Merhaba kızlar bende Hikmet beyin hastasıyım sonucumuz pozitif çok şükür keseyi gördük kalp atışlarını duyduk inanılmaz bişeydi gerçekten kendimizi tutamadık ağladık. İnşallah hayırlısıyla kucağımıza almakta nasip olur. Bende tedavi öncesi devamlı sizin yazdıklarınızı okumuştum o yüzden deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim sorularınız olursa da cevaplayabilirim. Bizim problemimiz eşimin sperm morfolojisi ve hareketliliğindeydi benim de amh değerlerim yaşıma göre olması gerekenden daha düşüktü. Eşim daha önce varikosel ameliyatı oldu çeşitli vitaminler kullandık ama pek faydası olmadı. Aslına bakarsanız Eskişehir'e yeni taşındık ondan önce İstanbul da yaşıyorduk yani oradaki çok ünlü tüp bebek merkezlerine de gidip ön görüşmeler yapmıştık ama kısmet buradaymış. Hastane, doktor , embriyologlar tabiki önemli ama ben bunun tamamen kısmet olduğuna inanıyorum. Lafı çok uzatmadan tedavi süresine geçeyim. Benim yumurta toplama sürecine kadar hiç bir sıkıntım olmadı ilaçlarımı düzenli kullandım sormak istediğim bişey olduğunda hemşirelerin telefonlarını vermişlerdi istediğim saatte arayıp sorabiliyordum. Toplama sonrası 6 yumurtam vardı ancak 3ü döllenmeye uygundu ve onlardan da sadece bir tanesi döllendi. İşte o 5 gün hem embriyo dayanabilecek mi diye beklemek çok zordu hem de Rahmi hazırlamak için verdikleri progesteran iğneler beni çok zorladı. popom taş gibi oldu neredeyse yürüyemiyordum ve bende ateş yaptı devamlı ıslak bezlerle ateşimi düşürmeye çalıştık. Neyseki transfer günü geldi idrara sıkışık gitmeniz gerekiyor ama ben galiba biraz abartmışım 2,5 lt su içmiştim inanılmaz sıkıştım transfer sırasında uyanıktım ve siz idrara sıkışıkken devamlı alttan bişeyler yapıyorlar ben biraz zorlandım dayanmakta açıkçası siz o kadar sıkışık gitmeyin derim baktınız sıkışmadınız orada da su içmeye devam edersiniz çözümü var en azından. Ve sonrası gebelik testine kadar yatıp öyle beklemek çok stresli bişeymiş. Testi 2 gün sonra tekrarlatıyorlar artıp artmadığına bakıyorlar 12 gün sonrada kese için ultrasonla muayeneye gidiyorsunuz. Zaten daha sonra istediğiniz kadın Doğum doktoruna gidebilirsiniz. Ben henüz nereye gideceğimi bilmiyorum tavsiyelerinizi alabilirim.Ben genel olarak hastaneden ve Hikmet beyden memnun kaldım gidemediğim zamanlarda telefonla kendisi bana dönüş yapıyordu gayet ilgili ve sevecen birisi hiç sorun yaşamadık gayet profesyoneller istediğiniz her an telefonla ulaşmanız mümkün tavsiye ederim.