• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

esmerlik kötü birşeymi

esmerlik bazilarina kotu gelebilir ama ben esmerim ve cok guzel bir bayan oldugumu dusunuyorum yani aynaya baktigimda begeniyorum kendimi 3kiz kardesiz diger ikisi bildiginiz Beyaz [anne tarafina cekmisler]ben esmer bugday felanda degil yani
esim beyazdir cocuk kime benziycek durumumuz cok oldu ilk kizim oldu ve teni beyaza yakin saclari kumral benimkiler siyahdir sonra oglum oldu oda beyaza yakin saclari sarilarla birlikte acik kahve diyorum oglum yegenime benziyor diye oda diyor evet onun beyazi ama yegenimi gorseniz oda Beyaz oyle esmer degil ben hic takmadim takma arkadasim bizi begenmisler bizimle evlenmisler benden daha guzelini bulup evlenebileceginide sanmiyorum zaten :1:

ne varmış bekarlık halimde arkadaşım??[/QUO

açıklayayım; mesajını alıntıladığım arkadaş senin hamilelikten ötürü hassaslaşıp alınganlık gösterdiğini sanıyor.
oysa biz senin evlenmeden önce de sürekli bir şeyleri kafaya takıp dünyanın sonu gelmişçesine hayatı gerek o dönem nişanlın olan
şimdiki eşine,gerekse kendine nasıl zehir ettiğine burda tanıklık ettik.
yani konunun hamilelikle alakası yok,senin hala psikolojik destek almamanla alakası var.:51:

direk şahsınıza söylüyorum kimseüstüne almasın..nişanlılık dönemimde sorunlu eşi ve ailesiydi takmakta çok çok haklı olduğum konulardı ki sizde o zmnlar ayrıl böyle bi aileyle olmaz diyenler arasındaydınız...şimdi de tutmuş nişanlıyken kendinede eşinede hayatı zindan ettin kafaya takarak diyosunuz.bu ne perhiz bu ne lahana turşusu anlayamdım ben hangi yorumunuz düşünceniz samimi acaba..psikolojik desteğe ihtyacım olsaydı alırdım cnm emn ol her konuda sen ve brkaç kişinin daha olmadık şeklde konuya atlayıp konuyla alakasız eleştiri yapması ve pskolojik desteği önüme sürekli koymanız sıktı artıkk..

ne alaka yaa başka derdin mi yok senin arkadaşım. ben esmeri badem ile ben esmeri fıstık ile beslerim :36:

sevgili amanede seni geçen yıldan ilk açtığın konulardn beri tanıyorum bazen kızıyorum bazen üzlüyorum sana. kendi ailenle babanla ablanla yaşadıkların çok üzücü yaşadıkların psikolojini zedelemiş olabilir kii artık her insanın hayatının bir döneminde psik. destek alamsı gerektiğini düşünüyorum kendimde dahil. sonra eşin çıkmış karşına ailesi eltilerin vs. derken baya bunaltmışlar seni. hep sen haklısın dmeiyorum haksız old. noktalarda vardır elbet. ama artık anne olacaksın öyle şeylere takılmamanı öneririm. kendinede yavrunada yazık edersin . esmermiş sarışınmış önemli değil bunlar önemli olan huy güzelliği hadi onuda geçtim güzel güzeldir esmeride güzeldir sarışınıda. eşine görede öyledir . sarışın bi hatunla evlnseydi esmer bombalara bakacaktı tv.de izleyeckti kaçınılmazır yanii erkek bunlr :/ takmayacaksın böyle şeyleri dikkat et kendine bebeğine . bende istanbuldayım keşke yakın otursaydık beni bir ablan olarak görmeni isterim sağlıcakla kal

direk şahsınıza söylüyorum kimseüstüne almasın..nişanlılık dönemimde sorunlu eşi ve ailesiydi takmakta çok çok haklı olduğum konulardı ki sizde o zmnlar ayrıl böyle bi aileyle olmaz diyenler arasındaydınız...şimdi de tutmuş nişanlıyken kendinede eşinede hayatı zindan ettin kafaya takarak diyosunuz.bu ne perhiz bu ne lahana turşusu anlayamdım ben hangi yorumunuz düşünceniz samimi acaba..psikolojik desteğe ihtyacım olsaydı alırdım cnm emn ol her konuda sen ve brkaç kişinin daha olmadık şeklde konuya atlayıp konuyla alakasız eleştiri yapması ve pskolojik desteği önüme sürekli koymanız sıktı artıkk..

ben her seferinde size takıntılı olduğunuzu söyledim,ayrıl demiş olmam sizin takıntılı olmadığınız anlamında değil ki.

alakasız eleştiri de yapmıyorum,tüm konularınız okuyun,kaçı sizi mantıklı bulmuş,kaçı sorunun sizde olduğunu düşünmüş.

sadece işinize gelen yorumları gördüğünüz için onlar gözünüzden kaçıyor olabilir tabi:51:

Ay cok hos bir ciftsiniz ya, cok tatlisiniz masallah diyeyim once.

