Eşleriniz maddi konularda ne kadar baskıcı?.

bizde kazandığımızı çekmeceye koyar,ordan alır harçlık yaparız,yanımıza fazlasını almayız.ben ona şukadar almışsın neden diye sorabilirim o hayatta bunu takip etmez..aldığıma harcadığıma karışmaz ama o hep harcadığını söyler..yoksa bende mi baskıcıyım dikkat etmem gerek sanırım boshayallersmile

demek herkesin kocası aynı karışmıyor,benimki hariç....inanılmaz karışıyor beni resmen boğuyor,sürekli yalan söylemeye itiyor beni..flört ederken de farketmiştim cimriliğini ama önemsemedim,ama evlilikte korkunç birşeymiş bu cimrilik..dayanamıyorum..ben ailemde rahat yetiştim..babam karışmazdı hiç..şimdi böyle boğuluyorum..nasıl konuşsam ne desemki..çünkü o da ailesinden böyle görmüş..bir babası varki cimri ötesi..böyle eğitim almış birine nasıl anlatılırki..ne diyim napiyim ki bana karışmasın bana akıl verin kızlar........

şu an borcumuz olduğu için maaşları ortaya dökeriz,hesabımızı yaparız.ama ihtiyaç durumunda asla ne gerek var demez,ne istiyorsam almamı söyler ama ben de alamam zaten öyle(sürekli)
düşünüyorum da,hep böyle olacak sanırım,borç hiç bitmeyecek,bitse yenisi başlayacak,bizde böyle hep hesap kitap...

valla kocaniz hakli akilli birine benziyor eliniz her zaman bol olmayabilir biriktirmelisiniz tabiiki israf haramdir pintilikte cok kotu arayi bulmak lazim benim gönlum boldur ama israfi hic sevmem esim bana söyler bende esime söylerim calistigim zaman parama karismadi bende harcadim evime biriktirdigimde orta yerde durur evimizin yine ben lazim oldukca alirim esimde beni kimseye muhtac etmez parami verir her zaman geleceg yatirimi sever bence bu akilliliktir esinizin yolundan gidin bence

arkadaslar mesajlarınızı okuyunca gördüm ki benim durumum daha vahim.liseyi üniversiteyi özel okullarda oldum.bilinçli bir tüketici oldugum için fuzuli harcamalar yapmadım.marka takıntılarımda olmadı.ucuza şık ve güzel giyinmesinide bildim ama yeri gelincede kaliteli şeylere parada verdim.bekarken babam harcamalarıma karışmazdı çünkü sınırlarımıda bilirdim.şükür rahat yaşadım.
ama evlenince herşey değişti.üstelik eşimin ailesinin ekonomik durumu benim ailemin en az 10 misli.altlarinda jipler,sürekli dısarda lüks yerlerde yemeler içmeler,marka kıyafetlere milyarlar harcamalar ..vs.vs.
ama eşim çok cimri.kendi şirketlerinde belli bir maaşla ki o maaş babasının 1 haftada harcadığı para.neyse ona takılmıyorum.sonuçta dediğim gibi takıntılarım yok.olanla yetinmesını bilirim.komando gibi her koşuldada yaşarım.Allah saglıktan dusurmesin yeter.Ama eşim o kadar küçük harcamalar için kalbimi kırıyor ki tahmin bile edemezsiniz.5-10 liralık harcamalarımın hesabını veriyorum.ama ailesine bakıyorum 10 lirayı paradan saymıolar.eğitimime ragmen calısmamıda istemiyor.napıcagımı sasırdım.cok bunalıyorum.dısardan herkes lüks bolluk içindeyim sanıyor.ama meteliğe kursun atıyorum nerdeyse.ailesi benı cok ama cok seviyor eşimde ama durum bu.bu konuları açıp tartısmak istemıorum ama bunalmaya basladım.bi yandan da diyorum sessiz olursan tabi severler.ses çıkarsam sevicekler mi acaba ?:uhm:

vallahi benim eşim harcadığım tek kuruşuma karışmaz marka takıntım var kıyafet konusunda ama zırt-pırt kıyafet almam bişey alırım mısmıl alırım eşim sokar illa alacaksın diye bende ay sonunda eve getiririm maaşımı eşime teslim ederim hesabımıza yatar o para evde harçlığımızı bırakırız ben takip etmem eşim ne kadarımız kaldığını bilir kredi kartları evin kredisi vs... hepsi otamatik ödemede ... o konuda çok şanslıyım eşim harcadığımıza dikkat eder ama hiç bir zaman sıkıntı vermez :)

