ESTETİK OLACAK YADA OLAN ARKADASLAR GELİN KONUŞALIM!

Cok tesekkurler bu arada kardesinede hayırlı olsun neden o kadar uzun sürdü ameliyat kardeşinizin burnunda eğrilik nefes alma sorunu var miydi :KK15: benim saatim daha belli değil 11 eylülde ameliyat ama 10 Eylül'de önceden gidicem yatış islemleri yapilcakmis fotoğraf cekilcekmis heralde ne olduğunu anlamadim

Evet burnunda kemik eğriliği vardı, nefes alma sorunu yüzünden ameliyat oldu zaten. Olmuşken biraz da yayvanlığı toparlandı, az biraz kemeri vardı o düzeltildi. Kardeşim kapalı rinoplasti oldu, deviasyon ameliyatlarında biraz zor ve uğraştırıcı yöntem olarak geçiyor aslında. Bunun yanında bir de doktorumuz fazla inceliyor; ameliyatlarının genellikle 3.5-4 saat civarı sürdüğünü biliyorduk zaten. Ameliyata girmeden önce de bu kadar süreceğini, merak etmemiz gerektiğini söylemişti:KK48:

Yarın ameliyatım var kızlar çok heyecanlıyımmm 🥺

Merhabalar. Bende ameliyat sonrası bilgi vereyim madem. :) Ameliyatım bünyemden dolayı biraz zorlamısti beni ve neler yapmamalisiniz onu soylemek isterim. Cogu kisi icin biraz daha kolay gEcen bir ameliyat. Ameliyattan sonra surekli buz uygulamasini yenilerseniz agrinizda hafifliyor. Benim bas agrilarima agri kesici cok etki etmiyordu. Burnunuzun icinde kan birikintisi ve tampon oldugu icin hapsirma hissi cok fazla oluyor. Korkmayin. Ben defalarca hapsiriyordum. Surekli sivi tuketmemiz gerekiyor ki zaten narkozu attigindan midir bilmiyorum tuvalet ihtiyaciniz oluyor. Yaninizdaki refakatci surekli sizinle ilgilenen biri olmali. Ayrica buz uygulamasini ameliyat eldivenlerine su doldurup uygularsaniz daha yumusak ve hareket ettigi icin sekil alici oluyor. Benim hastanemde boyle yaptilar ve evdede ayni uygulamayi surdurdum. Cunku eve gelince de yuzunuzde ödem olusuyor. Odem gidene kadar buz uygularsaniz rahatlatici oluyor. Basinizi dik tutmaya çalışın. 2 yaslikta yatarsaniz, burnunuzu bir yere carpma ihtimaliniz azalir. 3 ay 2 yastikla yattim. Bu arada burnunuz sekil almaya basliyor. Onun icin hep dik yatin. Neyse ameliyattan sonra bana yemek listesi verdiler. Hafif yemekler yiyin. Biraz karışık anlattim gibi oldu :) Ameliyattan korkmayin. Doktorunuza guvenin ve bol bol dua edin. Insallah ameliyatiniz cok guzel gecer.. 😁

Ameliyattan sonra kusabilirsiniz. Cogu hasta kusuyor zaten. Ben bir kac kez kustum. Midenizdeki kanlar cikiyor. Benden cok annem korkmustu ama siz sakin olun. Bir sure sonra kendinize geliyorsunuz. Mutlaka size verilen yiyeceklerden yiyin ve sürekli su icin. Bu cok önemli. Ben yanimda pipet getirdim. Ayrica süt ve bisküvi de çantanızda dursun. Önden düğmeli ve biraz bol pijamaniz olsun. Giyerken damar yoluna zarar vermesin. Aklima geldikce yazmaya calisiyorum. Kimseyide korkutmak istemem. En kibar haliyle yaziyorum. :) Eve gectikten sonra daha dikkat edin. Biryerlere uzanmayin ve kendinizi zorlayacak davranislarda bulunmayin. Agir kaldirmayin. Benim doktorum bu konularda beni pek bilgilendirmedi. Biraz daha sıkıntılı zamanlarim oldu bu yüzden.

Merhabalar. Bende ameliyat sonrası bilgi vereyim madem. :) Ameliyatım bünyemden dolayı biraz zorlamısti beni ve neler yapmamalisiniz onu soylemek isterim. Cogu kisi icin biraz daha kolay gEcen bir ameliyat. Ameliyattan sonra surekli buz uygulamasini yenilerseniz agrinizda hafifliyor. Benim bas agrilarima agri kesici cok etki etmiyordu. Burnunuzun icinde kan birikintisi ve tampon oldugu icin hapsirma hissi cok fazla oluyor. Korkmayin. Ben defalarca hapsiriyordum. Surekli sivi tuketmemiz gerekiyor ki zaten narkozu attigindan midir bilmiyorum tuvalet ihtiyaciniz oluyor. Yaninizdaki refakatci surekli sizinle ilgilenen biri olmali. Ayrica buz uygulamasini ameliyat eldivenlerine su doldurup uygularsaniz daha yumusak ve hareket ettigi icin sekil alici oluyor. Benim hastanemde boyle yaptilar ve evdede ayni uygulamayi surdurdum. Cunku eve gelince de yuzunuzde ödem olusuyor. Odem gidene kadar buz uygularsaniz rahatlatici oluyor. Basinizi dik tutmaya çalışın. 2 yaslikta yatarsaniz, burnunuzu bir yere carpma ihtimaliniz azalir. 3 ay 2 yastikla yattim. Bu arada burnunuz sekil almaya basliyor. Onun icin hep dik yatin. Neyse ameliyattan sonra bana yemek listesi verdiler. Hafif yemekler yiyin. Biraz karışık anlattim gibi oldu :) Ameliyattan korkmayin. Doktorunuza guvenin ve bol bol dua edin. Insallah ameliyatiniz cok guzel gecer.. 😁

