• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşten para saklamak

Hepinize merhaba
Ben eşimden gizli para biriktiriyorum.. Hesaplarımız herşeyimiz ortak.. Eşimin dükkanı var birlikte çalışıyoruz ne kazanıyor nereye veriyor biliyorum hiç bir şeyi gizlemez sağolsun. Yaptığım yanlış mı bilmiyorum ama 100 liralık şeye 150 diyorum 50 yi kenara koyuyorum. Müsrif bir insan değilim.. kenarda param olunca kendimi güvende hissediyorum. Epey para birikti anneme sordum günah mı diye hayır dedi ama yalan söylüyorum çalıyorum gibi geliyor. Eşim birikim yapabilen biri değil bende böyle bir çözüm buldum. Dünyanın bin bir hali var lazım olunca el atarız derdindeyim ama yanlış mı yapıyorum kafama takılıyor sizin fikriniz nedir?
bence çok yanlış yapıyosun?
eşiniz aynisini sana yapsaydi ne hissederdin bi zerre kadar vicdanin yokmu?
ben eşimden hiç bi zamanda para saklamadim.. birikimi de beraber yaptık.
herşeyiyle birlikte karar verdik
para saklayan insanlar çok burda maalesef.

Ben ne paralar hiç ettim
ne krediler çekip kapattım
hiç birinden haberi olmadı eşimin.
Tam boşanılacak kadınmışım
diye düşündüm haha

Bence söyleme, biriktirebildiğin kadar biriksin.
İlerde yatırım yapmak için kullanırsınız.
Diğer türlü eşin ilk sıkıştığında
o paraya güvenebilir.
Damlasın bir köşede ne zararı var.

bence güzel bişi aslında biraz fazla alışkanlık haline getirmişsiniz. herşeye ekleme yapıyosunuz anlaşılan bende mi denesem acaba

Ben eşimin bilgisi dahilinde biriktiriyorum.
Ama bir miktarda eşimin haberi olmadan biriktirmeye karar verdim, küçük miktarlar ile başlayacağım.
Şu an maddi sıkıntımız olmadığı içinde bahsetmek istemiyorum, günlük harcamalarımdan kıstığım bir kaç lira zamanla biriksin istiyorum.
Ama sizin yaptığınız şekilde fazla fiyat söylemeyi asla düşünmem istesemde beceremem bana çok yanlış geliyor.

bence çok yanlış yapıyosun?
eşiniz aynisini sana yapsaydi ne hissederdin bi zerre kadar vicdanin yokmu?
ben eşimden hiç bi zamanda para saklamadim.. birikimi de beraber yaptık.
herşeyiyle birlikte karar verdik
para saklayan insanlar çok burda maalesef.

ben bu kadar katı eleştirmenin yanlış olduğunu, vicdanla alakası olmadığını düşünüyorum. konu sahibi eşinin birikim yapamadığını, bu birikimi de bilse harcayacağını söylüyor. çareyi de böyle bulmuş. bence mantıklı

Ben bir yanlış göremiyorum açıkçası. Parayı gizlice başkaları yemek için biriktirmiyorsunuz ki sonuçta yine aileniz için biriktiriyorsunuz.
Allak korusun bir şey olsa "Ver paşamyerine ver köşem dersiniz". Kimseye el açmak durumunda kalmazsınız. Hem eşiniz o parayı bildiğinde her sıkıntıda gerekli gereksiz buna güvenip isteyebilir.
Sadece yalan söylemekn yerine ihtiyaçlarım var deyip harçlık alabilirsiniz.

