Esyalarimi almama izin vermeyen ailem

Esyalarimi almaya gideyim mi?

• Evet

OY: 29 70,7%
  • Hayir

OY: 12 29,3%

• Ankete Katılan
    41

elaide

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2014
4.277
12.428
Biraz doldum sanirim.

Konularimi biliyorsunuz sanirim artik.
Birkac zamandir artik duzensiz yasamaktan sikildim. Evet birsuru kilik kiyafet esya aldim, corabimdan tokama kadar birseyim yoktu cunku (evimi terkettim). 7 hafta oldu. Bosanmaya karar verdik. Ex esim gecenki avukat gorusmesinde esyalarini alamazsin tarzinda seyler soyledi (tekliflerini kabul etmedim, kizdi dogal olarak). 10 gunlugune yurtdisina gidecegini ogrendim. Evin anahtarlarini degistirmis olabilir, bilmiyorum. Ama yarin esyalarimi gidip alabilmek icin kac gundur sabirsizlaniyorum.
Biraz once annem ve babamla tartistik bu konu uzerine, alma uc kurusluk kiyafet yuzunden 'esyalarimizi caldi bilmem naapti' diye iftira atar bu insanlar diye.
Ben artik 'ilerlemek' istiyorum. Hayatimin 'duzene' girmesini istiyorum. Odam kurulsun, hazirlansin istiyorum. Bu haftanin basinda odama yeni mobilyalar esyalar aldim, hersey kutularla duruyo holde cunku once odamdaki diger esyalarin cikmasi gerek.
Uzatmak istemiyorum; annem geldi biraz once bir ton laf saydi yetmiyormus gibi. 'Yok efendim onlar yuzunden kafayi yiiceksin, davranislarin cok fevri, cok cabuk parliyosun, delirde kurtul' falan tarzinda. Evet empatiden yoksundur sagolsun azcik : )
Soyluyorum, anlatmaya calisiyorum ama lafi oyle yanlis yerlere cekiyorlarki beni inanin cileden cikariyorlar! Ve maalesef kizginlikla bende kirici seyler soyluyorum..

Yarin en azindan anahtar degismismi diye gideyim, degismemisse esyalarimi alip geleyim diyorum izin vermiyorlar.
Ne dersiniz, yinede gideyim mi?

Bu arada belkide yanlis yapiyorumdur. Baba evine donmektense kendi yagimda kavrulabilecegim ufak bi yerim olsa daha mi iyi olurdu. Ben biraz zaman gecsinde oyle diyordum ama belkide bu zaman en dogru zamandir.

Merhaba.
Gelin konusunda biraz fevri davranmıştım size ancak okudukça üzüldüm.
Tabiki gidip eşyalarınızı alın, bırakın ne derlerse desinler. O sizin eşyalarınız ve evinizdi. Bence gitmelisiniz.
Bir de bence de kendi düzeninizi kurun ve ayrı bir eve çıkın

kendi evinize çıkın en azından kendi yağınızda kavrulur gidersiniz eşyaları alıp da emanet edeceğiniz bir arkadaşınız yok mu kendi evinize çıkana kdr bırakmış olursunuz eşyalı bir oda bir salon bile olsa uygun ev blunur nasılsa

Ben haberlerde okudum, doğru muydu bilmiyorum 1+1 evler yasaklanmış sanırım
yok öyle bir şey. sadece tokide artık 1 artı 1 ev yapmayacaklarmış. insanlar, firmalar istedikleri evleri yapar insanların hür iradesine nasıl karışacaklar. yuh artık hani derler ya "biz daha ölmedik" o kadarda değil.

direk 1+1 bir eve çıkın bence. bu hayatınıza müdahalelerin sonu gelmez aynı evdeyken. sonradan baba evine dönmek uyum sağlak zor.
yurtdisinda yasiyorum tatlim, artik kira mi olur, ufak bi ev mi alirim (ipotekle) bilmiyorum, ama benim olsun temiz olsun..
Biraz muhafazakar bir ailem var. Cok rahat ve ozgur yetistik ama yinede kız kısmı yanliz yasamaz yasayamaz oyle kolay kolay.. Uff.

yok öyle bir şey. sadece tokide artık 1 artı 1 ev yapmayacaklarmış. insanlar, firmalar istedikleri evleri yapar insanların hür iradesine nasıl karışacaklar. yuh artık hani derler ya "biz daha ölmedik" o kadarda değil.
:KK23:ben yanlış hatırlıyorum o zaman. Yasaklandı diye biliyodum, hatta ben de demiştim millet nereye oturcak diye. Neyse buna da şükür

Merhaba.
Gelin konusunda biraz fevri davranmıştım size ancak okudukça üzüldüm.
Tabiki gidip eşyalarınızı alın, bırakın ne derlerse desinler. O sizin eşyalarınız ve evinizdi. Bence gitmelisiniz.
Bir de bence de kendi düzeninizi kurun ve ayrı bir eve çıkın
merabalar. evet o konuda cok kisi fevri davrandi bana haha..sorun degil. sizinde hakli oldugunuz konular vardi.

