Eşlerinizin Ailesi ve İletişim Hk.

Baştan bu işlere hiç gitmicektiniZ cünkü kayınvalideler yaptıkça hep daha fazlasını beklerler.şahsen ben hiç bir yardmda bulunmadım baştan alıştırmadm kimseyi.fakat benm haramda şu oldu.yanlış konusurlar ignelerler hep susardım cvp vermezdm dedikodumu yparlardı yine söylemez susardm ben sustukça arttı en son hepsi bir kavga ettiler nasılsa bunun sesi cıkmıyo diye.günümüzde artık büyüklerimzde küçüklermzde malesef iyiylikten anlamıyorlar hep daha fazlasını yada sessiz kaldıkça nasılsa konusmuo diye üstüne saldrmayı tercih ediyorlar.halbuki bu bir saygı bu bir hoşgörü artık bu devirde kimse saygıdan hoşgörüden anlamıyo bunu ögrendim en iyisi mi kimseye iyiylik etmeyin
İşte çok güzel örneğim hani dedim İstanbul dan geldim burnu havada demesinler hakir görmesinler dedim adım ay ne iyi gelin bizim kendi öz kızımız gelmez bahceye..yemek yaptım daha çok çeşit niye bilmiyorum dediler..kek yaptım komsunun gelini pasta yapıor dediler...ya bana boyle yapsalar ne kadar mutlu olurdum ..çok doğru dediniz iyilik insanı havaya sokuyor

İşte çok güzel örneğim hani dedim İstanbul dan geldim burnu havada demesinler hakir görmesinler dedim adım ay ne iyi gelin bizim kendi öz kızımız gelmez bahceye..yemek yaptım daha çok çeşit niye bilmiyorum dediler..kek yaptım komsunun gelini pasta yapıor dediler...ya bana boyle yapsalar ne kadar mutlu olurdum ..çok doğru dediniz iyilik insanı havaya sokuyor
Menfaat çıkar dünyası olmuş işte hep işlerine geldiği gibi davranıcaksın ama en ufak bir hatanda tüm iyiliklerin başaşagı olur en kötü sen olursun.bu sefer yaptıgn iyiliklere yanarsın.dönem cok kötü bir dönem insanlar sadece cıkarını düsünüyo iyilikten saygıdan anlamıyo ben cok iyiylik yaptm pişmanım.siz kendi hayatınıza bakın kimse umrunuzda olmasın çünkü memnun edemezsiniz ugrasmayın

Birde merak ettiğim siz kayınvalidenize gittiğinizde omu size yemek yapar sizmi yaparsınız.kv saglıklı ise tabi eli ayagı tutuyorsa..yani gelinler yapmak zorundamı tani sofra kurulur bulaşık yıkanırda yemek yapılırmı sizler her gittiğinizde yapıyormusunuz?

Menfaat çıkar dünyası olmuş işte hep işlerine geldiği gibi davranıcaksın ama en ufak bir hatanda tüm iyiliklerin başaşagı olur en kötü sen olursun.bu sefer yaptıgn iyiliklere yanarsın.dönem cok kötü bir dönem insanlar sadece cıkarını düsünüyo iyilikten saygıdan anlamıyo ben cok iyiylik yaptm pişmanım.siz kendi hayatınıza bakın kimse umrunuzda olmasın çünkü memnun edemezsiniz ugrasmayın
Oysa Kuran iyiliği emrediyordu bak ne hale geldik hayvanlar daha iyi değer biliyor valla

Eşimi dolduruşa getirip soğutmasınlarda sıkıntım o..ama bu sebepten dolayıda boşanma olmaz sanırım..benim işte bunlara hisettirmeden gitmemem politik davranmam gerek

bakın bu politikayla olacak iş değil. politikayla kendinize bağladığınız eşiniz, aynı politikayla yarın annesine bağlanır.

Evet artık kişiliğimi konuşturmam gerekiyor
Sizin evliliğiniz aileden mi bitti yazıklar olsun bu insanlara ya rahat bırakın şu eşleri annemde kayınvalide ama geline kıyamıyor ya

Evet benzer sebepler beni korumayan, aile bağımlısı ne yana çeksen o yana giden bir eş ve asla memnun olmayan, kötü niyetli bir eş ailesi temel sebepler.

Çok pasif çok korkuyor kırmaktan hep susuyor ama beni kaybetcek dul dul baslarına kalcak haberi yok

pöf pasif adam hiç değişmez

benim konularıma bakın yani geleceğinizi görürsünüz

ki benden iş beklemiyorlardı, çalışıyordum ama her gün birlikte olmak istiyorlardı hep kontrol altında tutmak vs

Siz onlarin parasina muhtac olmayin, ise girip calisin, onlar sizin para icin geldiginizi biliyor demek ki kole muamelesinde bulunuyorlar

Tamamda kızı gelmiyor senede bir kez geliyor kocam izin vermiyor diyor ve para ona daha çok gidiyor gitsin evladıda benim bahcede calışmam eve gidip iş yapmam çok mu mantıklı ha oğlu zaten cuval tasımaktan hafta içi yürüyemiyor bile..ben çalışayım oglu çalışın zaten bana para geliyor kardeşimden eve katkımda çok büyük ne güzel dimi kızı kocam kızıyor kıskanıyor diye manzeret uydursun ben bahcede buz gibi havada zeytin topla üstüne yemek yap ..bakın gene yaparım yarın belki ben yapacagım hep benim sorunum okuduysanız eşimle bir hayatım yok sosyal birde bahceyi süpürmedim diye laf yemek çok agır arkadaşım
Parayi kızı da alıyorsa o da gelip yapacak siz de tavrinizi koyacaksınız ozaman.esinizin bir işi yok mu yani sadece köyden mi para geliyor da hafta içi de çalışıyor köyde.

