok bakım yapıyorum.
Eskiden tek bir nemlendiriciyi üç kereden fazla kullanamayan ben artık her
gün sabah akşam sürüyorum.
Üstelik fındık tanesi kadar miktar, oldu artik ceviz tanesi kadar! Rimel
ise kurumak üzere..

Bu kadarla kalsa yine iyi.. Arkadaşlarımdan çok bitkilerimle konuşmama ne
diyorsunuz?
Ya da yalnızsam on iki dedi mi en şahane filmi bile seyrediyor olsam
kapatıp cup yatağa giriyor olmama?
Veya çantamda vızıldayan bir çocuğa verilmek üzere BONBON taşımaya
başlamama?

Ben de şaşırıyorum ama gerçek.
Annemde dalga geçtiğim ne kadar şey varsa hepsini ben de yapıyorum
artik!...
Tek kaygım şu: Bir gün ben de YOĞURT KAPLARINI biriktirmeye başlayacak
mıyım acaba?
Aklımın almadığı tek şey bu. Bütün dolap içleri yıkanmış, kurulanmış
yoğurt kaplarıyla dolu.
Hepsi küçük kuleler şeklinde üst üste dizilmiş, kuzu kuzu bekliyorlar. .
Kapakları da elbette mevcut.
Onlarca değil yüzlerce!

Ne diyeyim...
Bir gün elimdeki yoğurt kabını deterjanlarken anlarım herhalde kap
biriktirmenin esbab-ı mucibesini.. .
Bu yazıyı geçen sene yine bu günlerde yazmıştım..
Çünkü hatırlatmak istedim ki annelerimizde kızdığımız, kırıldığımız, dalga
geçtiğimiz, hafife aldığımız, lüzumsuz gördüğümüz, saçma bulduğumuz ne
kadar huy, alışkanlık, arzu, istek varsa bir gün hepsini kendimiz de
edineceğiz . şakanızı, siteminizi yaparken bunu unutmayın istedim.
Üstelik bazen sadece alışkanlıklar değil bahtlar da annelerden kızlara
miras kalabiliyor.
İyi veya kötü..
Onları eleştirirken, yargılarken bunu da düşünün istedim..
Çünkü..
Ben..
Artık..
Yoğurt kaplarını biriktirmeye başladım..

alıntı

İnanamıyorum ya,kadıncağız düşünmüş almış etmiş ama bu sizin sinirlerinizi geriyor,hayret !!! o insanın emeğinin karşılığı bu şekilde mi olacaktı..ben olsam eski bile olsa alırım anneciğim hazırlamış ne de olsa,hiç bir şeye yaramasa bile anısı yeter onun..çok saçma bakış açınız..annenize yazık yani..gösteriş meraklısı olmayın!!

benim annemde daha ben doğduğumda yapmaya başlamış çeyizimi mutfak eşyası dışında herşeyi almıştı falan nevresimler yatak örtüleri oyalar hepsi en az 15 yıllıktı evlenirken azar azar istediklerimi aldım bi odamı şark odası yaptım eski oyaları örtüleri orada değerlendirdim
evlendikten sonra bu fikirlerin çok değişecek eminim şimdi bi yazı paylaşıyorum okumanız dileğiyle

abah bulaşık yıkarken ellerimin annemin ellerine ne kadar benzediğini
fark ettim.
Benzemekten de öte; tıpatıp aynısı olmuşlar..
Ergenlik çağlarımda (hakikaten çekilmez bir yeniyetmeydim) annemin
ellerine sinir olurdum.
Ya da şöyle diyelim: Sinir olduğum bir milyon sekiz yüz kırk altı şeyden
biri de annemin elleriydi.
Kadıncağızın beni sinir etmek için ellerine özel olarak yaptığı bir şey de
yoktu.
Uzun kırmızıya boyanmış cadı tırnakları falan veya lime lime olmuş tırnak
etleri gibi bir durum da yoktu.
Sadece şekilsizdi. Yani güzel değildi. Ve ben buna sinir olurdum.
"Hah" dedim kendi kendime "şimdi senin de bir sıpan olsaydı o da sinir
olacaktı ellerine. Yeterince güzel değilmiş diye.."
Şimdi ise o eller biraz daha elimin içinde kalsın diye ne numaralar
çekiyorum...
Yok üşüdüm, tutsana elimi, yok kremi fazla sürdüm, alsana birazını,
tırnakların uzamış, törpüleyeyim mi..

