Eşleriniz maddi konularda ne kadar baskıcı?.

Ben uzun yıllar hep calıstım iyi bir gelirim oldu, 1 yıldırda çalışmıyorum.
6 aydır evliyim eşim hiçbir harcamama karısmaz mümkünse çalışmamı istemiyor ben bakarım sana diyor ama bendeki alısveriş manyaklığıyla zor :) Kısacası karısmaz yani,,Ne alıyorsa bana verir..

Maaşını alır alır almaz elime sayar ne almışım ne yapmışım hiç bilmez hiç bir faturanın ne kadar geldiğini bile bilmez kredi kartım 1 Milyar gelse ruhu duymaz bu derece yani gerekince o benim cüzdanımdan alır sabah ben uyuyorsam uyanıksam şu kadar versene bana der bende veririm bi de hesabını sorarım napıcan nereye harcıcaksın diye :)

evlendiğim ilk 1 yıl çalışmıştım. eşim ne kadar maaş aldığımı bile bilmezdi.tamamen kendime harcardım.aradabir eşimi yemeğe çıkarırdı o paradan :):):)kızım olduktan sonra hiç çalışmadım.eşimin maaşı evde durur.ne harcayıp ne aldığıma karışmaz.arada bir evdeki hesap çarşıya uymaz ayın sonunu zor getirdiğimiz olur.bana sadece kenara artır demiyorum ama bari ayın sonunu denk getir diye uyarır o kadar...

Benim eşimde mutfağa alınan şeylere hiç acımaz. Kızıma yapılan ve benim harcamalarımı da karışmaz. Ben çok gevşeğimdir ödemeleri falan eşim yapar. Dört yıllık evliyiz bugüne kadar şunu alma dememiştir. Aslında kocam bir melek ama maalesef ben başka yönlerinden dertliyim:50:

Benim eşimde mutfağa alınan şeylere hiç acımaz. Kızıma yapılan ve benim harcamalarımı da karışmaz. Ben çok gevşeğimdir ödemeleri falan eşim yapar. Dört yıllık evliyiz bugüne kadar şunu alma dememiştir. Aslında kocam bir melek ama maalesef ben başka yönlerinden dertliyim:50:

Her güzelin bi kusuru oluyo be dranasım :)

Son düzenleme:
Haklısın canım
Bir de şu var evlilikte maddi anlamda baskı eve giren para durumuna göre değişir.
Bir aile rahat rahat geçiniyorsa baskı gibi bir durum zaten olmaz.

katılıyorum eşim aslında cimri biri değildir savurganda değil orta karar birşey yani:9:ama maalesef borç çok olunca artı çocukların masrafı derken ister istemez kısıtllanmış oluyorum:19:istediğim gibi harcama yapamıyorum maalesef:23:
yani evin gelir gider dengesi de bu durumda büyük etken:31:

Bizim çok farklı olayımız sanırım bebeğimden dolayı çalışmıyorum eve tek maaş giriyor eşim halleder herşeyi kira elektrik..vs
banada bi kart verdi orta halli bi limiti var neyi neye harcadın sormaz sağolsun
bende kartla hem özel ihtiyaçlarımızı hem market alışverişini yaparım limiti sen belirle gerisine karışma dedim işte yuvarlanıp gidiyoruz..

Bizim çok farklı olayımız sanırım bebeğimden dolayı çalışmıyorum eve tek maaş giriyor eşim halleder herşeyi kira elektrik..vs
banada bi kart verdi orta halli bi limiti var neyi neye harcadın sormaz sağolsun
bende kartla hem özel ihtiyaçlarımızı hem market alışverişini yaparım limiti sen belirle gerisine karışma dedim işte yuvarlanıp gidiyoruz..

onu yapmasini ben de istedim ama pasam orali olmadi..ben de simdi tehdit ediyorum kendime hesap actircam calistigim para sana degil bana gelsin sen de evini nasil gecindirirsen gecindir diye.. cok kiziyorum bu konuda..adama dogum gününde hediye almak icin kivrandim durdum..kaynanam da tek kurus vermedi bizde de para yok diye..elime de gecen 5-10.. ne hediye alayim?? ben de hic bisey almadim :66::66::66: ama bi ihtiyacim olunca ne kadar suratini asarsa assin aliyorum... yeni evliyken bisey almayi reddedince yerin dibine geciyordum..ölüyordum utancimdan sanki kötü bisey yapiyorum.. ama buna sükür daha beter erkekler de var....

Benimki hiç karışmaz tam tersi ben ona karışırım.Hatta maaş kartı bile bendedir.Üstelik şu an evli değil nişanlıyız :32:

benim eşim asla karışmaz bazen çok harcarsam üstün kör ne aldın ya diye takılır...

Ama ben genelde ona sorarım ama bizim giderlerimiz belli ev alışverişi krediler bebeğimizin hastane mama parası....

Benimki de alışveriş konusunda beni sıkmaz.Sadece çok pahalıya kaçmamamı ister.Örn:80TL'lik ayakkabı yerine 50TL'lik al,30 TL'ye de başka bişey alırsın diye uyarır.İlk başlarda alışmakta zorlandım ama şimdi çok yadırgamıyorum.Ev almak için para biriktiriyoruz.İkimizde maaşımızı çekip ortak cüzdana koyarız.İhtiyacımız oldukça alırız.Nereye harcadın diye asla sormaz.Sürekli sorulsa çok sıkılırdım heralde.Jalesel,sana tavsiyem o sana soruyorsa sen de ona sor.Senin bu konuda ne kadar sıkıldığını başka türlü anlaması imkansız.

Back
X