Eşle hiç anlaşamama

Biraz bahseder misiniz? Batı da yetişmiş biri ile doğu da yetişmiş biri evlense çok problem olur mu? Genel yargilariniz nelerdir?
benim hep çevrem dogulu.. kültürleri şöyle kadın istediği için kocasından boşanamaz.. kadın evi çocuğu kocasına hizmet etmek zorundadır çocuk vermek zorundadır.. Kadına derler ki Eşinin her davranışını yutacaksın gelinlik ile gidiyorsun kefen ile gelirsin mantığı.. erkekleri hep haklıdır üstündür kadını ezerler.. Hepsi içinde demiyorum Genelleme yapmak istemiyorum ama çoğunluğu böyle.. Bağzı Aileler de var içinde kız çocuğuna sahip cıkar..bu yüzdelik kısımda sadece 20 si dir.. Eğitimli düşünceli erkeği de vardır ama azdır yani.. Evlilikte Doğu kadını için zorluk vardır Erkekde yoktur... benim gördüğüm gözlemlediğim bu..

Cümleye nasıl başlayacağımı bilemedim ya
Bence urfa kültürünü bilmeyen arkadaşlar fazla yüklenmiş
Söylediklerinde haklılık payı var ama çözüm hemen boşan bitsin gitsin değil
boşanmak son çare önce bütün yolları denemek gerektiğini düşünüyorum

Cümleye nasıl başlayacağımı bilemedim ya
Bence urfa kültürünü bilmeyen arkadaşlar fazla yüklenmiş
Söylediklerinde haklılık payı var ama çözüm hemen boşan bitsin gitsin değil
boşanmak son çare önce bütün yolları denemek gerektiğini düşünüyorum
Evet bende çözüm arayışındayım bir nebzede olsa akıl akıldan üstündür dedim sizlere sordum

özellikle kimseyi alintilamadan buraya bir seyler yazmak istedim okuyan okusun. kimseyi hedef almiyorum. buraya dert acmanin konu acmanin da sacma bir yani var insan actigina pisman oluyor. her kafadan bir ses cikiyor ve herkes ayni empati yetenegine sahip degil. herkes kendi icinde yasadigi dunyaya gore karsisindakine akil veriyor. biri diyor ki ben de doguluyum cocuk yapmadim. dogunun boyle bir gercegi var mi? var. sizin orada yoktur toptan butun dogu boyle demiyoruz. ama kuma var, cocuk gelin var, okutmama var, turkce dahi bilmeyen insanlar, ensest iliski var, taciz tecavuz var.. neye yok diyosun.. kimi diyor ne bu saflik kimi diyor bosan gec.. kizi kendi yasadigi degerler icinde anlamaya calisalim ve akil verelim. belki korunmasina ragmen hamile kaldi biri diyorki duzelir diye cocuk yapmistir.. Allah yardimcin olsun bir cocugun kirk ebesi olursa dogamazmis o hesap..

özellikle kimseyi alintilamadan buraya bir seyler yazmak istedim okuyan okusun. kimseyi hedef almiyorum. buraya dert acmanin konu acmanin da sacma bir yani var insan actigina pisman oluyor. her kafadan bir ses cikiyor ve herkes ayni empati yetenegine sahip degil. herkes kendi icinde yasadigi dunyaya gore karsisindakine akil veriyor. biri diyor ki ben de doguluyum cocuk yapmadim. dogunun boyle bir gercegi var mi? var. sizin orada yoktur toptan butun dogu boyle demiyoruz. ama kuma var, cocuk gelin var, okutmama var, turkce dahi bilmeyen insanlar, ensest iliski var, taciz tecavuz var.. neye yok diyosun.. kimi diyor ne bu saflik kimi diyor bosan gec.. kizi kendi yasadigi degerler icinde anlamaya calisalim ve akil verelim. belki korunmasina ragmen hamile kaldi biri diyorki duzelir diye cocuk yapmistir.. Allah yardimcin olsun bir cocugun kirk ebesi olursa dogamazmis o hesap..
Allah razı olsun ne diyeyim zaten siz dosdoğru yazmışsınız bende zor durumda kalmasaydım yazmazdım buraya

Konunu okurken zeki demirkubuz'un kader filmi geldi aklıma.
Kısacası zorlama işle evlilik yürümüyor. Belli ki size saygısını yitirmiş. Böyle bir adamla en fazla o da ite kaka 1-2 sene gider. Gençliğinize yazık etmeyin.

Kayınvalideyi övüyorsunuz da bence el kızının başını yakmış gibi geldi bilmiyorum .. başkasını sevdiği halde niye sizle evlendirme istedi ki oğlunun böyle olacağını biliyordu bence. Size saygı duymayan bir eşiniz var.Allah yardımcınız olsun. Susmayın derim ama siz daha iyi bilirsiniz tabi.

O kuzeninin sevgilisi falan değildir kesin, güzel bi senorya hazırlamış sözde msj arama vs görürsen benle alakası yok maksat ara yapmak yersen.

Üzgünüm ama bi insan 7'sin de neyse 70'de de odur ve sizii sevmediyse daha ona bi evlat bile vermişsiniz daha da birbirinizi sevip saymanız çok zor.. Unutabilmiş mi acaba sevdiğini? Çocuk mu ayrıca hangi devirdeyiz ya erkek adam istemiyorsa evlenmeseymiş. Nişanlılık dönemin de falan hiç anlamadınız mı sizi sevip sevmediğini?
Allah yardımcın olsun..

Biraz bahseder misiniz? Batı da yetişmiş biri ile doğu da yetişmiş biri evlense çok problem olur mu? Genel yargilariniz nelerdir?

