• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

etek aldim almaz olaydim :(

Ben de onlardan biriyim arkadaşım. Örtünmek farzdır. İslamın 5 şartından biridir demedim. Arada çok büyük bir fark var. Ben yorumlarımda oldukça naif davranmaya ve kimseyi ötekileştirmemeye gayret ettim. Mesele kapalı açık ayrımı falan değil, hanımefendinin üslubu. Bir şeyin farz olduğunun söylenmesi onu yapmayanlar üzerinde baskı oluşturmaz. Zira ben örtünmeyi yerine getiriyorum ama yerine getiremediğim dünyalar kadar şey var. Biri bana bunu da yapman gerekir dediğinde bunu üzerimde bir baskı olarak görmüyorum.

Ayrıca gördüğüm kadarıyla kapalı üyelerden kimse açıkların saçları hakkında ileri geri, saygısızca yorumlarda bulunmamış ama hanımefendi kafaya çaput bağlamak dedikçe ben çok kırılıyorum.

Yanlış anlaşılmadım umarım. :26:

Kırıldıysan hakkını helal et lütfen.

ben senin yorumun için yazmamıştım onu. önceki sayfalarda biri yazmıştı namaz kılmak gibi diye de ona yorum yaptım.

yok ne kırılması canım da bence böyle farzdır bile yazmasak daha iyi. sonuçta herkes öyle düşünmeyebilir. din adamları bile bu konuda kesin karara varamamışlardır.

demek istediğim bu yani sadece konuya yorum yapılsa yani kapanmanın gerekliliği anlatılması yerine daha iyi olur. yoksa saygısızca yorumda bulunulmamış tabi ki Allah herkese nasip etmez demiş mesela biri ama bu hoş değil şimdi. yoksa diğer üyenin yorumu elbette ki çok sert ve kırıcı.

Son düzenleme:
ben senin yorumun için yazmamıştım onu. önceki sayfalarda biri yazmıştı namaz kılmak gibi diye de ona yorum yaptım.

yok ne kırılması canım da bence böyle farzdır bile yazmasak daha iyi. sonuçta herkes öyle düşünmeyebilir. din adamları bile bu konuda kesin karara varamamışlardır.

demek istediğim bu yani sadece konuya yorum yapılsa yani kapanmanın gerekliliği anlatılması yerine daha iyi olur. yoksa saygısızca yorumda bulunulmamış tabi ki Allah herkese nasip etmez demiş mesela biri ama bu hoş değil şimdi. yoksa diğer üyenin yorumu elbette ki çok sert ve kırıcı.

Dini konu ve tartışma yasak olduğu için ben ilk başta yalnızca konuya yorum yaptım aslında. Ve ben yorum yaptığım sırada okuduğum diğer yorumlar da öyleydi. Ama bunu ilk başlatan bahsettiğim üye oldu. Ben kimsenin giyimine, hayat tarzına hakaretvari yorum yapmadığım için aynı saygıyı karşı taraftan da bekliyorum ve söyledikleri ağırıma gitti o yüzden savunmaya geçtim canım.

işinize gelmedimi troll ergen değilmi burada koloni kurmuşsunuz türban baskısı yapıyorsunuz dinimize yerleşmiş safsataları millete yedirmek için gayretiniz.. millete cehennemden yer biçin emir telakki edin o kadar laf söz sayın sonra kimse kimseye karışamaz diye atıp tutun. ne güzel tezgah kurmuşunuz maşallah.. siz millete karışırsanız ben de size karışırım yok öyle sallamak oturduğunuz yerden. Allah rızası kafayı sarmakla olmaz hanımlar iyi huyla güzel davranışla yardımlaşmayla olur en son ne zaman bir fakire yardım ettiniz zekat verdiniz burada kafasını saranlar dediğim gibi bir fakire yardım etse ortada fakir kalmazdı işiniz gücünüz şekilcilik!!

