- 23 Mayıs 2020
- 968
- 1.690
- 63
- Konu Sahibi Cilekliekler7
-
Iliskiniz,eviniz yeni gelenle yeni aile taniminizla degisecek yeniden sekillenecek.Panik yapmayin tabi ki eskisi gibi olmaz ama ilerleyen zamanlarda baska sekilde yeniden keyif alinabilir.Doğum yapalı 25 gün oldu. 2 gündür eşimle yalnız bakmaya başladık. Çok şükür bebeğinizin sağlığı yerinde, eşim de kızımızla yeterince ilgili bir baba. Sorun şu; artık ikimiz oturup bişeyler yapamıyoruz ve bu durum beni hormonlardan olsa gerek biraz fazla etkiliyor. Mesela önceden en sevdiğimiz şey film izlemekti. Ya da uyumadan önce uzun uzun sohbet ederdik. Şimdi değil film izlemek tv açacak zaman bile bulamıyoruz. Yatınca da yorgunluktan ben uyuyakalıyorum hemen.doğru düzgün konuşamaz olduk. Şikayetçi değilim çok şükür ki Allah bana anne olmayı nasip etti. Sadece bazen eski ilişkimizi özlüyorum ve yalnız hissediyorum Bebeğim henüz çok küçük büyüdükçe belki eskisi gibi olur diye ümit ediyorum . Yoksa bundan sonra hep böyle mi olucak?
Ben de öyle olmasını umut ediyorum.Iyi aksamlar. Yaşadıklarınız cok normal. Ben de aynısını yaşadım hatta hep ağlıyordum eskisi gibi olamayacagiz diye. Cunku eşimle biribirimize cok vakit ayırırken cocuk olunca oyle olmadi. Ama sonra bebek büyüdükçe normale giriyor. Ilk zamanlar düzen oturtması biraz mesele. Yani bu süreç çok uzun sürmeyecek:) insallah rabbim analı babalı büyütsün evladinizi❤
Çok haklısınız, nişanlıyken sevgililik dönemini, evliyken nişanlılık dönemini özlüyordum. Bu döngü hep devam edecek anlaşılan. Şuan yeni Bi birey, yeni hayata alışmaya çalışmak bir de üstüne değişen bir beden,, ağrılar sızılar derken biraz fazla duygusalım. Ama tabiki evlat için her şeye değer.Şimdi ilişki bana göre şöyle ilerliyor. Daha doğrusu evreleri böyle ;
Sevgililik Dönemi Evresi
Yeni Evlilik Dönemi Evresi
Çocuk lu Evlilik Evresi
Hepsi birbirini tutmaz maalesef. Sevgili iken yaptığınız ya da kaçamaklı görüştüğünüz sizi etkileyen hoşunuza giden şeyleri , evliyken daha rahat yapabildiğiniz için pek sarmaz ve farklı şeyler yaparsınız. Çocuk olunca artık herşey odur. Biraz da geçim sorumluluk binmiştir artık. Onu düşünmek zorunda kalırsınız. Yorulursunuz kendinize vakit ayıramazsınız ama evlat için değer tabi ki. Yani çocuk olunca da birtakım şeylerden vazgeçersiniz. Hayatınıza yenilikler girdikçe aktiviteler de değişir. Bebeğinizi uyuttuğunuz da eşinizle yorgunluk kahvesi içerken sohbet etmeyi deneyenilirsiniz.
Yani zaten bu duygular doğumdan sonra ki ilk günlerde ortaya çıkan şeyler.. Lohusalık diye bir şey duydunuz mu hiç bilmem. 2-3 yıl sonra zaten bu düzene alışacağımdan bu durumu garipsemem heralde..Yani daha bebeğiniz doğalı 25 gün olmuş, eşimle başbaşa bir şeyler yapamıyoruz diye dert edip konu açmışsınız, çok ilginçsiniz. 25 gün daha ya, 2 3 yıl olsa tamam da...
Duymadım ilk kez duyuyorumYani zaten bu duygular doğumdan sonra ki ilk günlerde ortaya çıkan şeyler.. Lohusalık diye bir şey duydunuz mu hiç bilmem. 2-3 yıl sonra zaten bu düzene alışacağımdan bu durumu garipsemem heralde..
