• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

esmerlik kötü birşeymi

Çok alakasız bir şey soracağım.
Eşin tüm bunlar dışında genel anlamda seni aşağılayıp iğneleyici
konuşuyor mu ?

Benim anladığım konuşuyor.
Çünkü sen yavaş yavaş özgüvenini kaybetmeye başlamışsın.
İnsan eşi tarafından beğenilmek ister ama,
eşin insanların dış görünüşü hakkında da boş boş konuşan bir tip sanırım.
Bu da senin kafanda tilkilerin dolaşmasına ve her şeyin altında bir sebep aramana yol açıyor.

Bir konunda da dışarı makyajsız çıktığın için yap demişti sanırım.

Yani sürekli sana dış görüşünle ilgili müdahale eden bir adam var.

Kusura bakma da biraz boşboğaz ve maddeye önem veren bir eşin var.

Son düzenleme:
Sizde feci bir esmerlik kompleksi var sanirim. Kendinizle barisin ve bu kompleksinizi yenmeye bakin. Esinizde sorun goremedim, adam sizi asagilamiyor, laf etmiyor. Esmerlik kotu birsey degil neticede. Kendi kendini asagilayan ve begenmeyen sizsiniz burdan bakinca.

şekeriiimmm esmerin tadııı sarışının adı lafını hiç duymadınmııı:))) hamilelikten hormonlardan büyütüyorsuun bencee sorun yok senin kavga edesin var:)

şekeriiimmm esmerin tadııı sarışının adı lafını hiç duymadınmııı:))) hamilelikten hormonlardan büyütüyorsuun bencee sorun yok senin kavga edesin var:)

Genelleme yapmasak iyi olur.. Ne yani sarisinlarmi kötü.. Birini yükseltecem derken digerini yeriyorsun :34:

Çok alakasız bir şey soracağım.
Eşin tüm bunlar dışında genel anlamda seni aşağılayıp iğneleyici
konuşuyor mu ?

Benim anladığım konuşuyor.
Çünkü sen yavaş yavaş özgüvenini kaybetmeye başlamışsın.
İnsan eşi tarafından beğenilmek ister ama,
eşin insanların dış görünüşü hakkında da boş boş konuşan bir tip sanırım.
Bu da senin kafanda tilkilerin dolaşmasına ve her şeyin altında bir sebep aramana yol açıyor.

Bir konunda da dışarı makyajsız çıktığın için yap demişti sanırım.

Yani sürekli sana dış görüşünle ilgili müdahale eden bir adam var.

Kusura bakma da biraz boşboğaz ve maddeye önem veren bir eşin var.
malesef öyle galiba o makyaj olayını yazdığım gn yazmıstm çok takıntılı bi svlce grse aa svilcen çıkmış der hemen olmadık b zmnda ble olumsuz bişey görür gözü..
gecen ben uyuyorum uyandırıp yataga gtrmeye geldi öptü kokladı sevdi hersey iyi güzel sonra ne dese beenrsnz askım sen çenende nie iz kalmıs böle svlcedenmi kalmıs ...çok bunaltıo beni çok...ama aynı seyi kendi içinde yapıo askım bak nolmus bana die gelip svlcesni gsterio sakallarımı kesmiimde grnmesn dio bi tuhaf yani

Bence siz bu konuyu burada yazdığınız gibi çok dile getiriyorsunuz eşinize esmerliğinizden rahatsızmış gibi davrandıysanız eşinizde sizin rahatsızlığınızı anlayıp yok canım sen o kadar da esmer değilsin buğdaysın filan diyordur. Eşin bundan rahatsız değil yani bana göre sadece sizin bu hassaslığınızı farkın varmış rahatlamaya çalışıyor hem sevmese evlenmezdi ki sizinle. Başkaca bir durumu var mı yani sizin bedensel özelliklerinizi aşağılıyor mu, yanınızda kızları süzüyormu vs. bunlar yoksa takmanıza da gerek yok tam tersine eşinizi zorla beğendirtmeyeceksiniz. Zorla sizinle evlendirmediler ya bu adamı çocuk konusunda bile alınıyorsunuz. Bence rahat olun siz kendinize güvenin güzelliğinizin farkında olun eşinize de böyle şeyler demeyin. Ona bakarsanız bende kısa boyluyum eşim baya uzun boylu hiç alınganlık yapmıyorum şakayla takılır filan ama beni sevdiğini biliyorum bu yetiyor bana siz de sevgisinden ilgisinden eminseniz gerisini boşverin.