Benim esimde gordugum ve cogu erkekte oldugunu dusundugum durum su ki, her hangi bir konuya, lafa sizin gicik oldugunuzu bir anlasinlar, inadina inadina ustunuze gelirler :) o yuzden pek renk vermemek lazim:34:

Tabiki sizi begenmeseydi , evlenmezdi neden takiliyorsunuz bu kadar.

Ayrica esmerlik bir nimet bence. her daim tendeki kusurlari kapatir :34:

Bence kötü değil ama esmerlikten kötü birşeymiş gibi bahseden tiplerle çok karşılaştım. "Bi gelini var kapkara" tarzında :31:

gereksiz alınganlık yapmıssınız sanki. belki onun esmer anlayısı farklı sizinkinden.önemli olan sizi böyle seviyormu sevmiyormu?

ben sarışınım eşim esmer. bi oğlum oldu tıpkı baba ama 40 kadar sonra sap sarı bişey oldu. sarışın olsun esmer olsun evladın tadı, canı, varlığı böyle ufak şeyleri insana unutturuyor. bebeğin ona bi baba desin bakalım o zaman görürsün eşini:)

amanede'ciğim, aranmayalım canım he? ne dersin... hamilelik senin hormonları alt üst etmiş..herşeye takar oldun he...
ben beyaz tenliyim, hemde bembeyaz yan...eşim de tam esmer, senin bahsettiğin esmerden...
bizim oğlan da babasının kopyası :1:
çocuğu kucağımda görenler, kimin bu çocuk diye sorarlardı :1: benimle alaksı bile yok....hiç benzemez bana...çevredeki herkes, kara böcük der oğluma...:1:
ama ben bunu inan hiç sorun etmedim, hatta esmer olması tercihimdir yani, esmer çocuk dayanıklı olur...beyaz tenliler hassas olur...
5 çocuğum olsa beşide esmer olsa niye esmer oldu demem...sağlıklı olsun da ne farkeder be bacım yaa...
takma böyle şeyleri...
her dert böyle olsa keşke...
bak sana bi tavsiye, bukadar küçük ve basit şeyleri dert edersen kendine, daha büyük dertlerle imthan edilirsin....
allah muhfaza...şükret haline, git otur yerine, kızıdrma beni :9::9:

Benim çocuklarım bayağı esmer ikiside, eşimde bende o kadar koyu esmer değiliz ama çocuklarımız böyle, kızım küçükken ben onu kara kızım diye severdim, kızımda ağlardı bana kara deme ben esmerim diye, sonra okula gidince öğrenmiş ki aslında esmerle karanın aynı olduğunu, sizin konuyu okuyunca aklıma kızım geldi, sizin eşinizde benim kızım gibi esmerliğinizi kabul etmeyenlerden demek.:52:

Benim çocuklarım bayağı esmer ikiside, eşimde bende o kadar koyu esmer değiliz ama çocuklarımız böyle, kızım küçükken ben onu kara kızım diye severdim, kızımda ağlardı bana kara deme ben esmerim diye, sonra okula gidince öğrenmiş ki aslında esmerle karanın aynı olduğunu, sizin konuyu okuyunca aklıma kızım geldi, sizin eşinizde benim kızım gibi esmerliğinizi kabul etmeyenlerden demek.:52:

iyi siz kara vb kelimelerle kızınızı kötü hissettirmişsiniz
esmer olmak kapkara kömür olmak demek değil ki
zaten bu tarz lakaplar yüzünden esmer insanlar bu durumu kabul etmek istemiyo

