eşyaların pişmanlığı;evimde oturmaya yer yok

sizlere bir konu danışacağım arkadaşlar... kafam öyle karışık ki... bebek bekliyoruz çok güzel ama şimdiden düşünceler sardı beni evimiz 2+1 saalonum misafir odası ,mobilyalarım avangard kullanışsız bin pişmanım aldığıma güzel görünüyordu ama kullanmayınca bilinmiyor. bir küçük odamız daha var biz orayı gündelik oda yaptık iyi ki de yapmısız salonda asla oturamazdık.yatak odamda rutubet var malesef bebeğimi orada yatıramam.gündelik odayı bebek odası yapacağım sanırım ama büyük salonda da nasıl oturuz :KK43: tüm eşyalarım okdar büyükki.. maddiyat dolayısıyla evden taşınmamız imkansız.bana ne önerebilirsiniz kızlar ne yapmalıyım?
bazen benim göremediğim şeyler hkkında bilgi sahibi olup beni aydınlatıyorsunuz... o yüzden size danışmak istedim

bebek odası alacağına o rutubetli evden tasın dıyenler olmuş
bakın oturdugum semtte kiralar en az 1.500 tl çok aradım uygun ev ama yok 850 tl ye oturuyorum oyuzden butcemi zorlayıp her ay 1500 verırsek bir ay boyunca asla gecınemeyız. değil bebek mutfak masrafını bıle cıkaramayız cunku esım 1.750 tl maas alıyor zaten bu yuzden evden tasınmam olanaksız.
bebek odasına da 1.350 tl ye ikeadan takım yaptım gönlümce neresi cok bunun sorarım size ben instagramdakiler gibi 6bin tl bir bebek odasına veremem verırsem ozman yargılarsınız... lütfen insanların hayatları için ahkam keserken biraz empati yapalım.hevesleri olamazmı insanın .

daha fazla konuya cevap vermeyeceğim... güzel fikirler veren herkese binlerce teşekkürler hepsini değerlendireceğim... buraya fikir almak için yazdım yazmadan öncede bin kere düşündüm acaba buna da bişi diyen olurmu diye neden desinler dedim demezler dedim ama yanılmamışım yerin dibine sokma sinir bozma işlemı tamamlandı bazılarının...
son söz kadının kadından başka düşmanı yoktur bir kez daha anladım hata yapmışım konu açarak bütün güzel insanlara sevgiler...
Ya daha fazla cevap vermicem yazmissiniz ama nazicazne fikir beyan etmek istedim zamaninda koltuklar icin yaptiginiz hatayi bebek odasinda da yapmak uzeresiniz. Benim oglum 1 yasinda ve daha dogru duzgun park yataginda bile yatmiyor hep yanimda sizinde muhtemelen oyle olucak bence oda takimi almak icin 1 2 bekleyin belki kismek buyuk bir eve tasinirsiniz bebek kismetiyle geliyor inanin o yizden acele edip daha dogmadan duzeninizi bozmayin bi dogsun biraz buyusun o zaman bakarsiniz duruma

sadece beşik istemıyorum ama hevesim var bebek odası istiyorum ilk bebegımız:KK43: yoksa beşik sığar salona da gunluk odaya da
Benımde benek odası hevesim vardı evin üç artı bir ama gereksız oldugu gercegini kabul ettim bi beşik aldık koyduk odaya. Sen nerde bebek orda bebek odasında uyuyamazsınkı. Bence yatak odanı degiştirmeliydın. Ve bir beşik işini görürdü. Oglum büyüdüğünde gzüeş bir cocuk odası alacagım inşh.

Canım madem bebek odası yaptın o odaya mutlaka senınde yatabılecegın bir yatak at. Eşin sizinle uyuyamaz çünkü bı düzenlerı olmuyor eee uykusuzda işe gidemezler. Bizim bir odada sadece yek kişil baza var eşim orda uyuyor genelde napalım idare edecez oglumuz biraz düzene girene kadar.