Aslında düşününce, eller dışında da anneme her geçen gün daha çok
benziyorum.
Eskiden çok umurumda olmazdı şimdi evde ufacık bir dağınıklık olsa
sıkılıyorum.
Sabah kalkar kalkmaz temizlik yapmaya başlıyorum.
Hesapça çay demleninceye kadarki vakti değerlendirmiş olacağım.
Çay zift oluyor, ben hâlâ bir yerleri siliyorum.

Aynı annem gibi ben de masa örtülerini düzeltmeden yanlarından geçmiyor,
hoh yapıp silmeden aynalara bakmıyor, yerden gübür toplamadan
ilerleyemiyorum artık.

Aynı onun gibi sabah kalkınca uzun uzun camdan dışarıya bakmadan güne de
başlayamıyorum.
Esnafla iki kelimenin beli kırmazsam aynı onun gibi eksik iş yapmış
sayıyorum kendimi.

Daha az süsleniyor ama tıpkı onun gibi daha çok bakım yapıyorum.
Eskiden tek bir nemlendiriciyi üç kereden fazla kullanamayan ben artık her
gün sabah akşam sürüyorum.
Üstelik fındık tanesi kadar miktar, oldu artik ceviz tanesi kadar! Rimel
ise kurumak üzere..

Bu kadarla kalsa yine iyi.. Arkadaşlarımdan çok bitkilerimle konuşmama ne
diyorsunuz?
Ya da yalnızsam on iki dedi mi en şahane filmi bile seyrediyor olsam
kapatıp cup yatağa giriyor olmama?
Veya çantamda vızıldayan bir çocuğa verilmek üzere BONBON taşımaya
başlamama?

Ben de şaşırıyorum ama gerçek.
Annemde dalga geçtiğim ne kadar şey varsa hepsini ben de yapıyorum
artik!...
Tek kaygım şu: Bir gün ben de YOĞURT KAPLARINI biriktirmeye başlayacak
mıyım acaba?
Aklımın almadığı tek şey bu. Bütün dolap içleri yıkanmış, kurulanmış
yoğurt kaplarıyla dolu.
Hepsi küçük kuleler şeklinde üst üste dizilmiş, kuzu kuzu bekliyorlar. .
Kapakları da elbette mevcut.
Onlarca değil yüzlerce!

Ne diyeyim...
Bir gün elimdeki yoğurt kabını deterjanlarken anlarım herhalde kap
biriktirmenin esbab-ı mucibesini.. .
Bu yazıyı geçen sene yine bu günlerde yazmıştım..
Çünkü hatırlatmak istedim ki annelerimizde kızdığımız, kırıldığımız, dalga
geçtiğimiz, hafife aldığımız, lüzumsuz gördüğümüz, saçma bulduğumuz ne
kadar huy, alışkanlık, arzu, istek varsa bir gün hepsini kendimiz de
edineceğiz . şakanızı, siteminizi yaparken bunu unutmayın istedim.
Üstelik bazen sadece alışkanlıklar değil bahtlar da annelerden kızlara
miras kalabiliyor.
İyi veya kötü..
Onları eleştirirken, yargılarken bunu da düşünün istedim..
Çünkü..
Ben..
Artık..
Yoğurt kaplarını biriktirmeye başladım..

alıntı

Ne güzel bir yazı bu böyle paylaşım için teşekkürler ..
Çok fena oldum ama ben annemi çok özledim bugün geliyor çok şükür ay valla bak şimdi çok fena oldum :14::14::14:
Mutluyum bir tanecik anamın kalbini kırmadıgım her sn duasını aldıgım için..
Kurban olurum sana anam sen meleksin
:54:

Ne güzel bir yazı bu böyle paylaşım için teşekkürler ..
Çok fena oldum ama ben annemi çok özledim bugün geliyor çok şükür ay valla bak şimdi çok fena oldum :14::14::14:
Mutluyum bir tanecik anamın kalbini kırmadıgım her sn duasını aldıgım için..
Kurban olurum sana anam sen meleksin
:54:

okuduğunuz için ben teşekkür ederim kırmayalım annelerimizi demi bizim beğenmediğimiz şeyleri onlar kuruş kuruş para biriktirerek kendi ihtiyaçlarını görmezden gelerek alıyorlar alın evinize koyun kullanmasanızda ben çoğunu kullanmıyorum ama bazzen öyle bi an geliyoki ihtiyacınız oluyor mesela dün kızım hastaydı defalarca istifra etti yatağıma tüm nevresim takımlarım kirlendi :):) en sonunda annemin yaptığı kenarı oyalı nevresim takımına kaldım :1::1::1:

okuduğunuz için ben teşekkür ederim kırmayalım annelerimizi demi bizim beğenmediğimiz şeyleri onlar kuruş kuruş para biriktirerek kendi ihtiyaçlarını görmezden gelerek alıyorlar alın evinize koyun kullanmasanızda ben çoğunu kullanmıyorum ama bazzen öyle bi an geliyoki ihtiyacınız oluyor mesela dün kızım hastaydı defalarca istifra etti yatağıma tüm nevresim takımlarım kirlendi :):) en sonunda annemin yaptığı kenarı oyalı nevresim takımına kaldım :1::1::1:

Sayfayı açınca direkt yogurt kabı dikkatimi çekti, anladım annelerle ilgili birşey oldugunu benim annemde öyle çünkü Eki Görüntüle 350949
Kesinlikle kırmayalım annem benim çeyizime indirimden yakalamış Korkmaz dan hiper set ben aslında çok begenmiyorum ama anacım almıs kullanıcam onu, zaten bi zaman sonra ocakta ne renk ne model tencere duruyor farkedilmiyor bile ..

Onu bıraktım sevdiğim modelden de almış bana kıyamam ya sen böyle seviyorsun annen olarak almam gerek kullan beni hatırla falan dedi .. Çeyizimde tencere bollugu var :9:
Dimi ne kadar güzel bir örnek verdiniz aslında :46:
Anneler çok alem ya en basiti rende almıs bana güzel işlevli kocaman, ben ilk gördüm anne sence büyükdeğil mi , ne zannediyrsun kızım hep 2 kişi olacagınızımı, ilerde daha büyük bir ailen olacak en iyisini aldım ki işini yllarca görsün falan ..
sonradan düşündüm ki haklı gerçekten :)

Çok dert edecek bir şey değil bence takmayın kafanıza. Çok lazım olan kullanılacakları şimdilik kullanın imkanınız olunca yenilersiniz. İlle de olmaz dediklerinini alın keyfinize göre taksitle falan halledilir o kadar büyük meblağlar etmez çünkü.

Ben de dantel falan sermeyecektim eve ama annem çok ısrar etti. İmkanım olunca boncuklu salon takımlarından alıp sereceğim.

Kalp kırmayın bence hele ki anne kalbini

annemde ben küçücükken başlamış çeyizimi almaya. evleneli 2.5 yıl oldu ve ben o aldığı şeyleri büyük bir zevkle kullanıyorum. aldığı yemek takımını günlük kullanım yaptım. tencere falan evlendikten sonra hiç almadım çünkü annem fazlasıyla almış. gerek yoktu almaya da sonuçta onda da yemek pişiyo yeni aldığımda da yemek pişecek.... çatal kaşık takımı, çaydanlıklar, çerez kaseleri, örtüler, düdüklü tencereler bir sürü şey almış. sadece ördüğü dantelleri çok fazla kullanmıyorum ama oyalı havluları ve mevlüt vs da da yazmaları kullanıyorum. annemin genç kızken yaptığı el dokuması halısını da hatıra olsun diye alıp küçük ütü odama serdim. ne onu üzdüm ne de ben üzüldüm bunları alıp napıcam diye.

benim çeyizime de anneannem babaannem danteller örmüşler zamanında
iğne oyaları, kaneviçeler

her birini zevkle saklıyorum hala
dantellerimi hiç sermedim; gene de arada bir çıkarır, yıkar, ütüler yine tekrar koyarım

annemin çeyizinden hiç kullanılmamı kanaviçe masa örtüsü, nevresim takımları bile koymuştum kendi çeyizime
onları da saklıyorum
ben de kendi kızımın çeyizine koyucam Allah izin verirse

bunlar olsun en büyük dertler
anneciğin heves etmiş yapmış
sen kullanmasan bile beğenmediğini belli etmemelisin

yarın anneannen, babaannen hatta annen bu hayattan göçüp gittiğinde
mutlu olucaksın inan onlardan hatıralara sahip olduğun için

not: çok şükür benim annem henüz hayatta ama rahmetli teyzelerimden bile hatıra getirdim evime

Back
X