Esylarimin ben kullanamadan kullanilmasi

Eger evinizin kullanilmasini istemiyorsaniz bir temizlik şirketiyle anlasmaliydiniz. Böylece evinize sizden baska kimse girmezdi.
Niyetimiz seneye öyle yaptirmakti, fakat önce davranmislar sagolsunlar, zaten sorun degil, istedikleri zaman gitsinler kalsinlar, sadece o an öyle düsündüm pisman oldum

Ya Allah rizasi icin yazismalari konuyu tam okumayanlar sinir bozucu yorum yazmasin artik yeter ciddiye almiyorum cevapta yazmayacagim

Umarim bu sefer basligla laf etmezsiniz:) bu soruyu dünden beri kendime
Soruyorum hemde vicdan azabi cekiyorum aklima böyle bisey geldigi icin sizce haksizmiyim, söyle baslayaylm biz Almanyada yasiyoruz ve bu sene izinde rahat edelim diye Türkiyeden ev aldik, insaat pisligi duruyordu son hafta aldigimiz icin temizleyemeden geldik, esimin ailesi sagolsun Hepsi gitmis temizlemis, cok memnun oldum, gecen gün ankastrem
Geldi ocagim firinim yepyeni, fakat ben hep istedim ki tertemizken ben ilk kullanayim, bugün gördüm ki bizlm eve gitmisler ufak tefek seyleri Hallediyolar:KK43: ve kayinvalidem ocagi kullanmis:KK43: oturmuslar balkonda keyif yapiyorlar, üzüldüm sanki esimede bisey diyemiyorum yanlis anlar diye, Sizce abartiyormuyum kötü bir insanmiyim ben :KK43: sagolun cevaplariniz icin
Evet.. üzgünüm ama evet..

Çok sağ olun yorumunuz için, normalde ben böyle şeyleri asla sorun etmem, şöyle söyleyeyim bizim zorluklarla alabildigimiz ilk evimiz, burada yaşadığımız evde kiracıyız geldiğinde evde 40 yıllık mutfak vardı ve ben onu kullandım ozamanlar çok istedim almayı fakat maddi durumumuz yetmedi, simdi Allaha bin sükür krediylede olsa alabildik, öyle sacma bir heves görünce dedim keske ilk ben kullansaydim, Ama gercekten fark ettim
Vicdan yaptim zaten ondan yazdim, yoksa asla
Sorun yapmam, gitsinler kalsinlar ne var sanki ev degilmi
Olsun dürüstçe içinizden geçenleri yazmışsınız. Siz onlardan temizlik yapmalarını bekleyip sonra da ama yemek falan pişirmeyin diye düşünmemişsiniz ki. Onlardan temizlik beklememişsiniz, onlar yapınca da siz kendinizce eşyaları bir hevesle bekliyorsanız sadece ona takılmışsınız. Sizi o inşaat pisliğinden kurtarmaları da büyük bir iyilik aslında ama başka ayrıntılara zihniniz odaklanmış. Belki de dediğin gibi yeni eşya hevesiyle bir an düşünemedin. Onlara bir şey dememişsin nasılsa bir sorun olmaz.

Soruyorum hemde vicdan azabi cekiyorum aklima böyle bisey geldigi icin sizce haksizmiyim, söyle baslayaylm biz Almanyada yasiyoruz ve bu sene izinde rahat edelim diye Türkiyeden ev aldik, insaat pisligi duruyordu son hafta aldigimiz icin temizleyemeden geldik, esimin ailesi sagolsun Hepsi gitmis temizlemis, cok memnun oldum, gecen gün ankastrem
Geldi ocagim firinim yepyeni, fakat ben hep istedim ki tertemizken ben ilk kullanayim, bugün gördüm ki bizlm eve gitmisler ufak tefek seyleri Hallediyolar:KK43: ve kayinvalidem ocagi kullanmis:KK43: oturmuslar balkonda keyif yapiyorlar, üzüldüm sanki esimede bisey diyemiyorum yanlis anlar diye, Sizce abartiyormuyum kötü bir insanmiyim ben :KK43: sagolun cevaplariniz icin
O zaman evinide ilk temizleyen sen olsaydın 🤷🏻‍♀️ Hem başkaları evini temizlesin hemde oturup bi çay bile içemesin pardonda neyin kafası bu ? Abartmak değil bu nankörlük yaptığınız.

Niyetimiz seneye öyle yaptirmakti, fakat önce davranmislar sagolsunlar, zaten sorun degil, istedikleri zaman gitsinler kalsinlar, sadece o an öyle düsündüm pisman oldum
Bazen olur öyle... Ama degerlerini bilin. Esyalar geçici insan kirmaya değmez. Eskiyince yeniden alırsınız. Bende yurtdisindayim senede kalsak kalsak en fazla 1 2 ay... olduklari yerde eskiyorlar.

Ben mesela kitabımı kimseyle paylaşmam.

eşyayı ilk kez kullanmak istemenizi anlıyorum.

bu durumda evi kendiniz temizliceksiniz.

