Arkadaşlar herkesin karakteri ve evliliği kendine hastır, burada bu kadar yorun yapmaya gerek yok. Herkesin evlilikten yana yüzü gülmüyor, herkesin eşi karısına çok anlayışlı da değil, bence yorum yaparken biraz daha insaflı olun. Ben öyle eşler gördüm ki karısının elinden maaşını almaya kalkan, aldığı bir rujun lafını yapan, evde hiçbir işe elini sürmeyip çalışan kadına temizlikçi tutmayan bir sürü erkek var, herkesin mükemmel bir evliliği yok malesef, ben bütün maaşını eşine verip günlük sadece yol parası alan üniverisite mezunu kadın gördüm.
Ayrıca yanlış bilinen bir gerçek var, evlilikte alınan mallar ortak değildir, sadece boşanma halinde kişilerin evlilik içinde kazandıkları paradan elde kalan ile edindikleri malların bedelinin yarısı üzerinde dava açma hakkı sağlar, bu davada süreye tabidir. Yani bedeli almak için senelerce mahkemede uğraşırsınız tabi eşiniz mal kaçırmadıysa.Yani evlilik içinde mallar üzerinde tüm tasarruf hakkı malın mülkiyeti üzerinde olan eşe aittir, karısı bedelini ortak ödese bile malı satmasına harcamasına, devretmesine karışma hakkı yoktır bunun tek istisnası aile konutudur ve bu da sadece tapuya şerh koydurulması halinde mümkündür. Yeni başlayan evliliklerde özellikle mali açıdan güven veren bir eş yoksa ev almayı erteleyin ya da mülkiyeti ortak tapuya çevirebilirsiniz, kredinin tüm yükünü üzerinize almayın, ihtiyaçlarınız için size yeterli miktar kalan bir ödeme planı yapın, her ihtiyacınızın karşılanmasını kocanızın insafına bırakmayın.