Bizde herkesin kazancı ayrıdır.Eşim ne kazanmış bilemem , o benim tüm kazancımı bilir o ayrı Bizde zaten evlilik boyunca problem oldu bu durum evet karışmıyor harcamalarıma ama ortak bir hesabımız yok.Ortak bir yatırımımız yok.onun yatırımları daha çok ailesine.Babası emekli annesi ev hanımı daha büyük evde otursunlar diye onlara ev aldı.Kızkardeşine araba aldı.Biz onun evlenmeden öncede kullandığı eski arabasını yeni değiştirebildik bu ay taksitleri ödemeye başlayacak.Keşke herşeyimiz ortak olsada bana karışsa senağlama

Erkeğin hesaplı olanı makbuldür benim gözümde.
Benim eşim şükür ben ne kadar rahatsız olsamda fazla hesabını kitabını bilir.Ben çalışırken maaşımı ona verirdim ikimizin maaşıyla evin geçimini sağlar kalanı birikim olarak atardı kenara.Primiminde bir kısmını saklar bir kısmını eline verirdim.Primlerimize hiç dokunmazdık.
Yaklaşık 2 senedir çalışmıyorum hesap kitap bilmesinin değerini bu dönemde anladım ben eşimin.Şükürki kimseye borcumuz harcımız olmadan gene primlerini kenara atarak birde üstüne üstlük nakit olarak ikinci el araba alaraktan yaşamımıza devam ediyoruz kızımızla.

Iste burda duracaksin!

Ne demek esim ne kazanmis bilemem? Olurmu öyle sey canim?

Seninle evli, ayni evde yasiyorsunuz, ayni sofraya oturuyorsunuz, ayni yataga giriyorsunuz ama paraya gelince ayri gayri???

Hadi ordan!

Neden tavrini koymuyorsun?
Neden Biz kari kocayiz, beraber omuzlamamiz gerek hayati, hem manevi hem maddi! demiyorsun?

Ne diye evlenirki böyleleri? Ailelerine yatlar katlar arabalar alinca gik demezler, eslerine gelince bir entariye bile burun kirin ederler.....

Böyle evlilik olmaz olsunlmaz:

Gülsüm Sultan ne desen haklısın.O kadar çok seviyorum ve biliyorumki o da beni okadar çok seviyorki...Malesef ailesine karşı gözleri görmüyor kulakları duymuyor hiçbirşeyi.Tavrımı koydum yanlış anlıyorsun sen zaten maddi anlamda özgürsün dedi.Tamam üstelemeyeceğim dedim bu sefer annesi bir bayram ziyaretinde üstelik akrabaların yanında sen kendi paranı kazanıyorsun neden yatırım yapmıyorsun dedi.Hep harca harca nereye kadar dedi.Eşim ise bunu annesinin iyi niyetle söylediğini bizi düşündüğünü sanıyor.Öyle olsa bunu akrabaların ortasında söylermi küçültürcesine...

bizim hesaplarımız ortaktı evlendiğimize,aaşlarımızı alır,borçları kredi kartlarını öder sonra kalanı ortak hesaba yatırırdık...benim işlerimin daha yoğun olduğunu ve banka işleriyle uğraşamayacağımı,ayrıca erkek olarak hesap kitap işlerine kendisinin bakmak istediğini söyleyerek hesabı kendi üzerine geçirdi,şimdi o takip ediyor.banka cüzdanını her seferinde getirir,şu kadar faiz olmuş,şöyle artmış,şunu borca yatırdım şu kaldı diyerek anlatır.benim 2 kredi kartım var onun 1.genelde market alışverişlerini o yapar,bana da sorar ve anlatır.hesabımızı da ay sonunda yine ortak yaparız...ama bazen 3-5 liraya canımı sıktığı olur,kafama takmamaya çalışıyorum ama şuanda ücretsiz izindeyim,işe başlayınca yine prtak hesaba geçmek istediğimi söyliycem eşime.daha içime sinecek çünkü...

