Eşle aynı işte çalışmak?

Minirainer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2012
212
367
103
İstanbul
Merhaba hanımlar,

Biz eşimle birlikte home office çalışıyoruz. İnternet ve web tasarım işleriyle uğraşıyoruz. Önceden ayrı ayrı farklı işlerde çalışıyorduk ama şimdi ortak bir projeye girdik. Proje kendi projemiz, yani patron ikimiziz. :)

Şu anda geçici bir süre farklı şehirlerdeyiz ama yakında kendi evimize döneceğiz.

Yani aslında sürekli dip dibe aynı projede çalışacak olma fikri beni biraz endişelendiriyor. Hani geçimli bir çiftiz ama konu iş olunca işin rengi değişecek diye endişeleniyorum. Ufak tefek çatıştığımız oluyor ki bunlar da hep çalışma tarzlarımızın farklılığı yüzünden çıkıyor.

Eşiyle aynı işte çalışanlar var mı, ne gibi sıkıntıları ya da avantajları yaşıyorlar diye merak ediyorum.

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Evli değilim ama erkek arkadaşımın kendi işi var, Empati yapıyorum da ben asla onla çalışamam. Kanser eder beni. Kendinden başka kimsenin yaptığı işi beğenmez zor biri.
Belki siz eşinizle uyumlu çalışabilirsiniz, belli olmaz ama bi noktadan sonra sürekli beraber olmak bayar diye düşünüyorum

Çatışmalarınız illaki olucaktır ama bunu evinize taşımayın birbirinizin fikirlerine önem verin anlayışlı ve sakin olun böyle olursa çok sorun çıkmaz diye düşünüyorum .

Eğlenceli olur bence tadını çıkarın. Hem evdesiniz hem birliktesiniz. Benim eşim de o tarz işlerle uğraşıyordu son yıllarda biraz sekteye uğrasa da tekrar başladı ufaktan. Benimde hayalim evde otursun yanımda çalışsın, isterse bende yardım edeyim:)

Aynı iş yerinde çalışmak , performansı etkileyeceğinden yasak.
Uzamanlar araştırmıştır illaki.
Yani olumsuz olmasa yasak olmazdı.
Siz homeoffice oldgnza göre yasak yok ama elinizden geldiği kadar ayrı kalmaya gayret gösterin ilişkinin sağlığı açısından.

Eğlenceli olur bence tadını çıkarın. Hem evdesiniz hem birliktesiniz. Benim eşim de o tarz işlerle uğraşıyordu son yıllarda biraz sekteye uğrasa da tekrar başladı ufaktan. Benimde hayalim evde otursun yanımda çalışsın, isterse bende yardım edeyim:)

Valla şimdi fikri bana da tatlı geliyor ama hani biz de daha yeni evli sayılırız ki 1,5 sene oldu ama bunun 8 ayını ayda birkaç gün buluşma şeklinde geçiriyoruz şu an.

Eşim de çok titiz ve sistematik bir insan. Benim çalışma düzenimi pek sevmez. Umarım sizin dediğiniz gibi olur.

Eşinize ve size bağlı bir durum bu.
Biz aynı yerde çalışırken tanışıp evlendik. Nişanlıyken o yöneticim oldu. Benim için korkunç bir deneyimdi. :KK70:
Homeoffice olacağı için çok anlamadım ben korkunuzu. Uyumlu bir çiftseniz güzel olabilir.

Merhaba hanımlar,

Biz eşimle birlikte home office çalışıyoruz. İnternet ve web tasarım işleriyle uğraşıyoruz. Önceden ayrı ayrı farklı işlerde çalışıyorduk ama şimdi ortak bir projeye girdik. Proje kendi projemiz, yani patron ikimiziz. :)

Şu anda geçici bir süre farklı şehirlerdeyiz ama yakında kendi evimize döneceğiz.