Yıllardır hayalini kurduğum bronz tene bu yıl sahip oldum bende, erkek arkadaşım da beyaz ten sever ama ben şuan baya esmer tenliyim. :1:
Ve bu halimden de son derece memnunum. :31::34:

evet arkadaşlar anlamıyorum esmerlik kötü birşeymi...sevgiliyken nişanlıyken eşimle bunların konusumu olmuyomuş yada benmi önemsemiyormuşum bilmiyorumm.ama evlendiğimizden beri çok takıyorum bunu kafaya...
nişanlıyken merak edip sorduğumda ben hiç sarısın bir kızla sevgili olmadım çünkü sarısın birinden hoşlanıpta arkadaslık teklifi yapmadım senden önce beraber olduklarımda hep esmerlerdi..ben esmerlerden hoşlanıyorum demişti..geçen burcu esmersoyu makyajsız gördük ne bet bişeymiş makyajlı haline bak bu haline bak dedi..yani dediği gbi falan değil..gözüne hoş geleni beğeniyor sarısın sevmem haz etmem fln hikaye...neyse hadi buraya kadarda sorun yok ama ben aleni esmerim çikolata tene yakınım nerdeyse bana bkaç kez sen çok esmer değilsinki buğday tenlisin dedi.hayr aleni esmerim dememe ragmen baska b defasında yne sen esmer değilsinki dedi.esmerlk kötü bişeymi zorla esmer değilsin diye dayatıosun sen beğenmeyebilirsin ben halmden çok memnunum dedim.saçmalama ne alakası var beğenmesem niye evleniyim senle vs vs..
şimdi hamileyim acaba çocuğumuzun ten rengi nasıl olur gbi sorular soruyor sürekli gecen yolda bi çocuk grdüm çok tatlıydı sarısına yakın saçları vardı ama çokta sarı deildi çok sevmliydi fln diyo...diyorum işte ben esmerim sen beyaz tenlisin falancann ki gbi fln olur heralde.yne aynı şeye dönüyoruz sen esmer değilsinki.kabul etmek istemiyo adam esmer olduğumu sanki ayıp gnah esmer olmak çatlıyorum sinirden ya.inadına çikolata gbi olur inş çocuk dedim bnde.ertesi gn de gelmiş zenci çocuk resmi grdüm nette ne tatlıydı aynıs enn istediin gbi çikolata gbiydi çok tatlıydı fln diyo...samimimi hc inanmadım..çünkü bu zmna kadar yolda grüpte çok tatlı diye bakıp kaldığı çocuklar hep sarsındı biri bile esmer değildi bu kadarıda tesadf deildir heralde..niye saçmalıyo böyle bıktrdı artık beni bu konuda

Aynı sorunu bende bir zamalar yaşamıştım. Ben esmerim esmerimmmm dedikçe sevgilim' hayır senin tenin esmer değilki' diyodu. Aynısını yaşadım. Artık bende takıntı haline getirmiştim onun sayesnde

esmerim hemde çikolata kısmına girenlerden ve bu halimden o kadar çok memnunum ki :16:

ousta annesiyle kafa yapıyordu kara kadın diye. babasıda her seferinde sen beyazını bulursun oğlum derdi.
beni onlarla tanıştırdıktan sonra hakkatende beyazını bulmuş bu oğlan dedi.

beyaz ten esmer ten baya eskilere dayanan bir güzellik kriteridir.
eskiden asilzadeler şapkasız,şemsiyesiz sokağa çıkmazlarmış o yüzden tenleride bembeyazdı. köylü kesim hep tarlada bahçede çalıştıkları için tenleri yanıyor esmerleşiyormuş.o yüzden beyazlık asilzadelik simgesiymiş zamanında.

