eşyaların pişmanlığı;evimde oturmaya yer yok

Evlenirken gösteriş amaçlı alınan eşyalar, kullanışlı değil, kalabalıktan oturamıyorsunuz dahi.
Kuzenim böyleydi evlenirken. Şunun salonu böyle benim olmasın mı? Bunun yatağı şöyle benim neyim eksik diye diye evi doldurdu. Mobilya dükkanı gibi evi var :) Şimdi 2 çocukla adım atacak yer bulamıyorlar. Her şey hevesle olmuyor. 2 ay kullandıktan sonra eşyalardan bile bıkıyor insan. Önemli olan kullanışlı, ferah eşyalar seçebilmek. Hele ki kiradaysan.

Eğer günlük odanızdaki eşyalardan memnun değilseniz, salondaki eşyalarla beraber onları da satın. Yaşam odasına alınan eşyalar daha minimal olduğu için genelde salonda kaybolabilir. Sattığınız parayla salona spor şık bir takım alın. Hem günlük, hem de misafir kullanımına uygun olur ve bebek odası kurmak için yer açılır.

Eviniz 2+1 degil 3+1 bile olsa bir odayi kullanissiz devasa mobilyalarla doldurmaniz ne kadar dogru? Onlarin kapladigi alana, o odanin isinmasi icin kullandiginiz enerjiye, temizligine ayirdiginiz zamana bile yazik. Salon mobilyalarinizi komple elden çıkarın, genis genis orada oturun, bebeginize de uzun sure kullanabilecegi bir oda alin.
Cocuk odasinin gerekliligine inananlardanim, kizim 4 yasinda ve 3-4 aylikken odasinda yatmaya basladi, 1 yasindan beri o odasini sahiplenmis durumda. Kendine ait bir yasam alani olmasi gerekli de zaten. Buyuyebilen yatakli bir oda almistik yataginda ben bile rahatlikla yatiyorum, uzun yillar kullanabilecegi bir şey, neden gereksiz olsun ki.

6+1 evde oturuyorum, öyle günlük oturma odam yok...Misafirimi de aynı oda da ağırlıyorum kendim günlükte aynı oda da oturuyorum. İki kızımız var 7 yaşında olanın kendi oda takımı var. 1,5 yaşında ki kızımın odası ayrı ama bir dolap ve bir park yatak var. Heveslerinize yenilip sonradan pişman olmayın. Hele hele yeni doğacak bebeğe yapılacak oda tamamen savurganlık. Bir park yatak alın, salonda ki koltuklarını ve oturma odanızda ki koltukları satın. Salona güzel rahat bir takım alın. Çocuk odasına da bir park yatak alın tamam.

6+1 evde oturuyorum, öyle günlük oturma odam yok...Misafirimi de aynı oda da ağırlıyorum kendim günlükte aynı oda da oturuyorum. İki kızımız var 7 yaşında olanın kendi oda takımı var. 1,5 yaşında ki kızımın odası ayrı ama bir dolap ve bir park yatak var. Heveslerinize yenilip sonradan pişman olmayın. Hele hele yeni doğacak bebeğe yapılacak oda tamamen savurganlık. Bir park yatak alın, salonda ki koltuklarını ve oturma odanızda ki koltukları satın. Salona güzel rahat bir takım alın. Çocuk odasına da bir park yatak alın tamam.

Dubleks sanırım. Zor olmuyor mu temizliği ?

Salonda orta sehpa , gümüşlük tarzı şeyler varsa onları ailenize gönderin. Bu iki şeyin kalkması demek kocaman bir rahatlık demek.
Sizin de ruhunuz açılır biraz.
Gerekirse antrede yer varsa bir dolap yaptırırsınız gömme dolap tarzı, günlük eşyaları orada saklarsınız

İkinci ellere satın istemediğiniz oturma grubunu.. Zaten kullanmaktan kaçınıyormuşsunuz.. Hiç kırık dökük bişeyi olmadığı için de değerinin cok altında gitmez zaten.. Bebek odasının da masrafı cıkmıs olur aradan.. Bu arada sağlıkla büyütün bebeğinizi inş..

Zamanında avangard mobilyaları alırken de böyle çeyiz hevesinden almıştınız. Şimdi bebek odasına aynı şeyi yapıyorsunuz 3 yıl sonra çocuk odası yapmak isteyeceksiniz. Bu eşya alma hevesi konusunda biraz akıllanmanız lazım. Küçük odayı öyle bebek odası gibi yapmayın daha kullanışlı bir orurma odası tarzında olsun. Açılan koltuk koyun orda uyumak istediğinizde açar beraber bile orda yatarsınız eşinle. Bi yatak bi şifonyer yeter bebeğe. Şuanki mobilyalarınızla da bu havayı sağlayabilirsiniz belki. Ama tvyi kaldırın ordan Salon öobilyalarını depoya kldırın. L koltuk alın. Rahat rahat oturursunuz. Tv salonda olsun.

bir bebek ilk aylar annenin yanında oluyor sürekli. yanı bebek odası yapmanız mümkün değil. çünkü sürekli emme ihtiyacı oluyor. git gel de olmuyor. şimdiden bunu düşünmeyin bence. yatak odanızı o gündelik odaya taşıyın en iyisi. ilerleyen zamanlarda bebğin durumuna göre karar verirsiniz.

