Esylarimin ben kullanamadan kullanilmasi

babasi evladina bag bagislamis evlat babasina icinden bir salkim uzum vermemis..

o hesap esiniz size ev aliyor. anasinin babasinin bir cay demleyip icmesinde gozunuz kaliyor.

bu kadar basit dusunmeyin ya.. esinizin gozundeki degerinizi boyle basit seyler icin indirmeyin, kredinizi tuketmeyin..

Ben de başlığı görünce özel esyalariniz kullanilmis sandim, hadi yatak odasi deseniz anlarim da ben olsaydim cay demledilerse afiyet olsun yumurta da kiraydiniz kuru kuru gitmez derdim. Bunu alay etme olarak algilamayin inanin okurken aklimdan gecen buydu.
Belki cok heveslisiniz o yüzden ic gecirmissiniz olabilir ama bu dile getirilecek bir sey degil durup dururken aile ilişkilerinizi zedelemeyin.
Benim de evim 30 yillik en az, kombim de gecen kış beni cok zora soktu 1 aydir da çalışmıyor pazartesi yenisi gelecek bir an düşündüm yaa ne lutuf ilk ben kullanacağım 😂 kac yılda hic bu şerefe nail olamamistim
Hep milletin dağıttığını toplamakla geçti
Yani bir an aklima kombi geldi sayenizde, inanin isi sakaya vuruyorum ama dert edilecek bir sey değil
Allah yeni evinizde agiz tadiyla oturmayi, guzel mutlu anılar biriktirmeyi nasip etsin. Huzurun oldugu yerde en eski esya bile nimet olabilir Rabbim can sağlığı versin yeter ki...
Bu arada ne kadar dusunceli bir kayinaileniz var insaat pisliği de normal temizlikten cok daha zordur ne mutlu size, boyle sizin icin evinize vakit ayiran insanlar var.

ben balkon keyfi yapiyor olmalarina takildim. Cok zoruma giderdi sahsen niye zoruma giderdi onu da bilmiyorum ama oyle iste. Ayip ya balkonumunda bi gururu var herkes haddini bilsin. Bu arada saka bi yana temizlikci cagirdiginizda bos bile olsa insaat pisligine fazla ucret diyorlar. Yani o temizligi yapmislar valla niye yemek yapmamislar ac mi kaldilar diye endiselenirim.

ben balkon keyfi yapiyor olmalarina takildim. Cok zoruma giderdi sahsen niye zoruma giderdi onu da bilmiyorum ama oyle iste. Ayip ya balkonumunda bi gururu var herkes haddini bilsin. Bu arada saka bi yana temizlikci cagirdiginizda bos bile olsa insaat pisligine fazla ucret diyorlar. Yani o temizligi yapmislar valla niye yemek yapmamislar ac mi kaldilar diye endiselenirim.
Kimbilir onlar konu sahibinin bardaklarını da kullanmışlardır. İnsanlar da hiç edep kalmamış gerçekten

Kotu düşünerek yazdığınızı bende düşünmüyorum ama temizlemişler düzeltmişler bence bi oturmak dinlenmek haklari yanı bence takmayın sizde güle güle oturun insallah

İnsanlar sizin icin siz gelince evi temiz bulun diye evinizi yerleştirip temizlemişler. Bırakın da Bi yorgunluk çayi kahvesi Bi kap yemek yapıp yesinler.! Yani bilmiyorum ama böyle bir düşünce aşırı kıskanç veya takıntılı bir kafadan çıkabilir bence. Ben de evlenirken uzak şehirlerdeydik benim gitme imkanım yoktu çünkü 2 düğün olacakti işler çoktu. Evimde her şeyimi kayinvalidem eşimle birlikte halletti 10 gün işinden izin alıp bizim için yoruldu kadın. Tabiki bu sürede bizim evimizde kaldı. gittiğimde evi hazır buldum onların sayesinde. Ama hiç evimde benden önce o kaldı eşyalarımı kullandı diye bir düşünce aklıma dahi gelmemişti. Okuyunca inanamadım kusura bakmayın.

Evin insaat pisligi yeni temizlendiyse boştur, yani insaat pisliginin uzerine esya dizip gitmemissinizdir diye düşünüyorum, bu durumda mutfakta ağır yemek de yapmamislardir zaten en fazla cay kahve yapmislardir, ondan da incileri dokulmez ocaginizin...

Yine insanlari yargilamakta bir numarasiniz ya ne kadar sinir bozucu yorumlar... biz son hafta aldik döndük, seneye dedik sirket tutup temizletiriz gelmeden önce, fakat Allah razi olsun gidip bizden habersiz temizlemisler , bin sükür onlar bizi cok seviyor bizde onlari hatta ben dedim ne zaman isterseniz gidin kalin sizin eviniz, sadece bi an foto gördüm icim burkuldu sifir esyami keske ilk ben kullanabilseydim dedim ne var bunda??? Sizden ögrenmek istedigimde acaba yanlis mi düsündüm yani bunu aklima getirmem mi yanlis demek istedim, ama Masallah cok bilmisler yine is basinda kayninvalidemi kendi annem gibi seviyorum ben merak etmeyin!
Kayın validenizi anneniz gibi sevseydiniz buraya konu açmazdınız. Kendi anneniz kullansaydo canın sağolsun anne der geçersiniz. O yüzden birbirimizi kandırmayalım.

