arkadaşlar yakın bi zamanda kepçe kulak ameliyatı olcam ama aileme söylemeyi düşünmüyorum çnkü buna rıza göstermeyecekler biliyorum bi yandan gitgeller yaşıyorum kendi içimde günahını sevabını tartmaya çalışıyorum bi yandan asosyal olmama sebebiyet veren bu şeyden bi an önce kurtulmak istiyorum(ki bu durumda caiz diye biliyorum) yıllardır takıntılıyım çünkü sosyal hayatımı çok olumsuz yönde etkiledi bu durum.hele ki yazın o saçı toplayamamak ve o sıcağn altnda ensenizn kavrulduğunu hssetmek feci bi durum.yaşayan bilir..kısaca ailemi ikna edemeyeceğimi biliyorum.bu durumu nasıl kamufile edebilirim? Kulaklarımdaki sargıyı gizlememn bi yolu var mı sizce? Ya da sargıyı gördklerinde ne demeliyim? Işitme problemimden dolayı oldm vs.gibi bi bahane bulmam lazm kısacası...yardımmm
kapalı değilsen sargıyı gizleyemezsin
ayrıca o kadar büyük bir ameliyat değil
lokal anesteziyle yapıyorlar ailenize çok büyük bir şey değilmiş gibi anlatıp yaptırın derim.
benim annem de ameliyattan çok korkar
ben de ufak bişey gibi gösterip kafama göre septoplasti oldum ama sonra komplikasyonlar oluştu fln anladılar gayet de büyük bişey olduğunu elbette öğrenirler hiç olmasa kulağının şeklinden fark edecekler
Keşke ameliyattan korkuyo olsao bu duruma karşı gereksiz bi tutum sergilediğimi düşünüyo.Ne lüzumu var gibilerinden.Sonrası umrumda değl ama tedavi sırasında öğrenmesnler istiyorm yani o sargıyı kamufile etmek istiyorum.Acaba teker teker mi ameliyat olsam.Mesela sadece sol kulağmdan ameliyt olduğmda yine tüm kafama uygulancak mı o sargı? yoksa sadece kulağımn etrafında mı döndürülüp tutturulck? Benm sağ kulağm normal abukluk sol kulağmda çnkü.Ama eşit olması içn ikisini de yani sorunlu olmasa bile kepçe olmayan kulağı da ameliyt ediyolr diye biliyorm..
Benmkilerin de sargıyı görmedkleri müddetçe çok anlayacaklarını düşünmüyorum.İlgili ilgisizler yani.Onlara göre sorun yok zaten kulaklarım gayet düzgünBenim arkadaşım burnunu yaptırdı. O kadar ilgisiz bir ailesi vardı ki, burnundan et alındı sanıyorlar ve hala şeklinin değiştiğini anlamadılar.
aklıma şöyle bişey geldi,
hani geniş saç bandları varya, kulakları bile kapatıyor onu deneseniz olurmu acaba, tabi yaralanan yere zararı olurmu bilemem onu...
birde saçlarım çok dökülüyor diyerekten yarım eşarplardan band gibi sarsanız saçınıza, o.daha mantıklı..
hani saç bakımı yaptırmış ve bir süre muhafaza etmek zorundaymışsınız gibi bi durum gösterebilirsiniz...
aslında yalan olmadan direk ikna etmeye çabalasanız daha güzel ama ikna olmuyorlarsa ve psikolojiniz çok kötüyse bişeyde diyemiyorum, bilemedim ki...
birde aklıma bişey geldi, bizim memleketten bi tanıdık vardı, kız normalde açıktı ve saçkıran olmuştu, saç dipleri ufak ufak açılmıştı ve çok üzülüyordu, tedavi görüyordu...
etrafa hiç belli etmedi kimse bilmiyordu, çünkü oda eşarpla falan band şeklinde kapattı saçını, tedavi bitince saçları çıkınca rahatladı...
o geldi şimdi aklıma...
