Eşleriniz maddi konularda ne kadar baskıcı?.

maddi olarak kocana bağlıysan aldığına ettiğine karışması daha çok can sıkar herhalde

benim eşimde asla karışmaz hatta bugün çok harcadım desem gerekliymişki harcamışsın der.
maaşı dışında ekstra kazandığı paraları da getirir bana verir. kendine sadece harçlık alır. ama bende parayı dikkatli harcar kalanla birikim yapar ona da söylerim şu kadar paramız birikti diye. bazen pahalı bulduğum şeyleri almaktan vazgeçerim. eşim beğendiysen al parasına bakma der. sanırım bana bu konuda çok güveniyor ve hesap sorma yada kısıtlama gereği duymuyor.

benim eşimde karışmaz ben yaparım bütce ayarlarını evde çünkü ona vresem son 10 gün aç kalırız maaşları çeker taksitleri öder eve gelşirirm kalanla neyapacağımıza karar veririz üzerimize harçlıklarımızı alırız o günlük alır aynı yerde çalıştıgımız için benden para alabilir gün içinde ihtiyac olursa zaten bencede mantıklı olan parranın tutumlu olan kişide kalması kadın yada erkek farketmez belkide kocana göre sen biraz daha tutumsuz alışveriş yapıorsundur yada ona öyle gelio dizginlemeye çalışıordur

Maaş kartı bendedir.Ben ona para çekip harçlık veririm sanki kendim kazanmış gibi zemuszemus
Faturaları ve kirayı internet bankancılığıyla öder.Geri kalan harcamaları ben kontrol ederim.
Zaten harcama yaparken çok hassasımdır.Şarkuteri Kıyafet vs türünde ki alışverişleri puan kazanmak adına kredi kartıyla yaparım.Nereden ne aldığımı görür ama şimdiye kadar asla yorum yapmamıştır.
Müdahale etmez herşeyin en kalitelisini en uygun fiyata almak isteyeceğimi bilir.Hatta çoğukez bana gezip gezip birşey almıyorsun diye kızar.
Cimri,müdahaleci bir erkeği düşünemiyorum.Bana evlenmek için nasıl bir özellik aramak gerekir diye sorduğunda bir arkadaşım bu özelliği söylüyorum,cimri bir adamla ömür geçiremem.
Babam öyledir,pek huzurlu bir hayatımız yoktu bu sebeple...

Baskı mı maddi konularda mı?
neden baskı yapacakmış ki?
kocaman kadınım evin ekonomosini mi batıracam sanki?
bir erkeğin bir kadının gururuyla oynaması gibi bir şey bu!!!!!!!!!!!!!
nasıl katlanıyorsunuz bu adamlara yaa??

evet ya kocan insanlariz heralde yani guvenmesi lazim tabi bazilari cok düsüncesiz olabiliyor
benim kocisim hic karismaz bu konuda hic baski yapmaz genel olarak yapmaz ciftler bir birlerine guveniyorsa zaten böyle sorunlar olmazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

benim eşimde hiç karısmaz 5 sene çalıstım eşim maaşımı bıle bılmıyordu..sormuyordu bıle..allaha şükür hiç bir konuda benı sıkmıyor..
hamıleydım işten ayrıldım ve hala çalısmıyorum..oğlum büyüsün inş. ozaman calısacagım..ilk işten cıktıgımda ne yalan söylıyım korktum eşinin elıne bakmak nasıl bısey dıye..ama allah razı olsun bır gün bıle karısmadı..her gün harclıgımı alıyorum ve sormaz bıle ne yaptın dıye..ama şuan pek para bırıktıremıyoruz ev kresıne ödüyoruz..

