Et pişirme yöntemleri

Eti pişirmeden koyun buzluğa
Kullanacağınız zaman önceden buzdolabı kısmında çözdürün
Kırmızı eti asla yıkamayın, kasapların önerisidir bu, yıkanan et sertleşiyormuş
Mühürleme son yıllarda çok duyduğumuz bir şey, evet etin suyu içine hapsoluyor ama tavaya temas eden yerler kararıyor ve kanserojen bir hal alıyor, ilave olarak içi pembe kalan et bakteriden arınmıyor yani çok sağlıklı bir şey değil
Eti düdüklüde pişirmek iyi bir seçimdir, bir gece önceden tuzla yoğurup dolapta bekletme şansınız varsa tadından yenmez yoksa tuzsuz olarak biraz kavurun, suyunu bıraktığında biraz bekleyin, daha sonra düdüklüyü kapatıp pişmeye bırakın, benim düdüklümde 12 dk. da tel tel dağılıyor kavurma kıvamına geliyor, siz kendi tencerenize göre ayarlayın zamanı. İçine bir iki yaprak defne atabilirsiniz lezzet katar, pişme aşamasından sonra normal bir tencereye alıp on dakika kadar kavurun, sonuç mükemmel oluyor.

Hımmm tamam. Ama et yıkanmadan nasıl olacak ya, hep kan
Önce alt dolaba indiriyoruz ve hafif tuzla yoğuruyoruz. Tuzlu da tuzsuz da olsa önce biraz suyunu bıraktırıyoruz, sonra peki ne kadar su ilave edip kapağını kapatıyorsunuz, yanmayacak kadar mı yoksa biraz daha fazla mı? Defne yaprağı hiç kullanmadım ama artık kullanacağım, o kadar çok yerde duyuyorum ki.

Su ilave etmiyorum ben, kendi suyuyla pişiyor, o yüzden lezzetli oluyor zaten=)
Tuzla yoğurup dinlendirirsen zaten epey bir sulu oluyor ama diğer türlüde et pişmeye yetecek kadar su bırakıyor, düdüklün büyükse bir çay bardağı ekleyebilirsin çünkü yeterli buhar olmadığı zaman pişirmez
Defne yaprağını tüm et yemeklerinde kullanabilirsin ama en müthiş performansı balıkta oluyor

Buzluğa giren et nedense sertleşiyor...
Buzluğa koymadığım zaman diğer pişirdiğim et daha güzel oluyor ve eti tava yada tencereyi kızdırıp koymak lazım .
..

Düdüklüm 4 lt, yanar bence hiç susuz. Korkuyorum zaten düdüklüden
Gerçi memnunum kendisinden.

özellikle bence pişirme esnasında tuz atılmamalı , yoksa et sertleşir.. bi de ben kavurma ya da stronganof yaparken önce haşlayıp sonra kavuruyorum..

Benim anlamadaığım 2 dakika altını 2 dakika üstünü pişirince etin içi pişiyor mu ki ? Mühürleme tam olarak böyle mi oluyor daha önce hiç yapmadım

Benim anlamadaığım 2 dakika altını 2 dakika üstünü pişirince etin içi pişiyor mu ki ? Mühürleme tam olarak böyle mi oluyor daha önce hiç yapmadım

Bizim için yeterli oluyor ama siz daha pişmiş isterseniz bu mühürleme işleminden sonra pişme süresini biraz daha uzatabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…