Hem dünyanın binbir türlü hali var. Bir kadının kenarda mutlaka kimsenin haberi olmadığı bir parası olması gerektiğine inananlardanım

bence en dogrusunu yapıyorsun , bende para biriktirmeyi çok severim , güzel bir ev aldık ama emın olun tapu masrafı çok diye kara kara düşünyordum kocam ne yaprız diye , bende çıkardım ıkı avuç altın koydum avucuna kızlar varyaaa gözleri doldu kocamın , seni çok seviyorum ama bu para biriktirme huyunu daha çok seviyorum diyor bana ,

Benim anneannemde hep öyle yapardı . Kenarında mutlaka parası vardır .
Yalan söylemek kötü evet ama yarın oburgun ihtiyaç olsa eşiniz buna çok sevinecektir diye düşünüyorum .
Kadınların maas kartlarına kadar kocalarına vermelerini asla anlayamayacağım . Herkesin kartı kendisinde olmalı , ihtiyaç olduğunda ortaya koymalı bence .

Hepinize merhaba
Ben eşimden gizli para biriktiriyorum.. Hesaplarımız herşeyimiz ortak.. Eşimin dükkanı var birlikte çalışıyoruz ne kazanıyor nereye veriyor biliyorum hiç bir şeyi gizlemez sağolsun. Yaptığım yanlış mı bilmiyorum ama 100 liralık şeye 150 diyorum 50 yi kenara koyuyorum. Müsrif bir insan değilim.. kenarda param olunca kendimi güvende hissediyorum. Epey para birikti anneme sordum günah mı diye hayır dedi ama yalan söylüyorum çalıyorum gibi geliyor. Eşim birikim yapabilen biri değil bende böyle bir çözüm buldum. Dünyanın bin bir hali var lazım olunca el atarız derdindeyim ama yanlış mı yapıyorum kafama takılıyor sizin fikriniz nedir?
helal olsun bende aynı yöntemi yapıyorum esim cok para harcar bendede para diye güvenir ben kapaıtıcam borcunu diye o yüzden kendimi güvende hissederim param oldumu kenarda aynen devam et burdakiler seni topa tutar simdi ama

sonrada gidicek yerim yok param yok diye aglasırlar

Hepinize merhaba

Bence söyleyin saklamak çok yanlış. Çok iyi birşey yapıyorsunuz tutumlusunuz ama saklamanız hoş değil. Bence söyleyin ama ne kadar biriktirdiginizi söylemeyn, süpriz, unut sen o parayi ben bizim için biriktiriyorum deyin

bakarsınız o birikim sonra eşinizin çok acil bir ihtiyacını karşılar.Allah korusun kötü bir durumda mesela.Teşekkür bile eder eşiniz.
geçen sene eşimin harcamalarıyla ilgili sıkıntımız vardı-ailesine ciddi paralar harcıyordu.
Keşke ben de aileme yolluyorum falan deyip kenara atsaydım üç beş, şimdi eşim bana teşekkür ederdi. Ama elbette ki bu bir çözüm değil, bence siz gene de birikim yapın bir yandan da bu huyları bırakması için mücadele edin.
Ben ettim. Ediyorum da. Saatlerce uzun uzun konuşuyoruz düşüncelerimizi hislerimizi anlatıyoruz açık,net ve sakince. düzeldi mi derseniz anormal bir durumdaydık idare eder bir duruma geldik.
Bence kendinizi suçlu hissedecek bir durum yok

bence en dogrusunu yapıyorsun , bende para biriktirmeyi çok severim , güzel bir ev aldık ama emın olun tapu masrafı çok diye kara kara düşünyordum kocam ne yaprız diye , bende çıkardım ıkı avuç altın koydum avucuna kızlar varyaaa gözleri doldu kocamın , seni çok seviyorum ama bu para biriktirme huyunu daha çok seviyorum diyor bana ,

Aynen biz de nişanlıyken ev alacaktık kredi kullandık tabi peşinat kısmı yok ortada. Eşimde para biriktirme huyu yok, Arabayı satayım dedi satmaya uğraşıyor ama satılmıyor bir de darbe muhabbeti çıktı o ara kredi faizleri yükselmeye başladı arabanın satılmasını beklesek ödeyeceğimiz faiz artıyor bende kenarda biriktirdiğim 25 bini eline verdim :)

Back
X