İstediğiniz gibi oldu mu burnunuz hayırlı olsun

İnsallah cooook guzel geçer canım Allah yardımcın olsun, ameliyat deneyimlerini bekliyorum seninde :KK54: hangi şehirde özel mi devlet mi saat kaçta ameliyat
Tabiki anlatırım güzel geçsin de kitap bile yazarım burda size 🥺 mersinde özel hastanede olacağım yarın sabah 10 da

Ben devlette olmadım yorum yaptım ama konuya geri alıyım 😅

İstediğiniz gibi oldu mu burnunuz hayırlı olsun
Benim nefes sorunum vardi. Icerde egri bir kemigi duzeltmeye calistilar. Disardan da duzeltildi fakat, burun üstüne kikirdak eklendi o da hala tam olarak erimedi. Elimde tutunca hissediyorum. Henuz 7 ay oldu ameliyat olali. Eger o da sekil alirsa net bir burun olur. Bir burunun oturma sureci 1 yil ve 2 yil arasında değişiyormuş. Bekliyoruz.. Sizde etrafinizda olan insanlara burnum nasil olmus, sislik inmis mi diye sormayin. Çünkü en az 3 ay da o ödemler yavasca inmeye basliyor. Ben ameliyattan sonra kimseyle pek gorusmedim. Etrafimdaki insanlarda sevdiklerimdi ve bana hep guzel cumleler kurdular. Daha simdilerde, "ayy ne şişti burnun daha guzel olmus" diyorlar. 😁 Insallah daha da iyi olur. Insallah hekimizin ki guzel olur. Bu durumda biraz sakin olun ve acaba nasil olacak diye kendinizi paralamayin. Psikolojik olarak, nasil olsa bir sekil alacak diyin. Dedigim gibi doktorunuza guvenin ve surekli merak ettiklerinizi sorun. 😘

Benim nefes sorunum vardi. Icerde egri bir kemigi duzeltmeye calistilar. Disardan da duzeltildi fakat, burun üstüne kikirdak eklendi o da hala tam olarak erimedi. Elimde tutunca hissediyorum. Henuz 7 ay oldu ameliyat olali. Eger o da sekil alirsa net bir burun olur. Bir burunun oturma sureci 1 yil ve 2 yil arasında değişiyormuş. Bekliyoruz.. Sizde etrafinizda olan insanlara burnum nasil olmus, sislik inmis mi diye sormayin. Çünkü en az 3 ay da o ödemler yavasca inmeye basliyor. Ben ameliyattan sonra kimseyle pek gorusmedim. Etrafimdaki insanlarda sevdiklerimdi ve bana hep guzel cumleler kurdular. Daha simdilerde, "ayy ne şişti burnun daha guzel olmus" diyorlar. 😁 Insallah daha da iyi olur. Insallah hekimizin ki guzel olur. Bu durumda biraz sakin olun ve acaba nasil olacak diye kendinizi paralamayin. Psikolojik olarak, nasil olsa bir sekil alacak diyin. Dedigim gibi doktorunuza guvenin ve surekli merak ettiklerinizi sorun. 😘

Yok ben zaten kabullendim bunu zamanla oturacağını bantlar alındığında en kotu halini göreceğimi :KK16: aslına bakarsiniz çok kotu bir burnum yok ucu düşük onu beğenmiyorum inşallah eskisini aramam. 6 gün kaldı gün sayıyorum nasıl olucak yaaaa çok heyecanlıyım cooook Allah bana kolaylık versin. Ben sadece ameliyatta bir sıkıntı olur mu diye düşünüyorum bana bir şey olmaz inşallah ondan geriliyorum sadeceo_O:KK17:

Ben sadece ameliyatta bir sıkıntı olur mu diye düşünüyorum bana bir şey olmaz inşallah ondan geriliyorum sadeceo_O:KK17:
Ameliyat bu tabi ki hersey olabilir ama guzel dusunun guzel olsun inşallah. Karar verme asamasini coktan gectiniz. Insallah doktorda iyidir ve iyi bir sonuca ulasirsiniz..🤗

Heyecan yapma sonuca odaklan guzel olucak inan agri sizi yok yeni tekniklerde insallah gonlunden gecen neyse o olsun

Teşekkür ederim çok iyisiniz. Şuan gönlümden geçen tek şey sağlıkla çıkabilmek. Burun ameliyatı zor diyorlar çünkü bana şuan canımı düşünmeye başladım :KK17:

Back
X