Esyalari degistirsem mi

Ufak değişikliklerle kendinizi mutlu etmeye çalışsanız. Mesela kırlentleri değiştirseniz, çiçekle yahut aksesuarlarla kombinler yapsanız. Şimdi beğenerek alacağınız mobilyalar belki kendi evinize sığmayacak ya da uymayacak. Biz de evlenirken tayin durumumuz olmamasına rağmen uygun fiyatlı kullanışlı şeyler almaya çalıştık. İlk başlarda arkadaşlarımın son moda koltukları çok hoşuma gidiyordu. Kendi koltuklarımı beğenmiyordum. Şuan kırlent ve avizeleri değiştirdim. Konut kredimiz bitmesine yeni eşya almak için imkanımız olmasına rağmen evimi, eşyalarımı çok seviyorum :) Koltuklarım iyi ki o çok moda olan koltuklardan değil diye şükür ediyorum. Çünkü o dönem çok moda olan koltukların modası geçti, şuan göze hoş gelmiyor :KK49:Benimkiler çok basit, herşeyle kombinlenebilen koltuklardan ve iyi ki öyleler :) Pek çok yorum gibi bence de öncelik evinizi almanız. Bu konuda eşiniz haklı.

Ufak değişikliklerle kendinizi mutlu etmeye çalışsanız. Mesela kırlentleri değiştirseniz, çiçekle yahut aksesuarlarla kombinler yapsanız. Şimdi beğenerek alacağınız mobilyalar belki kendi evinize sığmayacak ya da uymayacak. Biz de evlenirken tayin durumumuz olmamasına rağmen uygun fiyatlı kullanışlı şeyler almaya çalıştık. İlk başlarda arkadaşlarımın son moda koltukları çok hoşuma gidiyordu. Kendi koltuklarımı beğenmiyordum. Şuan kırlent ve avizeleri değiştirdim. Konut kredimiz bitmesine yeni eşya almak için imkanımız olmasına rağmen evimi, eşyalarımı çok seviyorum :) Koltuklarım iyi ki o çok moda olan koltuklardan değil diye şükür ediyorum. Çünkü o dönem çok moda olan koltukların modası geçti, şuan göze hoş gelmiyor :KK49:Benimkiler çok basit, herşeyle kombinlenebilen koltuklardan ve iyi ki öyleler :) Pek çok yorum gibi bence de öncelik evinizi almanız. Bu konuda eşiniz haklı.
Kesinlikle katılıyorum

Altın olarak yapıyoruz birikimi bozmak benimde içimden gelmiyo bu hevesi nasıl kırsam bilmiyorum

Daha basit değişiklikler yapın. Örtü yaptırın koltuklar için, yeni minderler belki. Aksesuar alabilirsiniz değişiklik için. Birde çocuk yoksa eşya değiştirme işini epey erteleyin bence. Evlerde çocuktan sonra çok şey değişiyor inanın.

Kizlar yine size danismak istedigim bir konu var. biz evlenip sark hizmetine gittik esyalarimizi alirken esim bana tekrar donerken degistircez diye soz verdi ve hep ucuzuna kacarak sectik ,guya esyalari getirmeyecektik ve benim Icime sinecek sekilde alacaktik ama donus zamani gelince esim esyalari goturelim olmadi bunlari annemlerin alt kata birakiriz falan dedi cok ucuza gidecek yazik falan dedi bir sekilde esyalari Yeni atandigimiz yere getirdik ben surekli bu esyalari getirmicektik sevmiyorum falan diye soyleniyorum , esimde elimizde az bi birikmis para var ona mi gitsin ev pesinati biriktirelim diyo sizce en azindan salonu kendi istegime gore degistirmeli miyim? Cunku hic hosuma gitmiyor ozeniyorum arkadaslarimda falan herkes zevkine gore dosedi, ama bir yandan evimiz yok oncelik ev olmali diye de dusunuyorum kararsizim
Kiradaysanız kesinlikle değiştirmeyin bence, çünkü ilerde kendi eviniz olduğunda o eşyaların boyutu eve uygun olmayabilir ,ufak değişikliklerle evinizin havasını değiştirebilirsiniz, mesela renkli yastıklar ya da uygun fiyatlı bir perde ,ufak tefek dokunuşlar, ya da koltuk örtüsü mesela,ben sıkılınca öyle yaparım işe de yarar