Bence mobilyaları satın evi ferahlatın, hem odanızıda belki tadilat yaptırırsınız (rutubet önleyici boya vs), bebeğiniz hayırlı sağlıklı olsun inşallah

Keşke evlenirken büyüklerden akil veren olsaymis ya bu misafir odasi başa bela resmen boşuna yer işgal etmekten başka ise yaramiyor.
En iyisi evde nasil rahat edeceksen o eşyalarla döşemek. Allahtan eşyada gösterişte işim yok evimi ona göre döşedim. Çocuk odasi bebek küçükken çok gereksiz yine de almadim. Park yatak 2 yasina kadar iş gördü sonra da bi baza bi dolap aldim tamamdir. İnan sosyal medyadaki gösterişli evlerin çoğu gereksiz kalabalik yani çoğu da parayi nereye harcayacagini sasirmis insanlar. Kocam 1750 TL maaş alsaydi asla kendimi zora sokup da bebek odak takimi yapmaya ugrasmazdim. Tüm esyalari satip salona bi L koltuk TV unitesi ve TV küçük odayi da simdi bos birakirsan ilerde ihtiyaç oluştukça döşersin. Eşya ne kadar az ve öz olursa o kadar iyi.

Bebek odasını yapmak istiyorsanız diğer eşyadan vazgeçeceksiniz ya bi depoya olmazsa da satabilirsiniz hayırlı olsun canım bebeğin

laf sokuyorsunuz yani?
Ay gosterıs ne alaka bende bunu anlamyorum beyenmıs almıs yenı evlenıo ve onubsevmıs bu bı zevk meselesıdr zevkler renkler tartslmaz neyse bende senın konudan muazdarjpm kıracıyım yenı evlı sayılrm bulndum semtwn cıkamam kırakr ucmus evım 3 oda gercı ama arka oda rutubetlı orayı kıler yaptjm cocunu orda yatrmm orda mısfr yatagı var ve yeterınce cok kucuk bı oda zaten cocuk odası sıgmaz sıgsada rutubet var olmaz otrma odam o odaya sıgmıo ve salonumla alakasız yanı salonada yerlestemem yerlestrsem salonum da kucuk yatak odam ful cakılı ben kırada oldum ıcın suanda cocuk odası yapmayım dedjm seneye elumız bolasr cıkrız dıe dusnyorum bıtne park besık alcam benım ıtma odam puf guzel koltklar cocum odasınada cok uygun kolkuklrımun ıkısını anenlerın depoya kaldracagım puf duracak emzırmk ıcın alt destmek ıcın park besıde puf rengınde alcam bıde kucuk komıdın alcam bıde kucuk dolap belrledım benımklıerde besıkle fln 1400 gelıo televızyonumu rutubetlı odaya koyabılrım telwvızyon rutubet tuymaz sonucta

Bebek emzirmek ya da altını değişmek için de olsa yatak odanıza girecek. Etkilenmemesi için lütfen oda bütçesini küf yapmaz yalıtım malzemelerine ayırın. Bebek odası en fazla 2-3 sene sonra kullanılmayacak. Ama sağlık bize ömür boyu lazım. Sadece bebek değil senin sağlığın da iyi olmalı ki daha iyi bakmalısın bebeğine. Çok istiyorsan yatak odanda ona bir köşe yapabilirsin. Bir cibinlik, içine renkli yastıklar ve üste bir iki raf bile işini görür. Hem de bebek ilk zamanlar sık emeceği için sana da kolaylık olur.

bo2.jpg

Ben bu kadar mesaj ve yorumdan sonra neye karar verdiginizi cok merak ediyorum :) bir degisim yapilacaksa bence dogumdan once yapin sonra vakit ve enerji kalmayacaktir

Yeni gelin evleri diye face de bi sayfa var en güzel evler bence yabancı ülkede yaşayanların evleri.
Çok sade ve asil eşyalar.
Hiçbirinde misafir odası ayrımı da yok.
Bizimkilerin evlerine bakıyorum bazıları sanki müze döşemiş saray döşemiş gibi ağır mobilyalar falan ya gerçekten gösteriş yapıcaz diye basitlik oluşuyor. Hele ufacık salonlara kocaman mobilyalar gümüşlükler konsollar yemek masaları falan oldukça gereksiz ve göz yorucu.

bende anlamadım ki 1 küsür liralık bebek odası alacagım dert oldu... herkes hayatındaki dolumları burda birilerıne çatarak deşarj oluyor sanırım valla açtııma acacagıma pişman oldum konuyu... cok teşekkürler

Aynen yaa çok garip... Bu kadar bebek odasını kim satın alıyor anlamadım...

