işinize gelmedimi troll ergen değilmi burada koloni kurmuşsunuz türban baskısı yapıyorsunuz dinimize yerleşmiş safsataları millete yedirmek için gayretiniz.. millete cehennemden yer biçin emir telakki edin o kadar laf söz sayın sonra kimse kimseye karışamaz diye atıp tutun. ne güzel tezgah kurmuşunuz maşallah.. siz millete karışırsanız ben de size karışırım yok öyle sallamak oturduğunuz yerden. Allah rızası kafayı sarmakla olmaz hanımlar iyi huyla güzel davranışla yardımlaşmayla olur en son ne zaman bir fakire yardım ettiniz zekat verdiniz burada kafasını saranlar dediğim gibi bir fakire yardım etse ortada fakir kalmazdı işiniz gücünüz şekilcilik!!
yazık buradaki genç kızlar da kendi isteğimle olsun diye sanki örtünmek zorundalarmış gibi hissedip doğru zamanı bekliyor. hiç kendinizi üzmeyin. baskılara da gelmeyin.size baskı yapanlar sizi toplumdan soyutlamak isteyenlerdir türbana girin ki hep geride kalın çünkü bugün sizden bunu isteyenler yarın çalışmanızı iyi işler yapmanızı engellemek isterler sen artık örtündün öyle fazla dışarı çıkmak yok derler hadi bırak işi git evlen çocuk yap derler çünkü kadının yeri evidir çocuk bakmaktır bu kafadakilerin iş miş bir başarıya imza atmakmış gereksizdir hedefleriniz hayalleriniz varsa yapacağınız en son şey budur. bu baskılara karşıyım. insanları korkutarak din pazarlıyorsunuz resmen. kendi isteğiyle diyenlere de inanmayın o kadar baskı söz laf korkutmadan sonra kendi isteğiyle olduğunu sanıyor zaar. bunun konuşulması en ufak iması bile baskıdır. bir düşünün niye namaz kıl oruç tut ya da zekat ver diye baskı yapılmıyor neden hep kafayı sarmakla ilgili baskılar var?? herkes namaz mı kılıyor hiç sanmam ama o görünmüyor ya önemi yok maksat sağa sola dindar görünülsün hep şekilcilik hep. zekat ver desen kesesi altın dolu olsa 1 tanesini vermez ama türban taktı diye cennete gideceğini zanneder öyle öğretmişler..
daha din alimleri bile net emin olamıyorken kalkıp kendi hurafelerinizi başkalarına din gereği gibi pazarlıyorsunuz. aileler de buna çanak tutuyor.. ben buna karşıyım. dinde örtünme falan YOKTUR. erkeklerin kadını baskı altına almak için uydurdukları ayetleri kendilerine göre yorumladıkları şeylerdir bunlar o dönemin çöl şartlarını düşünün ayrıca dikkat edin hep erkekler savunur zaten ama aynı herifler kadına şiddette falan sus-pus olurlar amaç kadının hakkı değil ki. maksat kadın toplumdan çekilsin kaç tane türbanlı ve gençlere rol model olacak kadın var?? anca birilerinin karısı olarak yani hep 1 adım geride durmak zorundalar kendi başlarına var olma yok. aman ha yanarlar yoksa.
Kalbimi açıp da içine mi baktınız yahut her hareketimde yanımda mısınız? Nereden biliyorsunuz fakirlere yardım etmediğimi zekat vermediğimi yada kalbimin çirkin olduğunu? Bu nasıl bir önyargıdır bu ne büyük bir nefrettir ki yazdıklarınızdan adeta zehir akıyor...
Dinde örtünme vardır hanımefendi ve bunu size ayetlerle izah edecek ne vaktim ne sabrım var. Zira her yazdığıma muhakkak bir cevabınız bahaneniz olacak belli.
Kaç tane türbanlı ve gençlere rol model olacak kadın var demişsiniz ama bu ülkede yakın zamana kadar kadınların başörtüleriyle memur olmaları üniversitelere girmeleri bile yasaktı. Bence kadınları geriye iten başörtüyü savunanlar değil aksine dışlamaya çalışanlar bu açıdan baktığınız zaman. Kısmetse hukuk fakültesi bitirip yükseklisans ve doktora yaptığım zaman bahsettiğiniz gençlere rol model olacak kadınlardan biri olacağım.
Ha bir de biz ona türban değil de başörtü diyoruz.
arkadaşın yazdığı yorumlar sert olmuş tabi ki ama burada tesettürlü olanlar kadar olmayanlar da var.
ve bazı yorumlar da açık olanlara karşı sert bence.
mesela biri farzdır yazmış kapanmak için namaz kılmak gibi falan.
benim bildiğim islamın 5 şartı var ve bunların içinde kapanmak yok.
böyle farzdır şarttır diyince de işte bu sefer kapalı olmayanlara baskı yapılmış gibi oluyor.
ya da Allah herkese nasip etmiyor ne demek? kendini seçilmiş kul gibi görmek falan hoş değil.
hiçbirimiz burada yetkili merci değiliz. kimseye kapanmalısın açılmalısın şarttır değildir diyemeyiz.
her iki taraf için de herkes yorumlarına dikkat etmeli. kimsenin kimseyi yönlendirme yargılama hakkı yok. ailelerin de aynı şekilde açıl ya da kapan gibi zorlamaları olmamalı.
Ben de onlardan biriyim arkadaşım. Örtünmek farzdır. İslamın 5 şartından biridir demedim. Arada çok büyük bir fark var. Ben yorumlarımda oldukça naif davranmaya ve kimseyi ötekileştirmemeye gayret ettim. Mesele kapalı açık ayrımı falan değil, hanımefendinin üslubu. Bir şeyin farz olduğunun söylenmesi onu yapmayanlar üzerinde baskı oluşturmaz. Zira ben örtünmeyi yerine getiriyorum ama yerine getiremediğim dünyalar kadar şey var. Biri bana bunu da yapman gerekir dediğinde bunu üzerimde bir baskı olarak görmüyorum.
Ayrıca gördüğüm kadarıyla kapalı üyelerden kimse açıkların saçları hakkında ileri geri, saygısızca yorumlarda bulunmamış ama hanımefendi kafaya çaput bağlamak dedikçe ben çok kırılıyorum.
Yanlış anlaşılmadım umarım. :26:
Kırıldıysan hakkını helal et lütfen.
bunlar saygı nedir bilmezler gördüğünüz gibi hükümetle birlikte burunları kalktı yoksa sokağa çıkamıyorlardı zamanında başkasına saygı duymayana saygı duyulmaz.. sen millete din dersi verirken saygısızlık olmuyor da ben gerçekleri söyleyince mi sıkntı oluyor. forumda susmayalım üyeler olarak bence yoksa palazlanıyorlar böyle.. başkalarının yaşam tarzına saygı duymayı öğrenecekler ki kendilerine de saygı duyulsun.
Şu kısmı okuyana kadar belki sana saygı duyabilirdim ama inan şu cümlenden cehalet akıyor. İşte önceki yorumlarımda örtünmeme razı olmayan babam da sizin gibi düşündüğü için karşı. Keşke bunun siyasi bir simge olmadığını insanlara anlatabilsem..