- 23 Ocak 2013
- 1.055
- 865
- 123
- Konu Sahibi herdaimumutlu
-
Evet inşallah şanssızlıktır.Taşınmamız çok ani oldu öyle aylarca araştıramadım.Ama burada konu açmıştım.Tepebaşı,batıkent odunpazarı dediler hep bizde bura da ev bulduk,taşınmak o kadar zor ki hele de küçük bebekle ama böyle giderse durmayı düşünmüyorum önce farklı bir semte taşınırım çok mecbur kalırsam da ver elini İstanbulBende İstanbuldayım, ailem Eskişehir'de..Ki orada doğup büyüdüm. Anlattığınız gibi olaylar hiç ama hiç yaşamadım. Okuyunca da çok şaşırdım.Benim ailemin olduğu semt o kadar temizdir ki, kapılar kitlenmez bile. Çocukluğum geçti oralarda..Eskisi gibi güzel olmasa da Eskişehir'i hala çok severim mesela. Tüm kötüler sizi bulmuş gibi, şanssızlık..Keşke semtleri daha iyi araştırsaydınız.
Ben de hep İstanbuldan taşınıp daha sakin bir şehre yerleşme hayalleri kurardım eşime böyle bir iş fırsatı çıkınca çok sevindim belki de okuduklarıma binaen fazla beklenti içine girdim bilmiyorum.Umarım düzelir,umarım artık iyi ve akli selim insanlara denk gelirizbende eskişehirin mükemmel olduğunu duymuştum defalarca.. şaşırdım şu an.. hep aklımda belki bir gün istanbuldan taşınırsam eskısehıre gıderım dıyordum ama sımdı acaba mı dıyorum acıkcası..
sızde bıraz arastırın belkı tepebası degıldır ıyı yerı belkı farklı alanları daha elıt kesımlerı vardır sıte falan bakabılırsınız daha cok rahat edebılırsınız. belkı ılerde fıkrınız degısır..
Evet öğrencilerin çoğunluk olduğu semtler daha farklı ama oralarda boş ev bulamadık bulduklarimiz da çok eski ve kullanışsızdı mecbur bulduğumuz semte taşındık.Bırkaç olumsuzluk diyorsunuz ama taşındığımızdan beri henüz hiç bir olumlu yönünü göremedim.Umarım beni şaşırtır umarım bu yaşadıklarım şanssızliktır,talihsizliktirEskisehir'i Eshisehir yapan ogrencidir, baska da bir sey degildir. Ogrencinin cok olmasi o sehrin merkezi yerini yasanabilir kilar ve genelde rahat olur. O yuzden Eskisehir ovulur yani, sokakta kaba insanla karsilasmayacaginizin garantisi yok ama sonucta. Onun disinda yasadiginiz bir kac olumsuzluk, pek de abartmamak lazim, Istanbul'da alasi yasaniyor bunlarin ve Turkiye'nin bir cok yerinde.
Aynen gereğinden fazla övülüyor sırf bu yüzden de insan fazla beklenti içine giriyor.Bılmiyorum hem geldiğimden beri yaşadıklarım hem de hastanede sohpet ettiğim kadınların anlattıkları beni çok etkiledi.Şehir değiştirmek kolay değil bir de ülke değiştirenler var kimbilir ne kadar zordur tahmin bile edemiyorum.Olayı tam okumadım fakat bende çok övüldüğü için gidiş dönüş 1200 km yol yapıp şubat tatilini orda geçirmek istedim ailemle..masal şatosu odun pazarı evleri ve tarihi yapısı dışında pek bi farklılık yok ..
Fakat üniversite şehri olduğu için aileye çok fazla saygı yok, yolda gençler vurarak yürüyorlardı omuzum çıktı yerinden sandım biara..
Yinede istanbuldan daha yaşanılası bi yer olduğunu düşünüyorum.
O kadınlar nerelerde oturuyor acaba? Küfür etselerde he da falan...Bilemedim.Aynen gereğinden fazla övülüyor sırf bu yüzden de insan fazla beklenti içine giriyor.Bılmiyorum hem geldiğimden beri yaşadıklarım hem de hastanede sohpet ettiğim kadınların anlattıkları beni çok etkiledi.Şehir değiştirmek kolay değil bir de ülke değiştirenler var kimbilir ne kadar zordur tahmin bile edemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?