Eşle aynı işte çalışmak?

Sevgilimle beraber çalışıyorum.
Gece ayrı ayrı evlere gidiyoruz ama gündüz ve akşam sürekli beraberiz. O yüzden evlenince nasıl olacak diye benim de endişelerim var ama neyse...

Beraber çalışmak çok kolay bir şey değil bence. Biraz yaptığınız işe de bağlı tabii.
Sürekli fikir alış verişi yapmanız gerekiyorsa ve fikirler ters düşüyorsa gerginlik yaşanabiliyor.
Ben biraz takıntılı olduğum için "amaan bu da böyle olsun" deyip geçemiyorum ve en ufak aksilikte geriliyorum.
Sevgilim çok disiplinlidir ama benim kadar detaycı değil bence ve bunu ona söylesem kabul etmez :KK48:
Ama zamanla birbirinizin çalışma stiline alışıyorsunuz. Alışana kadar sakin kalmak ve karşılıklı idare etmek önemli.

Zor olmasının bir diğer sebebi de bir süre sonra sadece iş konuşur hale gelebiliyorsunuz.
Biz öyle olmuştuk bir ara ve her şey çorba olmuştu. İlişki, iş, sıfatlar, olaylar karşısında verilecek tepkiler vs birbirine karıştı. Kim kimin neyi belli değildi.

O yüzden iki hayatı ayrı tutmaya çalışın. İş yaparken iş, iş bittiğinde eş olun.
Her eş gibi iş hayatınızı konuşabilirsiniz tabii ama birbirinizin çalışma stili ve işle ilgili yolunda gitmeyen şeyler hakkında konuşurken, dertleşirken birbirinizi hedef almamaya çalışın.
Başka bir yerde çalışırken iş arkadaşınız Ayşe'yle ilgili eşinize yakınmanız normal. Ama iş dışındaki zamanlarda eşinizle ilgili eşinize yakınmayın :)
Bunları baştan konuşun ve buna göre davranmaya çalışın.

Bunlar dışında beraber çalışmak güzel bence. Aynı şey için beraber çabalamak keyifli.
Sonu güzel biten şeylerde aynı heyecanla kutlama yapmak ya da kötü biten durumlarda aynı hüzünle birbirini teselli etmek güzel.
İki taraf da idare etmeyi başarırsa keyifli olur.

İşte bu yorum çok faydalı oldu benim için. Çok teşekkür ederim.

Biraz cinsiyetlerimizin getirdiği algı ve davranışlarla farklar da oluşuyor. Aynı işe kadın ve erkek tepkileri veriyoruz mesela.

Dediğiniz gibiyiz biz de, ben kendimi daha detaycı ve titiz buluyorum ama benim eşim de böyle bir şeyi kesin kabul etmez. Ona göre o disiplinli ve sistematik. Ben bir şeye odaklanmak yerine bir sürü şeye odaklanıyorum ve ona göre bu iyi değil. Yuvarlanıyoruz bakalım şimdilik.

Aynı evde ne olacak bilmiyorum göreceğiz. :)

Hiç bir avantajı yok Aksine dezavantajı var :) Eksilerini Saysam Korkar kaçarsın.. bence aynı işte çalışmayın.. Tecrübe ile sabit :)

Merhaba hanımlar,

Biz eşimle birlikte home office çalışıyoruz. İnternet ve web tasarım işleriyle uğraşıyoruz. Önceden ayrı ayrı farklı işlerde çalışıyorduk ama şimdi ortak bir projeye girdik. Proje kendi projemiz, yani patron ikimiziz. :)

Şu anda geçici bir süre farklı şehirlerdeyiz ama yakında kendi evimize döneceğiz.

Yani aslında sürekli dip dibe aynı projede çalışacak olma fikri beni biraz endişelendiriyor. Hani geçimli bir çiftiz ama konu iş olunca işin rengi değişecek diye endişeleniyorum. Ufak tefek çatıştığımız oluyor ki bunlar da hep çalışma tarzlarımızın farklılığı yüzünden çıkıyor.

Eşiyle aynı işte çalışanlar var mı, ne gibi sıkıntıları ya da avantajları yaşıyorlar diye merak ediyorum.

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Aynı yerde calismioruz biz esimle lakin mesleklerimiz ayni.Isle ilgili konu acilinca ben daha iyi biliorm moduyla birbirimizi ezmeye calisioz;)Ama komik oluo.Ileri derece deil.Ayni isyerinde yada ayni projede hayatta calisamazdik.Ki okadarda mukemmel anlasiriz.İs baska ya.

Bir dönem patronum eşime iş teklif etti

Birlikte olmaz dedik aslında eşim o işi de istemiyordu

50 kişilik ofiste Cidden birlikte olmazdı

2013 ten beri birlikte çalışıyoruz

Kendi işimiz ama iş bölümü yine de var

Ama tartışıyoruz hiçbir iş arkadaşımla tartışamayacağım modda tartışıyorum bu iyi bir şey değil

Homeofis daha zor zaten öyle çalışmak düzen zor bir de aynı evde aynı işte daha zor

Örneğin ben yazın homeofis çalışıyorum eşim ofiste ama o işe geç gidebiliyor bu esnada bana ev işinde de ofis işinde de destek olmadığı gibi aman ne olacak modunda

Benim işim yazı çizi modunda ve sürekli ofiste olunca da bilgi akışı da bende vs bu da işi arttırabiliyor

Peki siz ayrimi yasamaniz gerekli omur boyu iş dolasiyla? Yani iş icin yan yana gelmemek sknti olmuyormu.. olmasada o sekildemi devam edicek hep. Ayri yasamak birlikte olmaktan daha kötusü gibi.