ben sarışınım eşim esmer..
oğluma hamile olduğumu öğrenince inş esmer olur,kara kaşlı kara gözlü bana çeker,kara oğlum benim diye söyleniyodu..
çocuk bi doğdu,saçlar altın sarısı,ten bembeyaz.. :1:
şu an 4 yaşında bilidğin sarışın çocuk...
sonra kızıma hamile olduğumu öğrendim.. eşim benim kızımın saçları altın sarısı olacak annesi gibi.. bembeyaz teni olcak pamuk gibi diye seviyodu karnımda...
kızım bi doğdu kömürden hallice :1:
biz söylemesek kardeş demez kimse,biri baya sarışın diğeri baya esmer yani...
şimdi aramızda espri yapıoruz "du bakim üçüncüyü kızıl bebem,portakal saçlı kuzum die seveyim bakalım ne gelecek şansımıza" dio :)

esmer olmak kötü değil diye biliyorum kötü olsaydı bunca insan bronzlaşmaya uğraşmazdı heralde

bu bir kusur asla değil,beyaz olmak =güzellik diye birşey yok

ama şunu anlamadım eşin niye senin esmer olduğunu bile bile yok sen esmer değilsin buğday tenlisin diyor:26:

esmer insanları beğenmiyor mu yani eğer öyleyse seninle niye evlenmiş düşündükçe içinden çıkılmaz bil hal alıyor:1:

mesela ben çok beyaz tenliyim ama eşim esmer buğday tenli gibi bunu hiç bir zaman sorun olarak görmedim ve eşime yok sen esmer

değilsin kumralsın demedim.:52:

zaten normal insanlar bunu sorun yapmaz

eşin neyin kafasını yaşıyor anlamadım

Son düzenleme:
Hamilesiniz,ve taktığınız konulara bakın.
MaşAllah rahat bi hamilelik geçiriyorsunuz ki,eften püften,'esmerdi sarışındı' muhabbetlerine girebiliyorsunuz.
Geçen sene hamileliğimde Allah a emanet 9 ayı tamamladık,her günümüz diken üstüydü.
Nerede sizin gibi,yok esmersin,buğdaysın,çikolatasın,yok ahududusun falan.

Allah a şükür edin ve sağlıkla gebeliğinizi tamamlayın derim..Böyle saçma sapan takıntılara girmeyiniz.

Esmer olsan ne olacak,sarışın-buğday olsan ne?

ben sarışınım eşim esmer..
oğluma hamile olduğumu öğrenince inş esmer olur,kara kaşlı kara gözlü bana çeker,kara oğlum benim diye söyleniyodu..
çocuk bi doğdu,saçlar altın sarısı,ten bembeyaz.. :1:
şu an 4 yaşında bilidğin sarışın çocuk...
sonra kızıma hamile olduğumu öğrendim.. eşim benim kızımın saçları altın sarısı olacak annesi gibi.. bembeyaz teni olcak pamuk gibi diye seviyodu karnımda...
kızım bi doğdu kömürden hallice :1:
biz söylemesek kardeş demez kimse,biri baya sarışın diğeri baya esmer yani...
şimdi aramızda espri yapıoruz "du bakim üçüncüyü kızıl bebem,portakal saçlı kuzum die seveyim bakalım ne gelecek şansımıza" dio :)

Ya bu yorum harikaydı ama,helal sana Pamukannesi:)))))))

kusura bakmayin gulecegim

erkeker renk korudur evet, Gunes de bana sarisinsin der halbuki kumralim sacimda kahverengi...
:)

Neden kötü olsun ki canım ya benim eşimde aleni esmer hatta abisi kara diye takılır eşime.İki tane evladım var ikiside beyaz tenli.