Fırını kullanip batirip gitseler anlarim hassasiyetini de ocaktan ne olcak siler gecersin. Cay demlemislerdir klasik :) kendine dert arama bosver ölümlü dünya.

Takmayın böyle şeyleri.hassas olabilirsiniz herkesin bir fıtratı var.peki şöyle düşünün onlar temizlik yaparken sizde yemeklerini yada onlara yemek hazırlamak için o makinaları siz kullanacaktınız fakat kimin içi yine onlara ikram için.hiç olmazsa sizi öyle bir yorgunluktanda kurtarmışlar kendi işlerini kendileri görmüş.ben evlendiğinde evimi eşyamı kendim temizledim.ev aldım inşaatını kendim temizledim 4 aylık bebegımle.tasındım tek başıma.3 çocuğuma kendim baktım gecelerce uykusuz kalarak bir gün olsun yardim etmelerine okadar muhtaçtım ki.evdeki eşyalarımı istedikleri gibi kullanıp keşke bana yardım eden olsaydı.ama insanlar zor durumda olunca anlıyor herşeyin kıymetini.

Umarim bu sefer basligla laf etmezsiniz:) bu soruyu dünden beri kendime
Soruyorum hemde vicdan azabi cekiyorum aklima böyle bisey geldigi icin sizce haksizmiyim, söyle baslayaylm biz Almanyada yasiyoruz ve bu sene izinde rahat edelim diye Türkiyeden ev aldik, insaat pisligi duruyordu son hafta aldigimiz icin temizleyemeden geldik, esimin ailesi sagolsun Hepsi gitmis temizlemis, cok memnun oldum, gecen gün ankastrem
Geldi ocagim firinim yepyeni, fakat ben hep istedim ki tertemizken ben ilk kullanayim, bugün gördüm ki bizlm eve gitmisler ufak tefek seyleri Hallediyolar:KK43: ve kayinvalidem ocagi kullanmis:KK43: oturmuslar balkonda keyif yapiyorlar, üzüldüm sanki esimede bisey diyemiyorum yanlis anlar diye, Sizce abartiyormuyum kötü bir insanmiyim ben :KK43: sagolun cevaplariniz icin
tahminim bizde gider otururuz diye temizlik yapılmıştır :) ve öyle de olmuş:KK16:temizlik yapılmasına ses etmediyseniz artık birşey demeyin suçlu siz olursunuz

Gercekten bu kadar cok mu seviyorsunuz bu hayati? Bos evde temizlik hem de insaat temizligi yaparken insanlarin beli kopmustur ya sizin laf ettiginiz seye bak. Allah baska dert vermesin.

Çislerinide yapmışlar mi çok ayıp etmişler yapmislarsa bak
Bence kocana soyle senin hizmetçi anan çay falan demlemis de hayır ne hadlerine ki

Başlığı okuyunca, sizin yokluğunuzda evinizde yaşıyorlar zannettim.
O kadar inşaat pisliği ile uğraşmışlar, bir çay dahi demleyip dinlenmesinler mi yani?
Çok yanlış şeylere takılmışsınız!

Soruyorum hemde vicdan azabi cekiyorum aklima böyle bisey geldigi icin sizce haksizmiyim, söyle baslayaylm biz Almanyada yasiyoruz ve bu sene izinde rahat edelim diye Türkiyeden ev aldik, insaat pisligi duruyordu son hafta aldigimiz icin temizleyemeden geldik, esimin ailesi sagolsun Hepsi gitmis temizlemis, cok memnun oldum, gecen gün ankastrem
Geldi ocagim firinim yepyeni, fakat ben hep istedim ki tertemizken ben ilk kullanayim, bugün gördüm ki bizlm eve gitmisler ufak tefek seyleri Hallediyolar:KK43: ve kayinvalidem ocagi kullanmis:KK43: oturmuslar balkonda keyif yapiyorlar, üzüldüm sanki esimede bisey diyemiyorum yanlis anlar diye, Sizce abartiyormuyum kötü bir insanmiyim ben :KK43: sagolun cevaplariniz icin
Kötü bir insan mısınız bilmem ama nankörsünüz gibi geldi o kadar temizlik vs yapmışlar ocağı kullansınlar ne olacak altı üstü Ocak yani ilk siz yaksanız ne olur yakmasanız ne olur ciddi söylüyorum eşim bana böyle bir şey dese o ocağı yere atar parçalarım kalk git yenisini al getir ilk sen kullan derim

Ohooo bu ne ki? Benim kayınvalidem çeyiz yerleştikten sonra evimde düğünüme kadar 20 gün kalmıştı. Tabak, çanak, yastık, yorgan ve hatta benim yatağımı bile kendisi kullandı.
Temizliğe falan da geldiğinden değil gelmişken 20 güncük kalıverdi düğüne kadar. Ev yerleşirken de hiç bir şeyin ucundan tutmadı.

Kötü insan demek istemiyorum. Biz buna nankörlük diyoruz 🤐

Back
X