Ya ilk 3-4 sayfayı okudum ama dayanamadım gerisine.. Anlamadığım niye konu sahibinin çocuk odası yapmak istemesine bu kadar yüklenildi? Konusunu nasıl bir çözüm üretebilirim diye yardım almak için açmış ama maşallah sorusu haricinde herşeyini eleştirip yerden yere vurmuşsunuz. Merak ediyorum hanginiz evlenirken kendi başınıza aldığınız eşyalarınızın hiçbirinden şikayetçi değilsiniz? Ben inanmıyorum alıp beğenmediğiniz eşyalar olmadığına..
Konu sahibi arkadaşım kim ne derse desin heves ettiysen bütçene göre bir bebek odası yap elbette. Her çocuk farklı mizaçta doğuyor. Benim oğlum allah nasip ederse 10.ayını dolduracak. Öyle cicili bicili bebek odası değil de bebek ve genç odası arası mobilya takımı aldım. Oyuncakla, halıyla, renkli kumaş-kağıtla vs süsleyip bebek odası görünümüne getirdim. Şu an oğlum odasındaki beşikte uyuyor, odasında oynuyor, ben oğlumu odasındaki emzirme sandalyemde emzirip uyutuyorum vs vs. Hani bebek odası yaptım işe yaramadı, çok gereksiz demişler ya bazı arkadaşlar; sana kalmış işte bak biz kullanıyoruz. Çalışma odamı bozdum ben de bebek odası için. Oturma odamı elden geçirdim. Mesela kütüphanemi oturma odama taşıdım, tv ünitemi elden çıkardım, yeni bir tane aldım falan. Sana da tavsiyem imkanın varsa salon mobilyalarını sat. Hatta istersen oturma odanı da sat, eline geçen parayla şu an ihtiyaç gördüğün, işini görecek, rahat edeceğin bir takım al salonuna. Oturma odanı da bebek odası yap, gönlünde ne varsa imkanın dahilinde yap. Kim ne derse desin, senin hayalin senin mutluluğun. Sen gerekli görüyorsan gereklidir. Söz konusu bebek odası olunca sadece senin ve eşinin hayallerini düşün, sizin fikirlerinize öncelik ver. Hayırlı doğumlar, inşallah evladını vaktinle sağlıkla kucağına alırsın..
İnsanlar fikirlerlerini, tecrübelerini paylaşmalı elbette ama linç etmişsiniz resmen hamile kadını ya.. Herkes aynı tercihleri yapacak, aynı şeyleri yaşayacak diye birşey yok.. Niye hep tek taraflı bakıyoruz olaylara..