• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşle para kavgası

Bu zamanda hala kadın çalışmak zorunda değil, çalışsa da parasını vermek zorunda değil demek boş konuşmaktır. Aileden zenginlik mal mülk yoksa tek maaş neye yetiyor? Ekmekle suyla makarnayla mı yaşansın? Hem kira faturalar ödensin hem mutfak alışverişi yapılsın hem çocuğun çocukların masrafları karşılansın hem birikim yapılsın ama ben maaşımı elletmem ya da canım kıymetli çalışmam. Bunu diyenler bence eşlerini sevmiyor. Artık zaman o zaman değil benim babam tek gelirle aynı anda 4 çocuk okuttu. Üniversite lise ortaokul. Tamam azdı, hepimizin ihtiyacı aynı anda giderilmiyordu ama aç açıkta kalmadık. Hepimiz meslek sahibi olduk ama artık tek maaş tek çocuğa yetmiyor. Maaşınıza ihtiyaç yoksa durum iyiyse vermeyin ama ihtiyaç varsa vermek zorundasınız. İşimize gelince kadın erkek eşit işimize gelmeyince paranı vermek zorunda değilsin olmuyor. Maddi manevi hayat paylaşılmıyorsa evliliğin anlamı ne?

Bu zamanda hala kadın çalışmak zorunda değil, çalışsa da parasını vermek zorunda değil demek boş konuşmaktır. Aileden zenginlik mal mülk yoksa tek maaş neye yetiyor? Ekmekle suyla makarnayla mı yaşansın? Hem kira faturalar ödensin hem mutfak alışverişi yapılsın hem çocuğun çocukların masrafları karşılansın hem birikim yapılsın ama ben maaşımı elletmem ya da canım kıymetli çalışmam. Bunu diyenler bence eşlerini sevmiyor. Artık zaman o zaman değil benim babam tek gelirle aynı anda 4 çocuk okuttu. Üniversite lise ortaokul. Tamam azdı, hepimizin ihtiyacı aynı anda giderilmiyordu ama aç açıkta kalmadık. Hepimiz meslek sahibi olduk ama artık tek maaş tek çocuğa yetmiyor. Maaşınıza ihtiyaç yoksa durum iyiyse vermeyin ama ihtiyaç varsa vermek zorundasınız. İşimize gelince kadın erkek eşit işimize gelmeyince paranı vermek zorunda değilsin olmuyor. Maddi manevi hayat paylaşılmıyorsa evliliğin anlamı ne?
Kesinlikle devir tek maaş devri değil. Çift taraflı çalışılmadığı sürece herşey hep eksiktir. Yok öyle kadının maaşı erkeğin maaşı evin maaşıdır o. Şimdi erkekler özellikle çalışan bayan istiyorlar. Bu aç gözlülük değil hayat koşulları buna müsade ediyor. Hele kiradalarsa minimum bir asgari zaten kiraya gidiyor. Gerisini hesaplamaya gerek bile yok.

bakın erkekte çalışmıyor olabilirdi bu ayrı konu ama kadın hem tüm ev işlerini yapsın bide para getirsin o zaman ev işleri de ortak olmalı yemekte bir gün biri bir gün diğeri yapmalı iş sorunu her iki tarafta da olabilir sonuçta adam çalışmasa kadın eve bakar ne yani ama ev bakma erkeğin görevi kadın da çalışıyorsa evine harcamalı ama tüm parasını eşine vermemeli yoksa her aldığının hesabını sorarlar o zaman adam da tüm parasını napıyor ne ediyor hesap versin erkekte vermek zorunda değil ama her konuda eşit olunmalı hatta çocuğuda yarı yarıya taşıma olsa keşke kadın doğursun uykusuz kalsın emzirsin bide yemek çamaşır bulaşık misafir ağırlama oh bide parasını eşine verip rahatça harcamasın

bakın erkekte çalışmıyor olabilirdi bu ayrı konu ama kadın hem tüm ev işlerini yapsın bide para getirsin o zaman ev işleri de ortak olmalı yemekte bir gün biri bir gün diğeri yapmalı iş sorunu her iki tarafta da olabilir sonuçta adam çalışmasa kadın eve bakar ne yani ama ev bakma erkeğin görevi kadın da çalışıyorsa evine harcamalı ama tüm parasını eşine vermemeli yoksa her aldığının hesabını sorarlar o zaman adam da tüm parasını napıyor ne ediyor hesap versin erkekte vermek zorunda değil ama her konuda eşit olunmalı hatta çocuğuda yarı yarıya taşıma olsa keşke kadın doğursun uykusuz kalsın emzirsin bide yemek çamaşır bulaşık misafir ağırlama oh bide parasını eşine verip rahatça harcamasın

