Eşleriniz maddi konularda ne kadar baskıcı?.

selam ben 3 yıllık evliyim evliliğimin başından beri maaş kartım eşimde ve geri alamıyorum:((( Aslında alsam bişey olmaz çoğu brçlara gidiyor ancak eşime kızıyorum bana ben istemezsem ya da ayrı yerlerde olmasak hiç para vermez eşşek gibi çalışıyorum ama hiç para görmedim. İnanın ev hanımların cüzdanın da 100 lira varken ben de 10 lira olur veya olmazdı. Sebebi ben hep onunlaymışım beraber harcama yapıyomuşuz evdeyken paraya ne gerek varmış bu yıla kadar da zaten aynı okullardaydık aynı kuldayız diye de bahanesi vardı.
Deneyimli bayanlara soruyorum ben daha doğrusu biz ne yapmalıyız. Onun maaşı ev kredisine gidiyor ve benim maaşım kalıyo nasıl onu ikna edip her ay 100-200 lira alabilirim?

Yazık. Çok üzücü. İpleri kocanın eline baştan vermemen gerekirdi aslında.
Ben 10 yıllık evliyim. İlk zamanlar eşim maaşını borçları faturaları ayırır kalanını bana verirdi. Çünkü tutumlu bir insanım. Para birikirdi. Sonradan bahaneler bulup vermemeye başladı. Ozamandan veri iki yakası bir araya gelmiyor. Hesabı hep içerde. Benim maaşıma gelince biz de ev kredisi ödüyoruz. Benim maaştan ben yatırıyorum. Ev benim üzerime. Maaşımla ilgili asla taviz vermem eşime, sormaz neye harcadığımı, soramaz.
Senin maaşa gelince; evle ilgili alışverişleri senin yapmak istediğini, faturaları falan kendin yatırmak istediğini söyleyebilirsin. O zaman maaşını sana geri verir, sen de ona harçlık verirsinŞeniz

selam ben 3 yıllık evliyim evliliğimin başından beri maaş kartım eşimde ve geri alamıyorum:((( Aslında alsam bişey olmaz çoğu brçlara gidiyor ancak eşime kızıyorum bana ben istemezsem ya da ayrı yerlerde olmasak hiç para vermez eşşek gibi çalışıyorum ama hiç para görmedim. İnanın ev hanımların cüzdanın da 100 lira varken ben de 10 lira olur veya olmazdı. Sebebi ben hep onunlaymışım beraber harcama yapıyomuşuz evdeyken paraya ne gerek varmış bu yıla kadar da zaten aynı okullardaydık aynı kuldayız diye de bahanesi vardı.
Deneyimli bayanlara soruyorum ben daha doğrusu biz ne yapmalıyız. Onun maaşı ev kredisine gidiyor ve benim maaşım kalıyo nasıl onu ikna edip her ay 100-200 lira alabilirim?

zuzu sana tavsiyem emeklilik sigortası yaptır herhangi bir bankadan her ay düzenli olarak maas kartından otomotik olarak kesilsin.en azından ileride alacagın kendıne ait toplu paran olur.kocanı buna bir şekilde ikna et ya da çaktırmamaya çalış dicem ama maaşını net olarak biliyordur.

kendı maas kartından bana ek kart çıkarttı saolsun sadece kendı lımıtı astıgım zaman hesap sorar ..bende bazen kendıme hakım olamıyorum alısverıste haklı yanı..

ama ortak alısverıslerde mutfak ve banyoda pazarda bıde ozaman onu almayalım bunu alalım su olsun fiyatı acısından pintidir biraz..bende onsuz cıkmak isterım ama hiç denk gelmedık.. hepsındede cok azımlı benımle alısverıs yapmada..

