Ben de onlardan biriyim arkadaşım. Örtünmek farzdır. İslamın 5 şartından biridir demedim. Arada çok büyük bir fark var. Ben yorumlarımda oldukça naif davranmaya ve kimseyi ötekileştirmemeye gayret ettim. Mesele kapalı açık ayrımı falan değil, hanımefendinin üslubu. Bir şeyin farz olduğunun söylenmesi onu yapmayanlar üzerinde baskı oluşturmaz. Zira ben örtünmeyi yerine getiriyorum ama yerine getiremediğim dünyalar kadar şey var. Biri bana bunu da yapman gerekir dediğinde bunu üzerimde bir baskı olarak görmüyorum.
Ayrıca gördüğüm kadarıyla kapalı üyelerden kimse açıkların saçları hakkında ileri geri, saygısızca yorumlarda bulunmamış ama hanımefendi kafaya çaput bağlamak dedikçe ben çok kırılıyorum.
Yanlış anlaşılmadım umarım. :26:
Kırıldıysan hakkını helal et lütfen.
ben senin yorumun için yazmamıştım onu. önceki sayfalarda biri yazmıştı namaz kılmak gibi diye de ona yorum yaptım.
yok ne kırılması canım da bence böyle farzdır bile yazmasak daha iyi. sonuçta herkes öyle düşünmeyebilir. din adamları bile bu konuda kesin karara varamamışlardır.
demek istediğim bu yani sadece konuya yorum yapılsa yani kapanmanın gerekliliği anlatılması yerine daha iyi olur. yoksa saygısızca yorumda bulunulmamış tabi ki Allah herkese nasip etmez demiş mesela biri ama bu hoş değil şimdi. yoksa diğer üyenin yorumu elbette ki çok sert ve kırıcı.
Son düzenleme: