- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.571
- 598
- Konu Sahibi RickandMorty
-
Canım sen evliliği anlamamışsın. Evlilik iş ortaklığı değil ki.
O yapmazsa bende yapmam diye düşünüyorsun ev ahıra döner.
Sana yardımcı olması gerek hayat müşterek ama zaten karşındaki adamda olgunluktan bi haber olduğu için şu an evlilik düşünmeniz çok saçma.
İzin alma saçmalığı diye bir konu varken çocuğun altını kim değiştirecek diye tartışıyorsunuz trajikomik.
Bilmiyorum o yapmazsa ben de hiiiiç rahatsız olmam isterse evi .. Götürsün kafasında olacağım için yaptırırım diye düşünüyorum ama.
Miyim demek ağır geliyor kendisi de demeyeceği için. Ama o duymak istiyormuş. O kadarcık fark olsun aramızda kafasında hala eminim
Tipik "Çünkü benim ç.küm var" kafa yapısı.
Bu insanla ömür geçirebilir misiniz gerçekten?
Öyle anlar gelecek, bir talebiniz olacak ve size sadece "Hayır" diyecek.
"Hayır"larının geçerli bir açıklaması bile olmayacak.
"Neden?" diyeceksiniz, "Ben erkeğim benim dediğim olur" cevabı ile oturacaksınız.
İçinde böyle bastırdığı ama ara ara günyüzüne çıkan bi barzo var resmen. İkimiz de tıp okuyoruz ikimiz de doktor olacağız bu neyin kafası anlamıyorum ki.
Farkındayım ama sorun bende. Zamana bırakamıyorum her şeyi. Zamanı gelsin düşünürüz o konuyu da diyemiyorum. Çünkü düşünce yapısı ortada. O Değişmediği sürece evlenmek istemiyorum. Sonunda evlilik olmayacak bi ilişkiyi de haklı olarak sürdürmek istemiyorum. Diğer yandan çok seviyorum. Çok saçma sapan bi durumdayım anlayacağınız.
Ooof o kadar derin ki mevzular. Ne farkı olacakmış aranızda. Bu lafın altında kalınır mı? Ben bir milim de olsa senden üstün olayım da egomzarar görmesin derdinde. Bakın böyle insanlar malesef var. Bunu kabul edip uyumlu yaşayabilecek hatunlar da var mümkünse gitsin onlarla evlensinler. Sizin karar vereceğiniz siz o kadınlardan mısınız? O kadınlar derken aşağılamak amacı ile söylemiyorum. Sizin de hayata bakış açınız öyledir saygı duyarım ama değilse çok çatışırsınız ve evlilik çatışma olmamalı. İnsan zaten hayatta, işte yoruluyor. Ev huzur olmalı, uyum olmalı. Eş hayatı birlikte omuzlayacak bir insan olmalı. Azıcık farkımız olsun diye ego savaşları vereceğin biri olmamalı.
Bu kararlar ne zaman mantıklı olarak alındı ki hayatta, olmadı işte çocukluğuma belki tecrübesizliğime geldi oldu bir kere. Seviyorum da hani anlattıklarımın dışında çok uyumluyuz oysaki. Bu yüzden çabalıyorum değiştirmeye çalışıyorum onusuç sende en baştan böyleymiş. baktın böyle birisi ve böyle bir karakter ile yapamayacak bir yapın var ise neden değişmeye kalkıyorsun yada değiştirmek ile uğraşıyorsun ki? Ben senin karakteri ile sini ile yapamam diyip baştan başlamamak daha mantıklı.
Erkek adam bez değiştirmez kafasında. Annesinden babasından gördüğü bu şekilde hep. Hatta ben kucağımda taşımam diyordu öyle bi tersledim ki arkasında duramadı fikrinin. Ama tek tek de yontamam ki her konuda ..