Benim eşim sağolsun bu konularda baskıcı değildir
çalıştığım halde bazen param kalmazdı
kendisi nekadar istiyorsan şurdan al der alırdım
alısverıse gittiğimizde de ben sormazsam
asla al ya da alma demez fiyat sormaz
aldığım sey pahalıysa bile gerekliymişki almıssın der.
ama bende gereksiz birşey almam
bütçemizi aşmam,çok masrafımda yoktur...

iki yakamızı bir araya zor getiriyoruz,çok şükür kazanıyoruz ama harcıyoruz da...borçlarımızı ödeyebiliyoruz,onun dışında dışarda yemeği de çok yeriz,hiç aklımızda yokken pat diye harcamalar da çıkarırız.yatırım yapamıyoruz kredi ödediğimiz için,sıksak biraz belki borçlarımızı erken bitirirdik ama boşveeeeer diyoruz biz de.kendi keyfimize yaşadığımız alan çok sınırlı.bebeğimiz yolda,bundan sonra onun için harcayacağız zaten.o yüzden senin paran benim param yok,nasıl denk gelirse.

benim eşim çok şekatli anlayışlı dünya iyisidir..ama maddi konularda herseyden haberi olsun ister gune mi girdim mutlaka bilmeili..her maaş gununde mutlaka maaşından su kadar artır sunu soyle yap der..ama ben onun maasına zerre kadar karısmam..bi şimdiye kadar ayrı memleketlerdeydık o yuzden gecimimizden kendimiz sorumlu olduk..birleştirmedik maaşımızı cunku ben ondan cok alıyorum ve de kızımız benim yanımda..mutlaka ne harcadıysam haberi olacak..bazen canım sıkıyor bu mesele.ayrıcada da bir iş yapılacak ya o işi planlar programlar bana detayına gore boyle boyle yap....dıye anlatır ben de hep tamam derim ama yıne kendime mantıklı gelen yoldan yaparım.:icecream:.ben de mi hata acaba..dediğini yapmazsamda birsey demz ama mutlaka bir plan yapar..sositososito

canım seninkide bi hoş senin kazandığın parayamı karışıyo?biz oturduğumuz yerde adamın parasını harcıyoz bişey demiyoda seninkine ne oluyosa:22:

benim eşimde istersem veriri istemezsem aklına gelemez pek ama alışverişe birlikte gideriz istediğimi alırım bi şey demez :71:

ben çaılşmıyorum,öyle kendi paramı kazanma diye bişeyim de yok
yine de eşim değil baskı yapmak dünyayı harcasam gık demez ALLAH razı olsun:69:,her zaman param olur ama gene de dışarı çıkarken de beklediğimden fazlasını verir

amaaa bence biraz baskı yapsa iyi olur:76::76:

katılıyorum ama yinede anlamıyorum eşler niçin böyle yapıyorlar

off bu konuda benim kadar dertli olan yoktur heralde:1no2:
hatta bununla ilgigli konu açmayı bile düşündüm.
her şeye karışır,ne aldıysam harcama listesine kaydetmek zorundayım
bu güzel bişi tamam ne almışız ne etmişiz kayıt altında oluyor
amaçok bunalıyorum bazen hatta bi kaç gündür bu konuda kavgabile ettik.
neymiş çok harcıyormuşum deli oluyorum yaa.
duyanda hergün kendime bişi alıyorum sanır valla hep eve gıda alışverişi yapıyorum
kredi kartını da ona geri verdim artık ben alış veriş yapmıcam dedim bakalım nasıl olacak
moralim çok bzouk arkadaşlar yazacaklarımı bile toparlayamadım.
herkesin kocası da mı böle acabaya..:a015:

valla arkadşım herkezi bilmem ama benim eşimde böle nasıl baş etcfez bilmiyorum bizde bi kaç gündür bu konudan dolayı kavgalıyız ama artuk zoruma gitmeye başladı bakalım ne olcak çözümleri paylaşalımm

ilk zamanlar benım çok dengesiz harcama huyum vardı.. ne görürsem alıyordum.. kıtlık varmış gibi alışveriş yapıyordum.. mesela pılav yaparken sadece bır su bardagı pırınç kullandıgım halde markete gidince 5 kg jumbo paket almak gibi.. 1 paket markrnayı 3 seferde pişirdigim halde 4 er paket farklı çeşitlerde almak gibi.. pirinç i yedık mı? tabıkı hayır.. komşulara dagıttım... :))))

bu konular oldugunda kızmadı ama sakın dille abartma diye uyardı. hatta o vukuattan sonra alışverişe gidecegim dediğimde, lazım olanı al,ama lutfen abartma diye mesaj atıyordu.. kısa sure içinde düzene girdi alışveriş..

