Doğuma Hazırlık Esra ismi nasıl sizce?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

melegm08

ikizlerim olur inşallah:)
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2009
703
1
96
Diğer
kızlar daha öncede konu açmıştım cimcimeye isim bulamamıştım,hiçbir ismi beğenemiyruz..şimdide esra ismine takmış durumdayız sizce nasıl?
bu arada cimcimenin abisinin ismi emir..

esra ismi güzeldee daha değişik güzel isimler bulunabilir diye düşünüyorummm.Rabbim çocuğunuza sağlık sıhhat versin inşallah:nazar:

kızlar teşekkür ederim yorumlar için inanır mısınız bu esrayı bile zor bulduk..28.haftamdayım..hiçbir isim beğenemiyoruz...
her isme bi kulp taklıyo
eşim kolay kolay beğenmiyor
ben ayça yada miray demiştim beğenmedi
eşimin istedği isimler ceren,eylül,ezgi
ama bu işin diğer tarafınıda düşünmek lazım ahirette bundanda sorumluyuz yoksa ben eylülü diğer isimlere tercih ederim
önerilere açığım kızlar yardım edersiniz sevinirim hem amlamı güzel olsun hem kulağa güzel gelsin

kızlar teşekkür ederim yorumlar için inanır mısınız bu esrayı bile zor bulduk..28.haftamdayım..hiçbir isim beğenemiyoruz...
her isme bi kulp taklıyo
eşim kolay kolay beğenmiyor
ben ayça yada miray demiştim beğenmedi
eşimin istedği isimler ceren,eylül,ezgi
ama bu işin diğer tarafınıda düşünmek lazım ahirette bundanda sorumluyuz yoksa ben eylülü diğer isimlere tercih ederim
önerilere açığım kızlar yardım edersiniz sevinirim hem amlamı güzel olsun hem kulağa güzel gelsin

inanırmısın ben Ceren diyecektim olmayan kızımın ismideeee:1: ama demek istemedim ceren güzel isim ceylan gözlü demek..Hayırlısı hakkınızdaa

inanırmısın ben Ceren diyecektim olmayan kızımın ismideeee:1: ama demek istemedim ceren güzel isim ceylan gözlü demek..Hayırlısı hakkınızdaa

rabbm sanada inş uzn ömürlü hayırlı evlat nassip ederde sende bu isim telaşına düşersin..hayırlısı olsun

s.a
bence esra ismi cok yaygin. islami boyutuna katiliyorum ben de. ama su var ki; anlami kotu olmayan ve guzel anlamli olan her isim takilabilir. hz peygamberin uygulamasi da kotu anlamli isimleri guzel anlamli olsnlarla degistirmek seklinde olmus.
ama ben cicugumun ornek alabilecegi bir sahsiyet olsun diye sahabe peygsmber vs isimleri takildiginda daha cok hoslaniyorum. esra konusunda ciddi siyluyorum cevremde 12-13 tane var. tabi tercih size ait :)

klasik..................

ben kizim olursa ismini

alya
janseli
alis

koymayi planliyorum ama oglum oluyor :))

nefret ettiğim birinin ismi o yüzden hiç sevmem :36: zaten klasik bir isim bence çok daha güzel isimler var :32:

$ahsen Bende Pek Begenmiyorum Esra Ismini ,
ve benimde sevmedigim bi insanin ismi esra ondan olsa gerek ..

Emir ismine uygun olmasinimi istiyorsun ?
benim begendigim bir kac ismide yaziyim belki fikir olur ..

EFSA: cennet ırmaklarından birinin adı ..
ESLEM: Allah'a tesim olmak anlamında ..
HÜMA: (Ar.) Er. 1. Devlet kuşu. 2. Saadet, mutluluk
SARE: Saf temiz
SEVDE: (Ar.) Ka. Siyah, esmer, esmer güzeli. Mü'minlerin annelerinden birisi Hz. sevde.
ZÜMRA: Güzel iyi ahlaklı,zeki bilgili kadın
AZRA: Yine iffete tekabül eden, namuslu ve tertemiz kadın anlamındadır. Kirlerden arındırılmış, masum manasında.
İCLAL: Kudretli büyüklük

Benim ismim Esra ve gerçekten memnunum. Hos, dini, her yasa uygun bir isim.
Hollandada yasiyorum ve burdakiler de begeniyorum ismimi.

