esyalarimi toplasam kötü tepkiler alirmiyim...

egal

RÜZGAR ÇOK SERT ESECEK...
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2011
771
7
46
Almanya
merhaba hanimlar..

benim ki pek dert degil ama genede canimi SIKIYOR... öncelikle ben almanyada yasiyorum.kaynanamlarin trde evleri var. ben izine giddikce orda kaliyordum. zaten basta evlenmeden önce öyle anlasildi odanin biri daha dogrusu esimin kaldigi oda bize dösenecekti ve bizim olacakti velhasil öylede oldu o oda bizim diye ben kendi ic camasirimdan özel esyalarima kadar o odaya biraktim...kaynanamlarda almayada ve görümcem evlenip trkiyeye gitti ve 1 ayligina esi onu almanyaya gönderdi gezmeye. görümcem kaynanasiyla yasiyordu problemleri olmus , görümcem kaynanama anlatmis. kaynanamda görümcemin esini arayip bu sekilde olmayacagini evini ayirmasini istemis ve bir sürü tartismalar oldu neyse görümcemle kaynanasinin oturdugu ev lüks bir ev onu satiliga cakardigini fakat satilmadigini, satilir satilmaz evlerini ayiracagini söyledi. kaynanam oyaliyorlar onlar ayirmazlar dedi. ve anlasma yapmislar. damat bey ev satilip yeni ev bulana kadar kaynanamin evinde yasayacaklarmis ve benim odama yerleseceklermis. biraz bozuldum fakat ev sonucda benim degil onlarin kendileri bilir dedim.. ben bu sene trye gidemiyorum seneye gidecegim. ve gittigimde bütün esyalrimi toplayip almanyaya getirecegim( bütün esya dediyse özel esyalarimla , ceyizimi), ve kaynanamlarada esyalari toplu biryere toplanmasini ve sene almak istedigimi ve o odaya gelen yerlessin , misafir odasi olsun diye bosaltmak istedigimi söylemeyi düsünüyorum. tepkisi ne olur bilmiyorum ama ben o odada kalmak istemiyorum hergelen orda kalmaya basladi bende rahat olamiyorum.. neder ne tepki verir bilmiyorum sizlere sorayim dedim . deyimmi demeyyimmi diye.. basta senin dedikleri icin yerlesmistim ceyizlik uyku setimi falan yerlestirdim simdi baskalari kullaniyor bende onlari almak istiyorum sonucta onlari kendi annem aldi. yatagi dolabi haliyi kaynanam aldi zaten onlarida istemiyorum..

Kafam çok karıştı.
Görümce o eve gidecek kocasıyla yaşayacak,sizin de o evde iç çamaşırlarınız var.
Sonrasında koptum.
Görümce tüm eşyalarinızı toplayıp bir köşeye koyacak.Olacak olan bu mesele nedir?

kayınvaliden kızına başka bir oda verseymiş hatta kendi odasını verseymiş....hiç gelinin odası damada verilir mi? nasıl ince düşünemiyor bu insanlar...asıl onların yaptığı ayıp..olay, çeyiz -eşya olayı değil daha özel ama anlayana...

Siz o odayı yılda ortalama ne kadar zaman kullanıyorsunuz ve tamamen sizin eşyalarınızla mı döşeli?

yani benin dedikleri odaya yerlesecekler ve ben o oda benim diye yerlestim. kaynanamlarin dedigine göre 3-5 ay kalacaklar sonra gene benimmis ve bu nedenlerden dolayi artik ben o odaya yerlesmek istemiyorum ve esyalarimi toplayi almanyaya getirmek istiyorum ve kaynanam buna büyük tepki verir gibime geliyor. ben o yatakta birdaha yatmak istemiyorum acikcasi bizim yattigimiz yatakta görümcemler yatacak 3-5 ay degil 1-2 sene kalir ev satilip yeni ev bulunana kadar..

evet çok karışlık olmuş...:26:

aslinda bende esyadan cok o oda o yatakta yatmak istememem. cünkü kaynanam esimin arkadaslarina vermeye kalktiydi ve ben buna bozulmustum bildigi halde simdi damadina vercek. acik acik söylemek gerekirse geceleri o yatakda hicmi iliskiye girmiycekler düsündükce midem bulaniyor.. kaynanama göre birsey yok tekrarda yerlesirmisim ama ben istemiyorum ve bunu nasil söylerim..

Siz o odayı yılda ortalama ne kadar zaman kullanıyorsunuz ve tamamen sizin eşyalarınızla mı döşeli?

senede 1 ay kaliyorum .ne zaman gidecegim belli olmuyor.. ve evlenirken o oda gelinimin ve oglumun dendi yani o oda bizimdi herkesde öyle biliyordu.. vebenim yatak odam yani dügünümde ne alinirsa oraya yerlesiti benim diye. bilirsinizdir belki köyde olan düyünde nekadar cok esyalar gelir ..

