Eşleriniz maddi konularda ne kadar baskıcı?.

yaa kızlar,,biz de bunun tartışmasını çok yaptık..maddi sıkıntımız çok yok şükür... ama bende maalesef cüzdanımda para görmüyorum..
Ne istesem alır, alışverişi de beraber yaparız sorun etmez ...

Ama adamda bana para verme konusunda bi problem var..verdiği zaman da tek tek hesap soruyor..benimde çok zoruma gidiyor acıkcası..normalde çalışıyordum maaşımı direk onun hesabına yatırıyoduk. 6 aydır çalışmıyorum.. bazen gidip bankadan bütün parayı çekip harcayasım geliyor :PP

ben de artık ekmeği bile ona aldırıyorum..3-5 bulunca da kenara atıyorum napıyımm ???

Benim eşim bu yönde çok iyidir.Parasını alır bana verir ben birikim yaparım.İlk evlendigimiz günden beri böyle olmuştur.Ne aldıgımın hesabınıda asla sormaz.Bankaya da para yatırılacaksa benim adıma yatırır hep ama benim senin yoktur bizde.

Eşim hiç karışmaz bana hatta çalışmamı bile istemiyor ben sana bakarım sen evde rahatına bak diyor hesapta sormaz

nefret ediyorum bu para meselesinden malesef bende bu durumdan sıkıntılıyım 1 yıldır evliyim eşimi seviyorum tek kusuru cimriliği bu da yetiyor zaten diğer bütün iyiliklerini alıp götürüyor bebek istiyor ama cesaret edemiyorum para meselesi olduğu zaman arkama bakmadan çekip gidesim geliyor hesaptan parayı çek adamın eline ver sonrada sana harçlık vermesi için bekle önce sabrettim düğün borçları bitene idare edeyim dedim şimdi borç bitti paramı çekiyorum içinden 200 tl alıp gerisini eşime veriyorum ama hala o parayı ne yaptığım nerde harcadığımı soruyor sanane be adam diyorum ama içimden tabi bende kıyıya köşeye para atıyorum bire alıyorsam üçe aldım diyorum beni bu duruma düşürmeye hakkı yok yaptığı şeyin doğru olmadığını söylediğim zaman geleceğimizi düşündüğül için yapıyorum diyor cimrisin dediğim zaman ben tutumluyum sen müsrifsin diyor görende alışveriş mağazalarından çıkmadığımı düşünür halbuki bekarken evde annemde dahil erkes beni eli sıkı olarak bilir abimgile göre ben daha tutumluydum para biriktirir onlara harçlık verirdim onların mutlu olması bana yetiyordu neyse en korktuğum şey buydu başıma geldi borçlar ödenir hesapda 1000 tl den fazla kalır hala elimiz sıkışık olur bu nasıl iş anlamaadım ya da nasıl düzelir bilemiyorum ama yine de onu seviyorum en azından her ay 200 tl alıyorum biraz da onu tırtıklıyorum sanırım böyle gidicek inş düzelir ama ailesinden böyle görmüş onu da suçlayamıyorum bir karmaşık haldeyim anlayacağınız :44:

çalışıp para kazandığım için çok sesini çıkaramıyor, ağzını aradım birgün işten çıkıcam falan diye, bu lüksü yaşayamazsın dedi. yani anlayacağınız kızlar ben işten çıksam bu adamdan çekeceğim var gibi geldi bana......

ben hayatta maaş kartımı falan vermem. kaç para aldığımıda net olarak bilmez aşağı yukarı bilir. onun kredi kartını kullanırım, bireysel emekliliğimide ona ödettiririm ve maaşımın yarısını ona veriyorum kalanıda benim kendi özel birikimim ve özel harcamalarım olur, hee 1 yıl öncesine kadar bende elimde avucumda olanı veriyordum ama o kendi ailesine benden gizli para gönderdi, benim çalışıpta kazandığım paraları. bende şimdi musluğu kestim. arada vıdı vıdı dır dır ediyor ama susuyor sonunda

Bakıyorumda çalışan bayanlar sanki :20:daha çok problem yaşıyor.çok zor bencede çalışıp eşinden harçlık almak...Herkesin muhakkak borcu var ama abartılmaması gerektiğini düşünüyorum.:59:

Bakıyorumda çalışan bayanlar sanki :20:daha çok problem yaşıyor.çok zor bencede çalışıp eşinden harçlık almak...Herkesin muhakkak borcu var ama abartılmaması gerektiğini düşünüyorum.:59:
bence de abartılmaması gerekir.
bari maaşların oranına göre borc da paylaşılsın, elinizde kalan az veya cok, zevkinize göre harcayın
eşim bana bi kere ne yaptın ne aldın dese bi daha tek lokma yiycek bile almam. aclıktan bayılıp ölsem bile almam cok sinirimi bozar öyle bi soru, alsın o paralarıyla mutlu mutlu yaşasın derim
yok daha neler eşimden aylık 200 lira harclık alıcam, heleki istanbuldaysanız, bu ancak işe gidiş geliş yol parası oluyo zaten

Son düzenleme:
bızde tam tersı maaş kartımı vermedıgım gıbı onunkınıde alırım hatta hesabını sorarım eksıkse.çünkü benım eşım cok tutumsuz.ev almaya calısıyoruz.hatta kendım calısıyorum.mecburen böyle yapıyorum.yoksa ona kalsa hiç gerek yok.gun kazan gun ye....:50:

Son düzenleme:
kızlar bende eşi sinir oluyorum. maddiyat konusunda çok kavga ediyoruz bütün borçları ben ödüyorum o para biriktiriyor(harcamadığını biliyorum o içinden harçlığını alıor sadece. yetmedi para lazım dediğimde ne yaptın diye soruyor. çok zoruma gidiyor yaaaa.

eşimde bende haftalıkla çalışıyoruz bana hayatta sormaz ne yaptın nereye harcadın aksine ben söylerim kendiside aldığını direk bana getirir haftalık ihtiyaçlarımızı alır kalnını bankaya yatırırız ev kredisi ödüyoruz çünkü banka kar:6:tıda bende durur

müstakil ev yaptırıyoruz oyuzden bu aralar acayıp baskıcı valla ruhum sıkıldı yaaa (çalışmıyorum bide)
mutfaktakı muslugu bıraz fazla acayım yada holun ısıgını acıpta mutfaga gıtmeye kalksam dunya laf yıyorum :(:(
benım çalışmamı istiyor tamam dedım ,bul iş çalışcam dedım..sonra beyfendı ne dese beyenırsınız neymıs ben calıstıgım maası yıcekmıs beyfendı kendi maasınıda biriktircekmısız (yalan annesine gondercek) nası tepem attı yaa...daha calısmadan bide onun kavgasını yaptık..dedım ben çalışsayım günümü gün edicem ,bıtıktırdıgım paralarlada tatıle gidicem (yanı ev kirası-mutfak-banyo-çocuk olursa onun ihtiyaclarından arta kalan parayla tatıle gitmek istiyorum o bile çok geliyor beyfendiyeeee çok sınır oldum yaaa)

beni neyle tehdit ediyor bılıyormusunuz..eger işe girmezsem(kpssyi kazanmazsam) cocuk yapmazmıs beyefedı.. okadar uuzldumkı bazen çok iyi tadıgımızı sandıgımız insan bi anda bı baskası oluverıyr!

Eşim parası olduğu sürece verir o sormadan ben söylerim şunu şunu yaptım diye ama asla gereksiz bir harcama bile yapsam neden yaptın demez Allaha şükür o konularda çok anlayışlıdır kocişkom

benimde eşim hesapsın ben tutumluyum cok baskı kuruyorum kartım onda duruyo cunku ev kredısı öduyoruz ev benım ustume 1200 eve kesılıyo zaten dıger kalanla yakıt faturalar falan ödenıyo bana dıyo ödeyeceksen verıyım kartını dıye sonucta ordan para kalmadıgı ıcın bende olması bana cocuklu halımle angarya gıbı gelecek onun ödemesı kosusturması daha cok hosuma gıdıyor ama hiç borcuymus gıbı degıl ben yarım agız aa bu cok güzelmiş desem yarın bıgun gıdıp alıp gelıyo benım yanımda yeltenmıyo aldırmayacagımı bılıyo sevınsemmı üzülsemmı bılmıyorum tamam deger verıyo ama sonrada extra harcama olarak geır dönuyo ama benım harcadıgıma hiç karısmaz bende cok para harcayan bırı olmadıgım ıcındır belkıde ama ben ona hep karısıyorum cok sıkıcı oluyorum ama elımde degıl hergun kredı kartı kac oldu dıye soruyorum bugun kac para harcadın diye soruyorum öncelerden bu konularda sabıkalı oldugu için eşim bıraz bu konuda güvenım eksik harcadıgıma yedigime içtigime karısmadıgı ıcın üstüme yapılan ev borcunu ödedıgımız ıcın sorun yapmadım hiç maas kartını senın paran benım param demıyorum cünkü ortada ev var ev olmazsa borcsuz olsak bırıkım yapabılecek olsak napar eder alırdım o kartı ama gelen bellı gıden bellı alsam nolcakkı her ay gerı verecek olduktan sonra :44:

esim harcamalarim konusunda bana asla karismaz, ki istese de asla izin vermem zaten cocuk degilim :31:
kendisi alacagi buyuk ya da kucuk herseyi bana danismadan almaz

Son düzenleme:
bir yere gitmek isterim gidelim mi derim mutlaka bir isi ya da bir kosulu olur gitmek icin..ayni sekilde bir sey istesem mutlaka bir nedeni vardir bana hayir diyebilmek icin iste biraz kilo versen falan yada neden haftasonu demedin gibi..sanki haftasonlarinin koku kesilmis..of ya cimri cimri

nuray sayari diye bi astrolog varya biraz evvel akrep erkegi hakkinda yorum yapti esim akrep bu arada 3 tip akrep erkegi vardir dedi kadina onem veren duzene onem veren ve paraya onem veren benim esim kesin paraya onem veren cinsden..

benim canim , hic birseyime karismaz, neden aldin diye sormaz . izin gunumuz de kesin biryerlere gideriz evde oturmayi sevmeyiz.tabii ben de abartili alisveris yapmam. bir sey gorup" aa cok guzelmis "desem fiyatina bakmadan hemen "istersen al canim " der. ben de cok pahali ise almam . simdi artik oglumuz icin birikim yapiyoruz ; ikimiz de tutumlu olmaya calisiyoruz:46::46:

benim ne babam karisir anneme, nede esim bana karisir. bu yüzden cok sansliyim. hatta cogu zaman bana biseyler alindiginda ben demisimdir, canim biraz tuzluymus, baska bi yere bakalim belki daha uygununu buluruz diye. hep böyleydi.. olmasaydi cok bunalirdim galiba, Allah yardimciniz olsun kizlar

of ya bu kocalar yokmu benimkide tutumlu ol çok harcıyon çok giysi alıyon marka düşkünüsün diye çok kızıyor

Back
X