Merhaba ubikk,
Benim sağ kulağımda büyük 2 tane et vardı
Çok rahatsızdım bu durumdan
İlkokulda, lisede hep dalga geçtiler kulakları küpeli diye
Saçlarımı hiç toplayamıyordum
Yazın yanıp tutuşuyordum saçlardan
Üniversiteye başladım hemen sömestr da annemlere açtım konuyu
Artık bu durumun psikolojimi de etkilediğini söyledim
Başta kabul etmediler ama sonra annem babam onayladı
Abim yarım seneye yakın konuşmadı benimle
Rabbinin verdiğine razı olmadın diye
Çok fazla görünen bir yerde ve sosyal hayatı etkileyecek biçimdeyse caiz diye biliyorum
Sargılar genelde normalden büyük takıyorlar düşmesin diye
Senin iki kulağında sargılı olacağı için saklaman imkansız
Her ihtimale karşı bilmeleri lazım
Allah korusun iltihap yapar vs yine onlar yardımcı olurlar sana
Duygularını net ifade edersen anlayış göstereceklerdir emin ol
kapalı değilsen sargıyı gizleyemezsin
ayrıca o kadar büyük bir ameliyat değil
lokal anesteziyle yapıyorlar ailenize çok büyük bir şey değilmiş gibi anlatıp yaptırın derim.
benim annem de ameliyattan çok korkar
ben de ufak bişey gibi gösterip kafama göre septoplasti oldum ama sonra komplikasyonlar oluştu fln anladılar gayet de büyük bişey olduğunu elbette öğrenirler hiç olmasa kulağının şeklinden fark edecekler[/QUO
Yorum için teşekkür ederim.Bu sargı kafanın üstünden mi oluyo yoksa sadece kulak etrafını dolayıp bırakıyolar mı?İkinci şık olursa benm içn çok iyi olur.
Ben oldum bu ameliyatı aileme ilk söylediğimde ben de kendimi tutamayıp ağlamıştım zar zor ikna ettim bizimkilere göre de benim kulağımda bişi yoktu neyseki annem razı oldu sonra ben hemen devlet hastanesinin plastik cerrahi bölümünden randevu aldım gittik doktorla da konuşunca annem ikna oldu ameliyattan sonra kocaman bir sargı oluyo gizleyemessin
Çok büyük geçmiş olsun şanslıymışsın ailen yanındaMerak ettiğim konu bu sargı sadece kulağa mı uygulanıyo yoksa kafanın üstünden de geçiyo mu? sargı kaç gün duruyo kulağında? saç bandını nerden temin ettin sen mi aldın hastaneden mi verdiler? ve ameliyata girdiğinde tamamen soyunarak mı giydin ameliyat önlüğünü yoksa elbisenin üzerine mi geçirdin? ve hangi ilde oldun? Çok oldum biliyorm ama:) bu operasyonu geçirmiş biri olarak bunlara cevap verecek tecrübe edindiğin için soruyorum...şimdiden teşekkürler.Ha bi de son anda aklıma geldi:) kulağn arkasında kesi izleri var mı yani arkadan bakınca görünüyo mu yoksa kulağını öne doğru katlaynca görünecek bi iz mi bu iz?
Arkadaşlar yakın bi zamanda kepçe kulak ameliyatı olcam ama aileme söylemeyi düşünmüyorum çnkü buna rıza göstermeyecekler biliyorum bi yandan gitgeller yaşıyorum kendi içimde günahını sevabını tartmaya çalışıyorum bi yandan asosyal olmama sebebiyet veren bu şeyden bi an önce kurtulmak istiyorum(ki bu durumda caiz diye biliyorum) yıllardır takıntılıyım çünkü sosyal hayatımı çok olumsuz yönde etkiledi bu durum.Hele ki yazın o saçı toplayamamak ve o sıcağn altnda ensenizn kavrulduğunu hssetmek feci bi durum.Yaşayan bilir..Kısaca ailemi ikna edemeyeceğimi biliyorum.Bu durumu nasıl kamufile edebilirim? Kulaklarımdaki sargıyı gizlememn bi yolu var mı sizce? Ya da sargıyı gördklerinde ne demeliyim? işitme problemimden dolayı oldm vs.gibi bi bahane bulmam lazm kısacası...Yardımmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?