• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eskimiş çeyizlerim

Zaten yenisini alacak gücünüz de yokmuş sen sanırım buna sinirlisin biraz da ama kızgınlığını dopru yere yönelt ya da erit

nısanlımla bıle hergun kavga edıyoruz o kadar kötu oldum kı artık. bu dugun hazırlıgı ne kdar zormus ya walla cıkamıyorum ısın ıcınden. hıc bıtmıyor hıc. annem cok ınatcı . kalbını kırmak ıstemıyorum dıye sesımı cıkarmadım gık demedım ama ıcıme batıyor nısanlıma sarıyorum bende. o cocukta bunaldı artık oda benım gıbı ama oda bana ses cıkartmıyor kırılmayayım dıye. ne yapıcam bılmıyorum

babannem halı dokumadı kendı evınde kullandıgı onunda ceyızlık halısı bana werıyor. annem ben unıwersıtedeyken almıs hepsını koymus kenera. mısafır yemek takımı bıle ben ortaokuldayken almıslar. ben hıc hatırlamıyorum sımdıal dıye cıkardı karsıma annem. kalp kırma meselesıne getırıyorsunuzda o kadar yorgunum kı dugun hazırlıklarından dayanamıyorum artık. aynı sey sıze olsaydı emınım cok buyuk hayal kırıklıgı yasardınız... hayallerınız bıle degısıyor moralınız sıfır oluyor ıns basınıza gelmez bole bısey

sanirim farkli bakis acisindan kaynakli oluyor hersey,mesela ben babaannemden bir hatirayi kiymtlendiririm...

babaannemim verdigi bir toka,kücük canta aynasi,bros bunlari gibi bir cok seyi vefat etmeden önce vermisti hatta tokayi daha liseye gidiyordum hala sakliyorum

o kadar kiymetli ki,vefat ettikten sonra cok hos bir yemek takimi vardi herkese birer parcasini verdiler..gümüslüklere arkasina ayak konulup(adi ne bilmedim onun) koymak icin..

inan eski bir kiyafeti bir sali bilmem birseyi olsa ben cidden onun hatirasi icin alirdim..kaldi ki ceyizinden dediginiz sey o kadar kiymetli ki benim icin,

sonra annem almis koymus diyorsunuz ya eee bizimkide ördü durdu eskiden yok havlu kenariydi yok oda takimiydi hatta havlu kenarlarinin bir kismi

o zaman ince ip yoktu kalin iplerden eee ne yapacaz atacaz mi..takmiyorum cidden ben biliyorum ne var ne yok..

mesela o zaman yemek takimi almis aman modasi gecti diyor ya gececek birseyi yok ayni parca desenleri belki daha modern degildir ben diyorum bosver ya

günlük yemek takimi alinacak onu kullanilirim diyorum...annenim tencere alma hastaligi var gibi doldurmus,ve hic farkinda o kadr cok tencerenin oldugunun

kimini ne zaman aldigini bile hatirlamiyor eskiden aldikalri icin annemde modelleri eskisi diyor...e simdi aldiklarida 2 seneye kadar eskiyecek...

illaki kullanilacak birseyler vardir sadece bakmak önemli...

Allah nasip ederse bende 1 yil sonra evlenecegim annem simdi yemek takimi almiyor aman yenileri cikiyor diye

ee hic bitmeyecek ki bu,aslinda o eskiden alinan seylerin mali simdilerden daha iyidir..mesela karaca,kütahya porselen filan cok pahaliydi

simdi hepsini takim icine koydular kalitesini düsürdüler...o yüzden iyi olan degerlendirecegin birsey kesin vardir...

sen babaannemin ceyizlik halisi diyorsun ya,babaannemin ipek gibi bir halisi vardi biri getirmisti hediye canim benim rahmetli oldu...ablam baska bi sehirde calisitigi icin

ilk etapta olanlardan götürdü ev kurarken,onlarda vardi yolluk yani iki parca birseydi,bu sene ablam halamlara verdide nasil üzüldü ya ne olurdu bende kalsaydi babaannemden hatira olurdu diye..

bu kadar yilmaya,birakmaya gerek yok..hersey olacagina varir daha güzeli olsun tabiki onlarda iyidir belki sen simdi daha farkli hayal ettigin icin degisik geliyordur

Son düzenleme:
Konu sahibi arkadaşla aynı mantıktaki annelere sahibiz. Benimde annem bana öre saçma sapan incik boncukları biriktirmeye çalışıyor benden gizleyerek.

