Etik bir cikmaz

-EarthLing-

ben Can nedir şimdi bildim...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2018
5.909
14.545
248
Merhaba kizlar,

Diyelim ki bir tanidiginiz vergi kaciriyor. Bu kisiden normalde de hazzetmiyorsunuz ama bu kacirdigi paralarla yapacagi bir is sizin huzurunuzu kaciriyor. Yani ucu size dokunan bir yatirim yapilacak. Bu kisiyi sikayet eder misiniz?

*ulke Turkiye degil.

Ortada bir suç varsa şikayet edilmesi gerektiğini düşünüyorum. İnsanlar vergilerini düzenli ödemeye çalışırken akıllı geçinenlerin cezalarını çekmeleri lazım.

sanirim ederdim cunku. allah icin sahitlik edeceksin

Sorun su ki bu kisi esimin kuzeni. Esimin yuzune nasil bakarim sonra onu dsunuyorum. Yoksa o kisiye ne olacagi beni pek ilgilendirmiyor.

Şikayet ederdim.Ucu size dokunmasa bile birilerine dokunacak,bana dokunmayan yılan bin yaşasın demek yanlış.O yüzden şikayet edin,sizi değil ama başkalarını yaralayabilir

Vergi kaçırmak evet suç. Ama büyük konuşmayayım da yakın akrabam vergi kaçırıyor olsa bunu şikayet etme motivasyonunu bulamam kendimde. Vergi kaçırdığını nereden biliyorsunuz? Az ya da çok farketmez tabi ama bahsedilen miktar nedir? Ucu size nasıl dokunuyor?

Veri kacirdigindan eminim. Buyuk paralar. Yani her iki ic ayda bir Turkiye’den ev aliyor. Cunku paralarini yurtdisinda saklayamiyor. Ben de zaten o motivasyonu bulamiyorum ama sonunda isin ucu bana dokunacagi icin icten ice ceza almasini istiyorum.

Yurt disinda yasayan cogu Turk gibi vergi verince enayi olduklarini dusunuyorlar. Ve kendilerince asla yanlis bir sey yapmiyorlar. Cunku oralarda devlet cok vergi aliyor. Vergisini tam gosteren yokmus. Ama sahit oldum paralarini bankaya yatirmayip evde canta canta sakliyorlar. Bir yolunu bulunca da Turkiye’den gayri menkul aliyorlar. Bana gore cok sefil bir hayat bu. Kazandigini korkusundan orada harcayamiyor bile. Orada dokuk bir evde kirada otururken burada evleri dukkanlari var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…