Kadın çalışınca sadece eve para getirmiş olmuyor. Yarın başına bir iş gelse, hastalık kaza boşanma vs. ayaklarının üstünde durabilir. Evet artık her şey ortak olmalı. Ev işi, çocuk bakımı, alışveriş, harcamalar bunlar ortak yapılmalı. Kalanı herkes ayrı değerlendirebilir ama benim param benim denirse, bana ne ihtiyaçtan evin erkeği sensin yapmak zorundasın denirse o evlilik sağlam temelli değildir. Adam da madem geleneksellik var, ataerkil düzen savunuluyor ben de yararlanırım o ataerkillikten der.

Kadın çalışınca sadece eve para getirmiş olmuyor. Yarın başına bir iş gelse, hastalık kaza boşanma vs. ayaklarının üstünde durabilir. Evet artık her şey ortak olmalı. Ev işi, çocuk bakımı, alışveriş, harcamalar bunlar ortak yapılmalı. Kalanı herkes ayrı değerlendirebilir ama benim param benim denirse, bana ne ihtiyaçtan evin erkeği sensin yapmak zorundasın denirse o evlilik sağlam temelli değildir. Adam da madem geleneksellik var, ataerkil düzen savunuluyor ben de yararlanırım o ataerkillikten der.
bakın tabi öyle denmemeli ortak yapılmalı ama kadınların iş yükü erkekten fazla bir kere hamilelik doğum bunlar bile yük kadına erkek olabildiğince yardım etmeli ataerkil düzen olmamalı ise ama kaçı yapıyor ki çoğu erkek hem evde hem işte köle gibi çalışsın istiyor eşi için ayrıca özel sektörde her an kovulma sorunu var kurumsal değilse hele ki bu olumsuz durumlarda biraz güvence güç verir eğer kadın erkeğe sen çalış mecbursun eve bakmaya dememeli ise erkekte ev işi çocuk bakımı misafir ağırlama düzen işleride kadın işi diyip misafir gibi evde yaşamamalı ama bu zihniyette paşa oğlum kral oğlum diye büyütülüyorlar iyice rahata da alışmamalı erkekler maddiyatta değil her alanda birlik olunmalı kafasında olmalı ama bu zihniyetle zor önce erkekler bi hayat arkadaşlığını öğrensin sonra maddiyat hallolur ama kadının birikimi olmalı iş garantisi her meslekte yok bu ülkede çoğu insan asgari ücretle her an atılma korkusuyla çalışıyor hadi erkek taş taşır limon satar kadın ne yapacak

sakın vermeyin yahu boşansanız ne olacak giden gelicek mı şimdi derler ee adamın parası da gitti ama o erkek bunu göz alarak evleniyor siz evinize katkı sağlıyor borcu kapatmaya çalışıyorsunuz ve belli ki daha da borç var
yok artık ya bu erkeklerin hem işi yapılsın hem çocuğu bakılsın hem de parayı alsınlar keşke söylemeseydiniz promosyonu
bari vercek denizde hepsini vermeyin ailemin kardeşimin ihtiyacı var falan diyip altın yapıp biriktirin
bu kızanlar olumsuz yorum atanlar manyak mı iyi siz verin bakalım eşinize tüm maaşınızı verdiiiyle yetinin erkekte batmış olabilirdi o zaman da kadın evi geçindirir o da borç öderdi ama tüm para verilmemeli hayat müşterekliği tüm konularda olmalı sadece maddiyatta değil o zaman erkek ütü de yapacak evin düzeninden de sorumlu olacak çocukta bakacak