Kizlar yine size danismak istedigim bir konu var. biz evlenip sark hizmetine gittik esyalarimizi alirken esim bana tekrar donerken degistircez diye soz verdi ve hep ucuzuna kacarak sectik ,guya esyalari getirmeyecektik ve benim Icime sinecek sekilde alacaktik ama donus zamani gelince esim esyalari goturelim olmadi bunlari annemlerin alt kata birakiriz falan dedi cok ucuza gidecek yazik falan dedi bir sekilde esyalari Yeni atandigimiz yere getirdik ben surekli bu esyalari getirmicektik sevmiyorum falan diye soyleniyorum , esimde elimizde az bi birikmis para var ona mi gitsin ev pesinati biriktirelim diyo sizce en azindan salonu kendi istegime gore degistirmeli miyim? Cunku hic hosuma gitmiyor ozeniyorum arkadaslarimda falan herkes zevkine gore dosedi, ama bir yandan evimiz yok oncelik ev olmali diye de dusunuyorum kararsizim
Bence tüm eşyalarınızı kendi evinize gecincr degistirin, şimdilik idare edin....

İlla değiştireceğiniz bir eşya varsa o salon olmasin...

Hep elde gorduklerimize elalem ne derlere takilip omur tuketiyoruz.esin oyle demis ama sartlar su an isteginize el vermiyor.yeni ev alinca esyalar da degisir.
ayy bıktık şu elalemden yıllardır bir tükenmedi çeneleri her şeye maydonoz olmaları ahahaa.

Arkadaşların dediği doğru oğlum 20 aylık, ev evlikten çıktı desem yeridir. Koltuklar' dan memnun değilim hatalı yapılmış, akrabam hediye olarak istenen modeli de yapınca kaldı öyle. Hiç bir zaman ne istek, ne beğeni, ne de moda biter. Pastel tonlardan siyah, beyaz, füme renklerine, çiçeklerden karelere, çizgilere terfi ettik.

Ev alma ihtimaliniz ne kadar yüksek ona göre hareket edin. İçinizde kalmış anlıyorum sizi. Mesela benim verime göre İstanbul dan ev alma ihtimalim %0,00001 falan :) Ömrümün ev peşinatı birikimiyle geçme ihtimali çok yüksek. Eşya değiştirmek için ev almayı bekleyemem o yüzden, eskimişse kırılmışsa değiştiririm. :KK66:

Şaka bir yana birikim yaparak olabilecek gibiyse kırık, bozuk bir durumu yoksa bence evinizi alırken değiştirirsiniz biraz daha dayanın çünkü inanın 2 sene sonra başka bir şey moda olacak onu beğeneceğiz.

Son düzenleme:
Esiniz cok mantikli biri..once ev..5 yillik evliligimde 4 defa tasindim ac gozlu ev sahipleri denk geldi hep..cok sukur simdi lojman cikti rahatiz ve ev pesinati biriktircez ins.evlenirken herseyi icime sinerek aldim yillarca borcunu odedim..esya yuzunden hep maddi olarak kisitlandik..
Evim cok guzel evet ama simdiki aklim olsa tam da esiniz gibi davranirdim

Zengin bile olsam çalışan, işe yarayan eşyayı keyif için değiştirmem. Eskiden olsa içimde kalır bilmemne diye belki değiştirme yanlısı olurdum. Şimdi ise bunun israf olduğunu düşünüyorum.

Eşyanın kölesi olmayın. Dünyada para harcamaya değer o kadar çok şey var ki yani, eşyaya, kıyafete para harcamak çok saçma geliyor bana artık. O parayla ülkeyi gezmek, dünyayı gezmek, hobi yapmak, veya ev almak varken salonun koltuğunu değiştirmeye harcamak.... ne bileyim, saçma işte.

Bence özeniyorsan elinden geldiğince ufak tefek değişiklikler yap sadece. Ekonomik olarak sizi zora sokmayacak şekilde.
Çünkü insan en iyisinden bile sıkılıyor ki...

Back
X