Eşten izin almak..

Tipik "Çünkü benim ç.küm var" kafa yapısı.

Bu insanla ömür geçirebilir misiniz gerçekten?
Öyle anlar gelecek, bir talebiniz olacak ve size sadece "Hayır" diyecek.
"Hayır"larının geçerli bir açıklaması bile olmayacak.
"Neden?" diyeceksiniz, "Ben erkeğim benim dediğim olur" cevabı ile oturacaksınız.

Farkındayım ama sorun bende. Zamana bırakamıyorum her şeyi. Zamanı gelsin düşünürüz o konuyu da diyemiyorum. Çünkü düşünce yapısı ortada. O Değişmediği sürece evlenmek istemiyorum. Sonunda evlilik olmayacak bi ilişkiyi de haklı olarak sürdürmek istemiyorum. Diğer yandan çok seviyorum. Çok saçma sapan bi durumdayım anlayacağınız.

Ooof o kadar derin ki mevzular. Ne farkı olacakmış aranızda. Bu lafın altında kalınır mı? Ben bir milim de olsa senden üstün olayım da egomzarar görmesin derdinde. Bakın böyle insanlar malesef var. Bunu kabul edip uyumlu yaşayabilecek hatunlar da var mümkünse gitsin onlarla evlensinler. Sizin karar vereceğiniz siz o kadınlardan mısınız? O kadınlar derken aşağılamak amacı ile söylemiyorum. Sizin de hayata bakış açınız öyledir saygı duyarım ama değilse çok çatışırsınız ve evlilik çatışma olmamalı. İnsan zaten hayatta, işte yoruluyor. Ev huzur olmalı, uyum olmalı. Eş hayatı birlikte omuzlayacak bir insan olmalı. Azıcık farkımız olsun diye ego savaşları vereceğin biri olmamalı.

Bunu kabul etmeyeceğim elbette. etmeyeceğim için tartışıyorum

İçinde böyle bastırdığı ama ara ara günyüzüne çıkan bi barzo var resmen. İkimiz de tıp okuyoruz ikimiz de doktor olacağız bu neyin kafası anlamıyorum ki.

Eğitim cehaleti alır eşeklik baki kalır.
Az yesin de hizmetçi tutsun hanzo. Kendi geleceğini görüyorsun zaten. Adam gayet net konuşuyor işte daha neyin altını deşiyorsun?

suç sende en baştan böyleymiş. baktın böyle birisi ve böyle bir karakter ile yapamayacak bir yapın var ise neden değişmeye kalkıyorsun yada değiştirmek ile uğraşıyorsun ki? Ben senin karakteri ile sini ile yapamam diyip baştan başlamamak daha mantıklı.

Tabiki şu durumda evlenmek mantıksız olur ama model belli be canım çok beklentiye girme derim

Haklısınız ama hiç mi değişmez. İstanbulda okuyoruz hani şehir ortamı üniversite vs ?

Bu kararlar ne zaman mantıklı olarak alındı ki hayatta, olmadı işte çocukluğuma belki tecrübesizliğime geldi oldu bir kere. Seviyorum da hani anlattıklarımın dışında çok uyumluyuz oysaki. Bu yüzden çabalıyorum değiştirmeye çalışıyorum onu

küçük küçük o kadar şeyle uğraşacaksın ki ben erkeğim farklıyım diyen adam erkek ailesinin de özel olduğunu savunacak. Misal bir bayram bizimkilere bir bayram sizinkilere gidelim deseniz olmayacak hep onun ailesi ön planda olacak. Daha bir sürü hikayeniz olacak.

Kimse değişmez, şu anki güzel hislerinizi anlıyorum ama ileride bu çocuk sizi üzer.

Kocaman bir hoşşşşşttttt diyesim geldi,
Okurken dedim zaten

Yani ama ev işi o yapmazsa bende yapmam diye düşünüyorum, kendimden bu güne kadar hiç ödün vermedim ki,

Yapmıycaksın da ne olacak b..nuzla mı oynayacaksınız? İlla ki ucundan kenarından yapacaksınız.Öyle bekarken konuşmak kolay. Ödün verirmisin vermezmisin görürsün.

Kimseyi değiştiremezsin. Sadece değiştirdiğini zannedersin ki öyle olmadığını öğrenmen çok sürmez.Aslına döner.

Ya olduğu gibi kabul et ya da ayrıl

Bak canım ben de doğuluyum ama mersinde büyüdüm, diyarbakırlı biriyle evlendim, ki seninki kadar yontulmamış değildi... Buna rağmen 4 sene zor dayandım, herşeyi ona bırakıp ceketimi alıp kaçtım... Benden söylemesi, asla yürümez dayanamazsın... Sen daha şimdiden çatışıyorsun ve emin ol sana verdiği sözler, Hani onu ikna ettiğini sandığın konular var ya, onların hepsi seni nikahına alana kadar.... Sonrası cehennem... Yine de sen bilirsin.... Hakkında hayırlısı...

Hangimiz değişmedik hayatta yani siz 4 yıl öncesiyle birebir aynı olduğunuzu iddia edebilir misiniz? Edemezsiniz. Peki hayatınızdaki insanlar sizi hiç mi değiştirmedi? Yapmayın ya. Hayatın kendisi değişim. Ben de sevdiğim için uğraşıyorum olursa olur olmazsa ilk ayrılığım değil katlanırız bi şekilde. Kimse vazgeçilmez değildir farkındayım bunun

Hersey zıt oldumu evlendikten sonra ne sevgi kaliyor ne saygi. Evlenesiye kadar seviyorum cekerim diyoruz ama cekilmiyor. En ufak sey goze batiyor. Sonra insan nereden evlendim diyor.

İçim karardı yemin ederim Hani bi oluru vardır diye düşünmüştüm

Bunu kabul etmeyeceğim elbette. etmeyeceğim için tartışıyorum

Moralinizi bozmak istemiyorum ama değişme ihtimali o kadar düşük ki... İmkansız desek yanılmayız.
Çünkü nikahtan sonra ailesi de üzerinizde hak talep edebilecek rahatlıkla, işler daha da sarpa saracak.
Düşün ki sevgilinin kafa yapısı, onu yetiştirenlerin bir tık önündeki bir kafa yapısı ve bu halde bile katlanamıyorsun, değiştirmeye çabalıyorsun.

Peki ya müstakbel kayın pederini, kayın valideni, görümcelerini, kayınlarını vs... Bunların kafa yapısı?
Tüm bu akrabaların, sevgilin üzerine kurabileceği etkiyi hayal edebiliyor musun?
Değiştirmek düşük bir ihtimal iken... Daha kuvvetli ihtimallerin korkunç...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…