Biraz önce telefon açtım sizin yazdıklarınızı okudum bende aynı bu arkadaş gibi düşünüyorum yapma bana dedim Ne mi cevap verdi?

-sizin gibilerin ağzına da yüzüne de çok. Size çeyiz diye kedi pisliği vermek lazım sz ne anlarsınız oyadan kilimden dedi :)))))

hem bunları kendi annen yaptığı için şükret ya kaynanan yapsaydı o daha kötü benim başımdanda geçti.

kaynanam yapmıyor ıste o hıc bıseye karısmıyor. bısey alınacagı zaman ben gelmıyeyım gerek yok sız begenceksınız dıyor. ben katalog goturuyorum ordan bana yardımcı oluyor sorarsam oda. annemı cok sevıyorum ama nıye bana hıcbırsey danısmadıgını hala anlamıyorum. mutsuz olacagımı bılıyor ama yınede yapıyor

Konu sahibi arkadaşla aynı mantıktaki annelere sahibiz. Benimde annem bana öre saçma sapan incik boncukları biriktirmeye çalışıyor benden gizleyerek.

Biraz önce telefon açtım sizin yazdıklarınızı okudum bende aynı bu arkadaş gibi düşünüyorum yapma bana dedim Ne mi cevap verdi?

-sizin gibilerin ağzına da yüzüne de çok. Size çeyiz diye kedi pisliği vermek lazım sz ne anlarsınız oyadan kilimden dedi :)))))

işte o benım annem. benım annemı aramıs olabılırmısın ???

kaynanam yapmıyor ıste o hıc bıseye karısmıyor. bısey alınacagı zaman ben gelmıyeyım gerek yok sız begenceksınız dıyor. ben katalog goturuyorum ordan bana yardımcı oluyor sorarsam oda. annemı cok sevıyorum ama nıye bana hıcbırsey danısmadıgını hala anlamıyorum. mutsuz olacagımı bılıyor ama yınede yapıyor

onunda senin için özendiği şeyler vardır işte bazı insanlar karşısındaki gibi düşünemeyebiliyor. bence anneni üzme çünkü hayatta dayanabileceğimiz tek kişi o.
düğün dönemlerinde böyle şeyler oluyor bende geçen sene şubat da evlendim çok sıkıntılı günler geçirdim bnm de eşimin ailesi malesef herşeyime karışıodu annem hiç bişime karışmıodu o daha kötü inan ki hala öle gerçide :( bizde ne kavgalar ettik insanın sinirleri yıpranıo gerçekten ama deymio yani üzülmeye

Hic hoslanmadim sizden,uslubunuzdan.. evet evet..
Anneniz ugrasmis cabalamis birseyler yapmis,bircok annenin yapmadigini...
benim annem mesela..Bir copum bile yok..

okadar itici bir hale dusmussunuz ki yazdiklarinizla..#Begenmiyorsaniz almayin koymayiverin evinize.Soyleyin annenize..Zaten haketmiyorsunuz onlari..

bnm çeyizimdede çok incik boncuk dantel vs var annecim emek vermiş yapmış

plazmanın üzerine dantel örtecek halim yok

ama utanma olayını anlamadım ve çok yadırgadım

alır götürürsün kullanırsan kullanırsın kullanmazsan saklarsın

bugün annemle bir reklamdan ötürü bu olayı konuştuk tesadüfe bak ki böyle bir konu açılmış.
bir reklamda eski gelenekleri yaşatmak için ebru sanatı, çini işlemeleriyle bugünkü gıdalar süsleniyor ve bunun reklamı yapılıyordu. millet eskiye dönüş derdinde. bir arkadaşın dediği gibi çabuk tüketen bir toplumuz. sürekli arayış içindeyiz. aldığımız bir telefonun daha özelliklerini kavrayamadan bir üst modeli çıkıyor ve sanki mecburmuşuz gibi daha bir çizik bile olmayan telefonun yerine yenisini alıyoruz. ev eşyaları da öyle keza..