Kimse değişmez, şu anki güzel hislerinizi anlıyorum ama ileride bu çocuk sizi üzer.Bu kararlar ne zaman mantıklı olarak alındı ki hayatta, olmadı işte çocukluğuma belki tecrübesizliğime geldi oldu bir kere. Seviyorum da hani anlattıklarımın dışında çok uyumluyuz oysaki. Bu yüzden çabalıyorum değiştirmeye çalışıyorum onu
Kocaman bir hoşşşşşttttt diyesim geldi,Merhabalar kızlar,
Benim uzun süreli ciddi bir ilişkim var, evlenmeyi düşünüyoruz. Ancak kültür farkından mı nedendir (ben ankaralıyım beyimiz urfalı) bazı konularda o kadar çatışıyoruz ki.. En son dün geceki 3 saatlik tartışmamızın sebebine gelecek olursam
Neymiş efendim ben bir yere giderken "gidebilir miyim" diyecekmişim o sadece haber verecekmiş. Ben o evde yokken de izin alacakmışım. Belki basit bi konu ama Bu gibi ataerkil düşüncelerinden bazen çok rahatsız oluyorum. Tamam bi "miyim" demek benim için o kadar zor değil ama mesele düşünce yapısı. İçinde böyle bastırdığı ama ara ara günyüzüne çıkan bi barzo var resmen. İkimiz de tıp okuyoruz ikimiz de doktor olacağız bu neyin kafası anlamıyorum ki.
İlişkinin başından beri o kadar zorlandım ki, hakkını yememek lazım yine de çok değişti ( ev işlerine elimi sürmem diyordu beraber yapmaya ikna ettim vs vs) anlayacağınız bu yine iyi hali ama bilmiyorum , çok seviyorum ama bazen çok korkutuyor bunlar beni.
Mesela bir başka gün de ölüm kalımlık bi durum olmadıkça çocuğumuzun altını değiştirmeyeceğinden bahsetti yine tartıştık.
Kızlar bi fikir verin ben ne yapayım bu adamla ya?
Yani ama ev işi o yapmazsa bende yapmam diye düşünüyorum, kendimden bu güne kadar hiç ödün vermedim ki,
Haklısınız ama hiç mi değişmez. İstanbulda okuyoruz hani şehir ortamı üniversite vs ?
Yapmıycaksın da ne olacak b..nuzla mı oynayacaksınız? İlla ki ucundan kenarından yapacaksınız.Öyle bekarken konuşmak kolay. Ödün verirmisin vermezmisin görürsün.
Kimseyi değiştiremezsin. Sadece değiştirdiğini zannedersin ki öyle olmadığını öğrenmen çok sürmez.Aslına döner.
Ya olduğu gibi kabul et ya da ayrıl
Hersey zıt oldumu evlendikten sonra ne sevgi kaliyor ne saygi. Evlenesiye kadar seviyorum cekerim diyoruz ama cekilmiyor. En ufak sey goze batiyor. Sonra insan nereden evlendim diyor.Bu kararlar ne zaman mantıklı olarak alındı ki hayatta, olmadı işte çocukluğuma belki tecrübesizliğime geldi oldu bir kere. Seviyorum da hani anlattıklarımın dışında çok uyumluyuz oysaki. Bu yüzden çabalıyorum değiştirmeye çalışıyorum onu
İçim karardı yemin ederim Hani bi oluru vardır diye düşünmüştümBak canım ben de doğuluyum ama mersinde büyüdüm, diyarbakırlı biriyle evlendim, ki seninki kadar yontulmamış değildi... Buna rağmen 4 sene zor dayandım, herşeyi ona bırakıp ceketimi alıp kaçtım... Benden söylemesi, asla yürümez dayanamazsın... Sen daha şimdiden çatışıyorsun ve emin ol sana verdiği sözler, Hani onu ikna ettiğini sandığın konular var ya, onların hepsi seni nikahına alana kadar.... Sonrası cehennem... Yine de sen bilirsin.... Hakkında hayırlısı...
Bunu kabul etmeyeceğim elbette. etmeyeceğim için tartışıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?