ilahi çok güldüm yazdıklarınıza.şuan hamile olduğunuz için ekstra hassaslıkta vardır elbet ama.demekki eşiniz sizi beğeniyor ki evlenmiş.diğer esmerler ona çok kara gelirken siz normal geliyorsunuz demekki adam sizi güzel görüyor. ayrıca mesela ben buğday tenliyim.eşim ise doğan görünümlü şahindir. yanii bi bakarsınız beyaz bi bakarsınız esmerimsi! nası oluyor bu demeyin bende anlamadım. ve evet kızımda bir doğan görünümlü şahin bir bakarım pamuk gibi bir bakarım kararmış aaa nolmuş bu kıza derim ertesi gün yine pamuk gibi :D bunu bizde çözemedik. ama yolda görüpte sevdiğim cocuklarda hep sarı sarı boncuk boncuk oluyorlar. bu anormal bir şey değil. sonuçta alışılagelenden farklı ve minnacık bir şey sarı sarı saçlı boncuk gözlü resmini bile görsem bayılırım ama bu demek değildir ki aa bnim cocuğum neden böyle değil. benim meleğim her haliyle güzel.Allah herkesin yavrusunu bağışlasın sağlıklı sıhhatli olsun. esmer olmak kötü bir şey değil ama esmerinde tonları var bilirsiniz ki demekki siz eşinize daha açık renkli görünüyorsunuz yada siz kendinizi o esmerlerden hoşlanmıyor diye şartlamışsınız. bende sarışın tiplerden hoşlanmam açıkçası. ama karşıma saarışın güzel bir bayan geldiğinde de aaa ne kadar çirkin dersem taş olurum taş :D:52::20:

nedense gördüğüm çoğu insanda bu takıntı var, ünide mesela esmer kızlar vardı gayet güzel bakımlı esmer kızlar bile yok canım ne esmeri buğday tenliyim ben derlerdi, hayır güzellik var bakım var ne bu takıntı anlamıyorum?
bana da çok beyazsın yüzün ruh gibi hasta mısın derler
aslında insanlara ne olursan ol yaranamazsın muhakkak bi kusur bulurlar,
eşin de seni buğday görüyosa üstelemeye gerek yok bence:9:

yok cnm kızdrmak için böle şakalar yapmaz biliyorum ztn adamın herseynden emnm herseyni biliyorum bi beni beğenip beğenmediğinden emn olamıyorum takma diyo burda bazı arkadaslar ama bu bnm için önmli o benm eşim onun tarafndan beğenlmek hatta çok beğenlmek isterm takılmıcak konu değilki bu.bazılarıda bnm çok büyüttüğümü söylüyolar evet bazı yerlerde haklı olablrler çok hassas herseye kırılıyo hersyin altnda bişey arıyo olablrm ama bu hale bu düşüncelere kendi kendime kapılmadım mnk minik birike birike bunlar oluştu işte..düşündükçe daha çok kızıyorum mesela biliyorum suan boş boş kendimi dolduruyorum ama lafa gelnce ben esmer severm sarısınlardan haz etmem güzel bulmam diyen adam bir defasında aynen sunu söylemişti
bi evlilik prgramnda işsiz gcsz kafasına gre takılan evlenmek isteyen bi aday vardı o ara çok takılmıstk sürekli izlioduk eşimle...kadının bri telle baglandı işte bens enle evlenmek istiyorum babamın şirketi var orda çalışırsın zengnm kaşım şöle gzöm şöle die...
eşimin tepkisi uh hayatım hem sarısın yesil gözlü hem parası var hemde buna talip oluyo...gelde delrme işte

eşin normalde açık tenli bayanlardan hoşlanıyo olabilir ki bence öyle ama seni çok beğenip evlenmiş demek ki güzelsin o konuda özgüven eksikliği yaşama bence
seni kırmamak için de sarışınlardan hiç hoşlanmm esmer severim demiş olabilir o yüzden buraya da çok takılma

insanların algıları da farklı oluyo
benim annem açık buğday tenli normalde ama bi mağazaya gitmiştik satıcı kız çok beyaz tenliydi anneme siz esmersiniz size şu tarz renkler daha çok yakışır demişti ama annemi görseniz esmerlikle alakası bile yok yanık bi teni de yok çoğu insan da beyaz tenli olduğunu da söyler annem için ama o kız esmer olduğunu düşünüyodu
demek istediğim bu kavramlar insanlara göre de değişebiliyo
benim anladığım eşin çok esmer olanları sevmiyo seni de onlar gibi görmediğinden böyle konuşuyo olabilir

esmer olmak kötü değil diye biliyorum kötü olsaydı bunca insan bronzlaşmaya uğraşmazdı heralde

bu bir kusur asla değil,beyaz olmak =güzellik diye birşey yok

ama şunu anlamadım eşin niye senin esmer olduğunu bile bile yok sen esmer değilsin buğday tenlisin diyor:26:

esmer insanları beğenmiyor mu yani eğer öyleyse seninle niye evlenmiş düşündükçe içinden çıkılmaz bil hal alıyor:1:

mesela ben çok beyaz tenliyim ama eşim esmer buğday tenli gibi bunu hiç bir zaman sorun olarak görmedim ve eşime yok sen esmer