Esya derken, saaaaaadece kendi ozel esyalarimdan bahsediyorum (kilik kiyafet vs ve mutfagim icin aldigim ceyizim). Hazirdi hersey, yani esya almadim yatak odasi disinda. Yatak odasina zaaaaaten elimi bile surmem.

yurtdisinda yasiyorum tatlim, artik kira mi olur, ufak bi ev mi alirim (ipotekle) bilmiyorum, ama benim olsun temiz olsun..
Biraz muhafazakar bir ailem var. Cok rahat ve ozgur yetistik ama yinede kız kısmı yanliz yasamaz yasayamaz oyle kolay kolay.. Uff.
o zaman baştan ne yapın edin ayırın evi. sonradan hiç çıkamazsınız. yakın bir yerden ev bulun ben buldum diyin. emrivaki yapın yani :)

Biraz doldum sanirim.

Konularimi biliyorsunuz sanirim artik.
Birkac zamandir artik duzensiz yasamaktan sikildim. Evet birsuru kilik kiyafet esya aldim, corabimdan tokama kadar birseyim yoktu cunku (evimi terkettim). 7 hafta oldu. Bosanmaya karar verdik. Ex esim gecenki avukat gorusmesinde esyalarini alamazsin tarzinda seyler soyledi (tekliflerini kabul etmedim, kizdi dogal olarak). 10 gunlugune yurtdisina gidecegini ogrendim. Evin anahtarlarini degistirmis olabilir, bilmiyorum. Ama yarin esyalarimi gidip alabilmek icin kac gundur sabirsizlaniyorum.
Biraz once annem ve babamla tartistik bu konu uzerine, alma uc kurusluk kiyafet yuzunden 'esyalarimizi caldi bilmem naapti' diye iftira atar bu insanlar diye.
Ben artik 'ilerlemek' istiyorum. Hayatimin 'duzene' girmesini istiyorum. Odam kurulsun, hazirlansin istiyorum. Bu haftanin basinda odama yeni mobilyalar esyalar aldim, hersey kutularla duruyo holde cunku once odamdaki diger esyalarin cikmasi gerek.
Uzatmak istemiyorum; annem geldi biraz once bir ton laf saydi yetmiyormus gibi. 'Yok efendim onlar yuzunden kafayi yiiceksin, davranislarin cok fevri, cok cabuk parliyosun, delirde kurtul' falan tarzinda. Evet empatiden yoksundur sagolsun azcik : )
Soyluyorum, anlatmaya calisiyorum ama lafi oyle yanlis yerlere cekiyorlarki beni inanin cileden cikariyorlar! Ve maalesef kizginlikla bende kirici seyler soyluyorum..

Yarin en azindan anahtar degismismi diye gideyim, degismemisse esyalarimi alip geleyim diyorum izin vermiyorlar.
Ne dersiniz, yinede gideyim mi?

Bu arada belkide yanlis yapiyorumdur. Baba evine donmektense kendi yagimda kavrulabilecegim ufak bi yerim olsa daha mi iyi olurdu. Ben biraz zaman gecsinde oyle diyordum ama belkide bu zaman en dogru zamandir.
Ben 2 ay yaşadım ailemle. Olmuyor yapamıyorsun. Belki bende çocuk olduğundan yapamadım. Gerçi benim gidecek bir evim vardı (benim ex eşim evi terk etmişti). En mantıklısı 1+1 eve geçmen.

merabalar. evet o konuda cok kisi fevri davrandi bana haha..sorun degil. sizinde hakli oldugunuz konular vardi.

