selam ben 3 yıllık evliyim evliliğimin başından beri maaş kartım eşimde ve geri alamıyorum(( Aslında alsam bişey olmaz çoğu brçlara gidiyor ancak eşime kızıyorum bana ben istemezsem ya da ayrı yerlerde olmasak hiç para vermez eşşek gibi çalışıyorum ama hiç para görmedim. İnanın ev hanımların cüzdanın da 100 lira varken ben de 10 lira olur veya olmazdı. Sebebi ben hep onunlaymışım beraber harcama yapıyomuşuz evdeyken paraya ne gerek varmış bu yıla kadar da zaten aynı okullardaydık aynı kuldayız diye de bahanesi vardı.
Deneyimli bayanlara soruyorum ben daha doğrusu biz ne yapmalıyız. Onun maaşı ev kredisine gidiyor ve benim maaşım kalıyo nasıl onu ikna edip her ay 100-200 lira alabilirim?
Yazık. Çok üzücü. İpleri kocanın eline baştan vermemen gerekirdi aslında.
Ben 10 yıllık evliyim. İlk zamanlar eşim maaşını borçları faturaları ayırır kalanını bana verirdi. Çünkü tutumlu bir insanım. Para birikirdi. Sonradan bahaneler bulup vermemeye başladı. Ozamandan veri iki yakası bir araya gelmiyor. Hesabı hep içerde. Benim maaşıma gelince biz de ev kredisi ödüyoruz. Benim maaştan ben yatırıyorum. Ev benim üzerime. Maaşımla ilgili asla taviz vermem eşime, sormaz neye harcadığımı, soramaz.
Senin maaşa gelince; evle ilgili alışverişleri senin yapmak istediğini, faturaları falan kendin yatırmak istediğini söyleyebilirsin. O zaman maaşını sana geri verir, sen de ona harçlık verirsinŞeniz