Eşten izin almak..

RickandMorty

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2016
3.010
8.194
158
28
Merhabalar kızlar,

Benim uzun süreli ciddi bir ilişkim var, evlenmeyi düşünüyoruz. Ancak kültür farkından mı nedendir (ben ankaralıyım beyimiz urfalı) bazı konularda o kadar çatışıyoruz ki.. En son dün geceki 3 saatlik tartışmamızın sebebine gelecek olursam

Neymiş efendim ben bir yere giderken "gidebilir miyim" diyecekmişim o sadece haber verecekmiş. Ben o evde yokken de izin alacakmışım. Belki basit bi konu ama Bu gibi ataerkil düşüncelerinden bazen çok rahatsız oluyorum. Tamam bi "miyim" demek benim için o kadar zor değil ama mesele düşünce yapısı. İçinde böyle bastırdığı ama ara ara günyüzüne çıkan bi barzo var resmen. İkimiz de tıp okuyoruz ikimiz de doktor olacağız bu neyin kafası anlamıyorum ki.

İlişkinin başından beri o kadar zorlandım ki, hakkını yememek lazım yine de çok değişti ( ev işlerine elimi sürmem diyordu beraber yapmaya ikna ettim vs vs) anlayacağınız bu yine iyi hali ama bilmiyorum , çok seviyorum ama bazen çok korkutuyor bunlar beni.

Mesela bir başka gün de ölüm kalımlık bi durum olmadıkça çocuğumuzun altını değiştirmeyeceğinden bahsetti yine tartıştık.

Kızlar bi fikir verin ben ne yapayım bu adamla ya?

Ooo işin çok zor.yaşadığı yerden vs olduğunu düşünmüyorum düşünce yapısıyla ilgili bu isterse İstanbul lu olsun ama gerçekten bu kişiyle evlilik çok zor olur ilerde çalışacaksın herşeye yetişemeyeceksin yorgun geleceksin hiç mi yardım etmeyecek.izin konusunda herkes farklı düşünür mesela eşim gideceği yeri haber verse yeter güvenim sonsuz, benim istediğim plan yapmadan önce yalnızca haberimin olması. bende ona sormam mesela biryere giderken haberdar etmem yeterlidir yetişkin insanlarız evli de olsak hala bir bireyiz.

Ben pek olurunu görmedim. Bir ilişki için emek verilmeli kabul ama bu şekilde temel haklarınız için bu kadar mücadele etmeyi doğru bulmuyorum. Yol yakınken dönün dicem ama bunu ilişkinizin başlarında yapmalıydınız bence.
Bir de nacizane bu adam ev işlerini yapmaya falan ikna olmamıştır. Bir çok örneğini gördüm köprüyü geçene kadar bu şekilde davranıyordur. İnsanlar çok zor değişir. Yarın bir salata yapar çok iş yaptım sanır siz üzülürsünüz.
Bir de bu adam böyleyse ailesini düşünmek istemiyorum. Ve evlilik iki insan arasında değil iki aile arasında olur.

Yani ama ev işi o yapmazsa bende yapmam diye düşünüyorum, kendimden bu güne kadar hiç ödün vermedim ki,

Aynı şekilde bende saydım, ama yok her şeyi yaparım onu yapamam diyor. Bi konuda da sen ödün ver kendinden diyor. Bilemiyorum çozuk mevzusunda orta yol bulamadık

6 yaşında çocuk gibi sürekli babacığından izin istemeyi hayat boyu kabul ediyorsan evlen. Bir de doktor olacakmışsın bu ezikliği kendine yakıştırıyorsan ilkokul mezunu kadınlar ne yapsın???

Miktiri çal bence ayıya bak. Binbir emekle okuttukları kızlarının bir ayıya cariye olduğunu bilirlerse ailene iner.

Okumakla adam olunmuyor tür 4521462.
Canım şuraya gidiyorum buraya gidiyorum diye haber vermek normal ama izin almak ne demek.
Annenden babandan bile izin almıyorsundur o kim oluyor?
O ev işlerini yapmaya ikna ettim dediğin şey var ya o tırt canım hiç umutlanma derim.

Amaaan dktrmus canım dıploma cehaletı alsada hamurunda kalaslık varsa yapcak bısı yok neyse bence ayrıl daha sımdıden bu kadar kalassa yontulmaz bu ben ızıne anlayıs gsterırım tabı karsılıklıysa ama yk cocuga karısmam yok ev ıslerıne karısmam olmz ay ne zarıf nezaketlı dktrlar var (bırtanesıde abım ) sen bunu nasıl buldun ayrıca bunun dguyla batıyla alakası yok yetstırılme tarzyla alakalı yksa dgulu olupda ck naıf tanıdıklarımız var

Yani ama ev işi o yapmazsa bende yapmam diye düşünüyorum, kendimden bu güne kadar hiç ödün vermedim ki,

O evde hiç mi yemek pişmeyecek. İlk günlerde ev görmesine misafir gelecek diye hiç mi ev temizlenmeyecek. Bir de üzgünüm ama kendimden ödün vermem diyen bir insan bir yere gidecekken izin almayı ihtimaller arasına bile sokmamalıydı. Hadi karşılıklı birbirimize gidebilir miyim diyelim dese bir derece.
Sizi bir birey olarak yetiştiren ailenize yazık. Yapmayın bu adamla ömür geçmez.

Kardesım doguluysa uzakdur bemde ankaralyım ve bır dogulu ıle nısandqn dondum orf adet uymuo bıtak nısan atmyı zor attm yanı meaaşa bosnmk yok onlarda kafa gerı baslamd. Bıtr kardesım ben nısan attm halde zor kurtludmsımdı evlıyım benım esıme bıle ulasmıs evlnme o benden nısan attı dıe dusnn onşara bu bıle ters esım rızelı esımde azına gelnı saymıs

Bilmiyorum o yapmazsa ben de hiiiiç rahatsız olmam isterse evi .. Götürsün kafasında olacağım için yaptırırım diye düşünüyorum ama.

Miyim demek ağır geliyor kendisi de demeyeceği için. Ama o duymak istiyormuş. O kadarcık fark olsun aramızda kafasında hala eminim

Aynı şekilde bende saydım, ama yok her şeyi yaparım onu yapamam diyor. Bi konuda da sen ödün ver kendinden diyor. Bilemiyorum çozuk mevzusunda orta yol bulamadık

şimdi şu da önemli. Misal bir obsesifliği vardır, bebek kakasına dokunamıyordur tamam yapmasa da olur. Ama bunu erkeklikle ilgili bir durum olarak algılıyorsa, erkek adam bez değiştirmez gibi bir algısı varsa ters.

Canım sen evliliği anlamamışsın. Evlilik iş ortaklığı değil ki.
O yapmazsa bende yapmam diye düşünüyorsun ev ahıra döner.
Sana yardımcı olması gerek hayat müşterek ama zaten karşındaki adamda olgunluktan bi haber olduğu için şu an evlilik düşünmeniz çok saçma.
İzin alma saçmalığı diye bir konu varken çocuğun altını kim değiştirecek diye tartışıyorsunuz trajikomik.

Erkek adam bez değiştirmez kafasında. Annesinden babasından gördüğü bu şekilde hep. Hatta ben kucağımda taşımam diyordu öyle bi tersledim ki arkasında duramadı fikrinin. Ama tek tek de yontamam ki her konuda ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…