- 27 Kasım 2014
- 4.024
- 5.042
- 158
- 33
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben yengecim mesela ama atar satarim poset posetEşyaları sevip öpme kısmı hariç saklama atıp kıyamama için diyorum ki kesin yengeç burcusun![]()
Bence o bi hatira ,vermeyin satmayin. Annem de bebekligime cocukluguma dair herseyimi sakladi mesela,ara sira esya obeklerine sinir olsam da,kaldirip ben de atamiyorum oyle seyleri... hastaliksa da hastalik,cok dusunmekten ,gaddar olamamaktan oluyor bence. Resmen.hatira onlar yani ne bileyim... gozumun onunde curuyup gitsn ama dursun istyorum mesela bir zamanlar cok severek giydigim ilkokul ayakkabilarim...Sanirim çocuğumun bebekligini veriyorum diye düsündüm. Diğer eşyalara pek takilmam
Hayır ya yengeçler öyle değil :) Ben ihtiyacım yoksa hemen elden çıkarıyorum eşyalarımıEşyaları sevip öpme kısmı hariç saklama atıp kıyamama için diyorum ki kesin yengeç burcusun![]()
Canim istifcilik bu. Seninki yeni baslamamis ama bence. İlerlemis cunku duygusal baglar kurmussun bile. Eger onune gecemezsen 60yasindayken evin resmen mamak çöplüğüne döner. Trtbelgeselde mukemmel bi sekilde anlatmislardi bunu. Bendede saklama huyu vardi, inan gereksiz seyleri atmayip saklamayi tercih ediyordum. Sonra bi gun iste o belgesel denk geldi. Bittigi an evimde gereksiz ne varsa alip attim. Tabi garip hissettigim dogrudur. Cocukluk ıvır zıvırlarım bile vardi. Ama kurtuldum onlardan. Simdi ise asla ama asla biriktirmiyorum. Benimde sonum istifcilik ama erken fark edip huylarimi degistirebildim bence. Belgeselden cok etkilendim. Adamlar yillarca hicbirsey atmiyor ve adim atacak yer yok. Heryer pislik icinde,iyyy. Aklima geldi bak. Sevmem pisligi. Bu yuzden bence senin yasadigin da boyle. Ama fark var, sen o duygusal bagi nasil yükledin ? Hala anlayamadim belkide bebeginindi, o yuzden olmus olabilir canim.Selam hanımlar, bu ilk konum ama kk nin müdavimiyim . Benim derdim esyalarimdan ayrilamiyorum, sanki aramda bi bağ varmış gibi. Mesela yaklaşık iki hafta önce internete özene bözene aldığım cocukarabasini koydum kilerde üzeri örtülü duruyor uzun zamandir, hem arabaya sigmadigindan hemde apartmanda ki çocuklardan zarar görmesin diye. 1 yıl oldu alali. Bugün biri aradı ve almak istediğini söyledi, randevulastik ve ben kilere bakmaya gittim. Manyak gibi sevdim öptüm ve hatta zarıl zarıl ağladım, ne bu şimdi ?
Yani hem kendim satmak istiyorum hem ayrılmaktan korkuyorum? Bu duygu karmaşası neyin nesi olabilir ?
Kışın kullanamam, zaten heryer arabayla gidiyorum ayrıca küçük sürekli kullandığım başka bir cocukarabam daha var. Satmasam Yaza saklaSam değer kaybedecek. Ve Pişman olacagim. Ama satarsamda pişman olacagim.
Böyle durumda siz olsanız napardiniz
Öyle görünürde bir problem yok. Ama ne bileyim . Ben tekmiyim böyle olan![]()
Normal bir durum değil.Bu hayatta eşyaya fazla anlam yüklememk gerek.Hayatta daha önem arz eden şeyler var.Ben bir eşyamı verirken,bir kişinin ihtiyacını gidermesine vesile oldum diye bakarım..Selam hanımlar, bu ilk konum ama kk nin müdavimiyim . Benim derdim esyalarimdan ayrilamiyorum, sanki aramda bi bağ varmış gibi. Mesela yaklaşık iki hafta önce internete özene bözene aldığım cocukarabasini koydum kilerde üzeri örtülü duruyor uzun zamandir, hem arabaya sigmadigindan hemde apartmanda ki çocuklardan zarar görmesin diye. 1 yıl oldu alali. Bugün biri aradı ve almak istediğini söyledi, randevulastik ve ben kilere bakmaya gittim. Manyak gibi sevdim öptüm ve hatta zarıl zarıl ağladım, ne bu şimdi ?