öncelikle yorumlarını eksik etmeyen herkese teşekkür ederim..bazı arkadaslar sanki ben çocuğumun esmer olmasından korkuyomusum yada esmer olmaktan rahatsızmışım gbi yorum atmıslar anlaşılamadığım için çok üzüldüm..en sevdiğim çocuk tipi kapkara zenci çocuklar daha ne diyeyim kaldıki çocuk benm çocuğum olduktan sonra isterse kömür olsun canım o benm...bnm derdm eşimin tepkileri ve tutumuydu esmer olduğumu kabul etmediği ve çok karalarıda beğenmediğini açıkça söylediği için bu kadar takıntı yapıp burda konu açtımm.
şimdi gelelim konuya dün dısarı çıktık elbise gydm bacaklar beyaz a yakın..eşim dediki bak benle inatlasıosun esmerm esmerm diye kollarına bak bacaklarına bak boynuna bak yüzüne bak aynı renktelermi kollarn yüzün hep gneş gördüğü için esmerleşiyo backlarn boynun vs bnle aynı renkte ee bana buğdaysın diosun kendine inatla esmer dedi...haklı..
haklı olmasınada ton farklılığı olsada nihayetnde ben esmerim ve eşiminde karaya yakın dediğimiz esmerleri beğenmediğini biliyorum güneşten yada değil boynum ve yüüzm karaya yakın esmer...ben onun bu takıntısına kızıyorum bana farkında olmadan kendimi kötü hissettirişine..madem beğenmiyo haz etmiyodun karaya yakın esmerlerden beni alırken gözün nerdeydi diye bi soruyorum kendi kendime ama artık eskisi gbide takmamaya karar verdm..kimse benden bebeğimden daha değerli değil bu eşim bile olsa bana kötü hissettrdiği noktada takmıycam artık...
eşimin esmermi sarısınmı beğenme mevzsuna gelnce bunuda boşuna kendime sorun ediyorum hc gereği yok çnkü bi arkadasın dedği gbi sarısında olsaydm esmer bombalar dikkatni çekçekti bu kez..ki göz bu güzel olanı beğeniyor esmer sarısın ayırt etmeden..eşimde öyle emnm çünkü iyice bi gözlemledm ..kadınlara bakması yada aleni bakması yoktr ama göz kayması derzya dikkatini çeker bi anlık ama sonra basını cevrr hemen durup izlemez..o bi anlık gözünn kaydığı dikkatini çeken bayanlar sapsarıda olabiliyo esmernde esmeride olabiliyo...hatta artık nasıl kadınlarn dikkatini çektiğini bile biliyorum esmer olsun sarısın olsun saçlar yapılı topuklu aykkabılı makyajlı süslü bayanlara kayıyo gözü kayıyosa bi anlık...(yne yanlış anlaşılma olmasın gözü kayıyo adı altında karılara kızlara bakan bi tip değil öle olsa asla göz yummam istisnai durumlardan çıkardığım sonuçlar bunlar)
sordum kendi kendime durum buyken ben nie eşimin beni beğenmeiini düşünüp kendimi üzüyorum...bndehep touklu aykkabı yapılı saçlarla makyajla dolaşan biriym hatta çou zmn evde bile öyle o tarz kadınları beğenen eşin eşi olduğun halde seni niye beğenmesn...braz esimin yanlış anlamaya mahal vercek tavrlarını braz bnm kuruntularm olduğunu farkettm...son olark makyaj meselesine geleym...
dün ruju 2 kat sürdüm ve cart bi renkti
rujum fazlamı olmus sileymmi dedimm.silme bnce iyi askım dedi..ztn ne zmn makyaja fazla olmus sil dersnki hayatm nie bu kadar çok seviosun makyajı dedim.niesi olurmu bunun yakısıo işte sana özellikle ruj sürmeni çok seviyorum yakısıo sana..seviyorum bakımlı olmanı suçmu dedi..hem sende seviosun makyajı bakımlı olmayı niye bana bu kadar takıosun ozmn dedi.hakverdmmm hakvermediğim konularıda takmamaya karar verdm

Son düzenleme:
ona göre esmerin tanımı farklı heralde, sadece bi sorun bakalım, esmerden kastın kim diye ? bi örnek gösterirse en azından aradaki yanlış anlaşılma durumu ortadan kalkar belki

ona göre esmerin tanımı farklı heralde, sadece bi sorun bakalım, esmerden kastın kim diye ? bi örnek gösterirse en azından aradaki yanlış anlaşılma durumu ortadan kalkar belki

aklımdaki soru işaretlerini silmek adına bu dediğini yapmayı düşündüm dün ama sonra vazgectm aslında sorsam içim çok rahatlardı ama tuttum kendimi.sebebide şu burda bile çocğu arkadas bnm esmerliğimden rahatsız olduğumu kompleks yaptığımı düşünmüş..eşiminde böyle düşünmesnden çekndim çonkü ben öyle düşünüyorum ...halmden memnunum evet özgüven problemi yasıyorum kmi zmn ama bu esmerliğe baglı değil..ama sebebi ne olursa olsun bu özgven sıkıntımı esime belli etmek istemiyorum..çnkü bişeyi ögrendim erkeklerin algıları çok acaip siz neyi verrr neyi yansıtrsanız onu öyle görüyolar en azından esim öyle

Back
X