bu kızanlar olumsuz yorum atanlar manyak mı iyi siz verin bakalım eşinize tüm maaşınızı verdiiiyle yetinin erkekte batmış olabilirdi o zaman da kadın evi geçindirir o da borç öderdi ama tüm para verilmemeli hayat müşterekliği tüm konularda olmalı sadece maddiyatta değil o zaman erkek ütü de yapacak evin düzeninden de sorumlu olacak çocukta bakacak
. , ? ! ;
Kullanmanız gereken noktalama işaretlerini attım,lazım olur diye.
Bu arada konu sahibi yatırımdan anlamıyor, eşi belki anlıyordur;bir kere de o denesin, ne çıkar.
Sırf kadın diye batmasını bu kadar makul görmeyin.
Bir de iki aydır borç işin paramı gönderiyorum demiş demek ki geçici bir süreç.

. , ? ! ;
Bu arada konu sahibi yatırımdan anlamıyor, eşi belki anlıyordur;bir kere de o denesin, ne çıkar.
sizden mi öğrenicem ben istesem yazarım dimi noktalama işaretlerini bi siz biliyosunuz biz cahiliz ya
erkekte batabilirdi demişim ya ben tüm alınan promosyonun verilmemesi gerektiğini düşünüyorum
bu onlarla ilgili konu eşi makul görmüş ki boşamamış ben görsem ne banane milletin aile hayatından

Eve harcamış olsa eve harcadım derdi. Varsayımlarla mı yorum yapıyoruz yoksa anlatılanlara göre mi?

Şu an zirve noktasına ulaşmışken yapılacak en şapşalca şey altın almak. Altın bir yatırım aracı değildir zaten. Sadece paranızı enflasyon karşısında “belki” ucu ucuna korur. Tüyo ile al sat yapmıyorsanız altından kazanmak pek mümkün değil.

Konu sahibi yatırımdan anlamıyor, orası net.
eve harcamış oluyorum eşimin kredi kartı borcu patlayınca benim maaş da gitti 2 aydır. evet yatırımdan anlamıyorum ama kaç zamandır altın zirve düşecek deniyor ve düşmüyor sonuç olarak. Bu arada tüm para borsada değildi yarısı altında almıştım iyi ki almışım. en azından kaybımız olmaz borsa gibi belirsiz bir yerde tekrar durmak istemiyorum kazansa bile bu insanı tetikliyor isterse dediği 5kat 10 kat artsın sonrasında kaybedeeğini düşünüyorm çünkü ben aynılarını yaşadım

. , ? ! ;
Geçici değil ne kadar eksi varsa hep gönderirim artan parayla da altın almak istiyorum bu arada altın kendime değil sonuçta mesela eşime seneye araba alalım gibi hep onunla planlıyorum ben her şeyi

Ben maaşımı elletmem değil emin olun kendi istemeden ben gönderirim zaten ne zaman eksi olsa bir şey olsa. Altın da kendime diye almıyorum hep onunla plan yapıyorum seneye araba alırız şöyle böyle. Ama zoruma gidiyor yine de evet kadın olupta bana diretmesi parayı gönder yatırım yapalım diye promosyon almışım böyle yapması bana ayıp geldi

Hiçbir şey bilmeden kumar gibi her şeyi yemiş bitirmiş borca sebep olmuşsun. Kalkmışsın bi de bu kadar yüksekten altın alıyorsun hayret bi şey, ben eşinin yerinde olsam sana zırnık vermem. Sen bence kendi maaşınla evin giderlerini karşıla. Adam da birikim vs yapsın. Belli ki o anlıyor. Siz burnunuzu sokmayın yoksa olan para da gidecek.