Oluyor ister istemez oluyor atıyorum bir bursalıyla bir antepli veya urfalı doğunun neresi olursa olsun olmuyor direk bunu neden giydin şunu neden yaptın bir akrabalar geliyor enaz 1 ay kaliyorlar bunalmayı birak direk gırtlamak istiyorsun ama sen yapamazsın çünkü kadınsın kocana hürmet edicen saygılı olucan bu..daha çok şeyler vardır e tabi evde kavga gürültü olur doğulu erkekler çok zordur en sonunda anneme söylemiştim babamı boşa diye boşandılar ilk başlarda okulda evde her yerde ağlıyordum sonra ev sakin sessiz huzurlu ohh ne güzelmiş be dedim psikolojim bozulucaktı nerdeyse bence kultürle alakalı bişey doğunun kültürüyle batının kültürü farklı e tabi yetiştirilmeleri farklı zor

Merhaba arkadaşlar ilk konumu açıyorum tecrübesizim nasıl yazılır falan pek bilmiyorum yanlışım olursa affola...
Biz eşimle aileler istedi diye evlendik onun bi sevdiği varmış ailesi istememiş o zamandan sonra psikolojisi bozulmuş ondan vazgeçirmek için benle evlendirdiler tabi ben bunları evlendikten sonra öğrendim eşimle hiç anlaşamıyoruz beni hiç kadın yerine koymuyor sürekli küfürlü konuşma sinirli agresif bi yapıda son zamanlarda kuzenlerine bana karı kız ayarla gibisinden konuşmalar yapıyor ben sorunca da dalga geçiyorum diyor gördün mü bi şeyimi diyor bende bi kaç kızla mesajlaşmasını gördüm telefonuna azar programını indirmiş swarm da sürekli check in yapıyor bu arada telefonun şifresini benden saklıyor.
Bi kuzeni var hiç sevmiyorum tekin bir tip değil sürekli karı kız ayağı olan biri onla samimi olmuş bu aralar sıkıntımız sürekli bu kuzen yüzünden çıkıyor mesafesini korumuyor istemiyorum o çocuğu anlamıyor.
En son ki olayımız bu kuzen kendi sevgilisine eşimin numarasını vermiş bi sıkıntı olursa ara diye dün akşam kız eşimi aramış kuzenle sevgilisi küsmüşler kız eşimden yardım istiyor tabi eşim gizli saklı telefon konuşmaları yaptı mesajlaşmalar yaptı attığı mesajları anında siliyor ben görmeyeyim diye kavgamız başladı bu konudan dolayı baya kavga ettik zaten her tartışmada bana defol git seni istemiyorum diyen bi adam yine defol dedi ben gidecektim kayınvalidem vazgeçirdi Allah razı olsun annem gibi bi kadın sürekli benim destekçim.
Uzun oldu kusura bakmayın anlatmadığım çok şey var sizden isteğim bana fikir verin eşimi nasıl kendime bağlarım özünde iyi bi insan sadece bana karşı kötü nasıl onun kalbini kazanabilirim?
NOT:Ben 23 eşim 26 yaşında yaklaşık 3 yıldır evliyiz ve 15 aylık bir oğlumuz var
Kayınvaliden birde kotü olsun sana. Bile bile yakmışlar seni oğulları dıger kızı unutsun diye. Yazık hem oğullarına hemde sana yazık etmişler. Azar programı sevgili bulmak için. Boşanma nedeni yani evli adamın ne işi var. Zor bir durum eşinle hic konustun mu ? Eski sevdigini bildinden bahsettin mi? Benim ne suçum var de. Zorla kimse kimseyi sevemez. Hakkinizda hayırlisi olsun insAllah

şu ailelerin olur olmadık evlendirme çabası nedir ya?
size ne?
hayat arkadaşı kim olacak aileler karar veriyor...
saçmalık

• Beğen
Reactions: 000
Evet
Kayınvaliden birde kotü olsun sana. Bile bile yakmışlar seni oğulları dıger kızı unutsun diye. Yazık hem oğullarına hemde sana yazık etmişler. Azar programı sevgili bulmak için. Boşanma nedeni yani evli adamın ne işi var. Zor bir durum eşinle hic konustun mu ? Eski sevdigini bildinden bahsettin mi? Benim ne suçum var de. Zorla kimse kimseyi sevemez. Hakkinizda hayırlisi olsun insAllah
evet eski sevdiğini bildiğimi biliyor eski sevdiği evlenmiş boşanmış diye kabul etmemişler

Evet

evet eski sevdiğini bildiğimi biliyor eski sevdiği evlenmiş boşanmış diye kabul etmemişler
Keşke etselermis.
Sizde sizi sevecek biriyle evlenirdiniz belki.
Veya adam rest cekseymis.
Yobaz düşünceler kaç kişinin hayatını mahvetti yazık.
Erkek evlenip boşanır sorun olmaz ama kadın olunca olmaz asla.
Sanki kadın vebalı(!).
Nefret ediyorum bu zihniyetten.

Ne yapmaya karar verdiniz?

Adamda sevginin zerresi yok malesef. Belli kişiliği de oturmamış yoksa aile istedi diye sevmediği bir kadınla evlenmezdi.
Baştan öyle başlamış değişmesini beklemeyin. Sevgi öyle sizin idare etmenizle bağlamak için çaba sarfetmenizle olacak birşey değil.
Eğer şartlarınız durumunuz uygunsa kendinize sevgisiz bir hayatı reva görmeyin. Çok yıpranırsınız.

Back
X