Esya derken, saaaaaadece kendi ozel esyalarimdan bahsediyorum (kilik kiyafet vs ve mutfagim icin aldigim ceyizim). Hazirdi hersey, yani esya almadim yatak odasi disinda. Yatak odasina zaaaaaten elimi bile surmem.
Tabiki alın, yeni evinize lazım olacak bu eşyalar. Özellikle de mutfak malzemeleriniz. Dolabinizi da baştan düzmeye masraf yapmamış olursunuz.
Hem kendi eşyalarınıza da çaldı diyemezler ya. Hem derlerse de desinler. Gidin alın tabiki

:KK23:ben yanlış hatırlıyorum o zaman. Yasaklandı diye biliyodum, hatta ben de demiştim millet nereye oturcak diye. Neyse buna da şükür
haberi buldum hatta.
"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Türkiye’de çekirdek aileye doğru bir yöneliş olduğunu söyledi ve “Aile bütünlüğünü korumak için TOKİ’nin yaptırdığı sosyal konutlarda artık 1+1 dairelere izin vermiyoruz” dedi.
Habertürk gazetesinde yer alan habere göre, bu tip dairelerin aile yapısına uygun olmadığını söyleyen İslam, “Daha önce yapılanlar hak sahiplerine teslim edilecek ama yeni 1+1 konutlar olmayacak” bilgisini verdi."

hep beraber 7 sülale oturup mutsuz kavga gürültü yaşayalım. bizim aile yapımız gelin kaynana görümce elti tek eve doluşup sabah akşam birbirini yemekten ibaret sanırım.

kendi evinize çıkın en azından kendi yağınızda kavrulur gidersiniz eşyaları alıp da emanet edeceğiniz bir arkadaşınız yok mu kendi evinize çıkana kdr bırakmış olursunuz eşyalı bir oda bir salon bile olsa uygun ev blunur nasılsa

Aslinda ayrilik sonrasi bi kendime gelip, nefes alabileyim diye ailemin yaninda keyifli keyifli simartilmak istiyorum. Ama iste duzensiz herseyim, donup dolasip ayni kiyafetleri giymekten midem bulandi artik desem yeri var (evet abartiyorum ama olsun aliskin degilim!). Gercekten okadar anlayisli davraniyorlarki, ama iste bazende okadar ihtiyacim olani degilde etraf ne der mantigiyla konusunca onlar, inanin deli oluyorum. Sanirim nazim sadece onlara geciyor diye boyle ters davraniyorum.

Ben 2 ay yaşadım ailemle. Olmuyor yapamıyorsun. Belki bende çocuk olduğundan yapamadım. Gerçi benim gidecek bir evim vardı (benim ex eşim evi terk etmişti). En mantıklısı 1+1 eve geçmen.
Belki cocukla alakalidir evet. Dedigim gibi rahat olmasina cok rahatim, evde cok buyuk, genis ferah bir odam var (onceki odam cati katindaki oda, cati hakkimi kaybettim maalesef haha..).

Belki biraz sabirla zamana birakmaliyim. Bakalim nasil olacak.

Benzer durumları yaşıyoruz gibi.
Ailesinin ağzına bakan ve eşinin arkasında durmayan bir adam.
1ay ailemin yanındaydım bende.
Çabalamayan bir eş gördüm karşımda ve boşanma kararımı aldım
ve anlaşmalı olarak ikna ettim.Davayı başlattım.
tazminat nafaka talep etmedim.
Çocuğum yok, 1,5 senelik evliyim.
Sadece ziynet eşyalarımı ve aldıklarımı talep ettim.
Kabul etti.
Avukatada eşyaları alacağım günü bildirdim.o ve ailesi uzak dursun diye.
Kamyonu kapıya dayadım.ve aldıklarımı yüklettim.
senin dışında ailen açarsa kapıyı suç.ama sen var isen sorun yok.o evin halkısın.
Evi boşalttıktan sonra koydu ona,seviyorum demeler yuvamız çabuk dağıldı demeler pişmanlıkları başladı.
Pazartesi duruşmam var.
Kararım net.
aile apartmanındaydık.bıktırttılar.
Benzer durumlar yaşıyoruz.
Avukatım bana,boşanmadan önce eşyalarınızı alsanız daha iyi olur demişti.
Çünkü boşandıktan sonra,yetkiniz yok eve girmeye demişti.
Al eşyanı.yatak odanı kullanacak değilsin ama. birine bağışla.yinede ona yaramasın.

Nerde yaşıyorsun canım yurtdışında? Ayrılmana öncelikle cok üzüldüm hayırlı tabi herşeyin ama senin ikametin o evdeyse senin o eve girme alma hakkın var ve bu hırsızlık asla olmaz ailene söyleme arkadaşını al git al eşyalarını

X