Dubleks sanırım. Zor olmuyor mu temizliği ?

Evet dubleks, her hafta kadın geliyor canım. Bir hafta perşembe-cuma 2 gün geliyor, diğer hafta sadece cuma geliyor.Buna rağmen zor, çünkü eşim çok titiz.Her akşam illa ki mutfak salon girişler süpürülüyor. Ben süpürüyorsam eşim siliyor,toz alıyor falan. Allah'tan üst katta sadece yatıyoruz temiz kalıyor, sadece tuvaletler ve banyolar yoruyor.

Evim 3+1 bebek için boş odamız var. Eğer fazladan dolabım olsaydı takım almaz onu kullanırdım. İlerde kullanabileceği süsleri değişince çocuk odasına rahat dönüşebilecek takım aldık. Beşikte büyüyen beşik.

Çocukken odam olsun isterdim. Kendi özel alanım olsun. Ama şartlar el vermedi. Allah nasip ederde bir çocuk daha istersem onun için de oturma odamı çocuk odasına çeviririm. Salonu satar, hem salon hem oturma odası olur.

Bebek için alınanları odasına koymak güzel bence. Uzun süre kullanabileceği takım al. Salonu da sat gitsin. Fiyat olarak uygun takımlar var.

İkinci el hiç olmadık ziyan paraya gider bunu da unutmayın. Bence eskitene kadar kullanıp değş
Hee tabi bu arada evde birde köpeğimiz var, o yüzden ekstra bir temizlik oluyor :)

Oyy bende de üç kedi var :) Allahtan ev 3+1 :D her odaya bir kedi koydum evin keyfini onlar sürüyor valla :)

Benim evim 160 m2 3+1 ..ev sahibiyim. Çocuk odam da bomboş ve ilk bebeğim olck Allhın izniyle. Yinede standart bi park yatak aldım. 3-4 yaşına gelince odasını kurucam inşllh.. Sizin eviniz bu kadar kuçukken bnce oda kurmak çok fuzuli.
Katılıyorum

Evet dubleks, her hafta kadın geliyor canım. Bir hafta perşembe-cuma 2 gün geliyor, diğer hafta sadece cuma geliyor.Buna rağmen zor, çünkü eşim çok titiz.Her akşam illa ki mutfak salon girişler süpürülüyor. Ben süpürüyorsam eşim siliyor,toz alıyor falan. Allah'tan üst katta sadece yatıyoruz temiz kalıyor, sadece tuvaletler ve banyolar yoruyor.

Benim ilk evim şu 30 katlı dev binalardan bir sitedeydi ve balkon yoktu ev 2+1 di. Şimdi iki balkon ev 3+1 ve bana zor geliyor temizlemek. Dubleks evi çok severim ama gözüm korkar temizliğinden. Yardımcı ile olur ancak e sizde alıyormuşsunuz zaten. Ev büyüdükçe derdi de büyüyormuş anladım.

Ohoo bir heves ediyorum adi altinda bir hata yapmissiniz simdi de cocuk odasi alarak ikinci hatayi yapacagim diyorsunuz.

Onun icin de bir konu acarsiniz.

Benim ayri cocuk odam oldugu halde bir park yatak bir de dolap aldim bebegin kiyafetlerini koyacak kadar. 4 yasina gelsin hele kendi secer.

Oyy bende de üç kedi var :) Allahtan ev 3+1 :KK70: her odaya bir kedi koydum evin keyfini onlar sürüyor valla :)

Bizde 1 tane ama 10 taneye bedel, 7 yaşında Golden Retriever maşallah 30 kiloydu en son :) Birde 2 çocuk etti mi size 3 çocuk :)

Benim ilk evim şu 30 katlı dev binalardan bir sitedeydi ve balkon yoktu ev 2+1 di. Şimdi iki balkon ev 3+1 ve bana zor geliyor temizlemek. Dubleks evi çok severim ama gözüm korkar temizliğinden. Yardımcı ile olur ancak e sizde alıyormuşsunuz zaten. Ev büyüdükçe derdi de büyüyormuş anladım.

Kesinlikle büyüyor, evlendiğim evim 2+1'di. Burayı alınca evi hiç dolduramayacağımı düşünmüştüm, yine de çok eşyam yoktur. Annem hep "koca ev bomboş" der,istiyor konsol, gümüşlük gemi gibi yemek masası falan alayım ama yok :)

Yatak odasında rutubet var yatıramam bebeği demişsiniz ya benim de aklıma oda değiştirmek fikri geldi. Yatak odanızı rutubetsiz bir diğer odayla değiştirip bebeği de yatak odanızda yatırsanız olmaz mı?

avangard mobilya zor canım evlenirkengüzel olsun diyorsun. şimdi mobilya alcak olsam oturna odasına mesela iskandinav çekmesi temizliği kolay öyle oturma takımı alırdım. mesela oturma odasında koaman tv nitem vardı üç yıl çekebildim attım sonra valla

Back
X