benim de eşimin de hesapları ayrıdır.ödemeleri de aramızda bölüştük o yüzden rahatız şimdilik ben devlette çalışıyorum devletin lojmanında kalıyoruz ev kirası elektrik su faturası direk maasımdan düşüyor.esimde doğalgazı ve evin gida türü ihtiyaçlarını karşılıyor.Geri kalanlarda zaten herkesin kendi hesabında birikiyor.para biriktirmek isteyen hanımlara tavsiyem emeklilik sigortası yaptırsınlar kocaları da bu duruma pek bişey diyemez 5-10 yıl sonra alacağınız yüklü bir paranız olur.

eşim harcadıgıma karışmaz. ben kendi paramı asla harcamam:) eşimin maaşını her ay son kurusuna kadar yerim. kendi kazancıma dokunmam:) malum bayanların parası kıymetlidir. :))

eşim maaş alır. içinden kredi kartı, fatura ödemeleri çıkar. kalanını çekerim , 1/3 unu eşime veririm kalanını kendim alırım:) benim harclıgım biter onunki bitmez:))

Bende 4 aylık evliğim. 4 aydır eşim hiç maaşımı sormadı bile. Bende ona sormam. O faturaları öder bende alışverişi yaparım. Hatta o bana tekrar harçlık verir param bittiğinde bu sabahta işe gelirken aldım. Allah razı olsun ne aldın ne verdin demez.. Allah senin paranı bana yedirmesin der... Onuruna yediremem der..

yeri geliceek mecbur senin paranı kullanıcak şekerim:)

arkadaşlar merhaba ben erkek arkadaşımla 4 senedir beraberim seneye evlenicez kısmetse bende çalışıcam evlenince ortak hesaba yatırırz parayı ordan faturaları kartları falan otomatik ödeme yaparız ordan kullanırız ordada birikir diye konuştuk.bu benim aklıma yattı ama tabi her bayanın olduğu gibi bende ayrıca para biriktiririm ne diyosunuz hanımlar aşkımın bu görüşlerine??

selam ben 3 yıllık evliyim evliliğimin başından beri maaş kartım eşimde ve geri alamıyorum(( Aslında alsam bişey olmaz çoğu brçlara gidiyor ancak eşime kızıyorum bana ben istemezsem ya da ayrı yerlerde olmasak hiç para vermez eşşek gibi çalışıyorum ama hiç para görmedim. İnanın ev hanımların cüzdanın da 100 lira varken ben de 10 lira olur veya olmazdı. Sebebi ben hep onunlaymışım beraber harcama yapıyomuşuz evdeyken paraya ne gerek varmış bu yıla kadar da zaten aynı okullardaydık aynı kuldayız diye de bahanesi vardı.
Deneyimli bayanlara soruyorum ben daha doğrusu biz ne yapmalıyız. Onun maaşı ev kredisine gidiyor ve benim maaşım kalıyo nasıl onu ikna edip her ay 100-200 lira alabilirim?

Nasıl yani ya...?

Pardon da, neden maaş kartınızı kendi ellerinizle eşinize verdiniz ki?

Kaldı ki, kimin parasını kime vermiyor ne kadar saçma bir durum...

Kendi maaşınınızı kendiniz alamıyorsunuz, üstüne üstlük her ay nasıl harçlık alabileceğinizi soruyorsunuz... akannehir

Keşke buna baştan müsade etmeseydiniz, inanın aklım kesmiyor her iki tarafında yaptığını...

çok üzüldüm ya

açık ve net bir şekilde daha fazla para istediğini söyle canım
bunun iknası falan yok ki
sanırım eşinin boşa harcaması yok zaten onun maaşı krediye gittiğine göre seninkiyle de egeçiniyorsunuz demektir
yerinizde olsam faturaları alışverişi falan ödedikten sonra geriye kalanı 2 ye bölerdim.yarı yarıya paylaşırdıma.ssonuçta 10 lira da çok azbenneyaptımki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…