değilsin kumralsın demedim.:52:

zaten normal insanlar bunu sorun yapmaz

eşin neyin kafasını yaşıyor anlamadım

bu sabah bu konuyu takmıycam artık diye uyanmıştım taaki yorumunuzu görene kadar..
eşin esmer insanları beğenmiyormu demişsinya evet eşim bi defasında açık ve net bi şeklde bu konu hakkında konuşurken çok karaları beğenmiyorum sevmiyorum o kadar esmer ama sen öyle değilsinki demişti..zaten bu soru bnm aklıma o gün takıldı çünkü ben kendimi kara denilcek kadar esmer olarak görüyorum..olay dediğiniz gbi içinden çıkılmaz bi hal aldı kafamda ve saçama sapan düşünmeye basladım..
mesela bi şarkı yarışmasında ayda diye bi kız vardı...bana göre o kız en az bnm kadar esmer hatta aynı ten renklerimiz. yani eşimin kara diye adlandırdığı tiplerden ama o kızı baya beğenmişti ve bunun tartışması bile olmuştu aramızda..karaları beğenmeyen adam o kızı nasıl beğenebiliyor.madem beğenebiliyor benm niye güvenimi zedeliyor böyle konusarakk.
ya allah askına biri çıksın söylesin benmi renk körüyüm aaydayı mutlaka herkes biliyodur o kız esmermi değilmi?elimden gelse kendi fotomu koyucam çok taktım kafaya evet hormonlarnda etkisi olablr hamilelk sebebiyle ama sonucta bu düşünce beni rahatsız ediyo...çözümlemedende kafam rahat olmıycak

bu arada alışverişten yeni geldim...tezgahtar kızda aynı eşim gibi buğday tenlisiniz bu renk size yakısır dedi.güleyiimmi aglayımmı :)psikolojm bozuldu ya resmen durmus ben ne rengm diye düşünüyorum (24 senek esmeri millet nasıl buğday görüyor basmadı kafam)
arkadaslar biriniz şuraya tartısmasız buğday tenli olan birinin bide esmer olan birinin fotosunu koyabilirmii lütfen..:)kendi algıma güvenemiyorum artık..bende göreym aradaki farkıda bileym ben neyimm

eşin normalde açık tenli bayanlardan hoşlanıyo olabilir ki bence öyle ama seni çok beğenip evlenmiş demek ki güzelsin o konuda özgüven eksikliği yaşama bence
seni kırmamak için de sarışınlardan hiç hoşlanmm esmer severim demiş olabilir o yüzden buraya da çok takılma

insanların algıları da farklı oluyo
benim annem açık buğday tenli normalde ama bi mağazaya gitmiştik satıcı kız çok beyaz tenliydi anneme siz esmersiniz size şu tarz renkler daha çok yakışır demişti ama annemi görseniz esmerlikle alakası bile yok yanık bi teni de yok çoğu insan da beyaz tenli olduğunu da söyler annem için ama o kız esmer olduğunu düşünüyodu
demek istediğim bu kavramlar insanlara göre de değişebiliyo
benim anladığım eşin çok esmer olanları sevmiyo seni de onlar gibi görmediğinden böyle konuşuyo olabilir

bencede dediğiniz gbi açık tenlilerden hoşlanıyo..sarısınları beğenmeyen adam her sarısın illa güzel oluyomus gbi görmediği biri için uh hem sarısın hem yesil gözlü gbi bir yorum yapcak gaflete düşmezdi diye düşünüyorum..bu konuya o kadar takığımki arada biir denemek için diyorum saçlarm belime gelnce sarıya yakın tonlar yaptraym bikere ışıltı halnde sarılar attrmıstm herkes çok beğenmişti deniyim değişiklk olsun diyorum bi keresnde tenin koyu kalır yakısmaz dedi...bi keresindede ben snei böyle grdüm beğendim o kadar marjinal bi değişiklk istemem karsımda yabancı varmıs gbi ben böyle seviyorum seni sevmiyorum sarı saç dedi..ama niyeyse hiiiiç inandırıcı gelmiyo bana..güzellik konusuna gelnce bebek yüzlü bişey değilim eyv ama gercekten aynaya baktığımda beğenirim kendimi güzellik göreceli ama kendimce güzel olduğumu düşünüyorum...tabi eşimin tutumlarndan sonra güven müven kalmıyo gbi oda ayrı..

Back
X