Yaygin diyenleri de pek anlamiyorum. Evet benim jenerasyonumda yaygin bir isim olabilir, ama suanda o kadar abartilacak kadar da kullanilan bir isim degil.
Yaygin isim deyince aklima Elif, Zeynep gibi isimler geliyor.

benim ismimde esra rahmetli babacığım koymuş kurandan sağolsun ismimi çok severim çok yakıştığını söyleye bilirim herkes yaygın bir isim diyor ama ilerde bu isimler moda olacak mesela zeynep ismi demode deniyordu eskiden ama son 3 yıldır zeynep ismini koyan kişi var ki yani esra ismi de öyle ilerde popüler olacak ece cemre ceren ceylin ecrin irem asıl bu isimlerden çok ilerki zamanda bir sınıfta her 5 kızdan 3ünün ismi bunlardan bri olacak ben böyle bir yaklaşımda bulunayım birde benim babam isimlerimizi şu şekilde koymuş belki yardımcı olur kuranda rast gele bir sayfa açmış okumuş içinde geçen ismi koymuş mesela küçük ağbeyimin ismi emre bir sayfadan emire ismi geçmiş babam emre olsun demiş büyük abimede ihlas suresinden samed ismi bana da kesira suresinden esra olsun demişler sağolsunlar sizde böyle deneyin rabbim hayırlı bir isim çıkartır inş karşınıza

benim ismimde esra.miraç gecesinde geçiyor.karanlıkta yol gösteren anlamı var,bir de acele,çabuk demek.bu iki anlamı da taşıyorum fazlasıyla.ama doğruyu söylemek gerekirse ben de dahil olmak üzere esra ismindekiler çevresindekilerce sevilmiyorlar.o kadar iyi niyetli,yardımsever,saf olmalarına karşın...

Benim adım Esra, Kardeşimin adıda Emir :)))))
Bence Esra çok güzel bir isim.

Esra'nın İslami anlamı neymiş bilen var mı?

Kuran-ı-Kerim'in 17. suresi olan Isra suresi zor telaffuzu dolayisiyla Türkçe'ye 'Esra' olarak geçmiştir.
Bu surede Hz. Peygamberimiz'in miraç gecesi anlatılıyor. Miraç olayı Resulullah'ın Kur'an-ı Kerim'den sonra en büyük mucizesidir.
Bu gecede 5 vakit namaz farz kılınmıştır.
Çok hayırlı bir isim, her ‘Esra’ diyişinizde aklınıza miraç gecesi gelecektir

ALINTIDIR

kızlar hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız ve önerileriniz için....
son 2 ayım kaldı ve hala kafamızda isimle ilgili netleşmiş birşey yok....
durmak yok yola devam:)) çok zorlu bi yol ama 2.çocuğa isim vermek daha zormuş

Bence cok guzel bir isim,
Kimsede olmayan isim arayip gobek catlatanlari anlamiyorum.

teşekkür ederim canım....esra ismi son 5 yılda kaç kişi verdi acaba bebeğine....
uydurulmuş isimleride sevmiyorum,anlamı sonra ortaya çıkan yok cennete yağmur,cennette melek bu tarz isimleri beğenmiyorum anlamın güvenirliğide yok...
amacım bebeğime güzel ismi vermek aynı zamanda anlamı güzel olsun....
o tarz isimleri veripte yaa tühh anlamı değilmiş demek istemiyorum kardeşimde yaşadığım olay gibi (İREm)

Oglunuzun isminin Emir oldugunu görmemistim. Bunu ögrendikten sonra dahada öneriyorum kendi ismimi.
Emir ve Esra birbirine güzel uyuyor.

Back
X