Yani hem kendim satmak istiyorum hem ayrılmaktan korkuyorum? Bu duygu karmaşası neyin nesi olabilir ?
Kışın kullanamam, zaten heryer arabayla gidiyorum ayrıca küçük sürekli kullandığım başka bir cocukarabam daha var. Satmasam Yaza saklaSam değer kaybedecek. Ve Pişman olacagim. Ama satarsamda pişman olacagim.
Böyle durumda siz olsanız napardiniz
Sanirim çocuğumun bebekligini veriyorum diye düsündüm. Diğer eşyalara pek takilmam
annemde 15 yillik buzdolabindan ayrilirken fenalik gecirmisti
yataga kapanip saatlerce agladi,yasamak istemedigini soyledigini filan hatirliyorum
bide sanirim icini bosaltmis dolabin fakat bosaltirken icine sutlac dokulmus,dolabi almaya gelen adamlarda annemin silmesini beklemeden yuklenip goturmusler,annem gunlerce yemek yiyememisti son gorevimi duzgun yapamadim pis gonderdim emektarimi diye
esyadan kopamayan insanlar genelde sIkintili bi cocukluk gecirmis oluyor,kimseye guvenle baglanamadigi icin esyaya baglaniyor.
anilariniz hatrinizda ve videolarda vs. kalsin,bosverin
Ben de sevdigim cantam yirtilinca bile agladim, degil vermek. Inanilmaz bag var esyalarimla. Ama zamanla astim. Cöpcüyüm derim hatta kendime, cöpümü bile atmaya kiyamam. Kiyafetlerden cikan dügme lastik gereksiz ne varsa saklardim.
Bu huyumu yendim diyebilirim. Simdi elime geceni atiyorum, ha zor oluyor mu oluyor. Ama psikolojik bir mesele olduguna eminim. Bu huyumun beni yenmesine izin vermedim. Eskiye göre baya ilerledim, hediye paketlerine kadar saklardim. Cöpcüymüsüm gercekten de. Ama bunun normal olmadigini bil ve üzerine git. Kendine yaptiginin normal olmadigini hatirlat. Cünkü normal olmadigini biliyoruz. Ha neden baglaniyoruz vardir bir sebebi ama sen kendini tedavi et gerisi önemli degil.
Çok şekersiniz:)Aynen, salya sümük ağladım eşimi aradım beni teselli etsin diye oda şaşırdı .
Bende okumayı çok severim, ve yaklaşık 20 30 tane kitabımi çok üzülerek hediye ettim çünkü evde koyacak yer yok çocuklarımin esyalarindan. Kitaplarımi verirken sanki dostlarımdan ayrılmışım gibi hissetmistimOkumayı sever misiniz?
Referans kitaplar haricinde okudugunuz kitaplar için çözüm üretebildiniz mi?
Maalesef bazı ilgi alanlarımda istifciyim. Fakat konu sahibi gibi davranmadıgım icin enteletüel zevk olarak görülüyor ama üzerimde yük olusturduklarını hissediyorum. Ev mayın tarlası gibi olur diye korkuyorum çünkü yaşlanmış örneklerini bliyorum... Bir dönem kendim de kullandıgım bir kütüphaneye topluca verdim ama içimin sızısını ben biliyorum... Konu sahibini anlıyorum ama çözümüm yok maalesef.
Eşyaları sevip öpme kısmı hariç saklama atıp kıyamama için diyorum ki kesin yengeç burcusun![]()
Okumayı sever misiniz?
Referans kitaplar haricinde okudugunuz kitaplar için çözüm üretebildiniz mi?
Maalesef bazı ilgi alanlarımda istifciyim. Fakat konu sahibi gibi davranmadıgım icin enteletüel zevk olarak görülüyor ama üzerimde yük olusturduklarını hissediyorum. Ev mayın tarlası gibi olur diye korkuyorum çünkü yaşlanmış örneklerini bliyorum... Bir dönem kendim de kullandıgım bir kütüphaneye topluca verdim ama içimin sızısını ben biliyorum... Konu sahibini anlıyorum ama çözümüm yok maalesef.