Yani aslında sürekli dip dibe aynı projede çalışacak olma fikri beni biraz endişelendiriyor. Hani geçimli bir çiftiz ama konu iş olunca işin rengi değişecek diye endişeleniyorum. Ufak tefek çatıştığımız oluyor ki bunlar da hep çalışma tarzlarımızın farklılığı yüzünden çıkıyor.

Eşiyle aynı işte çalışanlar var mı, ne gibi sıkıntıları ya da avantajları yaşıyorlar diye merak ediyorum.

Ayni işte çalişmak demeyelim de benim yaptigim işi herkes begenirken esime begendiremiyorum. Müsteri bile begeniyor ama esim olmamiş diyor.. Çok ilgincki onun yaptigida bana guzel gelmiuyor bizim tek sorunumuz mukkemmeliyetcilik. Eger oyle degilseniz catisma yasayacaginizi sanmiyorum.

Eşinize ve size bağlı bir durum bu.
Biz aynı yerde çalışırken tanışıp evlendik. Nişanlıyken o yöneticim oldu. Benim için korkunç bir deneyimdi. :KK70:
Homeoffice olacağı için çok anlamadım ben korkunuzu. Uyumlu bir çiftseniz güzel olabilir.

Eminim zor olmuştur.

Ben de dik kafalıyım, o da öyle. Hani patron yok, müdür yok, eleman yok. İkimizin de epey mesai harcadığımız bir şey. Sürekli aynı mekanda olacağız. Mekan da ev, farklı bir ofis de değil. İş ortaklığı gönül ortaklığına bir şey yapmaz umarım.

Valla ucu ilişkimize dokunursa iş filan dinlemem diye resti çektim başından ama ben de merakla ve biraz korkuyla bekliyorum.

Eşimi çok seviyorum ama onu işyerinde tanısam boğuverirdim. Birkaç defa bir şeyler yapmıştık iş anlamında beni çok sinir etmişti, gerçi verdiği işleri yapmıyordum ama konumuz bu değil 😂😂😂 bence profesyonelce davranarak bu işi yürütebilirsiniz.

Merhaba hanımlar,

Eşle çalışmak pişmanlıktır.

Valla şimdi fikri bana da tatlı geliyor ama hani biz de daha yeni evli sayılırız ki 1,5 sene oldu ama bunun 8 ayını ayda birkaç gün buluşma şeklinde geçiriyoruz şu an.

Eşim de çok titiz ve sistematik bir insan. Benim çalışma düzenimi pek sevmez. Umarım sizin dediğiniz gibi olur.
Bi başlayın da zamanla düzeninizi oturtursunuz. Biraz siz eşinize, biraz eşiniz size uyar orta yolu bulursunuz.

Ayni işte çalişmak demeyelim de benim yaptigim işi herkes begenirken esime begendiremiyorum. Müsteri bile begeniyor ama esim olmamiş diyor.. Çok ilgincki onun yaptigida bana guzel gelmiuyor bizim tek sorunumuz mukkemmeliyetcilik. Eger oyle degilseniz catisma yasayacaginizi sanmiyorum.

Hah işte biz ikimiz de iş konusunda mükemmeliyetçiyiz. Tartışmayalım diye nasıl nazik nazik tartışıyoruz bilseniz. Evet tartışmamak için tartışıyoruz. :D

Hah işte biz ikimiz de iş konusunda mükemmeliyetçiyiz. Tartışmayalım diye nasıl nazik nazik tartışıyoruz bilseniz. Evet tartışmamak için tartışıyoruz. :KK70:

Şimdi ilk zamanlar kırılmasin diye alttan almalar , nazik olmalar oluyo. Ama belirli bi yerden sonra o hic olmussmu allah askina dan cikan tartisma silsileleri başliyor 😂

Esimde ilk zamanlar oyleydi hayatim şöyle mi yapsak ? Şunu düzeltelim mi ?