Bizde sen yap ben yapayım falan yoktu. Ben, kayınvalidem, eltim, annem vs. yani herkes her işi yapar. Birimiz diğerine gittiğinde kimse kimseye bir şey sormaz. Gereken neyse yapılır.
Çünkü biz 3 aile bir aile gibiydik. Ben akşam eve gelirdim ki eltim gelmiş. Akşam yemeğini hazırlamış veya kayınvalidem gelmiş. Evimin gizliliği mahremliği olmaz benim. Hepimiz öyleydik. O yüzden böyle tantanalar olmazdı bizde.
Ama siz bu durumdan hoşnut değilseniz gitmeyin. Bu işin başka çözümü yok zaten.

Bekarken derdim ki bu gelinlerle kv ler neden hep tartışma yaşıyor. İnsan gül gibi geçinip gidemez mi diye düşünüyordum. Evlenince anladım ki sen ne kadar kendi ailen gibi görmeye çalışsan da bir yerden sonra seni umursamaz oluyorlar. Senin kv de iyice saçmalamış. Sanki onların kölesisin. Değerini bilmediğini gördüğün anda uzaklaş. Haftasonu bir bahane bul ve yavaş yavaş gitmemeye çalış önce ayda 2 defa git sonra 1 e düşür

Bekarken derdim ki bu gelinlerle kv ler neden hep tartışma yaşıyor. İnsan gül gibi geçinip gidemez mi diye düşünüyordum. Evlenince anladım ki sen ne kadar kendi ailen gibi görmeye çalışsan da bir yerden sonra seni umursamaz oluyorlar. Senin kv de iyice saçmalamış. Sanki onların kölesisin. Değerini bilmediğini gördüğün anda uzaklaş. Haftasonu bir bahane bul ve yavaş yavaş gitmemeye çalış önce ayda 2 defa git sonra 1 e düşür
İşin ilgin tarafı hiçbir kusurum yok saygım çok surat asıp muhabbet ederim..bir çay koymadım diye o artık cerceve edilir duvara asılır..o kadar sebepsiz şeyler yasıyorum ki..eşime diyeceğim dedimde uzak olmak en güzeli sorunlar çıkıyor dicem sürekli ne bu yasadıgım stres
Birde ilginç birşey agzından kacırdı görümcem kızı istanbulda üç cocukla kv ile aynı apartmanda ve sıkkntıdaymış gecenki tartışmada benim orada kızım yokluk çekiyor başkaları sefasında ..kızın o zaman gelsin calışşın ki herseye ortak zaten kısaca benim hayatım onlara batıyor

Nasıl cekeyim siz olsanız düşman kazanmadan nasıl cekerdiniz mesela

Karşındaki insanların zihniyetinden dolayı düşman kazanmamak gibi bi şansın yok. O kadar anlayışlı olsalardı zaten bu duruma düşmezdin. Senin bir seçim yapman gerekiyor eşine restini çek sen gidersen git ben her haftasonu gelmeyeceğim aksi takdirde bu iş biter de. Yani sen ya kendini ezdirmeyip eşinin ailesiyle kötü olacaksın ya da kimseyi gücenditmeyeyim diye diye kendini yiyip bitirecrksin iç huzur falan kalmayacak.

Karşındaki insanların zihniyetinden dolayı düşman kazanmamak gibi bi şansın yok. O kadar anlayışlı olsalardı zaten bu duruma düşmezdin. Senin bir seçim yapman gerekiyor eşine restini çek sen gidersen git ben her haftasonu gelmeyeceğim aksi takdirde bu iş biter de. Yani sen ya kendini ezdirmeyip eşinin ailesiyle kötü olacaksın ya da kimseyi gücenditmeyeyim diye diye kendini yiyip bitirecrksin iç huzur falan kalmayacak.
Yafa c sıkkı hastayım basım agrıyor karnım agrıyor işim var diyip manzeret uyduracagım onlarda az bucuk anlıcaklar egerkin halen ısrarcılık devam ederse ilk dediğinizi uygulayacagım

Yok eşim memur zeytin zamanı gidiyor bahceye hafta sonları sadece
Ya yanlış anlamayın esim memur demişsiniz ee sizinde ist bi kira geliyor nasıl sikisiksiniz borç filan.mi var yetmiyormu maaş kira bide ordan ne kadar para alıyor ne bileyim hafta sonu ek iş yapsa taksicilik filan yeterki onlara muhtaçtır hissini vermemek icin

Back
X