Son düzenleme:

Bence bu kadar mesele edecek birşey değil hem 3 ay mı kalacaklar 3 yıl mı kalacaklar bilmiyorsunuz.
Öyle farazi konuşuluyor.
Siz tr yılda 15 gün kalıyorsunuz galiba,evet oda size verilmiş ama sanırım mecburi bir durum var burada.
Siz görümcenizden veya kayınvalidenizden size ait herşeyi paketlemelerini rica edin.
Hatta temizleyip yıkayıp uzun süre kapalı kalacak şekilde paketlettirin.
Ötesine de karışmayın yani bu kadar gerilmeyi gerektirecek birşey yok.
Yani ben odayı istemiyorum o yatakta görümcem kocasıyla şey yapacak falan :)
Bunlara gerek yok bence,o evde yaşayan kimse yoksa o evde kayınvalidenin eviyse kim ihtiyacı var ise o kalır.

ben anladım sanırım olayı mobilyayı değilde özel çamaşırlarını ve çeyizlerini almak istiyorsun bencede al canım sonuçta kullanabilirler onlar senin özelin en önemlisi çeyizin :S

ayrıca bu evde 1 odamı varda onu veriyo bence eşine söyle eşyalar var sorun olur başka bi odaya yerleşşinler bizim özel eşyalarımız falan var diye ikna etsin annesini

O odaya sen yatak odası takımı alıp mı yerleştin?

Siz hic karismayin, esinizi devreye sokun.
Esinize söyleyin " senin ve benim yattigim yatakta, enisten ve ablan yatacak simdi, ben birdaha o yatakta yatmak istemiyorum" deyin ve esinizinde aynen bu sekilde söylesin ve ilaveten annesine esyalari toploplayarak odayi tamamen bosaltmak istedigini söylesin.
Siz karismayin kötü olmayin, birakin esiniz halletsin.

Son düzenleme:
ben anladım sanırım olayı mobilyayı değilde özel çamaşırlarını ve çeyizlerini almak istiyorsun bencede al canım sonuçta kullanabilirler onlar senin özelin en önemlisi çeyizin :S

demek istedigim kismen bu. görümcen kendi yatagini esyalarini getirse sorunya cünkü ev büyük sigar. ama görümcem benim esyalarimi ceyizimi kullanacak. ve bu konularda kaynanam ileri düsanemiyor söz konusu kizi olunca hersey kiymetli..

ben kötü bi durum göremedim sonuçta görümcenizin evliliğini etkileyen bi durumda sizin odanızı kullansın yeter ki evliliği kurtulsun diye düşünmek yerine eşyalarımı toplayım getireyim yanıma diyorsunuz

evet iç çamaşırlarınızın olması kötü ama rica edin birisinden veya siz toplayın ama bunun için tavırlı olduğunuzu göstermeyin

sonuçta sürekli kalmıyorsunuz yılda bir hatta bu yıl gitmeyecekmişsiniz yanlış anlamadıysam ee o zaman boşuna dert ediyorsunuz

O odaya sen yatak odası takımı alıp mı yerleştin?

evet o odada ne varsa benim dügünden kalma.. ve kaynanamin evde lüks iki katli ve 5 odasi var. yer yokmus gibi benim odama yerlestiriyor. neymis kizin esyalari cizilirmi ordan oraya tasinmak iyi degilmis orda kalacaklarmis.

Köy düğününde gelen hediye tenceredir tavadır havludur tepsidir.
Yani öyle ipek nevresim falan gelmez ben zengin bir köyde düğünümden birini köy düğünü yaptım.
Gelenler bunlardı hatta gelen en güzel şey battaniyeydi.
Hediyelerin %10 seçtim aldım gerisini kayınvalideme bıraktım.
Sizde bunları bir paket yaptırırsınız kimsecikler kullanmaz.
Zaten 2 sene sonrasını konuşuyorsunuz şu anda belki boşanacaklar Allah korusun

evet o odada ne varsa benim dügünden kalma.. ve kaynanamin evde lüks iki katli ve 5 odasi var. yer yokmus gibi benim odama yerlestiriyor. neymis kizin esyalari cizilirmi ordan oraya tasinmak iyi degilmis orda kalacaklarmis.

o zaman iş değişir madem ev büyük eşyaları var başka oda da kalsınlar
ama siz değilde eşinizin demesi lazım eşinizin tepkisi ne peki

Bir dakika işin rengi değişti o zaman burada çirkin bir davranış var.
Sen odanı falan toplatma,yapacağın tek şey kapını kilitletmek bir yakının var ise tr de gönder kapını kitlesinler anahtarı alsınlar .
Kayınvalidenin yaptığı şark kurnazlığı !

Bende Almanya da yasiyorum.
Aslinda olay yilda 1 ay kaliyorsun olayi degil.
Ordaki odada kisinin bir nevi evi gibi oluyor.
Söyle düsünün siz evde yoksunuz bir süreligine ve görümceniz zorunlu nedenlerden dolayi 3-5 ay evinize yerlesecek, yatak odanizda yatacak esiyle.
Benimde ilk evlendigimde TR de kayinvalidemin evinde kendime ait yatak odam vardi. Tr deki ceyizim falan o odadaydi ama ben gelirken almanyaya kapisini kilitledim kilidinide yanima alip geldim, sonucta orasi benim özelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…