Eşleriniz Ev İşine Yardım Ediyor mu?

Maşallah valla ne güzel herkesin eşi yardımcı oluyormuş. Ben de arada bir ütü yaptığı zaman şanslı görüyordum kendimi :1: Ama sizin eşlerde baya maharet varmış. Biz de 1bçk yıllık evliyiz.Çalışan bir bayanım. Bizim de bu iş bölüşümü konusunda başta çok kavgalarımız oldu. Ama maalesef ben asla temizlik yapmam diyor başka birşey demiyor. Hiçbir zaman süpürge tutmadı,toz almadı ya da vileda yapmadı. Ama bana da hep kadın tut diyor. Kadın tutmaya o teşvik etti beni. Ayda bir genel temizliğime kadın geliyor. Camları kadın siliyor. Ben de haftada bir toz,süpürge ve vileda işlerini hallediyorum.Ütüye gelince tüylerim diken diken olduğu için genelde birikir birikir birikir sonra eşim söylene söylene alır ütüler :1: Allah var benden de güzel ütüler. Baba işi tekstil çünkü. Mutfağa gelince ben zaten ondan birşey istemem çok zevkle yaparım mutfak işlerini. Birtek denizz ürünlerinde eşim devreye girer. Bir de misafirim geleceği zaman isyan bayrağını çekince banyoyu temizler, lavabo vs. bir de ortalığı toplar, sofrayı kurar. Aslında arasıra sinirime dokunuyor adaletsizlik diye ama maalesef bazı kalıplaşmış iş ayrımlarını değiştirmek zor:50:

Senin eşinde gayet yardımcıymış canım hakkını yeme.
Zaten ütü yeter de artar bile, keşke benim eşim sade ütüleri yapsa benim için o kadar nimet olur ki:)

ev işlerinde yardımı çoktur eşimin özellikle temizlikte süper benden daha iii:) önceleri ilk evlendiğimiz zamanlar yapmazdı ama hamilelikte ve çocuklar olduğundan beri yardım etmeye başladı...evi genelde o süpürür ben toz falan alırım camları o siler...çocukların bakımında da yardım ediyo altlarını fln değiştrir...bi yemekten pek anlamıyo benim de zaten en sevdiğim ev işi yemek yapmak olduğundan hiç sorun değil:) böyle işte sağolsun varolsun canım kocacım:34:

canım ben çalışan bi bayanım,eşimle meslektaşız.aynı işi yaptığımız için mesai saatlerimiz de birbirine yakın ve dolayısıyla her işimizi birlikte yaparız.eşim evlenmeden önce yatağını bile toplamayan biriymiş.tabi bunun sebebi eşimin tembelliği ile ilgili değil tamamen kayınvalidemin ona yaklaşımı ile ilgili.neyse biz henüz 1 haftalık evliydik.dedim ki hadi kalk temizlik yapalım.eşim ne yapabileceğini nasıl yapabileceğini sordu.ben de nasıl yapılacağı çok önemli değil,neyi becerebilirsen onu yap.o gün bugündür o evi süpürür ben silerim,o banyoyu temizler ben tuvaleti temizlerim,o kapıları siler ben pencereleri silerim,o bulaşıkların kirini alır ben makineye yerleştiririm,ben çamaşırları makineye atarım o çıkarır asar,pazar alışverişini yapar,market alışverişini yapar vs...yalnız sana şunu söyleyeyim zamanla bu isteği azalmadı hatta arttı diyebilirim,zamanla neyi nasıl yapacağını öğrendi,sorumluluklarının bilincine vardı.tabi bu arada şunu unutmamak lazım ben eşim yokken temizliğe girişmedim yani evin kirli hallerini de gördü,bi iş yapacaksa hiçbi zaman sen dur ben yaparım demedim.bayanın öyle herşeye atlamaması gerekir.

canım ben 18aylık evlıyım. benım eşim bekarken bır bardağı dahı yerınden almazmış benım gorevım degıl dıye.evlendık bakıyorum yıyo içiyo yatıyo herşey bana ait kı ben yemek dı ev işiydı hıçbırşey yapmadım.ee okulda kapalı evde 2ay benle bırlıkte.ama bırşey yapmıyor.dedım haıd kalk bana yardım et benım gorevım degılkı dıyo.dedım gorevımı var bunun ben yapmasını bılmıyorum hıçde yapmadım.yok benım annem yaptırmazdı yok ablalarım boyle yapmaz.dedım benımde annem yaptırmazdı beonde yapmadım ıkımızde oturalım hadı.farkındaysan burası bızım evımız.anne şefkatı almak ıstıyorsan eşinin degıl annenın yanına gıt dedım sonra bır baktım evı toplamaya başladı.duşununkı eve perde takılacak adamın dedığı soze bak benım annem ben evde yokken yıkar takardı benım sevmedığımı bılırdı.bende aynısını yapacakmışım .şuan ne dıyor ama ben işten gelmeden at perdelerı gelınce hemen sereyım hayatım.gecen mutfak camının orası ız olmuş yarın camları sıleyım dıyo:) bu arada ben hamıleyım 35 haftalığım doğumada az kaldı bunun avantajlarını yaşıyorum.ama hamile degılkenbıle ederdı yardım yıne o yapardı evımız cok buyuttu tek başına yoruluyordum evı supurur balkonları ve bonya ona aittı bende toz ve sılmesını yapardım.kısacası alıştırın kızlar yoksa bır kere sen bırak olayına gırersenız tmmdır bır daha yapmaz.şimdi ben bıle şaşıyorum ben cekırcek cıtlıyorum tabak ordaysa tıtız kadınlar gıbı hemen tabağı kaldırıyo.bardağı hemen kaldırıyo artık ebnden beklemeden yapıyor.tabı herşeyın zamanı var.adam yorgunkende iş beklenemz.

bana da ders ver annemin paşasına hizmet ediyoz. gerçi ben lafımı esirgemedim. baya da birşeyden yırttım ama söylediklerini okuyunca hayran oldum valla. ikna için söylediğin sözler müthiş.:46:

Back
X