yazık buradaki genç kızlar da kendi isteğimle olsun diye sanki örtünmek zorundalarmış gibi hissedip doğru zamanı bekliyor. hiç kendinizi üzmeyin. baskılara da gelmeyin.size baskı yapanlar sizi toplumdan soyutlamak isteyenlerdir türbana girin ki hep geride kalın çünkü bugün sizden bunu isteyenler yarın çalışmanızı iyi işler yapmanızı engellemek isterler sen artık örtündün öyle fazla dışarı çıkmak yok derler hadi bırak işi git evlen çocuk yap derler çünkü kadının yeri evidir çocuk bakmaktır bu kafadakilerin iş miş bir başarıya imza atmakmış gereksizdir hedefleriniz hayalleriniz varsa yapacağınız en son şey budur. bu baskılara karşıyım. insanları korkutarak din pazarlıyorsunuz resmen. kendi isteğiyle diyenlere de inanmayın o kadar baskı söz laf korkutmadan sonra kendi isteğiyle olduğunu sanıyor zaar. bunun konuşulması en ufak iması bile baskıdır. bir düşünün niye namaz kıl oruç tut ya da zekat ver diye baskı yapılmıyor neden hep kafayı sarmakla ilgili baskılar var?? herkes namaz mı kılıyor hiç sanmam ama o görünmüyor ya önemi yok maksat sağa sola dindar görünülsün hep şekilcilik hep. zekat ver desen kesesi altın dolu olsa 1 tanesini vermez ama türban taktı diye cennete gideceğini zanneder öyle öğretmişler..

daha din alimleri bile net emin olamıyorken kalkıp kendi hurafelerinizi başkalarına din gereği gibi pazarlıyorsunuz. aileler de buna çanak tutuyor.. ben buna karşıyım. dinde örtünme falan YOKTUR. erkeklerin kadını baskı altına almak için uydurdukları ayetleri kendilerine göre yorumladıkları şeylerdir bunlar o dönemin çöl şartlarını düşünün ayrıca dikkat edin hep erkekler savunur zaten ama aynı herifler kadına şiddette falan sus-pus olurlar amaç kadının hakkı değil ki. maksat kadın toplumdan çekilsin kaç tane türbanlı ve gençlere rol model olacak kadın var?? anca birilerinin karısı olarak yani hep 1 adım geride durmak zorundalar kendi başlarına var olma yok. aman ha yanarlar yoksa.
Allah muhaza!!!! Örtü takmayıp günaha girmek ayrıdır, bu insanı günahkar yapar amaaa Allah C.C bildirmiş olduğu ayetleri inkar etmek insanı dindar çıkartır. İyi araştırmanız lazım. ÖRTÜNME olmadığını ispatlamanız lazım..

arkadaşın yazdığı yorumlar sert olmuş tabi ki ama burada tesettürlü olanlar kadar olmayanlar da var.

ve bazı yorumlar da açık olanlara karşı sert bence.

mesela biri farzdır yazmış kapanmak için namaz kılmak gibi falan.

benim bildiğim islamın 5 şartı var ve bunların içinde kapanmak yok.

böyle farzdır şarttır diyince de işte bu sefer kapalı olmayanlara baskı yapılmış gibi oluyor.

ya da Allah herkese nasip etmiyor ne demek? kendini seçilmiş kul gibi görmek falan hoş değil.

hiçbirimiz burada yetkili merci değiliz. kimseye kapanmalısın açılmalısın şarttır değildir diyemeyiz.

her iki taraf için de herkes yorumlarına dikkat etmeli. kimsenin kimseyi yönlendirme yargılama hakkı yok. ailelerin de aynı şekilde açıl ya da kapan gibi zorlamaları olmamalı.
Siz başınız açık mı namaz kılıyorsunuz acaba eğer namaz kılıyorsanız? Bu kadar namaz kılan ve kılmış kişiler yoksa yanlış mı yapıyor sizin yorumunuza göre?

farz DEĞİLDİR. yoruma bağlıdır bunu anladığınız zaman başkalarına da saygı duyarsınız ve evet benim için bezdir sizin anlam yüklemeniz beni ilgilendirmez kalkıp burada din eğitimi vermeniz gerekmiyor. siz öyle dediniz diye ben söyledim farz deyip yanlış şeyler anlatmayın.