benim annemde daha ben küçükken başlamış dantele nakışa düşünün dantelden mutfak perdesine kadar işlemiş. ya o ellere, yorduğu gözlere kıyılır mı? parası yokken ordan burdan kırpıp çeyizlik eşyalar almış.. dünya zengini olsam, zerre zevkime uymasa onun o işlemiş olduğu nakışları, boğazından kesip aldığı eşyaları gönlü olsun diye kullanırım.. kaldıki bizim burda modern örtüler eşyalar alınmış olsa dahi eski geleneklerden çeyizlerden olan boncuklu tülbentler, patikler, iğne oyaları, kilimleri, danteleri olmayan gelinin çeyizi mi varmış bunun deniyor. tabiki her yörenin farklıdır bu konuları ama dile getirmek istedim bunu da.

herkesin kendi görüşü kesinlikle seni yargılamıyorum ama sırf bunun için göz yaşı döküp düğün mü ertelenirmiş. aşırı tepki veriyorsun bu olaya ben böyle düşünüyorum. n'olur kızma bana bu düşüncemden dolayı ama uzaktan böyle algılıyorum ben bu tavrını

Son düzenleme:
benim annem de ben daha küçükken başladı almaya örmeye dikmeye.. ben hep ona yapma dedim havlu oyası dantel falan. ama yaptı.evlenmeye yakın o kadar işime yaradı ki.. canım annem sayesinde 5 kuruş harcamadık çeyize,sadece düğün masrafı ve mobilyalara gitti para... ama benim annem satın alırken bana gösteriyordu.ben çoğunlukla kendim de beğendim. ördüğü dantelleri hiç kullanmıyorum ama çekmecede duruyorlar.ama en azından BİZİM evimizde... hatta ben ilkokuldayken bana yemek takımı alınmıştı alındığını hatırlıyorum ama desenini hatırlamıyordum.böyle minik minik desenleri var hatta kenarları altın gibi oluyor ya,çok eski bi model ama seviyorum ÇÜNKÜ BİZİM.elalem beğenmese de olur. emek var,masraf var çaba var...herşey kıymetli.

seni anlayabiliyorum düğün üstü böyle olmayacak şeylere insan kırılıyor alınıyor takıyor.. geçecek inşallah. ama sevmeye çalış herşeyi,güzel olduklarından değil,artık SİZİN İKİNİZİN olduklarından..

düğün sonrası girişirsin eve zamanla kendi zevkine göre kaldırırsı sandıklara dolaplara kullanmadıklarını,annen özeniyordur şimdi. zaten düğünden önce yerleştirse nolcak ki sonra ortada çok sık kullandıkların dışında bişey kalmıyor.

yok kızmıyorumda yasadıklarımı bılmedıgınız ıcın bıraz garıp gelıyor anladıgım kadarıyla. benım annemle olaylarım cok farklı. bunları bılmedıgınız ıcın kendı annelerınıze bakarak cevap werıyorsunuz haklısınız bende yasamasaydım o olanları emınım benımde sızın gıbı dusuncelerım olurdu. neyse anlıyacagınız onları alıcam anneme ses etmedım ama kullanmıycam öle bırsey olacak tek olabılecek bu gıbı gorunuyor.

yok kızmıyorumda yasadıklarımı bılmedıgınız ıcın bıraz garıp gelıyor anladıgım kadarıyla. benım annemle olaylarım cok farklı. bunları bılmedıgınız ıcın kendı annelerınıze bakarak cevap werıyorsunuz haklısınız bende yasamasaydım o olanları emınım benımde sızın gıbı dusuncelerım olurdu. neyse anlıyacagınız onları alıcam anneme ses etmedım ama kullanmıycam öle bırsey olacak tek olabılecek bu gıbı gorunuyor.