Hiçbir şey bilmeden kumar gibi her şeyi yemiş bitirmiş borca sebep olmuşsun. Kalkmışsın bi de bu kadar yüksekten altın alıyorsun hayret bi şey, ben eşinin yerinde olsam sana zırnık vermem. Sen bence kendi maaşınla evin giderlerini karşıla. Adam da birikim vs yapsın. Belli ki o anlıyor. Siz burnunuzu sokmayın yoksa olan para da gidecek.
Her şeyi yiyip bitirdiğim nereden çıktı ki ben anlamadım paranın yarısı borsadaydı. Yarısı altın.
harcama konusunda da eşim tutumlu değil bu arada ben tutumluyumdur.
geçen sene altın aldığımda da yüksekten aldınız diyorlardı. İyiki de almışım. Altın alınca kendime mi almış oluyorum yine eşimle hayal kuruyorum seneye şunu alırız böyle olur diye. ben hata yaptım ve bundan sonra huzurumuzu düşündüm tekrar evde borsa lafı geçmesin sürekli ne oldu diye bakılıyor sonuçta ve altında böyle olmuyo alıyosun kenarda duruyor.

Eşine maaş kartını verenler azarlanıyodu burda en son ne oldu ben tüm parayı gönderiyorum 2 aydır zaten borç vardı daha yeni bitti geldi şimdi bana gelen promosyonu istiyor
Sizin bir ortanız yok mu? Size gidip maaş kartı verin tüm birikiminizi gönderin parasız oturun diyen mi oldu? Siz onun maaşı harcamalara gidiyor benimki birikim, birikim olan benimki olduğuna göre benim söz hakkım var kafasıyla davranıyorsunuz. Siz kafanıza göre bilmediğiniz işe atlarken iyi, adam bir fırsat gördüğünde kötü mü? Çünkü parayı sizin görüyorsunuz.
Siz en iyisi giderleri bölüşün, herkes elinde kalanla istediğini yapsın

Ee şimdi ne yapayım kavga ettikten sonra parayı mı gönderiyim peki bu kadar kafa tutup 🤣
Beklediğim biraz da dişil enerji dedikleri gibi hissetmek sanırım o kalan parayı kendine harca demesi yerine istemesi sinirimi bozdu 2 aydır o hiç demeden gönderdim elimde maaş kalmıyordu çünkü 🤣
İnanın para benim için önemli değil ben gönderirim amacım artık borsa lafını duymamak ve risk etmemekti bir de eşim alışır da süreki oraya atarsa benim gibi diye korkuyorum ben tecrübe ettim çünkü

Calismasa en azindan adamin uyarisina ve kizmasina ragmen kotu giden borsada batirmazdi parasini. Oturur kocasinin verdigi kadariyla gecinirdi. Eger calisiyorsa ben para vermem bana bakmak zorundasin olmaz o is. Kimse kimseye bakmak zorunda degil, herkes evin giderine bir noktada destek olmali
Emek verip kazandığı parayı borsada değerlendirmek istemiş ve maalesef olmamış.Borsa birden artsaydı ve kazansaydı o zaman da eşini mi suçlayacaktınız?Maaş kendi emeğiyle kazandığı maaşı,borsa kendi kararı.Risk almak istemiş ve almış kendisini tebrik ederim.Tecrübe etmiş ve artık altın almaya karar vermiş.Burada eş hem maaşa hem kararına müdahale ediyor hem de bak sen beceremedin bana bırak diyor.Eş dediğin olsun canım bu da sana tecrübe oldu der geçer.Suçlu hissettirmeye çalışıp bir de bak ben nasıl biliyorum diye alttan alttan sen beceremedin Artık beni dinleyeceksin diye direktifte bulunuyor.Niye emek verip kazandığı maaşı üzerinde bu kadar söz hakkına sahip eşi anlamadım.Kadın altına yatırmak istiyorsa öyle yapar

Ee şimdi ne yapayım kavga ettikten sonra parayı mı gönderiyim peki bu kadar kafa tutup 🤣
Beklediğim biraz da dişil enerji dedikleri gibi hissetmek sanırım o kalan parayı kendine harca demesi yerine istemesi sinirimi bozdu 2 aydır o hiç demeden gönderdim elimde maaş kalmıyordu çünkü 🤣
İnanın para benim için önemli değil ben gönderirim amacım artık borsa lafını duymamak ve risk etmemekti bir de eşim alışır da süreki oraya atarsa benim gibi diye korkuyorum ben tecrübe ettim çünkü
Sen haklısın canım çalışınca hemen paraya göz dikiyorlar seni rahat bıraksa sen zaten yardımcı olursun.

Back
X