ve bu hükümetle arttıysa türbanlı sayısı o zaman siyasi simgedir bundan önce dinsiz miydi insanlar şimdimi dindar oldular? doktora da yapsan türbanlı kadının yeri 2. sınıftır bu ülkede ben demiyorum erkekler diyor zamanında türbanlıları işe almayan islamcı firmalara neden bu kadar laf etmiyorsunuz? biz memur olamadık diye konuşurken onları niye es geçiyorsunuz? nasıl olsa bana muhtaç diye 3 kuruşa izbe yerlerde çalıştırılan kızları görüyorsanız bunlara niye laf etmiyorsunuz?

baskılar falan hikaye siz zannediyormusunuz türban takmayanlara baskı yoktu? ama onlar hayatlarına devam ettiler.

yahu benim kimseyi ikinci sınıf falan gördüğüm yok öyle olsa ilk kendi ekibimden başlarım oysa hiçbir zaman ayırt etmedim onları da.. bugün erkekler için böyledir diyorum yukarıda dikkatli okuyunuz. benim sayemde iş sahibi olan kaç tane türbanlı var ve o sahipleri gayet islami takılan kişilerin firmalarında iş bulamadılar daha önce ben ikinci sınıf görsem iş verirmiyim?? siz kaç kişiyi meslek sahibi yaptınız hanımlar?

"İslam’ın bir bütün olduğundan (tüm ayetlere iman edip birisini dışarıda tutma gibi bir lüksün olmayışından) hareketle İslam’ın herhangi bir hükmüne, ayetine, sembolüne yapılan bir saldırı ve hakaret de doğal olarak İslam’ı hedeflemiş olmaktadır."
"Çünkü tesettür hem Allah’u Teala tarafından Kuranda açık bir şekilde emredilmiş hem de İslam’ın sembolüdür. Bu konuyla ilgili olarak BVA tarafından yapılan bir kamuoyu yoklaması Fransız halkının % 68’inin Müslüman kadınların başörtüsü takmalarının Hıristiyan haç işareti ve Yahudilerin kippa giymelerinden farksız olduğu görüşünü taşıdıklarını ortaya koymuştur. Ankete katılanların % 73’ü de başörtüsünün diğer dinlerin sembolleri gibi inancı gösteren bir işaret olduğuna inandığını belirtmiştir. Almanya’da yapılanbenzeri bir anketten de aşağı yukarı aynı sonuçlar alınmıştı. (Avrupa’da Tesettür Tartışmaları Mustafa Özcan Yeni Asya Gazetesi yazarı)"

farz DEĞİLDİR. yoruma bağlıdır bunu anladığınız zaman başkalarına da saygı duyarsınız ve evet benim için bezdir sizin anlam yüklemeniz beni ilgilendirmez kalkıp burada din eğitimi vermeniz gerekmiyor. siz öyle dediniz diye ben söyledim farz deyip yanlış şeyler anlatmayın.

ve bu hükümetle arttıysa türbanlı sayısı o zaman siyasi simgedir bundan önce dinsiz miydi insanlar şimdimi dindar oldular? doktora da yapsan türbanlı kadının yeri 2. sınıftır bu ülkede ben demiyorum erkekler diyor zamanında türbanlıları işe almayan islamcı firmalara neden bu kadar laf etmiyorsunuz? biz memur olamadık diye konuşurken onları niye es geçiyorsunuz? nasıl olsa bana muhtaç diye 3 kuruşa izbe yerlerde çalıştırılan kızları görüyorsanız bunlara niye laf etmiyorsunuz?

baskılar falan hikaye siz zannediyormusunuz türban takmayanlara baskı yoktu? ama onlar hayatlarına devam ettiler.

ebiş, sabrımızı zorlamasan iyi olacak artık...

Hanımlar,
dini konu ve yorumların yasak olduğunu unutur oldunuz.

Back
X