• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nakış Etamin - Kanaviçe Işleme Tekniği

Kanaviçe Şemaları, Kurdele Nakışı Tekniği, Nakış Şemaları, Aplike Teknikleri, Aplike Modelleri, Nakış Teknikleri, Yaptığımız Nakış Örnekleri Nakış hakkında öğrenmek istediğiniz tüm teknik ve modellerin olduğu başlıktır.

sercansenay

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2007
2.261
5
116
51
Ankara
arkadaşlar örgüyle ilgili her şeyi anlatıyoruz nasıl yapılır, tekniği nedir diye, kanaviçe etamin hakkında bir şey anlatmıyoruz. dilhancım bu özellikle senin için , öğrenmek isteyenler buyrun...ben size resimlerle video ile anlatayım, bir sorunuz olursa da yanıtlayayım...kolay gelsin :)

[youtube]mr_LfGr1v0E[/youtube]

bunlarda resimlerle...

post15521158701833thumbgo1.jpg

post15521158702041thumbwa1.jpg

knitting-info.ru. alıntıdır

Son düzenleyen: Moderatör:
canım kanaviçe arşivim konusu var ya...bence bir oraya bak....

TEŞEKKÜR EDERİM.
BİRŞEY DAHA SORABİLİR MİYİM?
İÇİ ETAMİNLİ, KENARI BORDÜRLÜ MASA ÖRTÜLERİ VAR...
DERGİLERDE GÖSTERİLİYOR.
FAKAT BEN ONLARI TEMİN EDEMİYORUM.
SEN NEREDE SATILDIĞINI BiLİYOR MUSUN?
MEFRUŞATÇILARA SORDUĞUMDA BİLE SURATIMA BOŞ BOŞ BAKIYORLAR.

TEŞEKKÜR EDERİM.
BİRŞEY DAHA SORABİLİR MİYİM?
İÇİ ETAMİNLİ, KENARI BORDÜRLÜ MASA ÖRTÜLERİ VAR...
DERGİLERDE GÖSTERİLİYOR.
FAKAT BEN ONLARI TEMİN EDEMİYORUM.
SEN NEREDE SATILDIĞINI BiLİYOR MUSUN?
MEFRUŞATÇILARA SORDUĞUMDA BİLE SURATIMA BOŞ BOŞ BAKIYORLAR.

canım mefruşatçılarda bulamazsın , onu kanaviçe ipi satan, yüncülere sor, ya da oturduğun yerde varsa hoby malzemeleri satan yerlere. dmc, rico gibi markaların hazır örtüleri var, bazılarının içinde iplikleri şemaları da var, fşyatları ona göre değişiyor...

günaydın;
ben yeni üye oldum herkese sevgşler harşeyden önce.
kanevieye çok mereklıyım kumaşlara aldım birde kumaşın üstüne koyup işleyebilmek için delikli bişey ama bir türlü yapamıyorum bana gösterebilirseniz çok sevinirim.

günaydın;
ben yeni üye oldum herkese sevgşler harşeyden önce.
kanevieye çok mereklıyım kumaşlara aldım birde kumaşın üstüne koyup işleyebilmek için delikli bişey ama bir türlü yapamıyorum bana gösterebilirseniz çok sevinirim.

kızlar bende kaneviçe işlemek istiyorummmmmmmmmmmm
bana yardım edinnnnn

nihalcim o delikli şeyle yapman biraz zor başta, keşke etaminle başlasaydın...bence sen o kumaşalrı ve kanaviçeyi (delikli kumaşın adı) bir kenara bırak etamin al, hatta büyük delikli olanlardan, ama sana tavsiyem dmc nin riconun etaminlerini diil, bir kumaşcıdan ucuz etaminlerden al, ben en son aldığımda metresi 5 milyona almıştım. al sonra seninle oturup nasıl yapacağımızı konuşuruz...

rico;nun ve dmc nin dergileri var onları hobby mağzalarında bulabilirsiniz.ayrıca sitede cankonun yayınladığı bir dünya var .yanılmıyorsam anchorun da var.
bir göz atın isterseniz.ben riconun hazır etaminli örtüsünü aldım başladım bile yapmaya......

o bahsettiğiniz kaneviçe dergileri hangileridir acaba.
bende kaneviçeye meraklıyım ama basılı yayın bulmakta zorlanıyorum.

cnım burda ben kanaviçe arşivim konusunda, canko da kendi konusunda bir dolu örnek verdik...dergi olarak da kanaviçe dergisi diye bir dergi var, yün satn dükkanlarda veya dergi satan gazetecilerde çok rahat bulabilirsin...bird eiğne iplik var...nette de arayabilirsin ...

video ve resimler yok linkler ölü

resimler bende açıldı...belki bağlantıdan kaynaklanıyordur..video ise sanırım yine youtube da sorun var..videolar ordan indirildiği için zaman zaman çıkmıyor....youtube düzelince hepsine rahatlıkla ulaşabilirsiniz...bu sorun için yapabileceğim bir şey yok neyazıkki...:(

Arkadaşlar merhaba benim bir sorum olacak. İstediğimiz bir resmi etamin kumaşına bastırabileceğimiz bir yer var mı ya da böyle bir şey mümkün müdür bilen var mı acaba?

hazır etaminler var renkli ipleri ile beraber satıyor... bir fotoraf bastırsan da renkleri ayırtetmekte zorlanırsı şemaları kullanarak etaminin yapabilirsin....etaminin üstüne de resmi basman şart değil.

arkadaşlar bana yardım ederseniz sevinirm
benim yapamadıgım sey kanavice örneğini etamine işlemek.ordaki çarpıları nasıl denk getiriyorsunuz ben anlayamıyorum,o yüzden hep üstünde kendinden çarpılı hazır satılalardan alıyorum ama onlarda daha pahalıya geliyo.ayrıntılı anlatabilecek olan varmı acaba ?

bende severim kaneviçe işlemeyi
orta okula gidiyoduk
ozaman meşhurdu
kaneviçe yatak örtüsü yada masa örtüsü işlemek
annem almıştı
bitirene kadar 1 yaz tatili geçmişti
yatak örtüsü hazır dertsiz deniyo sanırım adına
ortalarındaki
yuvarlak boşluklara işleniyo
ama hala poşette duruyo ne yatak örtüsü yaptık nede masa örtüsü
bulayımda bende değerlendireyim

kanaviçe, çarpı işi yapıyorum. sormak istediğim şu; DMC 28 count evenweave aldım. fakat tek tek her bir kareye işlediğim zaman çok ufak bir motif çıkıyor ve gözleri çok zorluyor. bir yerde yanlışlık yaptığımı düşünüyorum. ilgili arkadaşlar yardımcı olur musunuz?

Back
X