şimdi ne aldıgımı fazla sorgulamaz bile.. aldıysan lazımdır der..

ve asla k.kartımı nasıl kullandıgımı sormaz.. gunu geldıgınde ne kadar ödecenek der...

bır kaç ay önce çamaşırlar kurumayınca canım çok sıkıldı.. ve eşime kurutma makınası almak istedigimi söyledim.. hıç ikiletmedi tabı kı.. dedi.. bır hafta sonra istedgim markayı aldık.. çok rahat ve hoşuma gitmişti. ama eşim giydigi kot pantolanları yumsacık görunce bunlar çabuk eskıyecek makınada. benım bu kıyafetlerimi atma dedi:))

bır kaç ay sonra kendımı toplmaya başladım.. şimdi lazım olan şeyı sadece gunluk ve en fazla haftalık alıyorum..

maaşı eve bırakır gerisine karşmaz arttırırmıyım sormaz sadece ay sonuna paramız kalsın dengele der allah için karışmaz hiç

eşimle bir bütçe dosyamız vardır ve büyük harcamalarımızı muhakkak oraya işleriz; taksitlerimizi tablolandırırız hangi ay ne kadar ödeyeceğiz diye;
o benimle evlenmeden önce neredeyse hiç harcaması olmadığı için ihtiyaç duymamış benden sonra garip gelmişti alışverişe falan çıkmak eve birşeyler almak birilerine hediye götürmek vs :)
şimdi hediye konusunda anlaşamadığımız oluyor ben her bayram onun memleketine giderken küçük büyük birşeyler alırım ve her aile büyüğüneçikolata götürürüm ama birşey demese de ona fazla geliyor;
gittiğimiz her tatil yerinden de hediye getiririm en çok bundan şikayetçi ve bu konuda da sanırım haklı...
özetle anlaşamadığımız tek konu hediye alma meselesi; benim elim fazla açık belki iyi birşey ama en azından kendi evimizi alana kadar daha tutumlu olmalıyım

Ilk zamanlar benı delı ederdı olmadık harcamalar yapardı. ben cımrının onde gıdenı olmustum o harcardı ben kısardım.Bızım oranın tabırıyle evlenınce kafana tuz torbası dussun goreyım derler. Bebgımız olacagını ogrendıgınden berı daha tutumlu ama bazen yıne hayır dıyemıyorum acılıyoruz maddı yonden sonra topluyoruz yıne. Esım maas kartını bana verır odemeler benım elımden gecer harclıgını benden alır.Ay sonu paramız olsun yeter der ben de eskısı gıbı sıkmıyorum.

benimki benim mamaşımı kendi alır banada harçlık veriri kuruş kuruşta bilmek ister nereye harcadığımı.neden böyle yapoyorsun dediğimdede neyini eksik ettim der.evet ne istersem alır ama sorun şu ki bu da bir nevi psikolojik şiddet bence.haksızmıyım?..

maaş kartına kadar bana bırakır evin ekonomi bakanı benim.ben ona harçlık veriyorum.bunun da sebebi bellidir,ben sabahtan akşama kadar evde yokum çocuklara birşey olursa eğer kart ve para senin üstünde olmalı der...haklı bence.

benimki benim mamaşımı kendi alır banada harçlık veriri kuruş kuruşta bilmek ister nereye harcadığımı.neden böyle yapoyorsun dediğimdede neyini eksik ettim der.evet ne istersem alır ama sorun şu ki bu da bir nevi psikolojik şiddet bence.haksızmıyım?..

çok haklısın arkadaşım.

Back
X