Merhaba hanımlar,

Biz eşimle birlikte home office çalışıyoruz. İnternet ve web tasarım işleriyle uğraşıyoruz. Önceden ayrı ayrı farklı işlerde çalışıyorduk ama şimdi ortak bir projeye girdik. Proje kendi projemiz, yani patron ikimiziz. :)

Şu anda geçici bir süre farklı şehirlerdeyiz ama yakında kendi evimize döneceğiz.

Yani aslında sürekli dip dibe aynı projede çalışacak olma fikri beni biraz endişelendiriyor. Hani geçimli bir çiftiz ama konu iş olunca işin rengi değişecek diye endişeleniyorum. Ufak tefek çatıştığımız oluyor ki bunlar da hep çalışma tarzlarımızın farklılığı yüzünden çıkıyor.

Eşiyle aynı işte çalışanlar var mı, ne gibi sıkıntıları ya da avantajları yaşıyorlar diye merak ediyorum.

5 yıldan biraz fazlaca oldu aynı yerde çalışıyoruz.bizimde kendi işimiz . Başlangıç baya zor oldu hiyerarşik savaşlar yaşadık . Allahtan bölümler farklı bizim . Yinede her şeye karışma ihtiyacı duydu fiyatlarım müşteri dialoglarım elemanlar felan derken hep sert yorumlar yaptı ben rahatsız oldum felan . Ama çok iyiyim şu an . Düzen oturana kadar zorlu bir süreç ama sonrası keyifli .

Biz de eşimle aynı yerde çalıştık ve evlendik.Güzel yanları olsa da zor yanları daha fazla oldu.Bana biri laf söylese o kızıyor.Bazen ikimizin arasında bir tartışma olsa ve küssek milletten saklayamıyoruz.Arkadaşlarla ve yöneticilerle birimiz sorun yaşasak ikimiz de etkileniyoruz.Yan yana çalıştığımızda birbirimizi çok eleştiriyoruz vs. vs. Eşimi seviyorum ama şimdiki aklım olsa aynı yerde çalışan biriyle olmak istemezdim.

İşte bu yorum çok faydalı oldu benim için. Çok teşekkür ederim.

Biraz cinsiyetlerimizin getirdiği algı ve davranışlarla farklar da oluşuyor. Aynı işe kadın ve erkek tepkileri veriyoruz mesela.

Dediğiniz gibiyiz biz de, ben kendimi daha detaycı ve titiz buluyorum ama benim eşim de böyle bir şeyi kesin kabul etmez. Ona göre o disiplinli ve sistematik. Ben bir şeye odaklanmak yerine bir sürü şeye odaklanıyorum ve ona göre bu iyi değil. Yuvarlanıyoruz bakalım şimdilik.

Aynı evde ne olacak bilmiyorum göreceğiz. :)

Rica ederim :KK16:

Aslında kim hangi konuda iyiyse ona göre bir iş bölümü yapmak ya da işleri komple bölmek iyi olur. Herkes kendi işini bilir.
Biz böyle bir şey yapamıyoruz çünkü mesleğimiz buna pek müsait değil. Birbirimizin çalışmaları üzerinden ilerlememiz gerekiyor çoğunlukla. Bu yüzden çok çatıştığımız zamanlar oldu ama alıştık artık.

Sizin işiniz müsaitse işleri paylaşın. Her şey daha kolay olur. Umarım istediğiniz gibi gider her şey.

Merhaba hanımlar,

biz olsaydik kesin isin basinda kavga ederdik rakip iki sirket olurduk :D

Peki siz ayrimi yasamaniz gerekli omur boyu iş dolasiyla? Yani iş icin yan yana gelmemek sknti olmuyormu.. olmasada o sekildemi devam edicek hep. Ayri yasamak birlikte olmaktan daha kötusü gibi.

Bunu bana sordunuz sanırım. 1 yıla yakın beraber aynı evdeydik ama ben başka bir iş yapıyordum o sırada, o başka bir iş yapıyordu. Hani bir de tatlı aylarımız. Pek çatışmacı tipler de değiliz.

8 aydır ayrıyız ama ayda iki sefer 2-3 gün de olsa yan yana geliyoruz. 2-3 aya kadar da kendi evimize döneceğiz. Bu arada ortak işimizi de telefondan yürütüyoruz. Ayrılık zor olmaz mı, elbette çok zor.

Ama çalışma stillerimiz farklı, normalde çatışmasak da iş olunca ufak tefek çatışmaya başladık. Evin içinde beraber olunca nasıl olacak diye endişeleniyorum.

Esim de kuafor bende. Tanistiktan 1 hafta sonra birlikte calismaya basladik 4 ay sonra evlendik ve kendimize ait biyer actik. 2 seneye yakin da orada birlikte calistik. Ben onunla calismayi cok seviyorum o da seviyor. O benim isimi calisma seklimi disiplinimi cok seviyor ayni sekilde bende onunkini cok begeniyorum. Simdi 27 aylik bi oglum 3 aylik bir kizim var onlara bakiyorum evde ama ikimizde sabirsizlikla bekliyoruz tekrar birlikte calismayi

Back
X