Duymak istediğim şeyler bunlar işte aslında. Sonuçta bambaşka bir hayata başladım ve bu hayatın çok daha güzel olacağını biliyorum. Ama henüz yolun çok başındayım ve ister istemez öncesiyle kıyaslıyorum. Şikayet etmek için değil, belki aynı şeyleri yaşayan birileri varsa bu karamsarlığın geçeceğini ve her şeyin daha güzel olacağını duymak için yazdım, bu süreçte buna ihtiyacım vardı belki de . Size teşekkür ederimO minik elli bebeğinizibebeğinizi alın ortaniza ellerine bakın minik agzina bakin size nasıl muhtaç olduğuna bakın. Onun hakkında konuşacak o kadar ortak noktanız vardır ki hele bir konuşmaya başlayın. Film mi dediniz en güzel filmin başrolünü almışsınız kucaginiza onu izleyin öpüp koklayin. Bu bizim ortak canımız deyin birbirinize gulumseyin.
Benim 2 tane çocuğum var biri 1 aylık biri 4 yaşında doyamiyorum sevmeye izlemeye tv nu hayatimdan çıkardım. Ne kadar boş bir şeymiş diyorum bazen eski hayatıma.
Şimdi yeni heyecanlar çocuklarımla olan bağım her şeyden kiymetli.
Bakış değiştiği an hayat güzelleşir...
25gun olmuş bir bekleyin ya 25gun daha nedir ki. İnsanlar. Çocuğu bu yüzden ertelio gezeyim tozaym diye. Tabikide hiç birşey eskisi gibi olmyr ama eskisinden daha güzel oluyor bence herşey film izlemek degl çocuğunuzu izleyin uyuyun dinlenin sarılın. Hii ama en önemlisi kendinize bı zaman verin yirmi beş günde ne çabuk sklmissnzDoğum yapalı 25 gün oldu. 2 gündür eşimle yalnız bakmaya başladık. Çok şükür bebeğinizin sağlığı yerinde, eşim de kızımızla yeterince ilgili bir baba. Sorun şu; artık ikimiz oturup bişeyler yapamıyoruz ve bu durum beni hormonlardan olsa gerek biraz fazla etkiliyor. Mesela önceden en sevdiğimiz şey film izlemekti. Ya da uyumadan önce uzun uzun sohbet ederdik. Şimdi değil film izlemek tv açacak zaman bile bulamıyoruz. Yatınca da yorgunluktan ben uyuyakalıyorum hemen.doğru düzgün konuşamaz olduk. Şikayetçi değilim çok şükür ki Allah bana anne olmayı nasip etti. Sadece bazen eski ilişkimizi özlüyorum ve yalnız hissediyorum Bebeğim henüz çok küçük büyüdükçe belki eskisi gibi olur diye ümit ediyorum . Yoksa bundan sonra hep böyle mi olucak?
Teşekkür ederimArtik uc kisisiniz. Oyle bir yere giderken hadi deyip cikamayacaksiniz. Bebegin cantasi hazirlanacak. Mamasiydi suyuydu beziydi yedek kiyafetleri.. bir kac yil cantali gezeceksiniz. Sirtinizda canta kucakta bebek. Sonra yurusun diye bekleyeceksiniz. Yuruyunce de orayi burayi kurcalayacak. Onun pesinden kosmakla yorulacaksiniz. Buyuyecek. O buyudukce siz de buyuyeceksiniz. Tum hayatiniz onun uzerine kurulu olacak. Tum duzeniniz cocuk uzerine olacak. Okula baslayacak mesela. Okul bulma, odev, okuma yazmayi ogretmekle cebelleseceksiniz. O buyudukce sorunlari da buyuyecek. Durun iciniz kararmasin. Dunyanin en guzel seyi olmasa insanlar ikinciyi ucuncuyu yapar mi? Siz de onunla evrileceksiniz, buyuyecek olgunlasacaksiniz. Hayata bakisiniz degisecek. Eskiden sinirlendiginiz basit seylere gulup gececeksiniz. Ciftlere hep evliligin ilk yillarina doymadan cocuk yapmayin diyoruz. Doya doya sevgililigi ve yeni evliligi yasayin oyle cocuk yapin diyoruz cunku buyuk sorumluluk. O mis kokulu guzel bebeginizi Rabbim sizlere bagislasin. Gule gule buyutun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?