yaşadığınız şeylerden dolayı böyle tepkiliymişsiniz ama inan herkes yaşıyor annesiyle problemler. bunları yazan üzmeyin kırmayın diyen ben bile çoğu zaman annemle anlaşamıyoruz, ters düşüyoruz. ama anlaşamazsak dahi bir anneyi üzmek, kırmak, incitmek olmaz. dediğiniz gibi alın gönlünü edin kullanmak istemiyorsanız kullanmayın.

şu anda annene çok kızsanda emin ol evlendikten sonra çok çok farklı olacak:34:

çokgüzel,nekadar şanlısınız,benim onlardan bile yok.evliyim ama çeyiz bana nasip olmadı.ben eski eşyaları çok severim.fincanları falan.hele dokuma halı,al hiç kaçırma.ben babaannemdekini araklamaya çalışıyorum,:27:

yok kesin benim annemi aradınız:1:

konu sahibi stresten yanlış kelimeler kullannmıştır. ben onu çok iyi anlıyorum

benm annemde dediğim dedik biridir. mesela gitmiş havlulara kenar yaptırmış. belki 100 kere söyledim ben dantel semiyorum diye. cevap şu: ama ben seviyorum

yün yorgan-yastık-döşek sevmiyorum. evimizde de kullanmıyoruz ve alerjim var ama o inatla gidip yaptırıyor,tabak çanak içinde aynı şeyler geçerli

haa evlenince bunları götüreceğim ama çöpe atacağım. alerjim olduğunu bile bile ısrarla koyuyor, havlu kenarlarını da sökeceğim

daha bugün söyledi sana iyilik yaramıyor diye:) neresi iyilik söyleyin :25:

yazarken bile sinir geldi yahu:ssz:

yok kesin benim annemi aradınız:1:

konu sahibi stresten yanlış kelimeler kullannmıştır. ben onu çok iyi anlıyorum

benm annemde dediğim dedik biridir. mesela gitmiş havlulara kenar yaptırmış. belki 100 kere söyledim ben dantel semiyorum diye. cevap şu: ama ben seviyorum

yün yorgan-yastık-döşek sevmiyorum. evimizde de kullanmıyoruz ve alerjim var ama o inatla gidip yaptırıyor,tabak çanak içinde aynı şeyler geçerli

haa evlenince bunları götüreceğim ama çöpe atacağım. alerjim olduğunu bile bile ısrarla koyuyor, havlu kenarlarını da sökeceğim

daha bugün söyledi sana iyilik yaramıyor diye:) neresi iyilik söyleyin :25:

yazarken bile sinir geldi yahu:ssz:

sanırım su an nısanlı degılsın. bıde nısanlan herkezden ayrı laf cıkıyor o dıyor bunsuz olmaz o dıyor sunsuz olmaz. nısanlanınca onlar warya nasıl batacak gozune bılıyormusun. hatta belkı kk dan benı bulup dertleşmek isteyeceksin. inş olmaz yınede dıyeyımde yasanıyor bunlar. cok yadırgadılar dedıklerımı ama annemın hıtap sekıllerı dawranıslarını bılmedıklerı ıcın oyle dıyorlar bende kırılmıyorum. annem bana resmen emredıyor yanı. neyse bozmuycam sınırleırmı daha fazla ..

Ben seni anlayabiliyorum. Hangi eşyadan kaçar takım var bilmiyorum, ama beğenmediklerini günlük kullan. Ayrıca mesela yemek takımı, masa örtüsü alabilirsin. Misafir için. Birer takım... Zaten annenin aldıkları da bir süre sonra eskir. Tencere takımını falan dert etme. Kimse görmeyecek, bir tek sen göreceksin. Haa, taşındığın yerde evini gururla açmak isteyeceğin arkadaşların, komşuların olacaksa orasını bilemem.

Back
X