benim aşkım maaşını çeker ortaya koyar sonra ödeme yapacağı yerleri ayırır geri kalanı bana verir ben ona ihtiyacı olunca harçlığını veririrm ve bizim şöyle bir düzenimiz vardır 1tl olsa birbirimizden habersiz birşey almayız aldıktan sonra mutlaka söyleriz bide her ay kayıt altına aldığımız bütçemiz var bu çok faydalı oluyor birikim için

olumunekankayizsmileaynı biz gibisinizz

hiçbirşeye karışmaz.asla sormaz kaçpara harcadın ,nekadara aldın...vs
ben anlatırım şunu şukadar aldım falan diye kızar.bana hesap verme der.
sağolsun

ben çalıştığım dönemde de, şu dönemde de aynı..
eşim bunun için bir program yazdı,
ne harcarsak kalem kalem giriyoruz kaydirigubbakcemile3
sorsanız bir tane fatura tutarını bile söyleyemem, bilmiyorum çünkü..
hiç bir mali konuya karışmıyorum, herşeyi eşim hesaplar ölçüp biçer, ne nereye harcandı bilmek ister,
bizim de önem sırasına göre ihtiyaç listemiz olur, herşey planlıdır,
ama kısıtlamaz, şunu alıcam dediğimde neden diye sormaz..

ben çok memnunum böyle çünkü pek tutumlu değilim, hesabımı bilemiyorum, ben idare etsem ay sonunu getiremeyebilirim :icecream:

valla esimle ben acaip hesapciyiz ayni kafayiz bu konudada..
ne aldik ne almadik kurusu kurusuna soyleriz soran olmasada
bazen sorariz bir acik gordugumuz zaman ama hep iyi niyettendir
alisveriste o daha rahat hareket ediyor
ben kurus kurus hesap ederim iyice didiklerim amac ucuz ve iyisini almak
bu huyum biraz bunaltiyor onu ama bende oyleyim.. ona kalsa elinin ayari yok :)

ya ben şuan işsizim ama eşim saolsun şöyle bi sistem üretti çalışırken aldığım maaş kadar bana aylık para veriyo ama evin geçimi benim üzerimde oluyo işsiz kaldığım ve dolayısıyla para onun parası olduğu için yanlış anlarım diye hiçbişey soramıyo verdiği para ise kiramız falan olmadığından gayet rahat yetiyo hatta banka kartlarımı eline geçirinceye kadar gizli bi hesabım da vardı ama artık malesef o para evin ortak parası oldu
ama çalıştığım zaman oda yapardı çok gereksiz şeylere para harcıyosun derdi aslında biraz haklıydı neyi beğensen hiç düşünmeden alıyorum sonrada pişman oluyorum

eşim hiç maddiyata düşkün bir insan değildir.kredi kartımız var ikimizinde aldıklarımı dahi sormazda bende söyleme ihtiyacı duymam.fazla maddiyata düşkün insanları hiç sevmiyorum herşeyin hesabını yaparlar.çok şükür öyle eşim yok.ben alıyorum aylıktada oda kuzu kuzu karta yatırıyo.

birbirimizin her aldığından haberi olur..benim zaten kendime ayırdığım tek lüks kıyafet için..ne sigaram var ne kuaförüm...onada karışmaz...ama eşimin elinde para olmaya görsün hemen harcar.dolayısıyla o bana değil, ben ona maddi baskı yapıyorum

eşimden habersiz kendime altın bileklik ve ayakkabı aldım duysa kıyameti koparır..kazandıgım parayıda keyfımce harcayamazsam niye kazanıyorum ki..

Allah razı olsun diyebilirim sadece kocişimden...
maaşını alır getirir verir
mesaisini alır getirir verir...
vereceğimizi verir alacağımızı alırız ama paradan kalan kısım bende durur....
ne aldım nereye verdim öyle saçma sapan cimrilikleri yoktur
ben de gereksiz harcamalar yapmam zaten...
markete gidilecek şu alınacak desem gideriz,başka eksiğimiz de var mı diye sorar...

maaşlarımızı alırız çekmeceye koyarız
alırız içinden lazım oldukça
kredi fatura şu bu hepsini çekmece banktan hallediyoruz :))))

ben yanmda çok para bulundurmam
sık sık sorar biraz para al yanına ne olur ne olmaz diye..
Allah razı olsn canm kocacmdan
hayatın bana en güzel hediyesi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…