İnsalara hizmetçilik yaptırıp sonra neden çay ıctınız demek çok tuhaf.

bir de insanlar oglunun evınde çay içemeyecek mi yA.

yatak odanıza Falan girilse tamam da çay altı üstü mutfağa nasıl girmicek köle mi bu adamlar ?

Sizi anlamaya çalışıyorum yeni evliyken daha evimde kalmadan birileri Kullanmıştı ama laf etmeye hakkım yoktu sadece kullanırken özenmelerini isterdim. İşte Hiç açmadığım demliğin sapı yanmasa Vs gibi. Ama buna da laf demeye hakkım yoktu zira insanlar beni sayıp evini temizlemiş yorgun düşüp oturmuşlar. Gelince hepsine hediye aldım teşekkür adına

Sizi anlamaya çalışıyorum yeni evliyken daha evimde kalmadan birileri Kullanmıştı ama laf etmeye hakkım yoktu sadece kullanırken özenmelerini isterdim. İşte Hiç açmadığım demliğin sapı yanmasa Vs gibi. Ama buna da laf demeye hakkım yoktu zira insanlar beni sayıp evini temizlemiş yorgun düşüp oturmuşlar. Gelince hepsine hediye aldım teşekkür adına
Cok Haklisiniz bende asla laf etmem cok mutlu oldum yardimlari icin, bende hediye aliyorum her sene bu sene dahada fazla alacagim, bi an öyle düsünmem cok yanlisti

Yahu bazı insanlar gerçekten nasıl bir ruh halinde böyle konular açıyor anlamış değilim. Evini temizlesinler memnun ol ama mutfakta ocak kullansınlar takıntı yap. Çocuk çocuk işler. Ya bi git ya

Eve temizlikçi gitse bile arayıp ben yokum ama siz çayı demleyin için denir. Yemek sipariş verilir. Verilmiyorsa onların mutfakta bir şey hazırlanması asla garip karşılanmaz.

Eş ailesinin bu tarz takıntılarımıza dahil olmasını istemiyorsak iş yapmalarını da beklemeyeceğiz. Ki sizim dediğiniz olay vicdansızlığa girer.

Şu an size evet kötü bir insansınız derdim ama belki yeni evin heyecanıyla öyle bir düşünceye girmişsiniz. Yahu insanlar gitmiş evinizi temizlemiş o kadar. Bu zamanda hangi kaynana görümce temizler. İnşaat temizliği üstelik. Siz onlara minnet edeceğinize teşekkür edeceğinize ocağımı kullanmışlar diyorsunuz pes yani. O kadar yorgunluktan sonra bir kahve keyfi yapmışlar temizledikleri evin balkonunda veya acıkmışlar çok mu yani. Pes diyorum

Valahi hayret bisey yaa ocağı ilk kullanmadı diye dert yapıyor musluğu ilk sen açmadın diye de koni açsaydınız sanırsınız yatağınıza yatti yani madem öyle kendi evinizi kendiniz temizleseydiniz sizin evinizede gelinmez mazallah wc falan giderler taharet musluğunu ilk kullanmadim diye kovalarsınız

Geldi ocagim firinim yepyeni, fakat ben hep istedim ki tertemizken ben ilk kullanayim, bugün gördüm ki bizlm eve gitmisler ufak tefek seyleri Hallediyolar:( ve kayinvalidem ocagi kullanmis:( oturmuslar balkonda keyif yapiyorlar, üzüldüm sanki esimede bisey diyemiyorum yanlis anlar diye, Sizce abartiyormuyum kötü bir insanmiyim ben :( sagolun cevaplariniz icin
Abartıyorsunuz.. Abartıyor olmanız kötü bir insan olduğunuz anlamına gelmez.. Ama bu kadar size yardımcı olan insanların da evde ihtiyaçlarını karşılamış olmalarına karşılık ocağınızı kullandı diye üzülmeniz sanki biraz bencilce.. Hem sizin evinizi temizleyecekler işinizi görecekler hem de acıkınca ya da oturup bir çay içmek istediklerinde gidip kendi evlerinde mi ocağı kullanacaklar..😶 Kullandılar da berbat mı ettiler yine yeni onlar hatta ilk bir sene hep yeni sayılır bana göre

İzin kullanacağınız ev yılda en fazla 1 ay kullanilacaktir asıl hayatınızı surdureceginiz ev bile değil diyeyim ki çeyiz duzmus yeni gelin hevesi varmış. Kayınvalidn inşaat pisliğini temizleyip yorgun argın ter içinde koşa koşa evden çıkacak miydi beklentin nedir ? Siz gelene kadar kimbilir kaç ay geçecek evi müze gibi izleyecekler miydi? Kendi annen olsa gözüne batmaz ama adı kaynana. Sakın eşine bunun imasini bile yapıp kendini küçük düşürme

Ya siz benim aile yasantimi sevgimi nasil sorgulqyabilirsiniz? Ben zaten yanlis düsündüm o an diyorum dertlesmek icin yaziyorum gelen yorumlara bak, kötüsün, sevmiyorsun, bencilsin , düsüncesizsin, fesatsin, saka gibisiniz ya
Ama siz de kötü müyüm ben diye sormuşsunuz.

Back
X