Şimdiki aklım olsa evimin yarısı olmazdı diyorum ben de hep. Ne gereksiz şeyler almışız evi doldurmuşuz çoğunu dağıttık Allah'a şükür, sade insanı daha az yoran bir evim oldu =) Ama bebek odası biz de yaptık bence kullanışlı iyi ki de yapmışım diyorum çünkü kızımı 11 aylıktan beri kendi odasında yatırıyorum. Hatta karyolası çok alçak, yere de park yatağının içindeki yatağı koydum yuvarlanırsa yumuşak zemine yuvarlansın diye, yan yana yatıp uyuyoruz sonra ben kalkıyorum, o da uyanınca yastığını eline alıp yanımıza geliyor =) Çocuğun kendi odası kendi yatağı olması ve bunun ayrımında olması güzel bişey, hadi kızım yatağa diyince kendi yatağına gitmesi daha büyük yaşlarda olabilecek anne baba yatağından ayrılma sıkıntılarını yaşatmıyor en azından. Bence siz evdeki gereksiz herşeyi satın yerine hem bebeğinize oda yapın hem daha kullanışlı çocukla birlikte daha rahat edilebilir eşyalar alın, hem tebdili mekanda ferahlık vardır siz de rahatlarsınız =) Küf konusunda da küf önleyen boyalar var onunla rutubeti engelleyebilirsiniz. Eski evimde de vardı nelerle sildiysek bikaç güne yine aynı oluyordu maalesef, kesin çözüm mantolama ama boya da baya işe yarıyormuş sanırım. Allah sağlıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin inşallah =)

Ben salonuma vitrin gümüşlük almadım bebeğim yok olsa oda yapmam beşik yeter. sizi de anlıyorum heves ediyorsunuz ama her şey bir hevesle alınınca evde yaşam alanı kalmıyor.. Nasıl mutlu olacaksanız öyle yapın sağlıkla da bebeğinizi kucaklayın inşallah..

sizlere bir konu danışacağım arkadaşlar... kafam öyle karışık ki... bebek bekliyoruz çok güzel ama şimdiden düşünceler sardı beni evimiz 2+1 saalonum misafir odası ,mobilyalarım avangard kullanışsız bin pişmanım aldığıma güzel görünüyordu ama kullanmayınca bilinmiyor. bir küçük odamız daha var biz orayı gündelik oda yaptık iyi ki de yapmısız salonda asla oturamazdık.yatak odamda rutubet var malesef bebeğimi orada yatıramam.gündelik odayı bebek odası yapacağım sanırım ama büyük salonda da nasıl oturuz :KK43: tüm eşyalarım okdar büyükki.. maddiyat dolayısıyla evden taşınmamız imkansız.bana ne önerebilirsiniz kızlar ne yapmalıyım?
bazen benim göremediğim şeyler hkkında bilgi sahibi olup beni aydınlatıyorsunuz... o yüzden size danışmak istedim

bebek odası alacağına o rutubetli evden tasın dıyenler olmuş
bakın oturdugum semtte kiralar en az 1.500 tl çok aradım uygun ev ama yok 850 tl ye oturuyorum oyuzden butcemi zorlayıp her ay 1500 verırsek bir ay boyunca asla gecınemeyız. değil bebek mutfak masrafını bıle cıkaramayız cunku esım 1.750 tl maas alıyor zaten bu yuzden evden tasınmam olanaksız.
bebek odasına da 1.350 tl ye ikeadan takım yaptım gönlümce neresi cok bunun sorarım size ben instagramdakiler gibi 6bin tl bir bebek odasına veremem verırsem ozman yargılarsınız... lütfen insanların hayatları için ahkam keserken biraz empati yapalım.hevesleri olamazmı insanın .

daha fazla konuya cevap vermeyeceğim... güzel fikirler veren herkese binlerce teşekkürler hepsini değerlendireceğim... buraya fikir almak için yazdım yazmadan öncede bin kere düşündüm acaba buna da bişi diyen olurmu diye neden desinler dedim demezler dedim ama yanılmamışım yerin dibine sokma sinir bozma işlemı tamamlandı bazılarının...
son söz kadının kadından başka düşmanı yoktur bir kez daha anladım hata yapmışım konu açarak bütün güzel insanlara sevgiler...
cnm ne kafana takıyorsun burda abu sabuk konuşup kendini tatmin eden çok banada biri yapmıştı sonra konularına baktım birine dava acacak duruma gelmiş yahuu bu kadar bir insan o duruma niye gelir dedim kendikendime
burda bile insanlara sarıyorsa cevresindekilerin vay haline bazısı da var ara kabartıp banlan diye bakıyor o yüzden hiç cvp bile verme
kendileriyle sorunları var sataşacak yer arıyorlar aç konuyu hoşuna gitmediyse yazma uğraşma

Salondaki eşyalarını sat canımikinci elciye oturma odasındakileri salona tası o odayı da bebişine yap .
Yemin ediyorum eşyadan nefret ediyorum fırlatıp atıveresim geliyor benim de hepsini

Back
X