Sonraları ben bir iş yaptim herkes çok begendi yani yapacaz iş kesinleşti. Esim geldi olmamiş...! Bu boyle olur mu ! Begenmedim! Ne saçmaa..! Son laflariydi birdaha bana iş yollama deyip kapiyi çekip çikmiştim 😂

Şimdi ilk zamanlar kırılmasin diye alttan almalar , nazik olmalar oluyo. Ama belirli bi yerden sonra o hic olmussmu allah askina dan cikan tartisma silsileleri başliyor 😂

Esimde ilk zamanlar oyleydi hayatim şöyle mi yapsak ? Şunu düzeltelim mi ?

Sonraları ben bir iş yaptim herkes çok begendi yani yapacaz iş kesinleşti. Esim geldi olmamiş...! Bu boyle olur mu ! Begenmedim! Ne saçmaa..! Son laflariydi birdaha bana iş yollama deyip kapiyi çekip çikmiştim 😂

Hah işte ben de bundan korkuyor ve şüpheleniyorum. İşin lokomotifi biraz bende diye avunuyorum ama bakalım.

Eşimle yeni bir işe giriştik. Çok da olmadı ama tartışma çıktı. Çünkü ben işteyim arayıp halletsene dedi ben arayıp konuşuyorum. Sanki ben yokmuşum gibi adamlara mail atıyo.
Biz birbirimizi öldürmemek adına görev dağılımı yaptık. Görevlere uymazsa valla karışmam bir daha. Ne b*k yerse yesin kendi kendine

Hah işte ben de bundan korkuyor ve şüpheleniyorum. İşin lokomotifi biraz bende diye avunuyorum ama bakalım.

Malesef bunlar olabilecek şeyler. Yani illaki fikir ayriliklari oluyor. 1 işi ortak yapacaginiza , 1 işi siz 2.isi esiniz yapabilir. Boylece ikinizde kendi işlerinizden sorumlu olursunuz.

Sevgilimle beraber çalışıyorum.
Gece ayrı ayrı evlere gidiyoruz ama gündüz ve akşam sürekli beraberiz. O yüzden evlenince nasıl olacak diye benim de endişelerim var ama neyse...

Beraber çalışmak çok kolay bir şey değil bence. Biraz yaptığınız işe de bağlı tabii.
Sürekli fikir alış verişi yapmanız gerekiyorsa ve fikirler ters düşüyorsa gerginlik yaşanabiliyor.
Ben biraz takıntılı olduğum için "amaan bu da böyle olsun" deyip geçemiyorum ve en ufak aksilikte geriliyorum.
Sevgilim çok disiplinlidir ama benim kadar detaycı değil bence ve bunu ona söylesem kabul etmez :KK48:
Ama zamanla birbirinizin çalışma stiline alışıyorsunuz. Alışana kadar sakin kalmak ve karşılıklı idare etmek önemli.

Zor olmasının bir diğer sebebi de bir süre sonra sadece iş konuşur hale gelebiliyorsunuz.
Biz öyle olmuştuk bir ara ve her şey çorba olmuştu. İlişki, iş, sıfatlar, olaylar karşısında verilecek tepkiler vs birbirine karıştı. Kim kimin neyi belli değildi.

O yüzden iki hayatı ayrı tutmaya çalışın. İş yaparken iş, iş bittiğinde eş olun.
Her eş gibi iş hayatınızı konuşabilirsiniz tabii ama birbirinizin çalışma stili ve işle ilgili yolunda gitmeyen şeyler hakkında konuşurken, dertleşirken birbirinizi hedef almamaya çalışın.
Başka bir yerde çalışırken iş arkadaşınız Ayşe'yle ilgili eşinize yakınmanız normal. Ama iş dışındaki zamanlarda eşinizle ilgili eşinize yakınmayın :)
Bunları baştan konuşun ve buna göre davranmaya çalışın.

Bunlar dışında beraber çalışmak güzel bence. Aynı şey için beraber çabalamak keyifli.
Sonu güzel biten şeylerde aynı heyecanla kutlama yapmak ya da kötü biten durumlarda aynı hüzünle birbirini teselli etmek güzel.
İki taraf da idare etmeyi başarırsa keyifli olur.

Back
X